Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Perla Partyzant

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
14.08.2010 21:07    #2361     Sufler - Porady do gry - Obrona wyniku
MeehoweCK, ja na przykład rzadko manewruję taktyką w czasie meczu. Najczęściej używam poleceń z ławki: gra piłką, nękanie rywali, jeśli chcę bronić rezultatu. W końcówce warto dać grę na czas i powolne tempo.

pawko13 Partyzant

Grupa: Użytkownik
14.08.2010 20:08    #2362     Sufler - Porady do gry - Obrona wyniku
To może i ja podziele się swoją filozofią gry defensywnej. Prawdę powiedziawszy cała moja filozofia gry opiera się na defensywie ponieważ zazwyczaj gram bardzo słabymi druzynami.

Taktyka którą stosuję to 4-1-4-1 czyli po prostu 4-5-1 z defensywnym pomocnikiem. I to właśnie ten zawodnik jest u mnie kluczową postacią. Zawsze staram się znaleźć na tą pozycję zawodnika silnego, pracowitego i dobrego w kryciu i odbiorze piłki. Jednym słowem kogoś kto łączy w sobie cechy dobrego środkowego obrońcy jak i pomocnika.

Dalej taktyka wydaje się prosta i logiczna. Cała obrona i defensywny pomocnik grają defensywnie. Środek pomocy normalnie, ale ze wskazaniem na defensywę. Natomiast skrzydłowi i napastnik skupiają się na ofensywie. Gramy wąsko i długimi podaniami. Podstawą jest gra z kontrataku. Dlatego nasz napastnik nie musi być super silny ani wysoki. Najważniejsza jest jego szybkość i przyspieszenie. Dobry drybling też w niczym mu nie będzie przeszkadzał :P. Jak widać jest to taktyka stosowana przez wszystkie polskie kluby czyli: "Obrona czestochowy, przejecie piłki i sruuuuuu długie podanie do przodu na tzw. zapalnie płuc do napastnika z pominięciem drugiej linii".
AHA! No i w żadnym wypadku nie można stosować pułapek ofsajdowych :D

Plusy:
- zageszczony środek pola
- wzmocniona linia obrony
- przeciwnik zmuszony do strzałów z dystansu i bezproduktywnych dośrodkowań

Minusy:
- słaba ofensywa
“Your talent determines what you can do. Your motivation determines how much you are willing to do. Your attitude determines how well you do it.”
― Lou Holtz

qstosh Przodownik pracy

dudek_9 dzięki ale już w owym 2008 roku ktoś mi podesłał linka z tą taktyką. Nie pamiętam kto. Pamiętam natomiast, że gdy ją wgrałem co CM-a to przekonałem się dlaczego nazywano tą taktykę 'killerem' :)

Tak jak pisze Barton ;) środkowy pomocnik w tej taktyce wymiata i potrafi czasem (w zależności jego atrybutów) po kilka bramek na mecz strzelać :)
Stare dobre czasy. Na szczęście dziś już nie ma tak łatwo i nie sposób zrobić killera pod FM 2010 i dobrze. Gra przynajmniej nie jest nudna :)

Tym nie mniej przypomniałeś mi o tym temacie (jednym z pierwszych jakie tu założyłem) a jako że taktykę "Diablo" pod CM 03/04 mogę śmiało uznać za "Najlepszą taktykę w dziejach CM/FM ??" (w sensie skuteczności).

Dla mnie temat wyczerpany ale po zastanowieniu zostawiam go otwartym dla potomnych. Może kiedyś ktoś tu jeszcze wrzuci jakieś inne kiler taktyki pod inne wersja CM-a lub FM-a :)

Guezmir Młody aktywista

14.08.2010 01:09    #2364     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla Barcelony
[quote2=Chod][quote=Guezmir]ultra ofensywna i widowiskowa, co widać na załączonym filie, taktyka dla drużyn pokroju Brazylii, Argentyny, FC Barcelony, Realu Madryt itp[/quote]

Chyba lepiej stwierdzić że to taktyka dla drużyn które posiadają szalenie mocną ofensywę a nie wykorzystują pełni jej potencjału.
[/quote2]

brawo, trafne
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

14.08.2010 00:51    #2365     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla Barcelony
[quote=Guezmir]ultra ofensywna i widowiskowa, co widać na załączonym filie, taktyka dla drużyn pokroju Brazylii, Argentyny, FC Barcelony, Realu Madryt itp[/quote]

Chyba lepiej stwierdzić że to taktyka dla drużyn które posiadają szalenie mocną ofensywę a nie wykorzystują pełni jej potencjału.
#TeamTyniec

Guezmir Młody aktywista

14.08.2010 00:09    #2366     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla Barcelony
ultra ofensywna i widowiskowa, co widać na załączonym filmie, taktyka dla drużyn pokroju Brazylii, Argentyny, FC Barcelony, Realu Madryt itp
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

mateuszmc Partyzant

13.08.2010 23:28    #2367     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla Barcelony
Guezmir a mam takie pytanie do ciebie czy taktyka "Joga Bonito 4-2-4" to jest taktyka na wyjazdy czy dla słabszych drużyn ? (lub dla obu przypadków ?)

Przemo2207 Partyzant

13.08.2010 22:02    #2368     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla Barcelony

[quote=Lucasinho]http://www.cmrev.com/artykuly/czytaj/Graj-jak-Barcelona_szkolenie_taktyka_zarzadzanie.html

Tytuł artykułu mówi sam za siebie.[/quote]

Napisałem na końcu mojego wątku że próbowałem tego i nic z tego nie wyszło

Innym dziękuje za pomoc, i zaraz będę sprawdzać :)
mes que un club

Lucasinho Ekspert

13.08.2010 20:27    #2369     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla Barcelony
lucasinho.blox.pl

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

13.08.2010 20:20    #2370     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla Barcelony
Ta taktyka - [KLIK] powinna być bardzo dobra. Do ideału brakuje zmienić chyba tylko środkowego napastnika na kompletnego, a obydwu skrzydłowych na schodzących napastników z zejściem do środka. ;) Zawsze jak coś będzie nie tak możesz pokombinować z suwakami w indywidualnych, ewentualnie napisz do mnie na GG albo tutaj jak czegoś nie skumasz, to postaram się doradzić.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution