Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

el Maestro Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
19.11.2013 19:49    #1091     Football Manager - Ogólna dyskusja - CA/PA O CO CHODZI??
CA - to na jakim poziomie gra obecnie dany zawodnik. PA - jego potencjał, który przy odpowiednim treningu i grze w meczach o stawkę jest w stanie osiągnąć. Obie te wartości zawierają się w przedziale od 0-200. Potencjał nie ulega zmianie, jest raz zawodnikowi dany na zawsze, z kolei obecne umiejętności zawodnika ulegają zmianie pod wpływem różnych czynników, takich jak trening, gra w pierwszym zespole, kontuzje, starzenie się, itp. Są to atrybuty, które w FMie należą do tzw atrybutów ukrytych, których gra nie pokazuje. Jest to realistyczne, ponieważ w rzeczywistości dany trener czy scout również nie jest w stanie powiedzieć "Kowalski ma 170 pkt. talentu". Albo jest utalentowany, albo nie jest. Podobnie jak w prawdziwym świecie scouci i trenerzy są jedynie w stanie określić przybliżony potencjał i umiejętności danego zawodnika. Ale to od Ciebie zależy czy pozyskasz danego gracza czy nie. Może być tak, że piłkarz, którego Twoi scouci oceniają na przyszłą gwiazdę nie rozwinie się w wielkiego zawodnika, a może być też tak, że gracz, któremu nikt nie wróżył wielkiej kariery zostaje bardzo dobrym zawodnikiem (rzadziej). Na oficjalnym edytorze FMa (do ściągnięcia w steam) można obejrzeć potencjały piłkarzy występujących w grze, na edytorach czasu rzeczywistego można podejrzeć potencjał każdego piłkarza w grze, ale jakby na to nie patrzeć, to jest oszukiwanie i o ile na początku wydaje się fajne, to po pewnym czasie psuje satysfakcję z gry.

dziobson Partyzant

[quote="Przemek12"]Witam. Ja mam inny troche problem a mianowicie gra napastnikow. Gram Barca no i Messi jak i Neymar nic nie graja. Sa takie mecze ze jeden lub drugi ma note 5.2 albo 4.8. Ustawialem ofensywna taktyke a takze trening gra w ataku, zmienialem im czasem pozycje zeby sprawdzic czy na innej beda dobrze grali i nic to nie dalo. Z obrona nie mam problemow, bramkarz gra w miare choc nota 6.5 w 19 meczach troche nie powala. Czekam z niecierpliwoscia na latke bo tak nie da sie grac.[/quote]

Jaką grasz taktyką i jakie przypisałeś im role ?

Przemek12 Partyzant

Witam. Ja mam inny troche problem a mianowicie gra napastnikow. Gram Barca no i Messi jak i Neymar nic nie graja. Sa takie mecze ze jeden lub drugi ma note 5.2 albo 4.8. Ustawialem ofensywna taktyke a takze trening gra w ataku, zmienialem im czasem pozycje zeby sprawdzic czy na innej beda dobrze grali i nic to nie dalo. Z obrona nie mam problemow, bramkarz gra w miare choc nota 6.5 w 19 meczach troche nie powala. Czekam z niecierpliwoscia na latke bo tak nie da sie grac.

Goldberg1987 Partyzant

19.11.2013 11:09    #1094     Sufler - Porady do gry - Nowa kariera w słabym klubie
[quote="moonset"]Po próbach ogarnięcia całej sytuacji mam konkretne pytanie. Czy dyrektor sportowy lub koordynator pionu juniorskiego mogą trenować zawodników? Tzn. czy pokryją mi puste kategorie treningowe?[/quote]

Nie mogą trenować.

moonset Partyzant

19.11.2013 02:59    #1095     Sufler - Porady do gry - Nowa kariera w słabym klubie
Po próbach ogarnięcia całej sytuacji mam konkretne pytanie. Czy dyrektor sportowy lub koordynator pionu juniorskiego mogą trenować zawodników? Tzn. czy pokryją mi puste kategorie treningowe?

Mannan90 Partyzant

18.11.2013 21:10    #1096     Football Manager - Ogólna dyskusja - CA/PA O CO CHODZI??
[quote="voodoo79"]PA to potencjał piłkarza a CA to obecne umiejętności. Przykładowo 18 letni piłkarz ma CA 90 a PA 200 to obecnie jest tzw. młodym talentem ale po kilku latach treningu może może osiągnąć maxa ale nie musi :)[/quote]

A jak to sprawdzic jak np. 20 letni obronca ma CA czy tam Pa ile to jest??

voodoo79 Partyzant

18.11.2013 19:21    #1097     Football Manager - Ogólna dyskusja - CA/PA O CO CHODZI??
PA to potencjał piłkarza a CA to obecne umiejętności. Przykładowo 18 letni piłkarz ma CA 90 a PA 200 to obecnie jest tzw. młodym talentem ale po kilku latach treningu może może osiągnąć maxa ale nie musi :)

Falcon Przodownik pracy

Na początek zagraj jakąś potęgą. Ja tez tak uczyłem się grać w fm. A nie klubem gdzie na start masz - 300 baniek i budżet 0.

Po kolei najpierw ogarniaj na spokojnie sztab szkoleniowy.

Najpierw treningi " gotowce" z neta, przeanalizuj jakie parametry do jakiś pozycji i później metodą prób i błędów ty robisz swój reżim.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

chris000 Partyzant

Ja zaczałem grac od FMa 09.
Sam nie jestem jeszcze aż tak doświadczony, ale pewne mechanizmy już mam wyuczone, więc trochę podpowiem.
Jak zaczynam grę to:
1. Odbywam rozmowy z prezesem, aystentem i piłkarzami (zebranie).
2. Nie zgadzam się na budżet (chcę wiekszy).
3. Wchodzę w subskrypcje i usuwam większość niepotrzebnych lig, zostawiam tylko kilka.
4. Nie zgadzam się na sparing wewnętrzny, bo to bez sensu dla mnie.
5. Wchodzę w zadania współpracownikó (tam wedle wlasnego uznania sobie ustawiasz kompetencje, ja wole miec wszystko pod kontrola, wiec wiekszosc robie ja).
6. Przegląd składu i wystawiam na sprzedaż cały szrot: jeśli masz dobrego aystenta i mówi Ci, że zawodnik ma 2 gwiazdki lub mniej to od razu sprzedaj lub wypozycz.
7. Wyszukuję sztab szkoleniowy (scoutów, trenerów, fizjoterapeutów) i składam oferty. Rób to poprzez opcje wyszukaj.
8. Wysyłam scoutów zeby przeszukali wybranych przeze mnie piłkarzy.
Potem daje SPACJĘ a potem wchodzę w rozmowe z zarzadem i prosze o nowe obiekty, klub filialny + zwiekszenie nakładów i budżetów.
9. Ustalam trening na poczatek srednia intensywność po tygodniu wyzsza az do najwyzszej.
Na poczatku kondycja/taktyka musza trenować.
Potem zrob wlasna formacje przez kreator taktyk.
Mysle, że to takie podstawy, dasz radę, nauczysz sie bez problemu.
Powodzenia!

Gondrin Partyzant

Witam,
Niedawno postanowiłem,że spróbuje pograć w coś nowego padło na fm14 włączyłem grę i stwierdziłem że jestem w tym zielony jak wiosenny liść więc czas zobaczyć chociaż samouczki poczytać fora i zobaczyć o co w tym wszystkim chodzi. Niestety samouczki w grze przedstawiają naprawdę samą podstawę a na forach gracz nowy jak ja połapać się nie potrafi , w związku z tym stwierdziłem że zarejestruję się i poproszę o pomoc o co w tym wszystkim biega jak grać , czym zacząć i jak zorientować się w tych wszystkich cyferkach statystykach taktykach treningach itp, itd. Starałem się ale nie wiem czy mój iloraz inteligencji pozwolił mi tylko na założenie rodziny i spłodzenie syna a ogarnięcie tej gry jest poza jego granicami . Proszę o rady dla początkującego na co zwrócić uwagę, jak i co robić żeby coś osiągnąć .

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.