Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Jarna Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Jeśli chodzi o trening to masz do obstawienia 9 pozycji ( po prawo podaję atrybuty u trenera które odpowiadają za dany trening ) :
-aerobik - kondycja
-siła - kondycja
-obrona - defensywa
-taktyka - taktyka
-atak - ofensywa
-panowanie nad piłką - technika
-strzały - technika
- stałe fragmenty gry - technika
- umiejętności bramkarskie - bramkarze

Jeśli chodzi o scoutów, to Ci którzy są odpowiedzialni za raporty dotyczące potencjalnych transferów powinni mieć atrybuty :

- ocena umiejętności gracza
- ocena potencjału gracz

Scout który odpowiedzialny jest za raport o następnym rywalu powinien mieć atrybuty :

- ocena umiejętności gracza
- ocena potencjału gracza
- wiedza taktyczna

BKS_Skrzat Młody aktywista

1. Jeżeli nie znasz się wystarczająco na taktykach to polecam szkołe taktyki i teorie i ramy taktyczne do przeczytania. To zależy tylko od ciebie czy sobie poradzisz ja bym radził ci zacząć własną a potem skorzystać z gotowej
2. W sztab szkoleniowy inwestować zawsze się opłaca bo potem ci to się zwróci lepszym rozwojem zawodników
3. Jeżeli są to młodzi piłkarze to przesuń ich do U-21 ew. wypożycz , a jeżeli są to piłkarze nie przyszłościowi wyrzuć ich na tzw. zbity pysk.
4. Osobiście sam je przeprowadzam ale nie ma większej różnicy pomiędzy tobą a asystentem był gdzieś tekst na temat ich przeprowadzania jeśli ci zależy to możesz przeczytać.
5. Skoro mówisz , że pierwszy raz grasz na pewno przydadzą się w szukaniu zawodników , ale dział talentów i własna wiedza o piłce to podstawa dopiero na końcu są scauci.
6. Plany treningowe komponuj najlepiej według własnego uznania bo te z internetu nie zawsze będą działały akurat w twoim zespole. Przeczytaj poradnik układania reżimów treningowych

Jarna Partyzant

1. Powiem Ci tak. Mi największą zabawę sprawia bawienie się w taktyce. Oczywiście jeśli wolisz mieć od razu gotową to ściągnij z neta, ale uwierz mi, że gdy zrobisz sam taktykę, polecenia drużynowe i indywidualne, a potem osiągniesz jakiś sukces to jest dużo większa satysfakcja. Oczywiście wybór należy do Ciebie.
2. Uważam, że tak :) Trening to bardzo ważny aspekt w Football Managerze, jak i również posiadanie dobrych fizjoterapeutów i scoutów.
3. Myślę, że powinieneś wpierw przejrzeć ową kadrę i zobaczyć czy są tam gracze, którzy mogą powalczyć o miejsce w pierwszym składzie. Możesz również zawsze zobaczyć "raport" na ich temat :). Dopiero potem decyduj czy dasz im szansę czy sprzedasz :)
4. Jeśli asystent ma wysoki atrybut motywowania to możesz jego prosić by to robił, jednakże polecam samemu motywować, gdyż sam będziesz wiedział co chcesz powiedzieć graczom. To zależy z kim grasz i gdzie ( u siebie, wyjazd ).
5. Ja mam zawszę 3 scoutów od szukania graczy i 1 od taktyki, który opracowuje raport na temat następnego rywala. Polecam zainwestować w dobrych scoutów.
6. Trening TUGa definitywnie. To najlepszy trening :) Znajdziesz go na tej stronie. Jednakże, pozwolę sobie znów wtrącić swoje " ale". Polecam samemu ułożyć trening. To nie takie trudne, a tak samo jak z taktyką daje większą satysfakcję, kiedy statystyki grajków rosną.

Ostateczna decyzja jednak należy do Ciebie. Powodzenia i miłej gry.

Pozdrawiam, Jarna

dr taktyka Młody aktywista

28.08.2010 16:25    #2334     Sufler - Porady do gry - Pomoc taktyczna
IMO sam sobie zaprzeczasz... ustawiasz intensywniejszy pressing przy cofniętej linii obronnej... do tego grasz szeroko... Zawodników masz (sądząc po nazwiskach, chociaż nie zawsze one grają) dobrych lub nawet bardzo dobrych...
Do tego dochodzi za pewne problem z motywacją... po przegranym meczu staraj się nie krzyczeć na gracza... aczkolwiek na zawodnika z determinacją na poziomie można czasem na wrzeszczeć, powinno pomóc. Zachęcaj graczy do gry... ale też zmień te ustawienia zespołowe...
Skoro chcesz grać z kontry ustaw łagodniejszy pressing to po pierwsze...
Jeszcze kilka rzeczy pewnie do poprawy będzie... postaraj się wnieść poprawki które opisałem wyżej... zobaczymy jak to będzie... wielkich roszad nie ma póki co robić żeby nie pomylić w głowach piłkarzom...

Pozdrawiam

Rumci92 Partyzant

28.08.2010 15:11    #2335     Sufler - Porady do gry - Pomoc taktyczna
Panowie, mam problem i nie ukrywam, że nie potrafię sobie z nim poradzić. W serię CM/FM gram od jakichś 10 lat. Nigdy nie byłem mistrzem w ustalaniu taktyki, ale na ogół udawało mi się stworzyć taką, która przynosiła mi zadowalające wyniki. W poprzedniej wersji gry na jednej taktyce z drobnymi modyfikacjami przegrałem chyba z 10 sezonów, zdobywając w tym czasie komplet mistrzostw krajowych. Ale przyszedł FM 2010 i zaczęły się problemy. Opiszę pokrótce moją karierę.

Zacząłem w Leeds, bo już od kilku lat zbierałem się do zaczęcia w niższej lidze i stworzenia potęgi z przeciętnej drużyny. Pierwszy sezon to wygrana w cuglach League One. Drugi sezon zaczął się fatalnie, przez kilka pierwszych kolejek byłem czerwoną latarnią. Beznadziejnie spisywała się obrona, przez jej głupie błędy traciłem większość bramek. Kilka modyfikacji i zaczęło to jakoś wyglądać. Koniec końców, udało mi się zająć miejsce gwarantujące baraże o PL, no i awansowałem. Pierwszy sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej napawał mnie optymizmem, bo zająłem 8. miejsce, pechowo przegrywając awans do Ligi Europejskiej. W przerwie letniej dokonałem kilku wzmocnień i po fantastycznych wynikach w sparingach (wygrane m.in. z Barceloną i Man City) zacząłem sezon ligowy. No i kiszka. Mnóstwo traconych bramek, w których znowu główną rolę odgrywała obrona. Ale dopóki formacje ofensywne zdobywały bramki, dopóty byłem w miarę zadowolony. Ale potem stała się rzecz niesamowita - moi zawodnicy kompletnie przestali spełniać założenia taktyczne. Mnóstwo niedokładnych podań, 3-4 strzały na mecz, praktycznie wszystkie z dystansu. ZERO akcji, głupie straty w środku pola, ataki wyglądały jak walenie głową w mur, bo zatrzymywały się na 30-40 metrze. Przyznam szczerze, że nie wiem co robić. Mam naprawdę niezły skład, którego nie powstydziłoby się sporo dobrych klubów. Nie oczekuję, że będę wygrywał 5-0 z Chelsea, ale chciałbym, by mecze z takimi drużynami, jak Bristol City czy West Ham nie przypominały bojów z europejskimi potęgami.

Zamieszczam skriny z domyślnym składem i taktyką. Byłbym bardzo wdzięczny, gdybyście mogli mi w jakiś sposób pomóc. Moje pomysły już się chyba skończyły.

http://img80(...)fm1w.jpg
http://img82(...)6792.jpg

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
28.08.2010 13:51    #2336     Sufler - Porady do gry - Trening
Mi osobiście się wydaje, że taktyka...

Litości, wystarczy odpalić grę i sprawdzić. Jak na dłoni dostaniemy info: Skoczność = Aerobik, Gra głową = Panowanie nad piłką.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

1. Polecenia partnerów.
2. Pojęcie założeń taktycznych przez drużynę
3. Ustawienie przeciwnika.

Inaczej nie ruszy nic... normalnie Xavi powinien mieć ok. 80 podań na mecz... jak nie więcej...
Przeanalizuj w jakich strefach Xavi podaje... być może jest wysunięty do przodu za bardzo względem partnerów i dostaje piłkę do rozegrania stosunkowo za późno.

Pozdrawiam

26.08.2010 00:10    #2338     Sufler - Porady do gry - Problem z włączeniem FM 2010
Pewnie trzeba oczyścić rejestr... Usuń wszystko co fmowe... zaszkodzić nie zaszkodzi.. a pomóc tylko może ;]

Pozdrawiam

Może też oznaczać, że te kluby mają komplet obcokrajowców i nie mogą wypożyczyć Twojego o ile jest z poza UE ;]
Przy każdym zawodniku jest taki problem?

Pozdrawiam

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
25.08.2010 15:34    #2340     Sufler - Porady do gry - reżim treningowy
@MM
W dobrej lidze owszem, ale w IV lidze polskiej, w półzawodowym klubie raczej nie dostrzeżesz różnicy. Tam się bardziej liczy zgranie i taktyka niż indywidualne umiejętności. Owszem, jeden dobry gracz może pociągnąć zespół, ale z kimś takim podpisuje się kontrakt profesjonalny, a więc i inny trening.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution