Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

dziobson Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="bart(KSC)"][quote="Kenjiro75"]Witam,
gram w FM2014 od dnia premiery. Mam kilka pytań i wątpliwości:

1. Prowadzę Lecha Poznań, jestem w połowie sezonu. Do moich kluczowych zawodników zaczynają dobijać się zagraniczne kluby, a kiedy odrzucam ich oferty, agenci tych zawodników chcą podpisać nowe kontrakty. Problem w tym, że żądają oni nierealnych pieniędzy na pensje dla zawodników (np. 2 mln zł), podczas gdy u mnie maks. opcja to 87 tys na przykład. Rozmowy kończą się oczywiście fiaskiem. Czy tego nie da się uniknąć? Czy to oznacza, że ci zawodnicy prędzej czy później będą domagali się wystawienia na listę transferową i ich stracę?

2. Czy można jakoś odwołać zawodnika z wypożyczenia przed terminem?

3. Czy w ciągu trwania sezonu warto w ogóle schodzić z tygodniowymi intensywnościami treningów poniżej "bardzo wysoka"? Mam tak ustawione i nikt nie narzeka, ale nie wiem jaki to ma wpływ na kondycję zawodników.

Na razie tyle, dzięki![/quote]

Ad.1 U mnie rozmowy w sprawie kontraktu prowadzi dyrektor sportowy, możesz przy negocjacjach zaproponować jakieś klauzule, np: klauzula % wzrostu wynagrodzenie lub premia po liczbie strzelonych bramek w sezonie itp.
Ad. 2 Jeżeli przy wypożyczeniu nie dałeś klauzuli: może zostać odwołany z wypożyczenia to się nie da.
Ad. 3 Ja mam ustawiony trening na wysoki i z kondycją wszystko ok.
Mam nadzieje, że pomogłem :)[/quote]

Przez cały sezon masz ustawiony trening na wysoki ?

Szupyr89 Partyzant

jaki element treningu stosujesz w tygodniu a jaki w dniu meczu ?? jak będziesz miał czas to wrzuć przetłumaczone,dzięki.Pozdrawiam

Perszing Partyzant

22.11.2013 11:46    #1083     Sufler - Porady do gry - Upadek świetnej serii.
witam podziele sie z wami przebiegiem mojej kariery, gry zespolu negatywnej tak jak piszecie i o dziwo odwrotnej (w drugim sezonie doznalem tylko 2-3 porazek), dlatego ze moze ktos z was odkryje co jest nie tak, i sam tez bede staral sie to odkryc jezeli mi sie uda to napewno zaloze nowy temat o tym na forum bo praktycznie nikt nie odpowiada z tych ktorym ta gra idzie na wypasie tak jak mi szła przez jakis czas ;)

Otoz zaczalem sezon klubem FC Koln i bylo dokladnie tak samo jak piszecie katastrofa totalna i wszelkie zmiany taktyki na marne (zakladałem tez temat o tym) w polowie albo lekko ponad sezonu nie wytrzymalem i odszedlem podpisujac potem kontrakt z RC Lens. Wyniki podobne jak w FC Koln ale ciut lepiej grali. Skonczylem sezon na 8 miejscu (Ligue 2). Podczas wakacji sciagnalem paru trenerów z atrybutami najwiekszymi jakie tylko byly dostepne by na te 3,5 lub 4 gwiazdki i wiecej byl conajmniej jeden trener do szkolenia ofensywy, defensywy itp itd, baza treningowa na maxa i od razu treningi stały sie efektywne (a baza treningowa na starcie rozbudowana do maximum). Sprowadzilem kilku młodych zawodnikow ktorzy calkiem niezle sie rozwineli w ciagu drugiego sezonu i rozwijaja sie nadal. Drugi sezon wysmienity prawie same wygrane! W sezonie przegralem 2-3 razy wiec wynik miazdzacy. Morale zespolu bardzo wysokie i pewny awans do Ligue 1. W czasie wakacji sprowadzilem do zespolu Juanmi z Malagi, zarzad podniosl liczbe sztabu wiec doszli nowi trenerzy, scouci itp. Zarzad zwiekszyl naklady na mlodziez do maksimum. W Ligue 2 w Pucharze Francji doszedlem az do cwiercfinalu co jest prawie niemozliwe, pokonujac przy tym zespoly z Ligue 1 takie jak AS Saint Etienne czy Olympique Lyon i inne a przegralem z PSG az 4-1 gdzie szans nie mialem, PSG zdobywali lige, puchary juz chyba 3 raz z rzedu. Co do nowego sezonu bylem pewny ze na spokojnie znajde sie w gornej czesci tabeli lecz z tego co widze i co stało z moim zespołem zanosi sie na caly sezon porazek! Aktualnie jestem w okresie przygotowawczym gdzie przegrywam kazdy mecz i to z takimi przeciwnikami ze z bez wysiłku i motywacji mogliby wygrac z 5-0 ale zespol przegrywa 0-2 nie stwarzajac nawet zagrozenia. No i to co pisalem na poczatku ze moze kogos naprowadze lub sam zdolam to odkryc i sie podziele tym z wami bo ja jestem niemal pewny ze to jest wina czegos innego. Bo skoro taktyka ulozona starannie i szczegolowo nie dziala a wczesniej dzialała elegancko i zmiany nie przynosza efektu to musi tu byc zupelnie inny problem tylko jaki? Moim zawodnikom juz nawet przed przygotowaniami do sezonu strasznie spadly morale, rozmowy motywacyjne nie przynosza najmniejszego efektu. Z tego co wiadomo nawet pogoda ma wlyw na na gre zespołu tylko szkoda ze najgorsze zespoly graja wtedy jak Real i Barca. Mogliby nad tym popracowac i pozniej wydac gre zeby byla bardziej realistyczna bo to co sie dzieje czasami na boisku to jakis zart.. najgorsza krytyka to za mało.

bart(KSC) Partyzant

[quote="Kenjiro75"]Witam,

1. Prowadzę Lecha Poznań, jestem w połowie sezonu. Do moich kluczowych zawodników zaczynają dobijać się zagraniczne kluby, a kiedy odrzucam ich oferty, agenci tych zawodników chcą podpisać nowe kontrakty. Problem w tym, że żądają oni nierealnych pieniędzy na pensje dla zawodników (np. 2 mln zł), podczas gdy u mnie maks. opcja to 87 tys na przykład. Rozmowy kończą się oczywiście fiaskiem. Czy tego nie da się uniknąć? Czy to oznacza, że ci zawodnicy prędzej czy później będą domagali się wystawienia na listę transferową i ich stracę?

3. Czy w ciągu trwania sezonu warto w ogóle schodzić z tygodniowymi intensywnościami treningów poniżej "bardzo wysoka"? Mam tak ustawione i nikt nie narzeka, ale nie wiem jaki to ma wpływ na kondycję zawodników.

Na razie tyle, dzięki![/quote]

Ad.1 U mnie rozmowy w sprawie kontraktu prowadzi dyrektor sportowy, możesz przy negocjacjach zaproponować jakieś klauzule, np: klauzula % wzrostu wynagrodzenie lub premia po liczbie strzelonych bramek w sezonie itp.
Ad. 2 Jeżeli przy wypożyczeniu nie dałeś klauzuli: może zostać odwołany z wypożyczenia to się nie da.
Ad. 3 Ja mam ustawiony trening na wysoki i z kondycją wszystko ok.
Mam nadzieje, że pomogłem :)

Kenjiro75 Partyzant

Witam,

Na razie tyle, dzięki!

voodoo79 Partyzant

A ty jaki trening preferujesz? W przygotowaniach do meczu co ustawiasz?

romantico Partyzant

Pierwsze mecze mogą nie być zadowalające, ale po 4-5 meczach wszystko się na dobre rozkręca. Ważne jest dobrać odpowiedni trening.

PavS Partyzant

1. Zacznij grę kimś mocnym, z pokaźnym budżetem, łatwiej się jest uczyć. Ja osobiście bym proponował kogoś z trójki Szachtar, Monaco czy PSG. Spore budżety, ligi relatywnie słabe, a więc świetnym poligon an zdobywanie nowych umiejętności.

2. Olej wszelkie rozmowy z prezesem, mediami itd., jak dla mnie to strata czasu.

3. Ustal treningi ogólne, ja proponuje przeplatankę kondycji, taktyki i zgrania. U mnie zawsze to się sprawdza.

4. Przejrzyj terminarz i zobacz jak wyglądają sprawy sparingów. Pokasuj część zbędnych, ja rozgrywam max. 4 i w zupełności to wystarcza.

5. Ustal treningi indywidualne, najlepiej takie jakie pozycje zajmują na boisku dani zawodnicy.

6. Przejrzyj listę transferową, trafiają się tam niesamowite okazję, ja proponuje zakup Keisuke Hondy za marne 2mln.

sCan Partyzant

Wejdź w zakładkę trening. Tam będziesz miał ocenione umiejętności poszczególnych trenerów gwiazdkami. Im więcej tym lepiej. Osobiście staram się zawsze żeby dla poszczególnych zadań było to min. 4 gwiazdki.

Wrzucam Ci też kilka bardzo przydatnych poradników:
http:(...)bie.html
http:(...)ke_.html
http:(...)ego.html
http:(...)wki.html
http:(...)nia.html
http:(...)ryt.html

Tylko kilka wybranych. Wszystkie znajdziesz tu: http://www.cmrev(...)iki.html

sCan Partyzant

[quote="Falcon"]Na początek zagraj jakąś potęgą. Ja tez tak uczyłem się grać w fm. A nie klubem gdzie na start masz - 300 baniek i budżet 0.

Po kolei najpierw ogarniaj na spokojnie sztab szkoleniowy.

Najpierw treningi " gotowce" z neta, przeanalizuj jakie parametry do jakiś pozycji i później metodą prób i błędów ty robisz swój reżim.[/quote]

On gra w FM14, a tam nie ma już reżimów.. :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.