Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Arano Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.01.2014 18:50    #1001     Sufler - Porady do gry - Problem z treningiem - asystent
A wiec tak... wzialaem sobie dobrego asystenta i kazalem mu zajmowac sie treningami, myslalem ze bedzie git, a jest dramat. Ten kretyn ustawil intensywnosc treningu na lekki i juz prawie polowa druzyny jeste niezadowolona. WTF? Czy asystent powinien sie zajmowac treningami W FM 2014? Czy odwala kaszane i lepiej sie zajac tym osobiscie. I jeszcze jedno pytanie. Po odsynieciu tego kretyna^^ od treningow nie moge zmienic planowania tzn nie moge przesunac, jest wyszazone. Czy to sie zmieni i bede mogl regulowac to planowanie?

Gallacher Partyzant

Coś podobnego do mojego filmu tyle że bardziej rozbudowanego - mecze , rozmowy , coś powiązanego z życiem codziennym odnośnie piłki - ,treningi , zdjęcia itp. a o multimedia to wiadomo - dźwięk ( ciężko bo nie mogę umieszczać piosenek bez zezwolenia producenta ) , grafika ,itp. nie mówię że mam zbijać kokosów a pomysłów mam wiele ale muszę pomyśleć jak to zrobić by to było coś nietypowe.Jako piłkarz amatorski obracam się z ludźmi zawodowymi jak amatorskimi oraz trenerami i coś z tym chce powiązać ale jak pisałem muszę znaleźć jakąś koncepcję która zachęci ludzi i spopularyzuję film.
MANCHESTER UNITED & SCOTLAND 4EVER ♥
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

ukinho Partyzant

Wystawiaj piłkarza na pożądanej pozycji a on sam będzie się dopasowywał do niej. Tryb Classic wszystko upraszcza - szczególnie trening

Arano Partyzant

Witam, czy jest mozliwosc trenowania u pilkarza nowej pozycji w trybie klasycznym? A jak jest to moze ktos napisze gdzie bo ja nie moge znalezc

szkagar Partyzant

23.01.2014 23:50    #1005     Football Manager - Świat taktyki - FC porto pomoc.
piotrp504 - Osobiście ... całkowicie zmieniłbym taktykę albo przygotował dwie dodatkowe. Dlaczego?

1. Grasz jednym napastnikiem, którego łatwo odciąć od piłek. Wiem, bo sam mam takie problemy. Żeby temu zaradzić skrzydłowych możesz ustawić jako schodzących napastników (masz jako skrzydłowych). Twoje polecenia jasno wskazują, że próbujesz dogrywać piłki do napastnika, ale niech zgadnę ... sa przejmowane i nadziewasz się na kontrataki?
2. środkowi pomocnicy - jednego ustaw jako wsparcie a jednego na atak. Sprawdź który lepiej podaje i zrób go rozgrywającym. Mój najlepszy pomocnik potrafił w jednym meczu zaliczyć 5 asyst!!!.
3. Skrzydłowi muszą być szybcy i najlepiej mieć także dobre dośrodkowania.
3. Boczni obrońcy ... doskonale nadają się do ataku skrzydłami. wtedy możesz ustawić ich bardziej ofensywnie i grać zagraniami na obieg - wtedy skrzydłowy lub boczny pomocnik przetrzymuje piłkę aż boczny obrońca ustawi się ofensywniej i wtedy mu podaje. Boczni obrońcy potrafią dośrodkować na pole karne albo nawet strzelić bramkę
4. trening jest kluczem - przed meczami trenuj ofensywne lub defensywne stałe fragmenty gry - zdziwisz się ile bramek pada z rogu albo z rzutu wolnego. Tak samo możesz uchronić się przed stratą bramki.
5. jeśli grasz 4-5-1 grasz długimi piłkami ofensywnie albo z kontry (to ustawienie nie nadaje się na kontrolę - brakuje łącznika na środku pola - między pomocnikami a napastnikiem). Możesz tez jednego pomocnika ustawić do przodu jako ofensywnego pomocnika. Wzmocnisz atak.

To tak w dużym skrócie od czego bym zaczął. Jak zacząłem prowadzić Lecha totalnie zmieniłem taktyki i odszedłem od 4-3-3 czy 4-2-3-1 na rzecz 4-4-2 (to moja główna taktyka). Gram także 4-1-3-2 (kontratak) albo zmodyfikowane 4-5-1 właśnie z jednym pomocnikiem z przodu (w efekcie mam dwóch skrzydłowych i jednego ofensywnego pomocnika).

Snorlaks Partyzant

22.01.2014 17:28    #1006     Football Manager - Świat taktyki - FC porto pomoc.
[quote="szkagar"]Mauer ... ciężko mi powiedzieć, jak ja bym grał na twoim miejscu. Moje taktyki są dostosowane do składu, albo też na odwrót. Kupuję zawodników którzy umiejętnościami i nastawieniem pasują do moich założeń. Żeby ci coś konkretnego doradzić, musiałbym wziąć na warsztat twoich piłkarzy, sprawdzić każdego z nich, ustawić dla nich kilka taktyk i zagrać kilka meczy sparringowych. Tak właśnie prowadzę moją drużynę. Mogę ci powiedzieć kilka moich i zapewne nie tylko moich rozwiązań:

1. Mam opracowane trzy taktyki. taktyki wykorzystujące różne nastawienia: gra w defensywie (kontratak), gra przeciwko przeciwnikowi z gęstą obroną oraz "uniwersalne" którym gram najczęściej. Przed sezonem skupiam się tak z 2 tygodnie na treningu kondycyjnym (bez sparringów). Kolejne tygodnie zawodnicy trenują wyłącznie zgranie (również treningi przedmeczowe). Wtedy szybko uczą się ustawień i grają lepiej jako drużyna.
2. Zauważyłem, że masz bardzo szeroki skład. Wielu zapewne uważa, że to dobrze, ale ja uważam, że to za dużo. Zazwyczaj mam po dwóch zawodników w pierwszym składzie na każdą pozycję: gracz pierwszego składu + zmiennik. Co to daje? Po pierwsze oszczędzam na wydatkach (nie prowadzę tak bogatej drużyny jak FCP czy inne zespoły z górnej półki). Po drugie, łatwiej rotować składem i masz zmienników na wypadek kontuzji. Świetnym rozwiązaniem są piłkarze umiejący grać na kilku pozycjach (głównie dotyczy to skrzydłowych i bocznych pomocników).
3. Pytasz się czy grać z DP - odpowiem ci tak ... jeśli masz dobrego DP to graj nim, ale jeśłi masz lepszych na przykład pomocników lub napastników to graj taką taktyką, żeby ich wykorzystać.
4. Nie wiem jak motywujesz swoich piłkarzy, a to ma duże znaczenie. Może zabrzmi to jak przechwałka, ale podam ci taki przykład: prowadzę Lecha Poznań 10 sezon z rzedu. Półfinał Ligi Mistrzów Lech Poznań - PSG (mecz w Poznaniu). Pierwsza połowa kończy się wynikiem 0:2 dla PSG. Moznaby powiedzieć ... pozamiatane ... ale w drugiej połowie zdemolowałem PSG i wygrałem 6:3 (mój jeden napastnik strzelił klasycznego Hat-tricka, później dostał złoty but za Ligę Mistrzów - 11 bramek). Nie zmieniłem ustawienia, nie zrobiłem ani jednej zmiany, ale w rozmowie motywacyjnej użyłem odpowiednich poleceń i zagrali zupełnie inaczej. (finał z Barceloną wygrałem 2:1)[/quote]

mógłbyś dać jakiś dowód w postaci screena, bo nie moge uwierzyć że pokonałeś lechem poznań PSG...

szkagar Partyzant

22.01.2014 17:03    #1007     Football Manager - Świat taktyki - FC porto pomoc.
Mauer ... ciężko mi powiedzieć, jak ja bym grał na twoim miejscu. Moje taktyki są dostosowane do składu, albo też na odwrót. Kupuję zawodników którzy umiejętnościami i nastawieniem pasują do moich założeń. Żeby ci coś konkretnego doradzić, musiałbym wziąć na warsztat twoich piłkarzy, sprawdzić każdego z nich, ustawić dla nich kilka taktyk i zagrać kilka meczy sparringowych. Tak właśnie prowadzę moją drużynę. Mogę ci powiedzieć kilka moich i zapewne nie tylko moich rozwiązań:

