Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Proletariat

06.01.2006 15:19    #4141     Sufler - Porady do gry - Brak awansu
miszczu legionista- proponuje abys nie wchodzil na ta strone...
Natomiast undu- to nie jest normalne zebys po trzech sezonach tak slabo stal w 2 lidze!!
Powinienes naprawde byc nieco aktywniejszy e sferze transerow, a takze poczytaj o talentach, taktykach etc. z suflera a napewno twoj ligowy status polepszy sie;)
Powodzenia zycze i awansu!!

pawely Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
04.01.2006 23:19    #4142     Sufler - Porady do gry - Defensorzy...
Gram drugi sezon Wisłą Kraków... w pierwszym sezonie ledwo co (ale wygrana sie liczy) wygrałem mistrza ligi :):):) ale mnie to nie satysfakcjonuje... jestem juz doswiadczonym managerem, i zauwazylem ze Wisła ma bardzo słabą obrone... ja juz nie moge na to nic poradzic... szukałem juz wielu dobrych obroncow i nadal jest to samo... (taktyka napewno do tego nie prowadzi ze trace duzo bramek) Jakbyści mi mogli podać jakiś dobrych, tanich obrońców którzy spisza się "na medal" w Wiśle Kraków... Z góry dziękuje ... pozdrawiam wszystkich managerow... :):)

Gepardhinho Partyzant

04.01.2006 20:37    #4143     Sufler - Porady do gry - o przeciwniku
Scout powie czy napadziory sa szybcy lub czy głowkuja dobrze.
Wiecej mozna sie dowiedziec tylko "recznie":
1) Wchodzisz do danej druzyny (klikasz na nia), nastepnie wybierasz "terminarz" i klikasz na poprzedni mecz np 2:1 i patrzysz kto tam rzadził, ew kto jakie oceny dostał, jakim ustawieniem grali itp.
2) Analiza zawodnikow, ktore formacje, skrzydla sa mocne a ktore slabrze i np czy jakis wazniak (np bramkarz albo napadzior) nie dostał kontuzji - jesli bramkarz to mozesz sprobowac ofensywne nastawienie - nawet jesli strzela Ci gola to ich "slaby" bramkarz rezerwowy pusci ich wiecej (chyba ze ten rezerwowy "wyglada" po statach jeszcze lepiej!).
Jesli maja mocnych bocznych obroncow trzeba atakowac srodkiem itd itp. - Zreszta taktyka powinna zalezec - IMHO - glownie od tego jakich TY masz zawodnikow.

Proletariat

04.01.2006 20:33    #4144     Sufler - Porady do gry - bramkarz najgorszy
Najpierw grałem Aston Villa i bramkarzem był Sorensen, teraz gram Cristal Palace i broni młody Koprivec z naprawde świetnymi atrybutami i na zaplecze Premiership wydaje się być super. Taktykami gram różnymi-czasem defensywnie czasem ofensywnie, ale na grę mojego bramkarza to nie wpływa. Zdobyłem mistrza, ale pod względem straconych bramek jestem dopiero 9. O ile jeszce w Aston zdarzały się jakieś niezłe mecze bramkarzowi , to w Cristal przez 1,5 sezonu mój bramkarz może z 8 razy przekroczył notę 7. Poprostu jak mecz był wyrównany to prawie zawsze przegrywam.

gosc Partyzant

02.01.2006 22:11    #4145     Sufler - Porady do gry - wycena wartości zawodnika
Moj najwyzszy transfer z klubu II-ligowego to ponad 7mln zlotych. Ale druzyna bila w tym okresie wszystkich na glowe, nawet w pucharze Polski nie miala sobie rownych poza Wisla K. Moja taktyka jesat nastepujaca. Jako ze kluby zwykle bija sie o zawodnikow dobrych to nie obawiam sie zerwania negocjacji, bo w najgorszym razie bede mial w klubie swietnego gracza dluzej. Jesli klub jest zainteresowany to wznowi z czasem negocjacje. Ja wychodze od 1.5 do 2 mln w momencie przejscia i kilka mln na raty, tak zeby cena podchodzila pod 10 mln (wszystko w II lidze). Jesli kluby zrywaja od razu negocjacje lub znaczaco ich propozycje roznia sie od moich, to w nastepnych negocjacjach spuszczam z ceny, ale nie za duzo. Zwykle jesli zawodnik jest dobry to dadza za niego bardzo duzo. Mysle, ze w I lidze mozna wychodzic od znacznie wyzszych lacznych kwot.

omega Młody aktywista

22.12.2005 21:26    #4146     Sufler - Porady do gry - rozgrywajacy
Gram z modyfikowana taktyka 4-4-2 4 obroncow w linii 2 skrzydolwych 1 defensywny 1 ofensywny 2 napastkow Postanowilem Grac na rozgrywajacego... Na ta pozycje mam zawodnika (blyskotliwosc kolo 20 kreatywnosc tak samo podania kolo 14 gra bez pilki kolo 16 ustawianie sie i przewidywanie kolo 15) czyli wazne rzeczy dla rozgrywajacego ma dobre Ustawilem ze maja grac srodkiem ustawilem ze ten zawodnik ma byc rozgrywajacym niby wszystko ok mecze wygrywam nawet udalo sie sie wygrac z Velencia 0:3 (gram Legia) ale rozgrywajacy gra slabo tzn noty ma dobre zawsze kolo 7-8... ale bardzo malo asyst bardzo malo podan w meczu jak ma 20 podan (niezaleznie czy dokladnych czy nie) to to jest max...Zawsze mi sie wydawalo ze taki gracz powinien miec najwiecej podac sporo asyst... Aha nie dalem mu wolnej roli bo jak sparwdzilem w FM scout nie umie tak grac;] Co moge jeszcze zmienic?? Ustawilem mu ze ma grac ofensywnie duza kreatywnosc czesto podania prostopadle Co jeszcze mam zrobic:)??

szpari Partyzant

22.12.2005 11:53    #4147     Sufler - Porady do gry - Taktyka
no cóż, powiem tak gram elche, jestem już w 1 lidze, taktyka jaką zaprezentował wilhelm, przepraszam jak źle napisałem, ja kna raize się sprawdze w meczu z realem madryt, cenny remis 1:1 mimo skazania na porażke, macie może jeszcze jakieś ciekawe taktyki...??

Proletariat

20.12.2005 20:32    #4148     Sufler - Porady do gry - odnosnie taktyki
ja grajac Celtic Glasgow w I sezonie z moja taktyka jestem polfinale LM.. wygrywajac 2-0(u siebie) z Manchesterem utd.

Proletariat

20.12.2005 20:30    #4149     Sufler - Porady do gry - odnosnie taktyki
sluchaj jak bys mogl wyslac screanshoty lub plik ze swoja taktyka do mnie na maila to bym zobaczyl w czym szkopul...
ale grasz wisla pierwszy sezon?? jezeli tak to wybacz ale z takimi druzynami jak arsenal czy juve ciezko wygrac, jakakolwiek taktyka, no chyba ze grasz juz 3 sezon to co innego...
Ad. PODANIA - podania mieszane 1/2 paska, wszyscy obroncy dodatkowo podania prostopadle oraz srodkowi pomocnicy rowniez (na 1/2 paska)

Proletariat

20.12.2005 18:01    #4150     Sufler - Porady do gry - odnosnie taktyki
oj to naprawde nie najlepiej ci idzie;(
a moge wiedziec jaka druzyna grasz??
Niestety z tego co pamietam to nic nie mowilem o szerokiej grze... ba mysle ze jest to jedna z przyczyn twoich porazek, poniewaz osobiscie uwazam (i tak tez gram) ze szerokosc gry powinna zostac nie zmieniona, czyli byc na poziomie 1/2 paska...
To prawda ze moja taktyka daje w meczu ponad 10 sytuacji strzeleckich ale tylko ok 15-20% skutecznosc przy klasowych napastnikach, jednakze jezeli zastosowales sie do moich porad DEFENSYWNYCH wyniki meczy powinny plasowac sie na wysokosci 2-1,3-2 (ok.50% wszyskich wynikow)...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution