Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

mikos Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.01.2007 11:29    #3931     Sufler - Porady do gry - Coś mi nie idzie.
Możecie mi niby powiedzieć po co ma zmieniać taktykę ? Przecież jak jego drużyna oddaje 20 strzałów a przeciwnik 2 no to widocznie taktyka się sprawdza ale zawodnicy są nieskuteczni a co do bramkarza to jeżeli przeciwnik oddaje 2 strzały i wpada gol przy którym nie miał szans to nie jego wina a oceny też nie dostanie dobrej ponieważ jego konto obciążone jest straconym golem a później nie ma okazji się wykazać moim zdaniem ta nieskuteczność to po prostu błąd gry z którym ciężko walczyć :/

Behemot Młody aktywista

26.01.2007 10:22    #3932     Sufler - Porady do gry - Bronić się czy ATAKOWAĆ
Rozpaczliwa obrona nic Ci nie da. Jak trafisz na silniejszego rywala to zawsze coś Ci wciśnie do siatki - albo poprzez zmasowany atak, albo po jakimś rykoszecie, albo po prostu po składnej akcji :) Dużo zależy od tego, jakich masz graczy - bo można sobie wyobrazić sytuację, że grasz czterema obrońcami, defensywnym pomocnikiem (lub dwoma), skrzydłowymi, ofensywnym pomocnikiem (lub dwoma) i napastnikiem (lub dwoma) - coś a'la diament. Taktyka normalna lub lekko defensywna, z zaznaczonymi kontrami, bez spalonych (jak masz średnich graczy, w dodatku przestraszonych zadaniem, jakie ich czeka, to zawsze któryś się zagapi :) I próbować. Strzałki do przodu od skrzydłowych, ścisłe krycie i agresywne odbiory - złapiesz kilka kartek, ale zapobiegniesz wielu akcjom. Dbaj dodatkowo o morale - po każdym nie przegranym meczu chwal ich pod niebisa. I pójdzie :)

Krychamistrz13 Partyzant

26.01.2007 00:08    #3933     Sufler - Porady do gry - Coś mi nie idzie.
Szczerze mówiąc to nie wiem o co moze chodzić, ale ja np. trening bramkarzy mam zawsze taki jaki był na poczatku. Proponuje żebyś popracował nad skutecznoscią swojego napadu i kombinuj w sparingach z taktyką. Ta porażka która opisałs moze byc spowodowana brakiem skuteczności napastków, a kazda druzyna moze stracić bramke nawet najlepsza:p

Fot Partyzant

25.01.2007 20:30    #3934     Sufler - Porady do gry - Coś mi nie idzie.
ja u siebie mam osobny trening dla bramkarzy. I tak : trening bramkarski mocno (zmieniam rotacyjnie z intensywnie), aerobik i siła na średnio, poza tym taktyka i obrona też zmieniam rotacyjnie średnie z lekkim

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

24.01.2007 09:16    #3935     Sufler - Porady do gry - Problem ze strzelaniem...
Po kolei:
1. Nie chodzi o to, że sami napastnicy zaczęli strzelać gole, przynajmniej nie o wiele więcej. Ustawiłem, tak aby napastnik, nie strzelał z dystansu, grał hiperofensywnie, ściśle krył przeciwnika, agresywnie atakował i dość często (ok 3/4 suwaka) grał przy przeciwniku.
2. Grałem taktyką 4-4-1-1, zmieniłem ją na 4-1-2-2-1 czyli:
OP.............OŚ............OŚ...............OL
......................DPŚ........................
PP.................................................PL
............OPŚ................OPŚ..............
......................NŚ...........................
2. Polegało to na tym, iż OPŚ(obydwaj) nie mieli strzelać z dystansu, jedynie podania prostopadłe, w razie sytuacji sami przechodzili do ataku.
3. DPŚ miał strzałkę do przodu- bez rajdów(jakichkolwiek), suwak nastawienia na ok 3/8, tak aby zbytnio nie wychodził w akcjach ofensywnych, no i bardzo częsta gra przy przeciwniku.
2. A tu najważniejsze... PP i PL, to przez nich miało przechodzić najwięcej podań. Oni grali z nastawieniem drużynowym czyli (jedno kliknięcie na ofensywne), ale nie mieli robić aż tak wiele rajdów(nie mogli, bo skrzydła były ważne), ważne było aby podawali do OPŚ-ów, i oni zawsze mieli alternatywę do kogo podać( PL, OPŚ czy NPŚ, PP albo nawet DPŚ).

To wszystko zmieniło całkiem grę, były akcje ofensywne, z których(jak zawsze), nie zawsze padały bramki, ale zawodnicy konstruowali akcje na całym boisku, zaczęli być bardzo konsekwentni, przy kiksie, zabierali się za strzelanie, albo bronili się gdy trzeba było, a co najważniejsze mój napastnik zawsze gdy wychodził sam na sam z bramkarzem, miał jeszcze opcję aby podać do partnera(ÓPŚ). We wszystkich 12 meczach mój najwyższy wyniki to 2-0, ale zwycięstwa były bardzo pewne, a co najważniejsze gole strzelali głównie ÓPŚ-e i NPŚ.
Jest jednak jedna wada tego ustawienia, piłkarze szybko się męczą, szczególnie jak grają szybką piłkę, a gdy sezon dochodzi do końca, lepiej jest zmienić taktykę na(troszeczkę) na mneij ofensywną i wolniejszą, ja w ten sposób przegrałem walkę o awans do 1. ligi :-(.

Wiele więcej na ten temat nie pamiętam.

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

21.01.2007 10:47    #3936     Sufler - Porady do gry - Arka Gdynia
aha zapomniałbym
do arki pasuje też taka taktyka (najlepsza na mecze na wyjeździe

.....br.....
..o-o-o-o...
.....p......
....p-p.....
.....p......
....n-n.....

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

20.01.2007 21:47    #3937     Sufler - Porady do gry - skróty klawiszowe
mam problem bo mi nawala myszka (przycina się )
znacie może jakieś skróty klawiszowe np. sejwowanie czy taktyka coś w tym rodzaju

solskier Partyzant

14.01.2007 16:03    #3938     Sufler - Porady do gry - Taktyka
Witam wszystkich chce poprosic o pomoc nie wiem czy ustawić w nastawiniu drużyny pułapke ofsajdową czy lepiej cofnąć obrone mam tez ustawione kontrataki aa gram Man Utd więc obrońców mam raczej szybkich.Mam jeszcze jedno pytanie co do gry na odgrywajacego co myślicie o tym i czy to sie sprawdza przy takich napastnikach jak w United ????I ostatnia prośba o jakiś talent na def pomocnika.DZIEX

sefko1 Przodownik pracy

14.01.2007 00:50    #3939     Sufler - Porady do gry - beznadziejna gra
Dokładnie handballer. To jest największy MIT FM-a. Napisze to jeszcze raz, żeby nie było nie pozrozumień: KOMPUTER NIE ROZPRACOWYWUJE TAKTYK. Jezeli taktyka przestaje Ci działać to zwykle ma to inne podłoże. Najczęściej brak rotacji w składzie, niedopasowanie nowych zawodników do taksy, czy wreście złe treningi lub zła motywacja itp.

młody Partyzant

14.01.2007 00:44    #3940     Sufler - Porady do gry - pytanka
Jestem tu nowy a wiec tak:

1. Co oznacza ,,partyzant" obok mojego nicku
2. Jak mozna dodac talenty
3. Jest tu dzial z taktykami i treningami
4. Czy dodatki graficzne nie posiadaj czasami zadnych wirusow
5. Jakim klubem polcacie zagrac poczatkujacemu
6. Czy da sie w tej grze prowadzic reprezentacje
7. Czy wazna jest gra rezerwami i juniorami
8. Co to jest ten PATCH

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution