Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Tome888 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
25.02.2011 16:43    #2131     Sufler - Porady do gry - Taktyka
Ponieważ nikt mi nie chce odp w poradach taktycznych wiec zamieszczam ten temat tutaj. Szukam dobrej taktyki do Toulouse żeby wykorzystywała potencjał Gignaca, Sissoko i Capoue.
PS:FM2010!!!

DanielloIII Partyzant

24.02.2011 15:15    #2132     Sufler - Porady do gry - Taktyka Prośba o Pomoc
Witam. W Chwili obecnej zacząłem swoją przygodę z FM10 w 3 lidze Hiszpańskiej. Ten FM Różni się troszeczkę od mojego ulubionego 09 więc mam parę Pytań.
Jakie Ustawienia są nie zbędne aby przejąć kontrolę na Boisku maksymalne posiadanie piłki itp Czyli pełna kontrola chodzi mi o ustawienia drużynowe jak i indywidualne dodam że preferuję styl z jednym defensywnym pomocnikiem w środku pola a jednym normalnym. A zapomniałem i gram ofensywnymi skrzydłowymi.
I jak by można jakieś rady też dodać jak grać z Kontr ataków.
Serdecznie dziękuje.

Guezmir Młody aktywista

Masz 3 wyjścia:

-Czekać aż taktyka zatrybi
-Zmienić taktykę, a nawet formację
-Dać pograć zmiennikom. Może po kilku meczach spędzonych na ławce Twoim asom zachce się zapieprzać - sprawdzasz ich motywację w trakcie meczów?
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

marcosimone Partyzant

Chciałbym stworzyć taktykę podobną do tego co grała Polska pod wodzą Kazimierza Górskiego w '74...graliśmy wtedy 3 z przodu...tylko czy to było eFmowe 433 czy raczej 451 ze skrzydłowymi schodzącymi do środka?

lukist Partyzant

16.02.2011 16:56    #2135     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
siema ma problem gram lechem w fm11 i w lidze mistrzów gram wyszlem z grupy, w lidze wszystko wygrane ale mam problem bo mając 75% pos. piłki, ~25 strzałów na mecz i w tym polowa celne strzelam 1-2 bramki. gram taktyka 4-4-2 w tym środek pola gra ofensywnie, praktycznie nie tracę bramek ale martwi mnie bramkostrzelność a napastnicy maja wysoka skutecznosc

Marcin22 Żołnierz frontu ideologicznego

14.02.2011 11:32    #2136     Sufler - Porady do gry - Wybór kapitana
Drużyna -> Taktyka -> Tam gdzie polecenia drużynowe na rozwiniętej liście opcja 'Kapitanowie'.

Gruzin Partyzant

Ja uważam, że w klubie nie ma ludzi niezastąpionych, każdego zawodnika można sprzedać z zyskiem, a za mniejsze pieniądze kupić innego, pokombinować z taktyką i osiągać dalsze sukcesy. Z własnego przykładu po 3 sezonach panowania w środku pola w moim Brighton sprzedałem Cetnarskiego za 4 mln do PSG, a zatrudniłem z wolnego transferu O'Hare i proszę bardzo po całym sezonie zaliczył więcej asyst i goli.

Guezmir Młody aktywista

10.02.2011 13:28    #2138     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=Vittek93]Witam, mam pytanie dotyczące Rooneya (FM11). Obecnie mam go ustawionego jako środkowego napastnika ( polecenie z poradnika naśladując rzeczywistość). Efekt? Mam początek listopada i Rooney ma na koncie okrągłe ZERO bramek. Jakies porady, sugestie? Gram w FM już dobre kilka lat i Rooney nigdy nie strzelał dla mnie powyżej 15 goli na sezon. Co ciekawe prowadząc inne kluby zwracałem na niego uwage - rzadko schodził poniżej 20 goli na sezon, więc problem leży raczej po mojej stronie (ustawień). Czekam na propozycje ;)[/quote]

Przydzielenie roli "kompletny napastnik (wsparcie)" lub "klasyczna 10" mogą pomóc mu w lepszej grze. Dużo zależy od tego, jaką grasz taktyką i czy chcesz aby skupił się tylko na ataku, czy żeby robił to za niego ktoś inny, a Wayne mógłby cofać się po piłkę i atakować z głębi pola. Możesz dodatkowo przypilnować, by miał niemal nieograniczoną swobode, dość często podawał prostopadle, biegał z piłką przy nodze i jak najrzadziej uderzał z dystansu - i tak będzie to robił, ale najczęściej będzie się starał szukać innych rozwiązań.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

erykadamczyk@wp.... Partyzant

08.02.2011 17:10    #2139     Sufler - Porady do gry - Kryzys ?
Może problem tkwi w rozmowach motywacyjnych? Ja tez tak często mam - ten sam skład, ta sama taktyka - a tu 2-3 miesiące grają gorzej. kryzys zdarza sie chyba każdej druzynie. Ale zobacz co Ci asystent podpowiada (rozmowy motywacyjne). Spróbuj np. "brać ich pod włos" grasz Lechem, więc dośc mocna druzyna jak na polska ligę.Więc jak będziesz grał ze słabą drużyną u siebie daj im na początku "ż e mogą wygrac".

zabus900 Partyzant

07.02.2011 19:34    #2140     Sufler - Porady do gry - Kryzys ?
Witam mam taka sprawe gram juz drugi sezon Lechem Poznan i w tym drugim sezonie gra idzie mi gorzej tzn mecze remisuje lub przegrywam forma jest niestabilna podkreslam ze gram ta sama taktyka i ustawieniem

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution