Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

dr taktyka Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Tak, jeśli będziesz jego guru ;] Musi Tobie zaufać, choć 100% gwarancji nie ma.

Pozdrawiam

webson Partyzant

21.08.2010 14:05    #2352     Sufler - Porady do gry - tempo, podania, szerokość?
No właśnie o to chodzi, że grałem w poprzednim sezonie krótkimi podaniami (6) i tempo (6) i niezłe miałem statystyki, nawet do 83% celności podań, posiadanie piłki ~60% także swobodnie wygrywałem mecze. Natomiast w tym sezonie coś się zacięło, moi gracze mimo dobrych statystyk nie mają w ogóle skuteczności...od razu wyprzedze pytania i odpowiem: przepracowałem dobrze okres przygotowawczy także zgranie jest (co potwierdza asystent) oraz kupiłem tylko jednego zawodnika, także skład praktycznie niezmieniony. Oczywiście zdarzają się przebłyski i duże wygrane, ale ewidentnie coś szwankuje i chce to poprawić :)

Dzięki Piotrze za radę, czytałem Kurs zaawansowany, nie raz, ale chyba jeszcze nie jestem dość biegły w czytaniu gry. Po za tym nie widzę powiązania tak jak w temacie czyli tempem, podaniami i szerokością gry...a wydaje mi się, że coś może być na rzeczy :)
Teoretycznie taktyka typu Barcelony (grając szeroko) powinna robić więcej miejsca w środku, ale gdy ja tak spróbowałem często przeciwnik wjeżdżał między moim obrońców. Z kolei gdy gram wąsko to powiedzmy z tyłu mam spokój, ale z kolei moi zawodnicy mają mniej miejsca w ataku...więc jak to w końcu jest? :)

ksgfun Partyzant

Cześc zacznęod tego że jestem słabym taktykiem i szukam jakiejs strony z gotowymi taktykami ktore maja juz wgrane polecenia indywidualne moge prosić?

Msc Partyzant

17.08.2010 20:59    #2354     Sufler - Porady do gry - Ustawienie napastników

[quote=pawko13]Bo tak moim skromnym zdaniem to w twojej taktyce nie istnieje środek pola więc dlatego drużyna woli grać skrzydłami :)[/quote]
Szczerze mówiąc nie wiem co masz na myśli główną moją taktyką jest klasyczne 4-4-2 lecz teraz postanowiłem trochę się pobawić i dałem 4-4-2 Diament lecz efekt i tak jest mizerny ;/

mateuszMessi Partyzant

17.08.2010 03:23    #2355     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla Barcelony
Grasz ustawieniem idealnym dla Barcy i tu nie chodzi skad to wzial bo nie takie bylo jego pytanie odnosnie tematu.

Wracajac do tematu. Mozesz grac ta taktyka, ALE musisz miec skrzydlowego na lewej grajacego prawa noga(Henry dlugo ci nie pociagnie) na wczesniejszych werjsach gral tu umnie Salvio ale mu PA zmieniejszyli. Na wersji 10.0.3 moim faworytem byl Di maria i mozna tam Pedro jeszcze wstawic ale wtedy musisz znalesc kogos na zmiane dla messiego tu opcji tez jest kilka Robben Van der Vart, badz jakis mlody talent. W Barcelonie masz pomocnika genialnych duet Xavi Iniesta moze rozmontowac najbardziej defensywnie ustawionego przeciwnika. Do nich kupywalem zawsze Gourcuffa badz Krossa z Bayernu. Busi jako zmiennik Toure a Keita czasami
za Xaviego. W obronie tez wiele alternatyw.
Pytasz o lewa obrone to abidal jako boczny obronca wsparcie
a maxwell chyba jako wysuniety boczny obronca atak. Jesli grasz kiilka sezonow i chcesz kogos mlodego to musisz jakiegos talenta znalesc. Ja znalazlem kiedys wloacha z PA 197 chlopak byl genialny Abidal go wiele nauczyl w defensywie a maxwell w ofensywie z czego wyszedl mi taki zrownowazony boczny obronca. Save'ow nie mam bo ja nie umiem grac jednym zespolem wiecej niz 4-5 sezonow. Ostatnio wedrowalem po wielu klubach angielskich i tylko w Aresenalu gralo mi sie jakos tak w miare ale koniec offtopa ;)

pawko13 Partyzant

15.08.2010 00:44    #2356     Sufler - Porady do gry - Mecze przedsezonowe
Tylko czy grając każdy mecz towarzyski inną taktyką w poszukiwaniu tej najlepszej, nie doprowadzimy do tego, że już po jej wybraniu nasza drużyna będzie pierwszą część sezonu grała poniżej możliwości i przyzwyczajała się do nowego ustawienia??
“Your talent determines what you can do. Your motivation determines how much you are willing to do. Your attitude determines how well you do it.”
― Lou Holtz

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

15.08.2010 00:34    #2357     Sufler - Porady do gry - Mecze przedsezonowe
Warto testować różne warianty, na klubach (czyt. przeciwnikach) o różnej klasie. Najlepsza? Hm, najlepiej grać taką, jaka przynosi najlepsze wyniki. Ale nie ma stałej taktyki. Zależy od rywala. Twoja taktyka musi być tak zrobiona, żeby wykorzystywała jak najbardziej walory podopiecznych, a dodatkowo nie była zbyt ofensywnie ustawione w meczach z wyżej notowanymi rywalami.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Jarna Partyzant

15.08.2010 00:30    #2358     Sufler - Porady do gry - Mecze przedsezonowe
Witam,

Czy w meczach przedsezonowych testujecie jedną czy kilka taktyk ?

Chodzi mi o to, czy na samym początku gry i przejrzeniu profili zawodników jakimi dysponujecie wiecie już jaką taktykę ustawić i gracie nią każdy mecz, zmieniając ewentualnie filozofie, szerokość, szybkość, linie obrony.

Czy jednak gracie 2-3 taktykami po czym wybieracie tą najlepszą ??

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam, Jarna :)

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

14.08.2010 21:40    #2359     Sufler - Porady do gry - Obrona wyniku
Najpierw skupcie się na świetnym bramkarzu. Potem zajmujcie się taktyką. Ja mam świetny zespół, defensywę także, a jak Delac kontuzja to już nie jest tak kolorowo. Inna sprawa, że gram bardzo ofensywnie.
Osobiście radzę się zdecydować, albo grajcie ofensywny futbol, ewentualnie później grajcie na czas i przetrzymujcie piłkę, lub też defensywa. Nigdy nie łączcie stylu Interu z Barcą. Co łatwo zrobić, bo na CM Rev, są wyłożone na tacy obie taktyki.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

BartekF07 Partyzant

14.08.2010 21:36    #2360     Sufler - Porady do gry - nadmiar goli
Chyba dobra taktyka;d zdarzają się takie rzeczy. Na jednej ze stron pisało, że jeden z zawodników, a konkretnie Oscar Cardozo strzelił 180(!) bramek w jednym sezonie :) Więc te wyniki wyglądają marnie przy tamtym wyczynie;D

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution