Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Brudas Socrealista

Grupa: Administrator
Poziom ostrzeżeń: 0
06.02.2006 15:15    #4131     Sufler - Porady do gry - Słaba forma
Poprostu jest trudniejsza a taktyka ma dużo większe znaczenie niz w poprzednich wersjach

Proletariat

05.02.2006 11:00    #4132     Sufler - Porady do gry - Słaba forma
Transferów dokonywałem i nic.
Teraz zaczełem grę od nowa i dokonałem tych samych transferów i po 6 meczach jestem na 2 miejscu i gram tym samym składem i tą samą taktyką. CO jest w tej grze?

shearerr Partyzant

Grupa: Użytkownik
04.02.2006 23:12    #4133     Sufler - Porady do gry - taktyka
ok spoko ja gram np taka taktyka 4-1-2-1-2 czyli musisz miec 4 obroncow jeden defensywny srodkowy pomocnik 2 pomocnikow boczbych najlepiej jak by mogli grac na 2 pozycjach czyli ofensywnego i zwyklego nastepnie dajesz im strzali zeby biegali do przodu ale nie asz pod pole karne zreszta i tak tam beda biegac nastepnie potszebny jest ofensywny pomocnik srodek I 2 napastnikow na srodek!!! Nastepnie ustaw dla obroncow bocznych dlugie podania tak samo dla pomocnikow po bokach a dla srodkowego ofensywnego pomocnika ustaw podania krotkie!!! czesto jak grasz z lepsza druzyn od siebie albo bardzo wazny mecz po nieudanej
pierwszej polowie przyda ci sie ustawic dla druzyny szypka gre i zeby byli agresywni wtedy nie daja szans dla drugiej druzyny ja np tak wisla doszlem zdobylem tak raz puchar mistrzow doszlem do finalu pucharu uefa i klka razy bylem w polfinale europejskich pucharow a najgorszy moj wynik w pucharach to bylo odpadniecie w pierwszej rundzie po meczu z barcelona polecam ta taktyke!!!

Wujek Przecinak Legenda Służb Wywiadowczych

Grupa: Ekspert
04.02.2006 20:24    #4134     Sufler - Porady do gry - bramka w 20 s. czyli 1:0 do tylu
Kombinuj z taktykami. Mi takie rzeczy się nie zdarzają. Owszem, czasami ma to miejsce ale jak to w życiu, wszystko się może zdarzyć. Co do bramek w ostatnich minutach. To często właśnie moje drużyny je zdobywają. Jak to robię? Na końcówki zmieniam nastawienie na bardziej ofensywne. U mnie się to sprawdza.

Gepardhinho Partyzant

26.01.2006 16:08    #4135     Sufler - Porady do gry - szerokosc, szybkosc
Ja gram 2-3 taktykami - w zaleznosci od trudnosci przeciwnika.
Generalnie staram sie grac jedna taktyka bo jak im zmieniam za czesto to spada zgranie zespolu a chłopaki maja metlik w głowie.
Tempo - u mnie zalezy niemal wylacznie od poziomu moich graczy, najczesciej jest na poziomie srednim zeby mi nie padli przed koncem meczu.
Jesli masz samych Herculesow w druzynie warto dac szybkie i "zajezdzic" rywala.
Przyznam ze sam gram lekko zmodyfikowanymi taktykami standardowymi: 4-4-2 Counter lub przerobiona 3-5-2 Counter (ta ostatnia na b.trudne wyjazdy przerobiona na 3-4-1-2 gdzie 3-obrona, 4 to def pomoc a 1 to pomocnik (ze strzala max do przodu) i naprawde dobrze sie sprawdzaja (malo przegranych meczy, bardzo bardzo mało). Jesli jest niekorzystny remis to ok 70 minuty nalezy ich troche uaktywnic - przesunac pomoc lub dac strzalki do przodu (jesli ich wczesniej nie bylo) - czesto uzyskuja decydujaca bramke.
Generalnie u mnie zasada jest jak u Urlepa - przede wszystkim obrona (nawet napadziory maja ustawiony trening obrony na sredni (na granicy sredni/lekki). Dzieki temu strzelam srednio 2-2,2 bramki na mecz a trace... 0,5-0,6 bramy.mecz

Gepardhinho Partyzant

Najpierw zaczne od zatrudniania: najlepiej wejsc w menedzer-wyszukiwanie - filtr trenerzy, tryb 'atrybuty trenerskie' a nastepnie sortowac liste po kolei - wg umiejestnosci bramkarskich, atak obrona taktyka... juniorzy.
Za kazdym razem (po sortowaniu) brac (oferowac kontrakt) mozliwie najlepszemu trenerowi (bo jak nie mozna zatrudnic jednego z super statami zatrudnia sie 10ciu z ktorych kazdy ma po jednym atrybucie super (a reszta czesto do d...)
Jak juz masz 10-15 trenerow wchodzisz do panelu jw napisal zabecck, przydzielasz automatycznie A NASTEPNIE patrzysz na liscie trenerow komu komputer przydzielil wiecej niz 1 działke do treningu.
Czesto jest tak ze komp niektorym daje po 2 dziedziny do trenowania.
Wybierasz takiego delikwenta co ma 2 dziedziny i odklikujesz mu jedna lub druga - patrzysz czy na dole ogolna ilosc gwiazdek treningu rosnie (przy niespadaniu liczby gwiazdek innych dziedzin treningu).
Przyklad upraszczajacy
masz 3 trenerow
Trener A - atak
Trener B - obrona
Trener C - atak i obrona

gwiazdki
atak 3
obrona 3.
Zmieniajac trenerowi C ustawienia - zeby tylko szkolil atak lub obrone (trzeba popatrzec) mozna spowodowac iz liczba gwiazdek sie zmieni
atak 2
obrona 4 co nas nie cieszy bo wzrosla ilosc gwiazdek obrony ale spadla ilosc gwiazdek ataku ale czesto moze byc i tak (po zmianie)
atak 3
obrona 4.
Wynika to z tego ze umiejetnosci danego trenera sa "rodzielane" i jak ma trenowac atak i obrone to jego "gwiazdki" sa dzielone.

Co do fizjoterapeutow - nie wiem gdzie sie ich przydziela.
Natomiast nalezy ich miec przynajmniej jednego na kazdych pieciu pilkarzy

hewitt Partyzant

25.01.2006 18:44    #4137     Sufler - Porady do gry - taktyka
Gram sobie arsenalem w FM z kolega . I poszukuje bardzo dobrej taktyki do tego klubu. Zeby wszyscy grali jak trzeba!!

adi888 Partyzant

23.01.2006 15:34    #4138     Sufler - Porady do gry - taktyka a przeciwnik
jak dobrać taktykę do stylu gry przeciwnika

Proletariat

18.01.2006 13:02    #4139     Sufler - Porady do gry - Taktyki,talenty i treningi
Niech ktoś poda jakąś stronkę z talentami , taktykami i treningami . Dzięki z góry

Phylum Partyzant

11.01.2006 10:29    #4140     Sufler - Porady do gry - Gra głową
Gepardhinho - niestety obrońcy mino tego że grają fatelnie głowami są dużo lepsi niż pomocnicy. Podsumowując - obrońcy średnio wygranych około 30 - 40 % pojedynków, pomocnicy 20 - 30 a napastnicy niestety marne 5 %. Jak wspominałem kombinacji z taktykami było sporo i nic nie dały. Może chodzi tu o trening?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution