Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

fm_Kaska Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.11.2013 00:45    #1071     Sufler - Porady do gry - Problem z rozwojem zawodników
Witam wszystkich :)
Mam problem z fm 13. Gram zespołem z pierwszej ligi polskiej, już drugi sezon- zaraz po awansie do ekstraklasy. W pierwszym sezonie zawodnicy rozwijali się bardzo ładnie, natomiast po awansie do ekstraklasy - nie mam pojęcia co się stało. Chodzi mi o zawodników z mniej więcej ca na poziomie 120 i więcej, pa roznie. Sęk w tym, że jak pojawiają się zielone strzałki rozwoju, to nie poprawiają się atrybuty, zostają takie same wartości liczbowe (praktycznie wcale). Dodam, że są to zwodnicy młodzi, przedział 16-20 lat - w pierwszym składzie, regularna gra + rotacje. To moja pierwsza gra fm- 13, głownie ogrywałam do kości fm 07 i 08, ale to było lata temu i nie wiem czy coś się zmieniło pod tym względem. Czy to jakiś bug? czy chodzi o bazę treningową, może ligę? zawodnicy nie są przemęczeni, podczas sezonu trening raczej na średnim poziomie, wszyscy piłkarze zadowoleni z intensywności treningu. Proszę pomóżcie przy wznowieniu kariery :)

Poziom trenerów pomiędzy 4,5 a 3,5 gwiazdek, głównie 4
baza treningowa 8 (niestety)
Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, z góry dzięki za ewentualna pomoc :)

Damiankq Partyzant

26.11.2013 18:59    #1072     Sufler - Porady do gry - TAKTYKA PROBLEM
WITAM MAM Problem.... jak grac by wygrywac???? chodzi o to ze ustawiam taktyke... tylko... musze cos jeszcze ustawiac? czy reszte dawac asystentowi ????????
np. gralem BRUGGE - MONS wtopa 0-5 ;/
z Tromsoe 5-0 win i 1-5 wtopa. ..
a gralem tiki taka taktyka i innymi..
pytanie co robie zle?
cos jeszcze mam ustawiac do taktyki? jakies treningi?
kompletnie mi nie idzie w fm 2014 gdzie w 2013 szlo doskonale...
Prosze O Pomoc :)

Damiankq Partyzant

26.11.2013 18:56    #1073     Football Manager - Świat taktyki - TAKTYKA PROBLEM
WITAM MAM Problem.... jak grac by wygrywac???? chodzi o to ze ustawiam taktyke... tylko... musze cos jeszcze ustawiac? czy reszte dawac asystentowi ????????
np. gralem BRUGGE - MONS wtopa 0-5 ;/
z Tromsoe 5-0 win i 1-5 wtopa. ..
a gralem tiki taka taktyka i innymi..
pytanie co robie zle?
cos jeszcze mam ustawiac do taktyki? jakies treningi?
kompletnie mi nie idzie w fm 2014 gdzie w 2013 szlo doskonale...
Prosze O Pomoc ;)

elsiete92 Partyzant

Witam! Mam kilka pytań dotyczących tej sfery gry w Classicu z 14stki. Dodam, że jestem zmuszony korzystać z Classic Mode, ponieważ mam słaby sprzęt.

1. Pytanie odnośnie opanowania taktyki, mianowicie jeszcze w 13stce pamiętam, że był pasek z informacją o opanowaniu danej taktyki, tutaj takiego czegoś nie ma, czy to oznacza, że taktyka zostaję przyswojona zaraz po jej ułożeniu czy po prostu trzeba jakiegoś nieokreślonego czasu? Nie ma także treningu meczowego, czyżby jest to aż takie uproszczenie, że nie trzeba się w ogóle martwić o tę część gry i można zmieniać taktykę co mecz, czy może taktyka zostaje przyswojona po kilku meczach? Jak to jest dokładnie bo nie daje mi to spokoju, straszna lipa jak dla mnie..

2. Drugie pytanie związane z treningiem, nawiązując jeszcze do pierwszego pytania zauważyłem, że nie ma treningu meczowego, więc zostaje sam trening ogólny. W 13stce zaczynając od pre sezonu zaczynałem od treningu kondycyjnego, później martwiłem się o opanowanie taktyki, zgranie itd.. Jak jest tutaj, bo widzę kolejne uproszczenie, jeśli zaznaczę opcję by to asystent odpowiadał za trening to już nic mnie nie obchodzi i mój asystent dobiera odpowiednio trening kondycyjny, taktyczny itd. czy po prostu trenuje to co zaznaczyłem? Jaki w ogóle ma wpływ trening w Classicu na mecze bo także jakoś tego nie czuję..

Jednym słowem straszny jest ten tryb, ponieważ nie lubię mieć tak małej kontroli ale lepsze to niż nic :) Pozdrawiam i czekam na jakieś odpowiedzi

Piter007 Partyzant

Witam,

Mam do Was pytanie. Czy jest różnica w poziomie trudności pomiędzy klasycznym trybem rozgrywki a pełną symulacją gry? Pomijam kwestie związane z treningiem i całą otoczką w okół meczu. Bardziej chodzi mi o poziom trudności w samym meczu. Czy łatwiej jest wygrać w klasycznym trybie gry niż w pełnej symulacji? Czy taka sama taktyka w trybie klasycznym zupełnie inaczej będzie realizowana w trybie pełnym? Z góry dzięki za odpowiedź.

karo Partyzant

25.11.2013 08:34    #1076     Sufler - Porady do gry - Trening poważne braki kondycyjne
Braki kondycyjne oznaczają nie brak treningu kondycyjnego, ale brak trybu meczowego (ogranie). Jeśli dobrze pamiętam kiedy już zagra w kilku meczach wtedy będzie miał oznaczenie, że brakuje mu ogrania. Kiedy rozegra już odpowiednią ilość spotkań i będzie w 100% wypoczęty wtedy będzie w optymalnej formie.

DonMajorro Partyzant

25.11.2013 07:22    #1077     Sufler - Porady do gry - Trening poważne braki kondycyjne
Mam problem, z którym od 2 sezonów nie mogę sobie poradzić.

W 1-szej drużynie mam ok 25 zawodników, z czego zawsze ok 15-18 z nich ma cały czas "poważne braki kondycyjne".

Na treningach skupiałem się przez całą połowę sezonu (włącznie z przygotowaniem przedsezonowym) z "kondycji" na poziomie - WYSOKI, BARDZO WYSOKI, i nadal zawodnicy mają braki kondycyjne.

Ma ktoś może jakieś lekarstwo na to? Jak ustawić trening, żeby żadnych braków nie było?

paweldemon Partyzant

O problemach z silnikiem rozpisywalem sie juz dawno temu....
(w Fm 14 nie ma żadnych bugów...... no może jeden "malutki" bug ;P to niezrozumiała miłość silnika meczowego do gry z kontry.........po ch..j starać się o piłkarzy z jak najlepszymi atrybutami (16 i wyżej), po ch..j prowadzić gre (65-70% pos. piłki), po ch..j tyle strzelac na bramkę (około 25/10 strz/celne)......skoro wystarczy 5 strzałów i 4 celne żeby strzelić 3 bramki (każdy zawodnik....wystarczy, żeby w granicy 10 miał atrybut szybkości, dryblingu czy wyk. akcji ;P ) i to nie zdarza mi się w jednym meczu na 10 tylko w każdym meczu (najbardziej lubię mecze u siebie z ogórkami). Jeżeli tylko ustawiamy grę z kontry, tempo szybkie, krótkie podania już w kolejnym meczu nasza drużyna przechodzi metamorfozę i rozpoczyna marsz zwycięztw. Czy ktoś gra ofensywnie?? jak to u was wygląda??)

Po co SI ma sie trudzic i zaglebiac sie w szczegoly taktyki i treningu...najlepiej pier..lnac tylko ogolne ustawienia i wiooo...jak moznabylo zabrac suwaki...szczegolowo dobierany trening pod formacje...na litosc boska przeciez to symulator...gdzie oddzielne ustawienia w def i ofensywie, gdzie kreator stalych fr gry gdzie to my pokazujemy gdzie i jak ma byc zagrywana pilka...cwiczenie naszych schematow gry.....dnoooooooooo

Od najwiekszych znawcow uslyszalem oczywiscie, ze spamuje i ze nie potrafie grac...najlepsze jest te same osoby teraz najglosniej kwecza o patcha ;P

voodoo79 Partyzant

24.11.2013 09:20    #1079     Football Manager - Świat taktyki - Gra w ataku. Pomocy
uwierz mi ja tez sobie rwalem z tego powodu, na tej stronie co ci podalem masz mnustwo podpowiedzi i dodanych zdjec ustawien treningow itp. nie musisz sciagac gotowej taktyki ale skoro szukasz u innych pomocy to tam masz rozwiazanie mozesz zastosowac niektorych rozwiazan pododawac jakies polecenia dla swoich zawodnikow itp.

sCan Partyzant

Trening:

Sposób, który nie został przedstawiony na zrzutach ekranu:
Trening przedsezonowy
Zgranie - bardzo wysokie
trening meczowy - tylko taktyka
suwak na 50%

Podczas sezonu
Panowanie nad piłką - przeciętne
trening meczowy - Zgranie
suwak na 30%

Sposób, który został przedstawiony na zrzutach ekranu:
Przez cały sezon
Zgranie zespołu - przeciętne
trening meczowy - Zgranie
suwak na 30%
Odpoczynek tylko po meczu

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution