Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.01.2007 15:59    #3941     Sufler - Porady do gry - beznadziejna gra
Ja gram jedną taktyką i mam same sukcesy. Po prostu opiera się to u mnie na grze skrzydłowych a także na grze środkowych obrońców. muszą mieć wysoką koncentrację. A napastnikom całkowicie wyłącz opcje dośrodkowania. I nakaż bocznym obrońcom dośrodkowania z pola. ja gram systemem 4-2-2-2 i to jest chyba najlepsza możliwa taktyka, przynajmniej jak dla mnie. W środkowej inni postaw na jednego zawodnika ofensywnego i jednego defensywnego, kup szybkich bocznych obrońców i powtórzę się obrońcy środkowi muszą mieć wysoką koncentrację, wtedy nie będą popełniać błędów w defensywie. Kluczowe pozycje to skrzydłowi którzy podczas ataku stają sie napastnikami a podczas obrony wręcz bocznymi pomocnikami. Sprawdzaj zawsze zawodników najbliższego przeciwnika. I dostosuj swój skład do niego. Np. jak ma wysokiego napastnka co dobrze gra głową to wystaw obrońcę vo dobrze gra głową jest silny i ma wysoką koncentrację. Jak mają wolnych i słabo technicznych obrońców to wystaw szybkiego technicznego napastnika. To i tak wszystko jest opowiedziane w wielkim skrócie ale mam nadzieję zę chociaż z częśći moich porad skorzystasz.

Smolar Partyzant

13.01.2007 15:50    #3942     Sufler - Porady do gry - beznadziejna gra
gram obecnie 3 sezon w 1 sezonie z ta sama taktyka nie mialem problemow wszystko szlo z powodzeniem nawet zdobylem lige mistrzow :/

sefko1 Przodownik pracy

11.01.2007 20:33    #3943     Sufler - Porady do gry - pomoc asystenta przy transferach
Nie ma takiego asystenta, który zastąpiłby Ciebie. Ja traktuje oceny moich scoutów i aysytsentów z dużą rezerwą. To przecież Ty jako manadzer odpowidasz za wybuki swojego zespołu. To ty ustalasz taktykę. Co z tego, że asystent powie Ci, że potrzrebujesz skrzydłowego, skoro nie grasz taktyką w której dobry skrzydłowy jest potrzebny. Albo powie Ci, że porzebujesz wysokiego napastnika, podczas, gdy ty grasz "krótkimi podaniami". Ufaj swojej ocenie. Tylko dzieki samodzielnej ocenie potencjału swoich graczy doprowadzisz klub do sukcesów. Czego Ci życzę.

Behemot Młody aktywista

11.01.2007 14:51    #3944     Sufler - Porady do gry - repre-klub
Zdarzają się (w temacie reprezentacji) sukcesy na mniejszą skalę: ja zacząłem grę malutkim klubikiem w najniższej z lig angielskich, po dwóch sezonach, gdy w każdym kolejnym awansowałem do wyższej ligi, zaproponowano mi prowadzenie reprezentacji Polski U21 (a więc nie głównej) - wtedy masz w panelu menedżerskim w górnym menu zarówno opcje dotyczące prowadzonego klubu (piłkarze, taktyka etc.) jak i reprezentacji. Dodatkowo - w menu piłkarzy tej nacji, której reprezentację prowadzisz - masz opcję powołania do listy krajowej (taka short-lista do wyboru dla selekcjonera) i do reprezentacji.

Behemot Młody aktywista

08.01.2007 11:31    #3945     Sufler - Porady do gry - Sprzedaz pilkaza przez prezesa
Mam podobną sytuację w Newport County, którym gram (aktualnie 2. liga angielska) i Marka Augustyniaka (swoją drogą polecam - świetny O L). Wart jest obecnie 90.000 funtów, ustawiłem cenę zaporową 1,5 mln., zainteresowanie jest spore, no i pewnego pięknego dnia przyszła oferta na 370.000 i prezi się połaszczył. Postanowiłem trochę pomęczyć się na save'ach i:
taktyka a) - w momencie zapytania o cenę piłkarza nie odpowiadałem, ignorując ponawiane zapytania. Taktyka nieskuteczna - w końcu klub złożył ofertę i prezi przyjął.
taktyka b) - w momencie zapytania o cenę piłkarza proponowałem takiemu klubowi wymianę bezgotówkową na najlepszego zawodnika tego zespołu. Klub taki natychmiast przestawał się interesować. Taktyka nieskuteczna - w końcu klub i tak złożył taką samą ofertę.
taktyka c) - najlepszą obroną jest atak - spróbowałem zaproponować gracza klubom po cenie 1 mln, żeby sami uznali, że ich nie stać. Taktyka nieskuteczna - kilka klubów złożyło oferty i to nie za 370.000 a za bodaj 320.000 funtów.
taktyka d) - spróbuję jeszcze zaproponować gracza klubom po cenie wartości gracza 90.000 i jak będą masowo przyjmować, spróbuję grać na zwłokę z nieakceptowaniem oferty. Może uda mi się tak dojechać do końca okna transferowego :)

scoolik18 Partyzant

05.01.2007 20:31    #3946     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
Oto mój skład. Niewiele już w nim dzisiejszych piłkarzy, większość to regensi. Gram taktyka 4-1-2-1-2.

AdrianMmz Partyzant

05.01.2007 15:13    #3947     Sufler - Porady do gry - Mallorca
Co mam zrobic jesli moj zespul zawsze przegrywa chociaz mam dobrych pilkarzy gralem po kilka mewczy jedna taktyka i nic i tak przegraja zawsze nawet ze slabeluszami co radzicie??

woojas Partyzant

31.12.2006 00:31    #3948     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
Najpierw sklad:
http://img15(...)2tz1.jpg

Trening:
http://img23(...)0ji0.jpg

Taktyka:
http://img15(...)3em3.jpg

Tabela ligowa:
http://img15(...)4ds2.jpg

Final klubowych mistrzostw swiata:
http://img15(...)5ye7.jpg

Najlepszy bramkarz (3 sezony w Wisle - 2008 Steaua Bukareszt)
http://img15(...)6zq0.jpg

Obronca (4 sezony Santos, 1 Wisla - pojawil sie w 2009 roku)
http://img15(...)7vc0.jpg

Pomocnik - jego chyba wszyscy znaja (2 sezon w Wisle):
http://img23(...)8ob9.jpg

Napastnik - j.w. (3 sezon w Wisle):
http://img23(...)9ls4.jpg

Zreszta to Wasza sprawa czy mi uwierzycie czy nie. Ja rownie dobrze nie musze wierzyc we wszystko co jest napisane tutaj. Jak np. tylko 1 porazka Portsmouth w sezonie i wygrane wszystkie mozliwe puchary w 1 sezonie. Skoro to wydaje sie dziwne to moze lepiej zobaczyc na post wyzej od Wisly. Ten ze screenem Celano. Rowniez moge podac wszystko o ile to bedzie potrzebne. Nie ma znanych nazwisk, oprocz dwoch moze 3 talentow. Nie udowodnie nikomu czy to byla metoda load/save bo nie ma takiego sposobu. Musicie uwierzyc na slowo.

sefko1 Przodownik pracy

30.12.2006 23:18    #3949     Sufler - Porady do gry - Garstka pytań.
Ustosunkuje się do Twoich pytań:
1. Im mniej zawodników i im mniej lig tym gra chodzi szybciej. Ja zwykle gram na 1,2 Ligach na bazie HUGE. Pozwala to mieć około 35 tys graczy. Mi to wystarcza, a gra śmiga.
2. Dla mnie najważniejsze są te przy których manager jest pomocny
- ocena graczy (przy podpisywaniu kontraktów)
- motywowanie (jeśli zlecasz asystentowi prowdzanie rozmów)
- taktyka (jeśli ma dobrze prowadzić rezerwy, i dobrze ocenić przeciwnika)
3. Jedyne formy przyspieszenia meczu to:
-tylko komentarz (najszybciej Ci przeleci)
-urlop (wogóle go nie prowadzisz)
4. Mecze rezerw nie mają znaczenia dla zarządu
5. Kwestia finansowa to dość złożony problem. Głównym wydatkiem klubu są płace zawodników i bonusy. Tam możesz najwięcej zaoszczędzić
6. Wszystko zależy od tego jaki styl gry preferujesz (skrzydłami, czy środkiem), na początku radziłbym podpatrzeć jakieś ciekawe taksy z tej stronki:
http://forum(...)pic=9571
I zobaczyć o co gra w ustawianiach taktycznych.
7. Scoutów i fizjoterapuetów opłaca się mieć tylu na ilu zgodzi się twój zarząd. Oczywiście wybieraj najlepszych dostępnych na rynku. A scoutów różnicuj, ze względu na pochodzenie.
8. Oczywiście warto spróbować. NIe wiem, czy uda się sprowadzić od razu Ronaldinho, ale paru ciekawych graczy napewno uda Ci się ściagnąć.
9. Pomaga to isntalować nowe dodatki graficzne
10. Im cieższy trening tym szybciej rosną atrybuty, niestety jest też większe prawdopodobieństwo kontuzji. Na Łatce 7.0.1 spokojnie można próbować obciązenie ciężkie. Zwłaszcza w okresie przygotowania do sezonu.
11. Ja bym nie rozróżniał trenerów dla seniorów i juniorów. Jak zatrudniasz kogoś jako trener to ćwiczy on zarówno starych jak i młodych. A dobrze mieć tylu trenerów ile jest pozycji do trenowania (o ile zarząd Ci na to pozwoli).
12. Jest dobra. Taniej raczej nie kupisz. Chyba, że nadarzy się "okazja" - wystawieni na liste, niezadowolenie z gry w danym klubie itp.

Pytania dodatkowe:
1. To tylko prestiż dla Ciebie. Chyba nawet nie można obnizyć tej kwoty, jedynie ją podnieść. Wpływa on jednak na budżet płacowy, jaki i na rekompenste, jaka musi ponieść twój przyszły klub, jeżeli będzie chciał Cię zatrudnić.
2. Jest jeszcze baza HUGE (Ogromna). Oczywiście urealnia ona rozgrywkę, poprzez dodanie większej liczby graczy.
3. Niestety taka baze jaka wgrasz na poczatku, musisz mieć przez cała rozgrywkę. Nie można dograć, ani ligi, ani zawodników. Jedynie co nowego może się pojawić to regeni (czyli gracze, którzy tworzą się jak inni przechodzą na emeryture).

Leliva Partyzant

26.12.2006 14:45    #3950     Sufler - Porady do gry - Rozłaczenie
Tylko ze wtedy strace reputacje trening i taktyka bedzie do zrobienia od nowa, kibice straca dobre podejscie do mojego stylu itp.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution