Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Wieczór Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
No i stało się! Po rozczarowaniu jakie przeżyłem kupując FM 2013 zarzekałem się, że wersji z numerem '14' nie kupię i dalej będę pocinał w FM 2012. Z dniem dzisiejszym stałem się posiadaczem najnowszej odsłony tej kultowej gry. Teraz tylko pojawił się standardowy problem "kim zagrać?". Pomyślałem o Borussii Dortmund, ale to przecież takie oklepane :). Grałem już klubami słabymi, nieznanymi (3 liga hiszpańska), bogatymi, biednymi, średniakami, beniaminkami, mistrzami. Nie mam zielonego pojęcia kim zagrać? Macie jakieś pomysły?
Na początek może jakiś klub ze stabilnymi finansami (nie, że za 3 sezony nikt nie będzie chciał tam grać, bo zarząd poobcina fundusze na pensje), niezłą bazą treningową i przyzwoitą młodzieżą. Nie musi to być gigant, ale też nie dostarczyciel punktów. Fajnie jakby od początku miał całkiem poukładaną ekipe.

Ligi jakie mnie interesują to: Anglia (oprócz Newcastle i Evertonu, bo spędziłem tam pare ładnych sezonów), Niemcy, Francja, Hiszpania i Włochy.

Pytanie nr. 2: Czy trzeba wgrywać jakieś ligi, żeby zagrać Glasgow Rangers?

Tomu Partyzant

09.01.2014 17:29    #1022     Sufler - Porady do gry - Kiepskie Morale Piłkarzy
Trening mają na poziomie przeciętnym a punkt ciężkości na zrównoważonym. Niektórzy narzekają że trening jest za lekki, a niektórzy ze zbytnio intensywnych jest dodatkowy trening.

Sidorf Partyzant

09.01.2014 16:37    #1023     Sufler - Porady do gry - Kiepskie Morale Piłkarzy
W informacjach powinno być napisane dlaczego spadają im morale. U mnie powodem jest najczęściej zbyt wysoka intensywność treningu (o czym napisałeś) więc spróbuj im ulżyć chociaż ja tak nie robię. Może też pościągałeś ich z meczów reprezentacji?

Tomu Partyzant

09.01.2014 16:12    #1024     Sufler - Porady do gry - Kiepskie Morale Piłkarzy
Otóż mam problem z piłkarzami. Gram Realem Madryt. Na 9 kolejek ligowych 9 wygranych. A piłkarzem mają słabe morale większości niskie albo bardzo niskie. Pół dnia mija a ONI mają 11 TRAGICZNE wielu Bardzo Niskie niewielu Niskie lub Dosyć Kiepskie. Co muszę zrobić żeby mieli lepsze morale. Zebranie Zespołu pomaga w niewielkim stopniu ale ja bym wolał użyć przed meczem z Barceloną. Którą gram nie długo. Czekają mnie dwa ciężkie mecze z Borussią Dortmund (w Lidze Mistrzów) i FC Barcelona (liga) . Nagle dzień później (w dniu mecze z BVB) z 9 Niezadowolonych treningiem wzrasta do 12. Nie mam konfliktów w drużynie. Wyniki dobre. Ale te morale. Wcześniej były lepsze. Nie wiem czemu tak się popsuło, proszę o odpowiedź za każdą pomocną odpowiedź serdecznie dziękuje.

hQ Partyzant

08.01.2014 13:15    #1025     Inne - Piłka nożna - Transfery - plotki i nie tylko
Lewandowski to zawodnik, który świetnie znajduje się w polu karnym i mając taką linię pomocy jaką ma Bayern, tych bramek może strzelać jeszcze więcej. Bayern może tylko zyskać, ściąga chłopaka ogranego w swojej lidze za darmo. Do tego pewnie odejdzie Pizarro po sezonie. W poprzednim sezonie, kto nie grał z przodu ten strzelał minimum jedną bramkę w meczu i teraz jest podobnie.

Lewandowski w kadrze nie strzela bramek? O ile do tej pory wkurzała mnie jego gra, to teraz analizując grę naszej kadry trochę go usprawiedliwiam bo:
- w prawie każdym meczu grała inna linia pomocy (brak zgrania),
- graliśmy z reguły dwoma DP, którzy praktycznie nie umieli grać do przodu, jedynie byli ograniczeni do odbioru, walki itd. (osamotnienie z przodu),
- przeanalizujmy bramki Lewego w kadrze, prawie wszystkie jego gole (prócz z karnych i z Czarnogórą) są bramkami po asystach Piszczka lub Błaszczykowskiego tj. kumpli z BVB. Tak samo w drugą stronę, dużo goli strzela Błaszczu po asystach Lewego (jak z Mołdawią). Generalnie to nasza gra była oparta na prawej stronie i wszystkie bramki padały po udziale tej trójki.
- gdy w pomocy grał Klich z Zielińskim (wersja bardziej ofensywna), gra kadry była o niebo lepsza niż z dwójką DP (Krychowiak + ktoś).
- żeby Lewy dobrze grał w kadrze to:
* powinien zająć pozycję cofniętego napastnika (jak na początku w BVB), będzie ściągał na siebie obrońców, robił miejsce skrzydłowym i wysuniętemu napastnikowi,
* grać z przodu pod warunkiem tego, że za jego plecami grałby Kuba, z którym jest świetnie zgrany,
* zmienić system gry na 3412 i połączyć jedno z drugim (Kuba za plecami, z przodu w parze z innym napastnikiem).

Co do transferów to jako kibic Interu płaczę..
Roma dalej wzmacnia skład, przychodzi Nainggolan. Milan ma Ramiego i Hondę, prawdopodobnie dojdzie Fernando z Porto. Juve i Napoli w sumie nie muszą się wzmacniać. Inter chce pozbyć się Pereiry (co oczywiście skończy się wypożyczaniem do końca kontraktu, taka tradycja). Przyjść ma d'Ambrosio z Torino (kończy mu się kontrakt, ale klub daje 2mln [więcej nie ma, nawet po zmianie właściciela] i do tego chce oddać połówkę utalentowanego zawodnika [tradycja numer dwa]). Czemu nie mając pieniędzy ściągają jakichś przeciętniaków, zamiast postawić na zawodników typu Olsen (świetny w sparingach), Icardi/Belfodil (za 50% tego drugiego dali 7,5+Cassano, a nie gra wcale!) czy Kovacic, który na treningach się wyróżnia, a gra Kuzmanovic, Taider, Zanetti, Cambiasso (pewnie odejdzie jak Coutinho i gdzieś indziej mu zaufają).
Polska Gola

medik03 Partyzant

07.01.2014 13:28    #1026     Sufler - Dodatki do gry - problem z treningiem
teraz mam taki problem że zniknęły mi przyciski odpoczynek przed i po meczu, w ogóle ich nie ma a suwak jest zablokowany, wydawało mi się że ustawiłem jakiegoś trenera co odpowiada za trening ale nie, niby wszystko jest dobrze, jak można to naprawić ?

zupkarosyjska Partyzant

@up
xAdISuN

Jeśli chodzi o nie dostawanie batów od europejskich klubów to z pewnością Szachtar. Wystarczy, że znajdziesz z 2 talenty, dalej nic nie trzeba robić , może jakiś pomocnik środkowy i możesz wydać sporo kasy, bo masz jej ok. 40 mln ( nwm jak z uaktualnieniem ). Welington Nem, Alex Teixeira, Douglas Costa, Fernando ( który może się znacznie rozwinąć). Poza tym wspaniała obrona - Rakitskyi, Srna, Chygrynski. Dlaczego Yaroslav Rakitskyi? Cóż, kiedy będziesz go stale wstawiał do zespołu, dasz mu trening indywidualny to będzie maszyną do niszczenia ataku rywali i do strzelania - główkować również potrafi. Po 2 sezonach w Szachatrze( 5 w grze) interesowała się nim poważnie Barcelona, jednak wtedy nie musiał do nich odchodzić bo już Barcelona to był niższy poziom :).

Polecam ekipę. Liga może trochę nudna, bo rozwalasz każdego ( czasem Dynamo zrobi bunt i może zremisować), ale LM jak najbardziej ciekawa :).

A jeśli chodzi o takiego średniaka na tle ligi, w sensie że krajowe zespoły nie będą go zbytnio rozwalały, to może Wolfsburg, Werder, Malaga, Southampton.

Lukkas10 Partyzant

06.01.2014 19:11    #1028     Sufler - Porady do gry - Trenerzy FM14
1. Z tego co mi się wydaje to z zespołem u-18 'współpracują' również trenerzy drużyny głównej, ale nie będą mieli takich samych gwiazdek jak w przypadku 1. drużyny. Co do trenerów rezerw to jak sama nazwa wskazuje zajmują się drużyną rezerw :) Wracając do u-18 to warto, a nawet trzeba zatrudniać trenerów z jak najwyższym współczynnikiem treningu juniorów (plus dobre parametry potrzebne do treningu w danej kategorii). No i tak, są oni potrzebni :P

2. Oprócz asystenta i menedżera rezerw to (ręki uciąć sobie nie dam) asystent drużyny rezerw. Odpowiadając na pytanie w tym podpunkcie to - nie, nie będzie się on 'wyświetlał' jako trener mogący pracować z główną drużyną.

3. Zależy w jakim są oni wieku. Jak w wieku 15-16 to (przynajmniej ja) zostawiam takowych w u-18. Jak starszy gracz się trafi 17-18 lat to (jeśli mam taką potrzebę, czyt. potrzebuję zawodnika nr. 3 na atak/środek pomocy/środek obrony/bramkę lub nr 2 na skrzydła/boki obrony) to włączam go do pierwszego składu, przy czym zawodnik nr 3 jest poza 18 meczową i wtedy udostępniam go do drużyny rezerw. Zawodnik nr 2 'kisi' się na ławce i wchodzi w końcówce meczu, na ostatnie 30 minut lub gra w pucharze krajowym ze słabszymi drużynami.

PS. Ekspertem co do trenerów nie jestem. Więc nie krzycz jeśli coś źle napisałem XD
JEŚLI ZNUDZIŁY CI SIĘ STROJE TWOJEJ DRUŻYNY W FMie, TO ZAPRASZAM TUTAJ!
http:(...)013.html

wzór na zamówienie znajdziesz tutaj:
http:(...)770.html

zupkarosyjska Partyzant

@misiekcr7

Postanowiłem ich sprawdzić. Na pierwszy rzut oka nie jest źle - Brat Hazarda( który jest również dobry), niestety brak dobrego napastnika. Zrobiłem kilka transferów, m.i.n Ivan Klasnić i pierwszy mecz z... Lyonem ;/. Postanowiem zagrać kontratakiem i wygrałem w nudnym meczu 2 do 1. Bardzo ciekawa drużyna, dobre warunki do pracy ( Wystarczyło poprosić zarząd o lepsze bazy treningowe, obiekty młodzieżowe i zakup stadionu i niedługo będą już w sumie europejskie standardy). Polecam klub.

sebastiano399 Partyzant

[quote="IwoS"]Panowie Lyon, czy Arsenal? Oba kluby dawno nic nie osiągnęły, niewątpliwie mają piękną historie, posiadają dużą ilość wychowanków, a w lidze walczą z potężnymi klubami. Liga angielska jest chyba wygodniejsza, co nie znaczy gorsza. Bo bardziej wyrównana. Nie miałem okazji prowadzić żadnego francuskiego klubu. Co myślicie? Kogo wybrać?[/quote]

Lyon - mało problemów będzie jeśli chodzi o graczy z Europy i Afryki, którzy będą traktowani jako obcokrajowcy. Zdrowe finanse w całej lidze, może wreszcie Prezes wybuduje stadion. Na bazę nie będziesz narzekał a na szkółkę mówią: wylęgarnia kurczaków jeśli się nie mylę.

Arsenal - tu będziesz miał wyścig zbrojeń w lidze, ciężka walka o prymat w kraju.

FM 2012

Panowie jakie kluby polecicie z zaplecza ligowego, z tych krajów: Francja, Niemcy, Anglia. Chodzi mi o stabilne finanse (jak najmniejsze długi), klub, który można rozbudować (baza treningowa), spróbować awansować, ale bez presji. Żeby zagrać jak najwięcej sezonów, wychowywać młodych graczy, Mój najdłuższy staż w jednym klubie to 5 sezonów (Newcastle, Legia)

Kim Wam się najlepiej grało? FM 2012

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution