Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

dr taktyka Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
03.05.2011 12:06    #2041     Sufler - Porady do gry - Skauting młodieży
Nie wiem jak to jest w FM 2011, ale w poprzedniej wersji zaobserwowałem, że na jakość juniorów ma również wpływ sztab... i tu nie chodzi o ilość gwiazdek, ale o PA czy też CA sztabu. Im wyższa średnia PA sztabu tym lepsi juniorzy się pojawiać powinni... taka luźna teoria :) Oczywiście akademia i te wszystkie inne rzeczy mają dodatkowy wpływ.
Zazwyczaj juniorzy po pojawieniu się w klubie mają jakichś trenerów w ulubionych to tak jakby przejmują ich cechy, np. PA.

Pozdrawiam

03.05.2011 12:03    #2042     Sufler - Porady do gry - Siła
Przepychanie, zastawianie piłki, podczas takich przebitek zawodnik z większą siłą ma większe szanse na przejęcie piłki.
Możliwy jest taki napastnik ;]

Pozdrawiam

02.05.2011 13:38    #2043     Sufler - Porady do gry - jak przekonać zawodnika
Zapewne liga niemiecka ma wyższą niż Polska i jest jakiś tam niby prestiż przez to ;]

Pozdrawiam

02.05.2011 13:32    #2044     Sufler - Porady do gry - jak przekonać zawodnika
Skoro agent nie chce to już nie idzie nic zrobić... Gdyby chociaż doszło do rozmów to można byłoby dać wysoką pensję itp. i mieć nadzieję, że połasi się na kasę :D
Rada: Nie ten gracz, to następny... nikt nie jest niezastąpiony ;)

Pozdrawiam

02.05.2011 13:26    #2045     Sufler - Porady do gry - jak przekonać zawodnika
Co konkretnie się wyświetla w momencie próby podpisania kontraktu?
Czy tylko spoglądasz na raporty scoutów które mówią, że nie przejdzie?

Miałem ostatnio taką sytuację gdzie scout (świetny, wiele perełek mi wynalazł, ogólnie sprawdza się :D) podał, że piłkarz chciałby zarabiać 100-130k tyg. co później okazało się bujdą, bo podpisał kontrakt na 10,5k tyg. :P
Cuda fma :D

Pozdrawiam

02.05.2011 13:23    #2046     Sufler - Porady do gry - Łatwy zarobek
Skoro chcesz gotowca to jaki to ma sens? Chcesz czegoś dokonać sprowadzając gracza podanego na forum i się potem tym jarać? Wyślij scoutów... obadaj jakieś kluby...mogą to i być potęgi... bo przecież i Barcelonie można kogoś podebrać :] Sprawdź u siebie czy takowego talentu nie posiadasz... a jak się nie uda to jeszcze bardziej zaciśnij poślady i poświęć więcej pracy na to... zawsze się znajdzie kogoś... no chyba, że nie posiada się podstawowej wiedzy czy dany junior się wyróżnia na tle innych...

Pozdrawiam

02.05.2011 13:18    #2047     Sufler - Porady do gry - polskie znaki
[quote=rafapietrzyk]Adrim nie chodzi mi o to!!! pobrałem skina w którym nie ma polskich znaków np zamiast pisać wziąść to pisze wzi### lub zamiast pisze zatrudniać to pisze zatrudnia# chodzi mi o nie wykrywanie polskich znaków w skinie a nie nazwisk!!! trochę myśleć!!![/quote]

Wziąć...

Pozdrawiam

02.05.2011 13:15    #2048     Sufler - Porady do gry - Co sądzicie o tych panach?
Oscar Mora - Dla mnie gracz może być świetny.. nawet na swojej naturalnej pozycji. Dlaczego? Otóż jego młody wiek umożliwia nam pracę nad jego odbiorem... przy odpowiednim prowadzeniu, talencie itp. zawodnikowi na lajcie może skoczyć skill o 6-7 poziomów... co dałoby nam 12 w odbiorze. To mało? Zważywszy na to, że to obrońca stworzony do atakowania :D idealny pod filozofię rywala Realu - Barcelonę. Najpóźniej w wieku 19 lat powinieneś wprowadzić go powoli do pierwszej drużyny... dawać mu coś pograć i na 100% rozwinie się znakomicie... i to bez zmiany pozycji... Do tego mentor w postaci Sergio Ramosa i nie ma na gracza bata ;] przy odpowiednim dobraniu graczy (skoczny napastnik) Mora może być najlepszym asystentem w lidze.. łatwość mijania rywali.. świetne warunki fizyczne... świetny junior.

Juan Jose Fernandez - Na starcie, jak ktoś wspomniał... słabe warunki fizyczne. Wtf? Niech wyjdzie najlepiej... Jest to junior, a więc gracz do obróbki.. nie wszyscy rodzą się z warunkami Lukaku czy Drogby. Mało tego nie każdy napastnik musi być mega fizycznym grajkiem. Odrobinę mi przypomina Raula. Zalążek legendy Realu już masz.. teraz nie musisz zmieniać mu pozycji, a tylko odpowiednio poprowadzić... mentor również zrobiłby swoje... proponowałbym sprowadzenie z powrotem Raula na Santiago Bernabeu aby ten młodzian czerpał wiedzę od byłego kapitana Realu.

Równorzędni juniorzy... z wielkim potencjałem.. każdy chciałby takich co rok :)

Pozdrawiam

PDrasta Młody aktywista

01.05.2011 18:27    #2049     Sufler - Porady do gry - jak sie nauczyc grac??
...nie zmienial taktyki co chwile w czasie meczu i takie tam.. jeżeli zmieniasz taktyke co chwila w meczu to się nie dziwie..

Najlepiej rozpocznij grę taktyką jaką chcesz, tak jak teraz masz 4-5-1 i reszte w poleceniach dla druzyny/pilkarzy zostaw, niech będzie standardowa i wszystko po rowno, ja tak czasem gram, nie jest zle. Po przegranym meczu nie zmieniaj taktyki, daj się zgrać swojemu zespołowi, często kupuję sporo zawodników nowych, mając słabszych wystawiam ich od razu no i wiadomo - są niezgrani, nawet, gdy rozegrają 10 sparingów, po 4-6 kolejkach już widać sukcesy.Trzymaj jedną taktykę przez 5-6 meczy i nie zmieniaj poleceń dla drużyny, oczywiście skład wybieraj nowy jak chcesz :) W rozmowie motywacyjnej nigdy nie narzucaj presji zawodnikom, nie dawaj 'oczekuję wygranej' tylko 'możecie wygrać'(w fm 11, w twoim będzie podobnie)
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

qaz123 Partyzant

30.04.2011 17:09    #2050     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Dzięki za odpowiedź, ale niestety już sprzedałem Maloude, w ogóle taktyka, którą podałem, nie posiada skrzydłowych. Zastanawiam się jak obsadzić rolę to tamtej taktyki.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution