Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

szak Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
28.10.2007 23:31    #3651     Sufler - Porady do gry - trudnosc gry
tylko ze oddajac 10 czy 15 strzalow w swiatlo bramki oznacza ze przeciwnik zostal rozgryziony tylko jak taki Torres potrafi 3 sytuacje sam na sam zmarnowac to cos jest nie tak . Gralem juz 3 taktykami 4-4-2 , 4-5-1 ofensywne , 4-3-3 i we wszystkich to samo, najlepiej wypada 4-4-2 bp to chociaz w miare regularnie strzelam chocby 1 gola. Nastepna sprawa to rzuty karne jak narazie mialem 3 dla siebie i 1 dla przeciwnikow i zaden nie wykorzystany

fred Młody aktywista

28.10.2007 23:24    #3652     Sufler - Porady do gry - trudnosc gry
Spróbuj ze zmianą formacji, na bardziej ofensywną jeśli znowu strzelisz tylko 2 gole to pewnie bug. W pełnej wersji będzie trudniej o zdobycie bramki, będzie potrzebna dobra taktyka. Będzie też trzeba rozgryzać każdego przeciwnika przed meczem.

ketjow Partyzant

26.10.2007 19:13    #3653     Sufler - Porady do gry - Pomoc, Football Manager 07
dzięki wszystkim za rady, z taktyką akurat mam najmniejszy problem, raczej głównie chodzi mi jak ustawić trening:) więc jakby ktoś mógł pomóc to wielkie dzięki:) pozdrawiam

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

26.10.2007 17:04    #3654     Sufler - Porady do gry - Pomoc, Football Manager 07
Polecam ci ketjow przeczytać poradnik załączony do ORYGINALNEGO FM 2007. Jeśli grasz Arsenalem, to nie powinieneś mieć problemu z doborem odpowiednich zawodników. Twoja taktyka powinna przede wszystkim zależeć od umiejętności graczy (np: masz świetnych skrzydłowych to nastawiasz ich na bardzo ofensywną grę, tempo szybkie dla całej drużyny ogólnie nastawienie ofensywne lub defensywne itp, itd). Po drugie każdej drużynie przydarza się spadek formy i tego nie zmienisz. Możesz to ograniczyć za to stosując rotację w składzie.

Mam nadzieję że choć trochę Ci pomogłem :P

Nemrod Partyzant

26.10.2007 15:09    #3655     Sufler - Porady do gry - Kilka pytań FM 2008 - demo
1.Na pcozatku jest domyślnie-ten który ma najwieksze znaczenie. A poźniej TY zmieniasz w taktyce>taktyka dla drużunu>kapitanowie.
2.Jeśli otrzymał obuwatelstwo podczas trwającego sezonu Premiership poczekaj do końca sezonu od nowego sezonu pewnie bedzie mógł grać, jeśli nie to pewnie jakiś błąd.
3.Na CD

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

20.10.2007 23:23    #3656     Sufler - Porady do gry - Analiza meczu
1. Oglądam tylko kluczowe, gdyż nigdy bym nie odszedł od kompa, oglądając cały mecz
2. Ponadto co napisali poprzednicy sprawdzam formę kluczowych zawodników przeciwnika, a następnie przystosowuje do nich moją taktykę (jeśli jest taka potrzeba, ale nie zawsze) Być może trzeba przydzielić indywidualne krycie lub strefowe by lepiej upilnować napastników rywala.
3. Jeśli chodzi ci o to, to każdy przegrany mecz też analizuję (statystyki meczu, być może zła taktyka, zawodnicy bez formy, lub za słabi), żeby przekonać się co było nie tak. Potem wysnuwam jakieś wnioski i staram się to poprawić w następnym meczu.

raca Partyzant

19.10.2007 23:14    #3657     Sufler - Porady do gry - Ach ta Barcelona ..
Witam, często tu proszę o pomoc, ale cóż .. chyba po to jest sufler ;)
Gram Realem (6 sezon) i nie wiem co jest ale jak wygram z Barceloną to albo Oni grali juniorami albo samym bramkarzem .. Nie mam pojęcia co robić, w kilku meczach grali rezerwami a ja najsilniejszym składem, co się działo ? Przegrywałem .. Nie mam pojęcia co się dzieje :( O co w tym chodzi ?
Jeszcze jedno, najbardziej denerwująca rzecz .. Mam u kilku dobrych piłkarzy zaznaczony status "Nie na sprzedaż", dostaję propozycję których odrzucić nie mogę .. :/ Dlaczego ? Zapewniem, że mam oryginalną wersję FM`a ..

Co do mojego składu:
Bramka - Casillas
Obrona Lewa - Baines / Sandoval (newgen 199 PA)
Obrona Środek - Kompany/Hobbs i Bartelli (też chyba newgen, ale b. dobry zawodnik)
Obrona Prawa - Vanden Borre/Kwiatkowski (chyba newgen ale b. dobry zawodnik)
DP - Sergio Ramos
Pomoc Lewa - Reyes
Pomoc Środek - Baptista albo jakiś newgen
Pomoc Prawa - Gourcuff albo Mauro (newgen[?])
Atak - Robinho/Villa i Aguero/Villa

Barcelona gra 4 obrońcami, 2 pomocnikami, 3 ofensywnymi i 1 napastnikiem
Moja taktyka - http://stron(...)ob17.jpg

Z góry dzięki za odpowiedzi.

raca Partyzant

17.10.2007 15:03    #3658     Sufler - Porady do gry - Miguel Sandoval
Acha .. dzięki Wujek Przecinak .. nie wiedziałem o tym :) Poszukam sobie kilku ;)

A właśnie, nie da się tak ustawić piłkarzy w zakładce "Taktyka", że np. oborna jest pierwsza, pomoc druga i napastnicy ostatni (chodzi o kolejność pozycji piłkarzy) taki ładny rząd :P

michallw Partyzant

16.10.2007 16:17    #3659     Sufler - Porady do gry - Zgranie
Ja praktycznie zawsze gram inna taktyką ( ustawiam ją pod przeciwnika) ale piłkarzami tymi samymi i problemów ze zgraniem nie widze.

kaczy Młody aktywista

16.10.2007 15:37    #3660     Sufler - Porady do gry - Zgranie
Czy jeżeli gram jedną taktyką, ale na wyjazdach mam inne ustawienia drużynowe i indywidualne, niż mam gdy gram na własnym boisku, to ma to utrudnia to w zgraniu się zespołowi

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution