Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Ciartur Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
04.08.2007 11:56    #3751     Sufler - Porady do gry - Trening atrybutów
Siła --> naturalna sprawność, pracowitość, siła, wytrzywałość
Aerobik --> przyspieszenie, refleks, równowaga, skoczność, szybkość, zwinność
Taktyka --> decyzje, gra bez piłki, przewidywanie, ustawianie się, współpraca
Panowanie nad piłką --> błyskotliwość, drybling, gra głową, gra z pierwszej piłki, technika
Obrona --> koncentracja, krycie, odbiór
Atak --> kreatywność, podania
Strzały --> opanowanie, strzały z dystansu, wykańczanie akcji
Stałe fragmenty gry --> długie wyrzuty, dośrodkowania, rzuty karne, rzuty rożne, rzuty wolne

Micro Ice Młody aktywista

31.07.2007 17:39    #3752     Sufler - Porady do gry - Motywacja Zawodnikow
Więc mówię pokombinuj z taktyką :)

benito94 Partyzant

Piszczie o najlepszych składach i taktykach na polską ligę i sukcesy jakie osiągaliscie polskimi drużynami
pozdro benito94

Master of the... Partyzant

24.07.2007 11:45    #3754     Sufler - Porady do gry - Problemy z taktyką
A na mecze z leszpymi zespolami na wyjezdzie zmieniales taktyke jakos czy grales to samo ? Hmmm teraz zagralem ta taktyka i wygralem z Espanyolem 4-0 :)

Pawell Partyzant

24.07.2007 11:21    #3755     Sufler - Porady do gry - Problemy z taktyką
Ja w Realu przez 3 sezony grałem taktyką 4-2-2-2 i wygrałem wszystko co sie dało, a teraz zmieniłem taktykę i gram 4-1-2-1-2.

Master of the... Partyzant

24.07.2007 11:15    #3756     Sufler - Porady do gry - Problemy z taktyką
Siemka, mam problem z dobraniem taktyki do mojego zespolu, jestem poczatkujacym managerem i gram Realm Madryt. Pierwszy sezon bez zadnych sukcesow w Primera Division drugie miejsce, w Champions League odpadlem w cwiercfinale, Puchar Króla w finale przegralem z Barca. Ten pierwszy sezon gralem dosc ofensywnym ustawieniem .... 4 obroncow, pom srodek, lewy of, prawy of, srodek of i dwoch napastnikow. Wygrywalem ale po prostu widac bylo ze gram slabo. Prosze o pomoc dosw graczy !! Jesli ktos chcialby mi udzielic pomocy moglby rowniez podac gg

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

17.07.2007 20:51    #3757     Sufler - Porady do gry - Liga Angielska - parę problemów
Powiem Ci ze tez gram w lidze anglieskiej juz 5 sezon Tottenhamem.. Nie mam problemow z taktyka mam w skladzie swietnych skrzydlowych (Guardado, Celsinho) i to oni kieruja gra zepsolu i narzucaja tempo staram sie grac skrzydlami bo po prostu w Anglii to jest skuteczne.. Kiedys gralem na Berbatova strzelal bramki bo byl wysoki teraz mam stosunkowo niskich napastnikow (Falcao, Vela, Aguero) dlatego zmodyfikowalem nieco takse i ze strzelaniem bramek nie ma problemu :) Powinienes miec w skladzie dobrego rozgrywajacego przez ktpregp bede przechodzic akcje (u mnie jest to dos Santos albo Sosa) no i twardego ale dysponujacego swietnym strzalem z dystansu DMFa (Sivok).. Teraz obrona.. No to przede wszystkim silni wysocy srodkowi obroncy (np. Anton Ferdinand, chociaz swietnie sprawdza sie Garay). Boczni obroncy to typowi gracze z angielskich boisk - Bale, Baines, Richards.

Nie miejscie pretensji jesli za duzo napisalem o moim skladzie chcialem ttylko podsunac sefko1 swoje sugestie a kierowalem sie swoimi doswiadczeniami :)

Takze mowie gra przez rozgrywajacego do skrzydlowych, duzo pressingu (zalecana dobra wytrzymalosc), trzymaj takze wysoko obroncow a bocznym daj rozwinac skrzydla :) no i sprocuj zakupic odpowiednich graczy :)

Enjoy the game, pozdrawiam :)

sefko1 Przodownik pracy

17.07.2007 14:45    #3758     Sufler - Porady do gry - Liga Angielska - parę problemów
Fakt faktem, że skrzydła u mnie sa trochę słabe. Na lewej mam co prawda Adu, Dzsuzsaka i kupionego w tym sezonie Vukcevica. Ale każdy z nich lepiej gra na OP Ś niż OP L. Jest jeszcze hiszpan Alvaro. Najlepszy gracz nottm forrest w Championship, ale on potrzebuje jeszcze sporo treningu. Natomiast prawa strona to juz bieda. Mam co prawda regena z RPA z angielskim paszportem i mimo, że mój asystent widzi w nim gwiazde, to średnia 6,67 nie robi wrażenia. Za pół roku sprowadze L.Mokoene (zaczął wreście grać w reprezentacji), choć z tego co pamietam to bardziej napastnik niz skrzydłowy. Natomiast DP obecnie gra 24-latek z Czech- Husek. W destrukcji jest niezły, ale nie potrafi konstruować akcji. Niestety gracze pokroju Lennona czy Barnetty to jeszcze nie moja półka. Tak więc na razie musze dobra taktyką nadrabiać braki kadrowe. I liczyć na pojedyńcze zagrania takich geniuszy jak Adu czy moi napastnicy: Doudin, Salihi lub Giovanni (regen z Brazylii).

Damiano-pl Partyzant

17.07.2007 12:28    #3759     Sufler - Porady do gry - Liga Angielska - parę problemów
Witam. Postaram ci się pomóc najlepiej jak mogę, ponieważ też gram w Premiership

1. Pozwolenie na pracę: Tak naprawdę jeśli zawodnik reprezentuje młodzieżówkę, to czy dostanie pozwolenie na pracę jest loterią. 4 razy starałem się pozyskanie Ezequiel'a Garaya z Racingu i dopiero za 5 razem otrzymał warunkowe pozwolenie. To samo tyczyło się Freddy'ego Adu. Nigdy nie miałem problemu z pozwoleniem dla tego zawodnika, a pewnego dnia, w nowej rozgrwyce nie dostał pozwolenia.

2. Wypożyczenia do Fili: Niestety, nie da się wypożyczyć zawodnika odrazu na 3 lata. Po każdym sezonie musisz go jeszcze raz wypożyczyć.

3. Taktyka w Premiership: W tej sprawie naprawdę trudno cokolwiek doradzić. Ja w każdym razie polecił bym ci taktykę 1-4-1-3-2 z dwoma skrzydłowymi po bokach. Nie gram ani na odgrywającego, ani na rozgyrwającego. Stosuję pułapki ofsajdowe. Na koniec sezonu miałem średnią bramek 2.8/mecz. Straciłem ok. 30 goli w lidze. Do tej taktyki potrzeba szybkich skrzydłowych, ponadto trzeba mieć silnych kondycyjnie graczy, ani razu w trakcie sezonu nie zmieniałem ustawienia w trakcie meczu, a zaliczyłem jedynie 3 porażki.

Pozdrawiam.

Ichabod Crane Partyzant

17.07.2007 10:39    #3760     Sufler - Porady do gry - Liga Angielska - parę problemów
Może po prostu masz ze słabych piłkarzy, z własnego doświadczenia wiem, że taktyka 4-4-2 lub 4-1-2-1-2 (z pomocnikiem ofensywnym i defensywnym w srodku) dobrze sprawdza się w Anglii. Musisz poszukać dobrych wykonawcow dla niej, ciułaj pieniądze i szukaj wolnych zawodników - różnica poziomów miedzy najsilniejszą liga swaita czyli Premier League a niższymi ligami jest spora i beniaminkom jest bardzo cięzko dostosować sie do gry nawet przez kilka sezonów.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.