1. Mam opracowane trzy taktyki. taktyki wykorzystujące różne nastawienia: gra w defensywie (kontratak), gra przeciwko przeciwnikowi z gęstą obroną oraz "uniwersalne" którym gram najczęściej. Przed sezonem skupiam się tak z 2 tygodnie na treningu kondycyjnym (bez sparringów). Kolejne tygodnie zawodnicy trenują wyłącznie zgranie (również treningi przedmeczowe). Wtedy szybko uczą się ustawień i grają lepiej jako drużyna.
2. Zauważyłem, że masz bardzo szeroki skład. Wielu zapewne uważa, że to dobrze, ale ja uważam, że to za dużo. Zazwyczaj mam po dwóch zawodników w pierwszym składzie na każdą pozycję: gracz pierwszego składu + zmiennik. Co to daje? Po pierwsze oszczędzam na wydatkach (nie prowadzę tak bogatej drużyny jak FCP czy inne zespoły z górnej półki). Po drugie, łatwiej rotować składem i masz zmienników na wypadek kontuzji. Świetnym rozwiązaniem są piłkarze umiejący grać na kilku pozycjach (głównie dotyczy to skrzydłowych i bocznych pomocników).
3. Pytasz się czy grać z DP - odpowiem ci tak ... jeśli masz dobrego DP to graj nim, ale jeśłi masz lepszych na przykład pomocników lub napastników to graj taką taktyką, żeby ich wykorzystać.
4. Nie wiem jak motywujesz swoich piłkarzy, a to ma duże znaczenie. Może zabrzmi to jak przechwałka, ale podam ci taki przykład: prowadzę Lecha Poznań 10 sezon z rzedu. Półfinał Ligi Mistrzów Lech Poznań - PSG (mecz w Poznaniu). Pierwsza połowa kończy się wynikiem 0:2 dla PSG. Moznaby powiedzieć ... pozamiatane ... ale w drugiej połowie zdemolowałem PSG i wygrałem 6:3 (mój jeden napastnik strzelił klasycznego Hat-tricka, później dostał złoty but za Ligę Mistrzów - 11 bramek). Nie zmieniłem ustawienia, nie zrobiłem ani jednej zmiany, ale w rozmowie motywacyjnej użyłem odpowiednich poleceń i zagrali zupełnie inaczej. (finał z Barceloną wygrałem 2:1)

Darein Partyzant

Pomocy nie ogarniam tego już zagrałem nimi z 10 meczy pierwsze 2 mecze to 3-1 WB i 2-0 z Evertonem potem ..... kaplica wszytsko przegrywam poza jednym remisem z norwich mam większe posiadanie piłki ale strzałów z np. united nie oddałem w ogóle bramka srednia ocena to ciągle 6.3 - 6.4 napstnik tam grał osvaldo w 2 pierwszych meczach strzelał to teraz jego średnia to 6.4 dramat MOJA TAKTYKA :
4 obrońców boczni (ze wsparciem trzymaniem się linni i bieganiem skrzydłami) obrońcy środkowi ewentualnie lovren jako tradycyjny, dalej rygiel defensywy obrona(z krótkimi podaniami ostre wślizgi mniej pressingu krótsze krycie) potem 3 w jednej linii pomocnik odbierający piłkę obrona lub wsparcie(krótsze krycie) pomocnik długodystansowiec lub środkowy pomocnik zależy kogo wstawiam bez poleceń zawsze wsparcie , ostatni to cofnięty rozgrywający wsparcie(więcej bezpośrednich podan) nad nimi a przed napadziorem wysunięty rozgrywajcy atak(więcej bezpośrednich, częściej strzelaj, szukanie gry i na szpicy wysuniety napastnik atak (wyjścia na wolne pole ) POLECENIA DLA DRUZYNY: krótsze podania ,węższe pole gry ,nizsze tempo , podania w pole karne, utrzymanie piłki, krótsze krycie i czasami dawałem skrócenie pola gry. A co do treningu to dawałem kondycje a potem ciagle taktykę w przygotowawczym i mam opanowana na ponad połowe i nie piszcie ze za dużo zmian w taktyce robie bo musze cos spróbować zmienić bo jak nie to spadek.

medik03 Partyzant

21.01.2014 15:30    #1009     Sufler - Dodatki do gry - problem z treningiem
Jaki wybierać trening juniorom, zawodnikom aby najszybciej się trenowali ( pomijając trenerów i osobowość zawodnika )
Da się to jakoś sprawdzić jaki będzie najlepszy w danym momencie, a może poprosu ustawiacie co sugeruje asystent ?

robal15 Młody aktywista

Dla potomnych :P

Aby atrybut gry słabszą nogą wzrósł trzeba:
- wysłać grajka na specjalny trening
-po jego sukcesywnym odbiciu, u piłkarz w ulubionych zagraniach zostaje dodana taka o to notka: próbuje poprawić grę słabszą nogą
-jakoś po dwóch miesiącach ta notka znika i zwiększa się atrybut gry słabszą nogą u grajka

I to tyle. Podsumowując, trwa to długo w chuj:/
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution