Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Proletariat

05.12.2005 00:08    #4161     Sufler - Porady do gry - przygotowanie do sezonu
tylko ze ja gram barcelona,wzmocnilem kilka pozycji,probowalem zmian w taktyce a i tak kto chcial to ze mna wygrywal!co mecz mialem komentarze ze przewazalem ale przegralem,powinienem latwo wygrac ale...,nieskutecznosc przyczyna porazki itp.teraz gram od nowa troche inna taktyka i zobacze jak mi pojdzie w drugim sezonie,dlatego chcialbym wiedziec jak przygotowujecie zespol (natezenie treningow,jak dlugo ono trwa i kiedy zaczynacie przygotowania)

Proletariat

04.12.2005 22:09    #4162     Sufler - Porady do gry - przygotowanie do sezonu
w managera gram juz dobrych kilka lat i zawsze gram ok 4-5 sparingow + 2 mecze w superpucharze hiszpanii.taktyka jest dobra(4-4-2)bo zdobylem nia w poprzednim sezonie mistrza i lige mistzow.to musza byc treningi podczas przygotowania do sezonu.intensywnosc ich zwiekszam wtedy wiecej niz podczas sezonu(glownie sile,aerobik a zmniejszam troche technike).

Proletariat

04.12.2005 16:15    #4163     Sufler - Porady do gry - Niskuteczna obrona
Gram legia, obrone mam najlepsza w lidze , bramkarzy tez... Niestety moja drozyna jest owszem bramkostrzelna, lecz traci mnostwo bramek...
Probowalem z agresywnym odbiorem, cofnieta linia, wlasciwie wszystko, lecz pojedyncze prostopadle podania stanowia wielkie zagrozenie! Defensywny obronca nawet tego nie zalatwia... (gram taktyka 442)

Proletariat

4 porada- bardzo istotną sprawą chyba zreszta w każdej taktyce są ustawienia indywidualne zawodników, w szczegolnosci takie opcje jak nastawienie, odbior, krycie, gra przy przeciwniku, rajdy czy rajdy z pilka.
Pamietaj ze srodkowi obroncy musza miec
NASTAWIENIE- Defensywne, podchodzące pod Ultradefensywne
ODBIÓR- Agresywny
KRYCIE- 1/1
GRA PRZY PRZECIWNIKU- czesto mniejwiecej ustawione w 9/10 paska
RAJDY I RAJDY Z PILKA- zadko

Kolejne formacje powinienes stopniowo modyfikowac na bardziej ofensywne, z tym ze krycie 1/1 zastosuj u wszystkich obroncow i defensynych pomocnikow, a strefowe u reszty.

Pamietaj ze mozesz rowniez grac na ustawieniach jakie proponuja nam tworcy do kazdej pozycji, ale sa one bardzo wysrodkowane a wyniki na nich przecietne.

To tyle byc moze kiedys opisze ta taktyke bardziej szczegolowo a na razie masz tyle. Na poczatek wystarczy potem sam dojdziesz do wlasciwych wnioskow jaka taktyka i jakie ustawienia dla druzyny i poszczegolnych graczy sa najlepsze... amen

Proletariat

1 porada - dostosuj taktykę do graczy jakich posiadasz nie narzucaj im pozycji na których "nie lubią" grać.
2 porada - taktyka 4-4-2 jest jedną z prostszych ale skutecznych taktyk. W wersji defensywnej mamy 4 obrońców (2 środkowych oraz 2 bocznych którym warto kazać włączać się w akcje ofensywne), 2 defensywnych pomocników ( którzy oprócz wspierania obrony winni włączać się do akcje ofensywnych), 2 pomocników oraz 2 napastników bądź ofensywnego pomocnika i napastnika.
Osobiście doradzam grać ofensywną wersją taktyki 4-4-2, gdzie zamiast defensywnych pomocników dajemy pomocników a bocznych pomocników zamieniamy na ofensywnych pomocników.
3 porada- grając taktyką 4-4-2 można grać zarówno u siebie jak i na wyjazdach, czy z mocnymi przeciwnikami, ponieważ wg. mnie jest to najbardziej zbalansowana taktyka dająca zarówno solidną linię obrony jak i dobrą ofensywę która przy kontratakach może powalić najlepszych;)

CBS Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Poniewaz dopiero zaczynam grac w FM chetnie wyslucham porad dotyczacych gry przeciwko mocnym druzyna. Jak mniej wiecej wyglada defensywan taktyka 4-4-2? No i ogolnie wszelkie porady dot. 4-4-2 mile widziane :)
pozdrawiam

Tewik Partyzant

03.12.2005 16:01    #4167     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla barcy!!! help
Prosze pomozcie mi z doborem taktyki dla barcy !!!
dajcie jakis linka albo co plz!!!!

sztazi Partyzant

Zaczynam 4 sezon z Chelsea. Cały czas gram jedną taktyką. Przygotowanie przy dobrym sztabie szkoleniowym ogranicza się u mnie do dobrych terminów meczów towarzyskich tj. łącznie 6 meczy co 6-7 dni + ew. mecz z juniorami czy rezerwami by uzupełnić jakieś braki kondycyjne. Podejrzewam istnienie jakiegoś czynnika "X" :D. Moja drużyna po wielkich zakupach w pierwszym sezonie praktycznie nie uległa zmianom i zauważam że mimo starzenia się osiągają coraz lepsze wyniki. Wydaje mi sie że w FM ważne jest "zgranie zespołu". Nie widać tego zwykle, ale np. na klubowych mistrzostwach świata w Yokohamie wygrywając z jakimś tam malutkim klubem z Singapuru 11-0 zauważyłem że zawodnicy, którzy są u mnie długo potrafią sobie podać piłkę "na pamięć". Chyba tu kryje się tajemnica. Do tego uważam że wciąż w FM niedopracowani są asystenci, bo zwykle są przeciwni moim zakupom, a mam niezłego nosa do kupowania młodych i tanich :DP. Polecam nigdy nie wydawać kasy na zawodników u szczytu kariery.

Proletariat

01.12.2005 22:49    #4169     Sufler - Porady do gry - 2 minuty 2 bramki
tak, jestem zwolennikiem szybkiej i ofensywnej gry, a przy szybkich i silnych napastnikach kontrataki sa zabojcze.

p.s. nie wiem czemu wszyscy upieraja sie ze kontrataki sa dobre tylko w taktykach defensywnych??

arielus Partyzant

01.12.2005 20:01    #4170     Sufler - Porady do gry - Taktyka
Witam ma mproblem i niewiem zczego wynika w mojej legi która wczesniej grałem przegrałem z liverpolem w grupie uefa 3:1 z grupy wyszełem z miejsca potem trafiłem na sporting l. i bez zadnych wczytywan czy innych cheatów ogrłąme og u nich 0:4 i 2:0 u siebie natepnie trafiłem na Machester United i liczyłem na wielkie baty. Unich przegrałem 1:0 a u siebie wygrałme 2:1 lecz odpadłem w tamtych wszysktich meczach grłą ten sam squad i ta sama taktyka wiec mam pytnaiej akim cudem goralem manchester a niepotraifelm ograc liverpoolu ? Czy komputer generuje wyniki w pewnym stopniu losowo czy jak ?
FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution