Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Tomu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
14.01.2014 19:59    #1011     Sufler - Porady do gry - Kiepskie Morale Piłkarzy
Może mam zły trening? Bo narzekają piłkarze. Kedyś nie było kłopotu bo ściągałem plik (treningu) z cmrev, à propos dlaczego nie dodawane są teraz treningi ? Jak ustawić żeby trening był najlepszy dla Galacticos (R.Madryt) ? Czy żeby asystent przydzielił czy sam?

szkagar Partyzant

14.01.2014 16:54    #1012     Sufler - Porady do gry - Kiepskie Morale Piłkarzy
Na morale wpływa kilka czynników:
- intensywność treningu;
- wygrywanie meczów;
- ilość meczy jakie rozgrywa zawodnik - niektórzy piłkarze chcą grac jak najwięcej :)
- wysokość kontraktów
- motywacja przed meczowa i analiza pomeczowa :)
- sympatie i antypatie w drużynie :)

hQ Partyzant

13.01.2014 17:39    #1013     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka 14.2.1
[quote="OptimusPrime"]Nie rozumiem co to znaczy co niektórzy piszą że "masz złą taktykę"," nie rozpracowałeś silnika meczowego","zawodnik tego nie robi bo nie umie, trzeba go nauczyć" a co to jest 1 klasa podstawówki że się zawodników uczy.[/quote]

Właśnie to mnie wkurza z tym całym nauczaniem. Masz w ataku Eto'o, Benteke, Torresa i Dembe Ba. Zawodnicy światowej klasy. Idzie któryś z nich 1vs1 od połowy boiska i napierdziela z 30metrów z dystansu zamiast podbiec bliżej i uderzyć z bliższej odległości lub próbować minąć bramkarza i strzelić do pustej. I co, gościu napierdziela z 30 metra i mam go złapać za rączkę i mu powiedzieć: 'Słuchaj Samuelku, tu masz piłkę, jak biegniesz 1vs1 z bramkarzem od 50 metra to nie napier*alaj z daleka, tylko podejdź bliżej i spróbuj strzelić gola mijając bramkarza'? To bez sensu. Takie treningi powinny być w juniorach, a nie że ja muszę 30-letniemu napastnikowi, który strzelił milion bramek tłumaczyć jak się zachować i do tego potem czekać pół roku aż dostanę wiadomość: 'Samuel umie już kiwać bramkarza'. On to powinien wiedzieć już dawno.

Tak samo z taktyką. W sumie nie jest najgorzej i np. moja krytyka nie spoczywa tylko na taktyce, ale na tym, że kuźwa piłkarze biegają jak durnie bez mózgu, wbiegają na siebie nawzajem na barana, tracą idiotycznie piłki, przyjmują piłkę na plecy i napierdzielają z 30 metrów z kroka zamiast podać do któregoś z 4 lepiej ustawionych zawodników. Rozumiem, że braki taktyczne mogą być grając IV-ligowcem polskim, ale jednym z czołowych klubów europejskich.
Polska Gola

falisz89 Partyzant

12.01.2014 21:57    #1014     Sufler - Inne - Lekceważące podejście do treningu
No to już zwątpiłem. Spodziewałem się wszystkiego, tylko nie ambitnego i profesjonalisty. Może dostaje za mało minut, by rozwijać się jak należy? To jedyne sensowne wytłumaczenie, jakie przychodzi mi do głowy.
Co do treningu indywidualnego- ja daję średni, bo trening indywidualny skupia się na kilku wybranych atrybutach. Im jego intensywność jest wyższa, tym bardziej piłkarz skupia się na tych atrybutach. Ja z wyjątkiem rozgrywającego i lisa pola karnego preferuję piłkarzy bardziej uniwersalnych (gram płynnie, piłkarze nie są ograniczeni do jednej roli) , więc nie chcę ograniczać ich treningu zbyt mocno do określonych atrybutów. Swoją drogą, kosmiczna baza jak na 3 ligę:) 4,5 to moja Cartagena posiada dopiero po kilku sezonach w la liga.
Od niedawna na CMrev, od dawna z FM:)

Adriankov Partyzant

12.01.2014 18:35    #1015     Sufler - Inne - Lekceważące podejście do treningu
Ma 21 lat. Charakter ambitny. Także powinien się rozwijać a niestety stoi w miejscu. Rozmawiałem z nim i mówi, że się weźmie ale się nie bierze. Przeprowadziłem już z trzy rozmowy. Spróbuję jeszcze zmniejszyć intensywność treningu indywidualnego. Mam u każdego na wysoką, więc ś zmienię na średnią.

robal15 Młody aktywista

Siemka!

Orientuje się ktoś na jakiej zasadzie to działa? Na mój chłopski rozum to powinno wyglądać tak: zlecasz komuś ten trening, następnie po jego sukcesywnym odbyciu zwiększa mu się atrybut gry słabszą nogą. Ku mojemu zdziwieniu taka sytuacja nie miała miejsca. Natomiast do ulubionych zagrań została dodana taka o to notka: próbuje poprawić grę słabszą nogą. Jak ja mam to rozumieć? Że dopiero po jakimś czasie zwiększy mu się ten atrybut?
Mnie się wydaje, że zostałem zrobiony w konia, i zamiast tego powinien go nauczyć, żeby unikał gry słabszą nogą. Jakie są Wasze doświadczenia z tą nową/starą opcją w grze?
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

falisz89 Partyzant

12.01.2014 00:32    #1017     Sufler - Inne - Lekceważące podejście do treningu
Co do całego zespołu- ja bym użył przeciętnej intensywności podczas sezonu i sprawdził co się będzie działo, bardzo możliwe że to jest przyczyna. Ewentualnie jak masz jeden mecz w terminarzu w tygodniu, zaplanuj wyższą. Intensywność bardzo wysoka- przy nauce taktyki przed sezonem, żeby szybko chłopaki załapali. Jak załapią, ewentualnie krótko i intensywnie przed sezonem kondycja. To moje subiektywne metody, ale jestem bardzo zadowolony z efektów treningu, zwykle piłkarze u mnie wyciągają max z PA.

Co do zawodnika- te 12 determinacji to takie minimum przyzwoitości, ale tragedii nie ma. Pracowitość ok. A jaki ma charakter? Ile ma lat? Powyżej 24 roku życia trening rzadziej przynosi efekty. Rozmowa nic nie dała, tzn. co odpowiedział? Zauważyłem, że jak zawodnikowi zaczynają spadać atrybuty i od razu się do niego przywalę w rozmowie, to często się spina i zarzeka że trenuje jak umie. Za to jak poczekam tydzień- dwa i mu wygarnę że ma harować, wszystko jest ok i zamierza się starać bardziej. Może spróbuj poczekać chwilę z krytyką, to sie weźmie? Ostatnie co przychodzi mi do głowy, to te atrybuty ukryte. Może po prostu nowy Balotelli? :)
edit: aha, odpoczynek przed i po meczu daję zawsze. I każdy piłkarz ma trening indywidualny ustawiony na średnim poziomie.

Adriankov Partyzant

11.01.2014 17:36    #1018     Sufler - Inne - Lekceważące podejście do treningu
Więc po kolei. Gram W 3 lidze angielskiej, bazę mam 4,5*, trenerzy po 3,5*. Także z tym nie jest źle. Intensywność treningu jest wysoka a mecze mam czasami dwa razy w tygodniu lub raz. Może w tym tkwi problem i powinienem zmniejszyć tą intensywność ? Chociaż myślałem, że powinno być OK bo jak mam dwa mecze tygodniowo to daję odpoczynek przed i po meczu. A jeśli chodzi o zawodnika to ma 14 pracowitości i 12 determinacji.

Może po prostu zmniejszę intensywność na średnią i to pomoże ? Do tej pory zawsze grałem na wysokiej i mimo niezadowolenia gracze się rozwijali, jednak ta sytuacja daje mi do myślenia czy tego nie zmienić :P

falisz89 Partyzant

11.01.2014 02:01    #1019     Sufler - Inne - Lekceważące podejście do treningu
Przyczyny niezadowolenia z treningu mogą być różne. Albo słaba baza treningowa, albo słabi trenerzy, albo zbyt duża/zbyt mała intensywność. Nie wiem jakie masz zaplecze klubowe, które ma potężny wpływ na trening, ale z moich obserwacji ( o ile nie trenujesz na pastwisku) - mecze co 3 dni> przeciętna intensywność, mecze co tydzień> wysoka. Jednak problem konkretnego zawodnika, o którym piszesz, to pewnie charatker (beztroski? czy drugi balotelli?:D ), niska determinacja, bądź niska pracowitość. Ewentualnie atrybuty ukryte, ale o nich nie mam dostatecznej wiedzy, więc nie sprecyzuję.

Adriankov Partyzant

11.01.2014 00:03    #1020     Sufler - Inne - Lekceważące podejście do treningu
Witam. Czy ktoś z Was miał problem, że zawodnik ma lekceważące podejście do treningu (w rozwój->trening) przez co w ogóle się nie rozwija ? Przeprowadzałem z graczem prywatną rozmowę ale nic nie dała. Może powinienem zmienić intensywność treningu z wysokiej na przeciętną bo niemal cały zespół jest z tego niezadowolony czy to nie to jest przyczyną ? Będę wdzięczny za pomoc.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution