Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Ero_1992 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.04.2007 22:21    #3841     Sufler - Porady do gry - jak ustawic polecenia druzynowe
Ja polecam taktykę 4-4-2. Bocznym pomocnikom daj strzałki do przodu i nastawienie ofensywne. Jednemu ze środkowych pomocników daj nastawienie ofensywne, a drugiemu defensywne i agresywny odbiór. W ustawieniach drużynowych ustaw nastawienie ofensywne, pole gry szerokie, gra przy przeciwniku często. Graj na pułapki ofsajdowe i na odgrywającego. Najlepiej, żeby odgrywający był szybki. Wtedy ustaw w nastawieniach drużynowych, żeby piłkarze podawali mu piłkę na dobieg. Jeżeli nie masz szybkiego napastnika to ustaw na odgrywającego gracza wysokiego i umiejącego grać dobrze głową. Wtedy ustaw piłkarzom podania na głowę do odgrywającego, skrzydłowym dośrodkowania na odgrywającego. Ustaw także odgrywającemu, żeby przetrzymywał piłkę.

Myślę, że tyle wystarczy. Gdy nabierzesz trochę doświadczenia to staraj się sam ustawiać polecenia tak jak ty uważasz za stosowne. Wg mnie taktyka, którą opisałem jest bardzo dobra i sprawdza się w większości klubów.

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

27.04.2007 19:15    #3842     Sufler - Porady do gry - jak ustawic polecenia druzynowe
Najlepiej, gdy taktyka jest taka sama przez cały sezon. Zawodnicy są wtedy zgrani. Polecam 4-1-2-1-2 [z DPŚ, PP, PL, OPŚ]. Nastawienie ofensywne, z kontry, obrona wysunięta, ścisłe krycie, kreatywność nieco nieograniczona, tempo: szybkie na odgrywającego, pułapki ofsajdowe. Ustaw, tak jak Ci powiedziałem, a Twój team powinien grać dobrze. P:)

Malkovic Partyzant

27.04.2007 19:11    #3843     Sufler - Porady do gry - jak ustawic polecenia druzynowe
Najłatwiej wejdź w taktyka i tam ustaw wszystko :) W ustawieniach drużynowych suwaczkiem przesun w stronę ofensywnie i reszte jak chcesz... tak najprosciej wytlumaczyc mozna...

aberdeen Młody aktywista

27.04.2007 16:27    #3844     Sufler - Porady do gry - Jak się pozbyć zawodnika?
Mam problem. Chce sie pozbyć pewnego zawodnika i nie moge znaleźć na niego chętnych, mimo, że chce go oddac za darmo! Nie było by w tym nic dziwnego, ale piłkarz ten ma bardzo dobre statystyki, więc dziwi mnie brak ofert(nie chce tez sam rozwiązać kontraktu)
Może poradzcie chociaż co zrobić, żeby zaczął lepiej grać, bo to co prezentuje to tragedia(zawsze ma gorszą ocene od nnych zawodników meczu), a nie wiem dlaczego bo w swoim pierwszym sezonie był u mnie czołowym zawodnikiem i strzelcem, w następnych to już porażka. Co się stało? Dodam tylko ze przez cały czas gram taką samą taktyką, a grajek gra na tej samej pozycji przez cały czas. Nie pomagają goźby i kary. Piłkarz cały czas jest zadowolony z życia, od czasu do czasu dostaje tylko komunikat, że nie zamierza on przejmować się swoją nieskutecznością. Dołączam profil tego piłkarza.

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
25.04.2007 19:27    #3845     Sufler - Porady do gry - Odgrywający
Dobra taktyka z odgrywającym to jest diament. Tak, ten co jest opisany tutaj na stronie w artykułach (albo gdzieś tutaj na stronie :])

W tej taktyce masz trzech ofensywnych pomocników, do których odgrywający może podawać. Swoją drogą - jak grałem diamentem w polskiej lidze to odgrywający nie tylko odgrywał, ale był najlepszym strzelcem (Omar Andrade... W sezonie strzelił ponad 40 goli...)

Proletariat

25.04.2007 10:49    #3846     Sufler - Porady do gry - Wyniki
Staraj się dobierać odpowiednich graczy do taktyki. Nie pozwalaj grać niezadowolonym, gdyż psują morale zespołu. Taktyka to nie tylko ustawienie, lecz polecenie drużynie. Spróbuj zagrać raz ofensywnie, a raz z kontry. A jak coś to chwal zawodników i inne. Powinno pomóc.

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

25.04.2007 10:40    #3847     Sufler - Porady do gry - Wyniki
Najlepiej, gdy taktyka jest taka sama przez cały sezon. Zawodnicy są wtedy zgrani. Czasem jest słaby mecz [pech], ale nie warto od razu zmieniać taktyki, gdyż gracze nie wiedzą wtedy co mają grać i wyniki są słabe. Polecam 4-1-2-1-2 [z DPŚ, PP, PL, OPŚ]. Nastawienie ofensywne, z kontry, obrona wysunięta, ścisłe krycie, kreatywność nieco nieograniczona, na odgrywającego, pułapki ofsajdowe. Przeprowadź może kilka transferów, być może tu tkwi problem. Polecam też obciążenia treningowe dość 'wysokie'. Poprzedłużaj kontrakty z niektórymi graczami- ich morale wzrośnie. P:)

mkanius Przodownik pracy

21.04.2007 22:01    #3848     Sufler - Porady do gry - Taktyki do fm
oj sorki taktyka

Karpin Krzewiciel myśli rewolucyjnej

21.04.2007 22:01    #3849     Sufler - Porady do gry - Taktyki do fm
Jesli wiesz ze nie na sufler to tu nie pisz, masz już reakcjoniste, na forum jest duzo taktyk, tam sie pytaj, zreszta gra w FM polega na wlasnej taktyce, zawodnikach, treningach. Bo co to za frajda jeżeli grasz na talentach przez kogos znalezionych, treningach danych przez kogos i taktykach, to tak jakby ktos gral a nie ty.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

21.04.2007 21:59    #3850     Sufler - Porady do gry - Taktyki do fm
co to za przyjemnosc grac wymyslona przez kogos taktyka.jestes menadzerem to sam cos wymysl.ile razy mozna powtarzac.

ps.kazda taktyka jest dobra jesli przynosi zwyciestwa.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution