Ja polecam taktykę 4-4-2. Bocznym pomocnikom daj strzałki do przodu i nastawienie ofensywne. Jednemu ze środkowych pomocników daj nastawienie ofensywne, a drugiemu defensywne i agresywny odbiór. W ustawieniach drużynowych ustaw nastawienie ofensywne, pole gry szerokie, gra przy przeciwniku często. Graj na pułapki ofsajdowe i na odgrywającego. Najlepiej, żeby odgrywający był szybki. Wtedy ustaw w nastawieniach drużynowych, żeby piłkarze podawali mu piłkę na dobieg. Jeżeli nie masz szybkiego napastnika to ustaw na odgrywającego gracza wysokiego i umiejącego grać dobrze głową. Wtedy ustaw piłkarzom podania na głowę do odgrywającego, skrzydłowym dośrodkowania na odgrywającego. Ustaw także odgrywającemu, żeby przetrzymywał piłkę.
Myślę, że tyle wystarczy. Gdy nabierzesz trochę doświadczenia to staraj się sam ustawiać polecenia tak jak ty uważasz za stosowne. Wg mnie taktyka, którą opisałem jest bardzo dobra i sprawdza się w większości klubów.
Myślę, że tyle wystarczy. Gdy nabierzesz trochę doświadczenia to staraj się sam ustawiać polecenia tak jak ty uważasz za stosowne. Wg mnie taktyka, którą opisałem jest bardzo dobra i sprawdza się w większości klubów.
Najnowsze posty