Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

kosior145 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Buła wez wejdz w taktyke i tam jak masz ta zakladke taktyka(zapisz taktyke, ustaw formacje) to tam bedziesz mial jeszcze Konwertuj na klasyczna i ustaw sobie moze cil pp

Buła Partyzant

Mam takie pytanie.
Staram się maksymalnie odwzorować w FM-ie grę Barcy i oglądając różne jej mecze, zauważyłem, że grając najsilniejszą 11-tką FCB praktycznie nie ma środkowego napastnika - Villa gra na lewej stronie, Pedro na prawej, a Messi często pojawia się w różnych sektorach, zazwyczaj na środku z głębi pola. Dlatego gram ustawieniem 4-3-1-2 tzn. 4 obrońców, 3 pomocników w środku (Xavi, Iniesta + DM), Messi jako klasyczna dziesiątka (wg FM-a jego naturalna pozycja ;| ) i rozstawieni przy liniach bocznych Villa i Pedro. Czyli praktycznie bez środkowego napadziora.

Jest w tym jakiś sens?

Zagrałem mecz z rezerwami, wygrałem 5-1, przy bardzo niskim zgraniu z taktyką i zadowalającym zgraniu zespołu, ale w stylu mocno średnim (2 samobóje, pos. piłki ok. 57%), dlatego pytam: czy ktoś kiedyś używał podobnej taktyki z dobrym skutkiem? Aha, ewentualne rady 'sam przetestuj taktykę w kilku meczach i zobacz czy działa' proszę zachować dla siebie, wiem, że muszę to sprawdzić na własnym przykładzie, ale jedynie pytam o doświadczenia innych z tym związane.
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

huffyuv Partyzant

11.01.2011 14:55    #2163     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji ... bug ?
[quote=przetwarzanie]Przepraszam, ale odświeżę stary temat. Jak wygląda sprawa kontuzji z najnowszą łatą 11.2.1??

Gram Barceloną, a więc mam najlepszych lekarzy, trenerów, bazę treningową. Obciążenia treningowe standardowe, bez żadnej modyfikacji. Taktyka Kyler ściągnięta z cmrev.
W ostatnim meczu złapałem 4 kontuzje! Po TRZECH kolejkach wypadli mi na długo długo: Dani Alves, Messi, Keita, Xavi, dos Santos, Rakitic, Villa.
Do tego często jest tak że łapią kontuzję w trakcie meczu i muszę ich zmienić, ale na następny są gotowi (całe szczęście bo gdyby to były dłuższe pauzy jak w przypadku wyżej wymienionych miałbym problem ze znalezieniem 11 zdrowych grajków).
Nie mam kim grać :(
W ataku zmuszony jestem wystawiać 20-letniego Bojana i 18-letniego Sanogo. Kończy mi się ławka rezerwowych... :([/quote]
Zmień obciążenia treningowe. Kolega wyżej już pisał o tym.
"Why So Serious Son? Let's put a smile on that face"

przetwarzanie Partyzant

11.01.2011 14:41    #2164     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji ... bug ?
Przepraszam, ale odświeżę stary temat. Jak wygląda sprawa kontuzji z najnowszą łatą 11.2.1??

Gram Barceloną, a więc mam najlepszych lekarzy, trenerów, bazę treningową. Obciążenia treningowe standardowe, bez żadnej modyfikacji. Taktyka Kyler ściągnięta z cmrev.
W ostatnim meczu złapałem 4 kontuzje! Po TRZECH kolejkach wypadli mi na długo długo: Dani Alves, Messi, Keita, Xavi, dos Santos, Rakitic, Villa.
Do tego często jest tak że łapią kontuzję w trakcie meczu i muszę ich zmienić, ale na następny są gotowi (całe szczęście bo gdyby to były dłuższe pauzy jak w przypadku wyżej wymienionych miałbym problem ze znalezieniem 11 zdrowych grajków).
Nie mam kim grać :(
W ataku zmuszony jestem wystawiać 20-letniego Bojana i 18-letniego Sanogo. Kończy mi się ławka rezerwowych... :(

machaj88 Młody aktywista

10.01.2011 13:39    #2165     Sufler - Porady do gry - Podstawy.
Pamiętam swoje początki, też były ciężkie.
Taktyka 4-4-2, jest najprostsza do ogarnięcia a zawodnicy najszybciej się do niej przystosowują.
Na początek wybierz zespół który ma mocną pozycję w lidze, prognozy w pierwszej 5, no i żeby pasował do 4-4-2 dla przykładu, w Ekstraklasie to Wisła lub Lech. Preferencje taktyczne póki co zostaw domyślne i polegaj jedynie na umiejętnościach piłkarzy, przynajmniej do puki zespół nie przystosuje się do taktyki i nie zaczniesz grać na równym poziomie, potem możesz stopniowo zacząć zgłębiać preferencje taktyczne poszczególnych pozycji. O wybór składu możesz poprosić asystenta który automatycznie wybierze dla ciebie najodpowiedniejszy skład dla danej taktyki, bazując zwykle na umiejętnościach i formie piłkarzy. Tyle ode mnie a tu gotowa taktyka 4-4-2 do ściągnięcia http://www.cmrev(...)ych.html

damian1801 Partyzant

10.01.2011 13:07    #2166     Sufler - Porady do gry - Podstawy.
Nie chce cytowac ale nie ma taktyki idealnej na kazdy mecz musisz indywidualnie dopasowac ustawienie zaleznie od taktyki rywala jego stylu gry czolowych pilkarzy itd...poza tym w fm 11 zauwazylem ze pilkarze na poczatku sezonu potrzebuja czasu aby zapoznac sie z twoja taktyka..stopien znajomosci taktyki masz a zakladce taktyki lub w rzygotowaniach do meczu..aby zmniejszyc ryzyko porazki (ale nie je wyeliminowac) radze wydawac indywidualne polecenia krycia kluczowych graczy przeciwnika

seba1702 Młody aktywista

07.01.2011 23:19    #2167     Sufler - Porady do gry - FM 11 Problemy !!
Kolejny...

Nie po to wydałeś 130zł żeby przegrywać? O to Ci chodzi?

Fakt jest problem ze skutecznością w meczu z gorszymi rywalami, ale to nie powód by klnąć i nazywać to BUGIEM! Bug to jest błąd kodzie gry który uniemożliwia/utrudnia w znacznym stopniu grę. Bugiem nie jest problem ze skutecznością.

Zajmij się piłkarzami, taktyką, mieszaj, kombinuj, porozmawiaj, zajmij się ustawieniami indywidualnymi, popracuj, a swoje wyniki będziesz miał. Praca popłaca i zaczniesz zbierać żniwa swojej pracy.

Ja nie wiem czy jako jedyny nie mam problemów z najnowszą łatką? Ja nawet się cieszę, że gra zmusza do większego wytężenia mojej mózgownicy by popracować nad skutecznością i mi się udaje. Wg. mnie łatka poprzednia tak ułatwiła grę, że było aż za łatwo.

Jeśli nie podoba Ci się to wygraj swojego FM-a :-)... Wgraj na nowo i spatchuj tylko do poprzedniej łatki :-)
Jeśli okazuje się pomocny, podziękuj. To nie boli, a sprawia radość :-)

zoki750 Partyzant

Dzieki za odpowiedzi. Myslalem o tym sposobie z taktykami ale przyjmujac, ze nie tylko na tej pozycji mam conajmniej dwoch zawodnikow o roznych atrybutach kombinacji taktyk by bylo pareset :) Dokladajac do tego jeszcze slynne po patchu 11.2 kontuzje i koniecznosc posilkowania sie juniorami to ... lepiej nawet o tym nie myslec.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

06.01.2011 00:24    #2169     Sufler - Porady do gry - Za co płacę ?
Taktyka musi być dobra. Masz dwa wyjścia - albo robisz ją pod zawodników których masz, albo pod tych których chcesz mieć. Proste schematy w pełni wystarczą. Inna taktyka na Anglię, inna na Hiszpanię.
Jeśli chcesz wygrywać to graj duzo środkiem, to podobno skuteczne. Sam tego unikam, bo to nierealistyczny niewykorzystywanie skrzydeł i bocznych obrońców, którzy aktualnie we futbolu odgrywają tak znaczącą rolę.
Cóż. Trzeba zagrać dużo meczów, obserwować poczynania piłkarzy, wychwytywać błędy i poprawiać w taktyce. A marnowane setki to nic nowego. Przy 30 strzałach na bramkę i jakiś 20 celnych jak wygrywam 3-0 to jestem zadowolony.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Bartuniu Partyzant

05.01.2011 23:48    #2170     Sufler - Porady do gry - Za co płacę ?
aaa :) zapomniałem wspomnieć o moim dobrym kumplu, który grając pierwszy sezon Leeds na łatce 11.1.1 był bliski awansu do Premiership. Przed drugim sezonem zainstalował łatkę 11.2.1, zdecydowanie wzmocnił skład i opowiadał mi, że z takim składem spokojnie wygra Championship. Okazało się że walczy o utrzymanie. Grał tą samą taktyką a miał znacznie lepszych graczy i....to też przypadek, że po instalacji najnowszej łatki gra zwariowała ? Choćby na suflerze tego typu sytuacji było przedstawionych kilkanaście, by nie powiedzieć kilkadziesiąt. Niech mi nikt nie wmawia, że to wina trenerów czy innych czynników. Jestem doświadczonym graczem, wręcz bardzo doświadczonym i potrafiłem sobie od zawsze radzić z tego typu sytuacjami ale niestety błędu programistów nie jestem w stanie przeskoczyć.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution