Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Pierwszy mecz o punkty taktyką opartą na tym co pisał Guz:
- płynna filzofia
- kontratak
- długie, bezpośrednie podania
- szybkie tempo.
I co?

69% procent posiadanie, 85% celnych podań. Tak chyba być nie powinno.
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

lew77 Partyzant

Mógłby ktoś reupnąć ?
http://www.cmrev(...)nie.html
Widzew ole ,ole .xD

Gabriel K. Partyzant

Przyznam się, że i ja mam podobne odczucia co do gry na najnowszej łatce. Z początku myślałem jak zawsze, że to nowy FM i trzeba się przestawić. Ale nie szło dalej po dłuższym czasie. Później zwalałem słabą grę na brak zgrania i zrozumienia taktyki. Ale chłopaki już powinni być zgrani, taktyka opanowana i dalej nic! Pełno strzałów z dystansu, nieudolni napastnicy, świetna gra obronna przeciwników. Próbowałem grać środkiem i skrzydłami, krótko i bepośrednie, wolno i szybko i bez rezultatów.
Choć mnie się też to z drugiej strony podoba, bo można się natrudzić by wreszcie zrozumieć, przechytrzyć silnik meczowy... Bo można, prawda?
Better dead than red

blackluk Partyzant

30.12.2010 21:50    #2184     Sufler - Porady do gry - Problem ze zmianą taktyk
Witam mam mały problem od wejscia w życie nowej łatki mam problem ze zmienianiem taktyk, mam 3 podstawowe taktyki i jak zmienie coś w jednej to zmienia sie to we wszystkich, i co chwile zapisuje mi sie taktyka Aktualna. Jak po przeskakuje kilka razy po nich to nagle we wszystkich mam to samo i muszę restartować grę. Ma ktoś rozwiązanie na to???

kosior145 Partyzant

30.12.2010 16:13    #2185     Sufler - Porady do gry - Jak Podniesc Morale?
nom a mam pytanie jaka grasz taktyka Klasyczna czy Kreatorem (klasyczna suwaki)?

kosior145 Partyzant

29.12.2010 21:39    #2186     Sufler - Porady do gry - Jak Podniesc Morale?
jak to zrobic oni graja porazajaco słabo chociaz taktyka ktora ustawilem jest dobra bo mam po 3x 100% sytuacji a oni nic nie strzelaja i przegrywam przez to po 1:0 i morale u kazdego sa bardzo niskie kiedy biore prywatna rozmowe i mowie mu ze jego ostatni wystep byl slaby zeby sie bardziej staral to on sie spiera ze niby dobrze gral nie u wszystkich bo niektorzi biora sobie to do serca i rosna morale ale to tylko u 2 a reszta mysli ze dobrze graja co zrobic zeby im podniesc te morale

qaz123 Partyzant

27.12.2010 20:36    #2187     Sufler - Porady do gry - Defensywna taktyka
Witam. Naszło mnie coś, żeby spróbować zagrać defensywną taktyką. Próbowałem w Chelsea, w Legii, jednak wyniki nie były zadawalające. Nigdzie nie potrafiłem zdominować rozgrywek. W większości porażki i remisy. Chciałem zagrać podobnie jak Chelsea za Mourinho. Odnosił ktoś sukcesy grając defensywnie w klubach typowanych na faworytów rozgrywek? Jakie były wasze ustawienia?

stachu2424 Partyzant

no u mnie sie sprawdza...Moze dlatego,ze 2 sezon gram i dopasowałem pod swoich grajkólw.A jakich ty masz zawodników?moze oni sie nie nadają na ofensywny styl gry.Pisałes cos o defensywnych pomocnikach itp moze lepiej zacznij grać defensywną taktyką albo najlepiej od standardu czyli 4-4-2 diamond.
W rankingu taktyk na zagranicznym forum jest na 3 miejscu wiec musi byc dobra.
A skąplikowana nie jest:)
[quote=kosior145]ustaw filozofie na plynna swoboda niech bedzie wieksza i swobode pozycyjna ustaw na wieksza jak chcesz moge ci wyslac moja taktyke wlasnej roboty 4-2-2-2 bardziej ofensywnie gralem [/quote]
wyslij swoją tak z ciekawosci zobacze,a jak sie spodoba to bede miał alternatywe.
dzieki

Zymon Partyzant

27.12.2010 20:06    #2189     Sufler - Porady do gry - głupi bramkarz?
Witam.Mam ogromny problem.gram w fm2008,różymi klubami i przewaznie taktyka http://www.centr(...),24.html .Chodzi mi o to że gdy pod koniec meczu ustawiam sie na defensywe to gdy mam rzut rożny to bramkarz leci w pole karne przeciwnika!!!co mu jest? niewiem.wiecie moze co z tym zrobic?jak temu zaradzic?przez to stracilem pare bramek i punktow
był - będzie - jest zawsze IKS!

rainfall248 Młody aktywista

Jestem fanem Realu Madryt odkąd dowiedziałem się, że taki klub istnieje.
Oglądam wszystkie mecze od ery Capello (czyli od kiedy mam internet)
afro_13 trafiłeś prawie w sedno, ustawienie Mourinho dla Realu w skrócie?
4-2-3-1
Bramkarz libero - obrona.
Boczny obrońcy - automatycznie.
Środkowy obrońca - 1 stoper (Pepe), 2 zabezpieczenie (Carvalho/Albiol)
Xabi Alonso - cofnięty rozgrywający wsparcie (ustawiony jako podstawowy rozgrywający)
Khedira/Lass - środkowy pomocnik obrona / pomocnik odbierający piłkę obrona
Di Maria- skrzydłowy wsparcie (gra przy lini)
C.Ronaldo - skrzydłowy atak (zaznaczone wyjścia na wolne pole)
w środku Ozil - wysunięty rozgrywający wsparcie, lub ofensywny pomocnik wsparcie, jeśli Kaka - ofensywny pomocnik atak lub klasyczna 10
atak to Środkowy napastnik - atak, ew. dla Higuaina pasuje Lis pola karnego.

filozofia Realu to przede wszystkim uniwersalność
linia obrony - troszkę cofnięta,
filozofia - płynny
strategia - kontrola
podania - domyślne
dodatkowo: większa swoboda,
pressing, odbiór i dośrodkowania - domyślnie, szukanie gry + krycie strefowe.

PS. te 4-2-3-1 to taktyka do ogrywania wszystkich prócz Barcelony, na Barcę preferuję ustawienie Interu z półfinału LM,
4-1-4-1, wszystko tak jak wyżej tylko, wywalam Kakę/Ozila i wstawiam Lassa na rygiel defensywy i cofam skrzydłowych troszkę.
zmieniasz na grę z kontry, ścisła dyscyplina i dajesz grę skrzydłami i mnóstwo dośrodkowań,
jak kupisz Llorente na ŚN to Barca leży ;D

Jak nie idzie ci w meczu 4-2-3-1 to zmieniaj obrońcę na ofensywnego gracza, tak robi Mourinho - naprawdę działa.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution