Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Proletariat

12.03.2006 17:28    #4121     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
hej petric a grales taktyka standardowa czy swoja i czy zmieniales taktyki w trakcie gry jak tak to kiedy i na jaka

jordaneq Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.03.2006 12:24    #4122     Sufler - Porady do gry - Taktyka meczowa i trening
Jaką najlepiej dawać taktyke na mecz.Chodzi mi nie o np.4-4-2 tylko o kreatywnosc,nastawienie itp.(jesli to cos da to gram barcą).Mam jeszcze jedno pytanko.Co trzeba zrobic aby statystyki pilkarza wzrosly???

Proletariat

11.03.2006 20:42    #4123     Sufler - Porady do gry - Wisla Krakow
przyznam wyzwanie trudne... mi sie udalo w FM'ie 2005... przede wszystkim taktyka def, szukanie szansy w meczach u siebie, umiejetne budowanie morali zespolu. w FM'ie 2006 postepuje podobnie, teraz mam 2 sezon i jestem w półfinale LM, trafilem na Shalke, wierze ze uda sie awansowac do finalu ;) i radze sciagnac takich zawodnikow: Alin Stoica & Fernando Correa (po rozpoczeciu gry sa dostepni na free),Maciej Iwański, Dawid Plizga, Paweł Kaźmierczak, Rawez Lawan i Maciej Korzym... może da Ci to do myslenia... ;) pozdro...

Proletariat

25.02.2006 19:33    #4124     Sufler - Porady do gry - skuteczność taktyki
ja polecam forest_7 - świetna taktyka do każdejligi. Ale i tak nie ma to jak swoja, autorska taktyka!

bastek26 Partyzant

23.02.2006 00:07    #4125     Sufler - Porady do gry - skuteczność taktyki
Thanks!!! Ja gram taktyką bardziej defensywną, preferującą wejścia świetnych bocznych obrońców( Grosso) z dwoma defensywnymi pomocnikami, rozgrywającym i mediapunto.No i gram na kontrataki. Co sądzicie o grze na pułapki ofsajdowe??

Gepardhinho Partyzant

22.02.2006 23:47    #4126     Sufler - Porady do gry - skuteczność taktyki
Do przenoszenia gościa lewy klawisz myszy i przeciągasz.
Do dodawania strzałki PRAWY klawisz myszy i przeciągasz w danym kierunku.

Jesli grałeś też taktyką Attack spróbuj Counter, zwłaszcza na wyjazdach,
Radzę też przypatrzeć sie którzy zawodnicy poczynili postępy no i jakich masz i pod nich zmieniac taktykę. Sam ostatnio mam w Amice dużo świetnych ofensywnych pomocników dlatego przerzuciłem sie na taktyke ofensywną a'la Barcelona.

Gepardhinho Partyzant

15.02.2006 11:05    #4127     Sufler - Porady do gry - Posiadanie pilki
W ustawieniach taktyki (Tryb-polecenia dla druzyny): Zmienić nastawienie na bardziej defensywne, zmniejszyć tempo gry, zwiększyć przetrzymywanie piłki (często), krótkie podania itp.

P.S. Ustawienia taktyki zmieniasz wchodzac do druzyny - klikasz na "taktyka", nastepnie tam gdzie jest pole z zawodnikami i ich ustawieniem jest przycisk "tryb" - tam wybierz ustawienia dla drużyny i rozpoczynasz zabawę z suwakami. Na koniec dobrze jest zapisać taktyke. Warto też - zanim zaczniesz modyfikować taktyke - zobaczyc jak ustawione sa inne taktyki.
Generalnie posiadanie piłki ma związek z nastawieniem drużyny - jesli atakujesz masz zwykle niższy % posiadania piłki niż przy wolnym rozgrywaniu ataku lub grze na czas.

Gepardhinho Partyzant

14.02.2006 07:10    #4128     Sufler - Porady do gry - Słaba forma
Pokombinuj taktyką, w ogóle zalecam:
1) Sprawdzic transfery, reźimy treningowe (czy gracze osiagąja wzrost lub przynajmniej stabilizacje na wysokim poziomie),, sprawdzic inne techniczne a banalne sprawy, ktore mogły spowodować że np w 60 minucie 2/3 Twojej druzyny słania sie na nogach (kondycja

Gepardhinho Partyzant

14.02.2006 06:34    #4129     Sufler - Porady do gry - bramka w 20 s. czyli 1:0 do tylu
Jesli tracisz bramke w 1 minucie to oznacza to że albo grasz z zespołem o 2 klasy lepszym albo... masz o 2 klasy niższą taktykę - dla danego przeciwnika. Można to zresztą sprawdzić.
Co do bramek w końcówkach: zmiana taktyki w 85 min. rzeczywiscie niewiele daje. Żeby osiągnąc efekt trzeba zmieniać nastawienie miedzy 70 a 75 minutą meczu. Nie zdarzało mi że strzelic gola przy zmianie taktyki po 80-85 min, natomiast zmiana nastawienia ok 72 min, przy wyrównanych zespołach (a dobrze przy okazji wprowadzic jakiegos pomocnika fightera) naprawde wielokrotnie zmieniało oblicze meczu.
Przy zmianach taktyk na końcówke radze zmiany radykalne np jak grasz taktyką w rodzaju 4-4-2 Counter i zmieniasz na 4-4-2 Offensive warto żeby była dodatkowo wzocniona (np w przypadku 4-4-2 Offens dobrze jest dać dodatgkowo krótkie strzałki do przodu srodkowym pomocnikom - taktyka "kupą mości panowie" sprawdza sie tu dość dobrze)

Proletariat

06.02.2006 21:27    #4130     Sufler - Porady do gry - jak wygrac???
Prowadze Wisłe Kraków i jestem w grupie pucharu Euro z lokomotiv moskwa AZ Stuttgart i Melsina czy jakos tak. Po pierwszym meczu z mel.. zdobywam zaje*** pkt. Następny mecz to AZ i zawsze przegrywam. Nie wiem jaka taktyka dla takiego zaspołu jest najlepsza lub co robic aby wygrac i jak postępować w trakcie meczu.????

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution