Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

szewcumufan Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
25.10.2006 16:39    #4001     Sufler - Porady do gry - Dlaaaaczego???
seju,gram stalym skladem,trening mam podzielony,taktyka niezbyt wyszukana,ustawien nie wymyslam skomplikowanych wiec o wlasne nogi sie nie zabijaja .... ale skutecznosc to szkoda gadac,stwarzaja akcje,przewazaja ale regularnie puuuuudluja,moj rekord to 17 strzalow i 3 celne

szewcumufan Partyzant

25.10.2006 16:36    #4002     Sufler - Porady do gry - Dlaaaaczego???
co prawda polonia warszawa to nie wisla,ale meczarnia strzaszna. mam wrazenie czasami ze goscie poprostu nie wiedza co z pilka robic. co do Taktyki pilkarzy i morali... hmm gram w menadzera od... CM3 wiec wiem o co chodzi,pilkarze sa jacy sa wkoncu to polonia,taktyka jest jaka jest a morale sa tez dobre,bo sprawdzam.nie mam pojecia o co w tym biega,trza sie poddac i zmienic druzyne:) a co do 1 strzalu i 2 goli to czest wpadaj atakie farfocle ze ktos strzela a pilka sie odbija i wpada do mojej bramki SHIT :)

Rem-8 Wywrotowiec

Grupa: Moderator
25.10.2006 16:30    #4003     Sufler - Porady do gry - Dlaaaaczego???
Ja nie mam takich akcji, gram Wisłą Kraków i nie miałem jeszcze meczu, żeby przeciwnik oddał więcej strzałów celnych niż ja (a jeśli oddał to i tak przegrywał). Taktyka, piłkarze i morale - trzy klucze do wygranej. Poza tym jeśli przeciwnik oddaje 1 celny strzał, to jak przegrywasz 2:0? :> Samobóje? :>
"Hey kids rock and roll, nobody tells you where to go"

Yoonec Młody aktywista

24.10.2006 19:54    #4004     Sufler - Porady do gry - Kondycja
albo taka taktyka ze nie biegaja za duzo i przeciwnik nie wmagał

painman Partyzant

24.10.2006 19:47    #4005     Sufler - Porady do gry - Kondycja
Czy nie wydaje sie wam ze kondycja spada za WOLNO....
Mimo iz gram taktyką gdize mam najwiekszy poziom presingu to i tak po meczu mają moi zawodnicy po 80 kilka kondycji

malo13 Partyzant

07.10.2006 12:52    #4006     Sufler - Porady do gry - Automatyczna zmiana pozycji
Witam,mam problem. Gram sobie Legią pewną taktyką i pewnego dnia zauwazylem ze w czasie meczu zawodnicy sami zmieniają pozycje! Dla przykładuu grający na prawej stronie pomocy Szalachowski nagle odnalazl sie na lewej flance,a Dickson Choto zamiast na obronie gra w ataku! Czy ktoś miał też tak kiedyś? Prosze o odp

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
28.09.2006 17:01    #4007     Sufler - Porady do gry - Zapisane taktyki
Najlepiej jest je pousuwać w grze. Z okna taktycznego.

Okno taktyczne drużyny -> Taktyka -> Edycja taktyk
Powinny być tam wszystkie pliki z taktykami jakie do tej pory stworzyłeś/zmodyfikowałeś. Zaznaczasz jednym kliknięciem daną taktykę i na dole tego okna wciskasz przycisk "skasuj".

Po problemie.

obserwator Krzewiciel myśli rewolucyjnej

28.09.2006 16:21    #4008     Sufler - Porady do gry - Zapisane taktyki
A więc robisz tak:
C:Moje dokumenty/Sport Interactive/Football Manager/tactics
ewentualnie jeżeli masz wielu użytkowników robisz tak:
C: Documents and Settings/ Nazwa użytkownika/ Nazwa użytkownika - dokumenty/ Sports Interactive/Football Manager/ tactics

W grze ładujesz taktyke w następującu sposób:
Drużyna >> Taktyka >> nad nazwiskami jest napis taktyka i tam klikasz >> Zapisane taktyki >> i masz te które wgrałeś :)

Pogromca Partyzant

19.09.2006 11:40    #4009     Sufler - Porady do gry - Polecenia dla drużyny
Zawsze miałem z tym problem, a raczej problem z interpretacją opcji w "poleceniach dla drużyny". Z całą pewnością taktyka nie składa się tylko i wyłącznie z ustawień na boisku, ale i - co jest chyba najważniejsze - z poleceń dla drużyny. Często zaniedbywałem takowe polecenia, gdyż, jak już wcześniej wspomniałem, miałem problem z prawidłową interpretacją jej opcji. Dlatego proszę też was, ekspertów, i o pomoc, małą wspazówkę i krótkie objaśnienie co i jak :).

+ Nastawienie [defensywne,średnie,ofensywne] - Rozumiem, że drużyny dobre powinny być ustawione ofensywnie, a słabsze, defensywnie? Co jednak gdy gramy Manchesterem i spotykamy się z Realem? Nadal mamy być ustawieni na atak?

+ Kreatywność [ograniczona,normalna,nieograniczona] - Ja to widze tak; im lepszych zawodników sie ma, im większe indiwidualności, tym większą moge im dac kreatywność. Jednak jak dużą? Ronaldinho - suwak na maksa?

+ Podania [krótkie,normalne,bezpośrednie,długie] - Im lepiej drużyna gra technicznie, tym krótsze podania, im gorzej technicznie (lepiej siłowo?) - tym dłuższe podania?

+ Tempo [powolne,normalne,szybkie] - Im szubszych mam graczy, tym większe tempo? średnia szybkość piłkarzy w np. portsmouth to 14, czy więc mam dać tempo normalne?

+ Szerokość gry [wąskie,normalne,szerokie] - Im lepsi boczni zawodnicy, tym bardziej szeroko? Jeżeli zaś mam dobry środek pola, tym bardziej wąsko? Co jednak gdy gram Realem? Barceloną? Gdzie wszyscy są dobrzy :).

+ Gra przy przeciwniku - pressing - hmm, tutaj już całkiem nie wiem, kiedy włączyć tą opcję, a kiedy wyłączyć. Ktoś powiedział mi kiedyś, że przy dużyn pressingu trzeba koniecznie włączyć ścisłe krycie. Jak to jest?

+ Gra na czas - tu chyba jasne, jeśli grasz słabiutkim klubem z wielkim 'mocarstwem', i satysfakcjonuje cie remis - dać na maksa. Co jednak gdy chcesz pokonać tkai real z kontrataków? Włączyć wówczas gre na czas czy nie?

+ Linia obronna - Im bardziej ofensywnie, tym dalej wysunięta? Włączyć wtedy pułapki offside'owe? Jakim drużynom to włączyć? Dobrym technicznie, obronnie czy ze świetnymi napastnikami?

+ Odbiór - Dziwna opcja. Zawsze mam odbiór normalny, chyba że w końcówce meczu przegrywam - wlaczam agresywny. Czy jednak opłaca sięmieć delikatny??

+ Krycie - strefowe czy 1vs1? Jakim drużynom jak to nastawić?

+ Kontrataki mam włączone niemal zawsze, czy to słabeuszami, czy super-ofensywnymi potęgami. Słusznie?

+ Gra na snipera - wlaczam tylko w slabych klubach, majacych dobrego snajpera.

+ Gra na rozgrywającego - opłaca sie? Np. w barcelonie na ronaldinho?

Prosze o wyjasnienie, bo nigdy nie wiem jaki klub jakie powinien mieć te polecenia ;). a na przykład nie widze związku w tym, że techniczne zespoły podają krótko - mogą też i długo, bo celność podań mają zazwyczaj dorą. ??

Ricard01 Partyzant

17.09.2006 11:11    #4010     Sufler - Porady do gry - Lyon - taktyka?!
spróbuj zagrać 4-2-3-1. Taktyka sprawdzała się w fmie 2005 (zdobyłem mistrzostwo i przegrałem 1:0 w finale ligi mistrzów z interem), a teraz ją próbuje w fmie 2006 i się sprawdza narazie nieźle. Nie mam przygotowanego składu, bo stosuję rotację. Ustawienia dopasuj do składu.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution