Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Tome888 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
24.05.2011 19:41    #2011     Sufler - Porady do gry - Kadlec
[quote3=dybciox][quote2=Tome888][quote=bugi42]Przecież suwaki zmieniają się same zależnie od wybranej roli... Dobrze Ci radzą, żebyś zobaczył podświetlone atrybuty i wybrał odpowiednia rolę. Poza tym po co kupujesz zawodnika do składu, skoro nie wiesz jaką mu dać rolę?[/quote]
Przepraszam wszystkich za to że temat sie nie zgadza. Chodzi o Necida. HAHA. Jaki ja głupi. Już wiem że napewno jest odgrywającym i wiem jakie polecenia mu dać. Ostatnie pytanie skoro mam lisa atak to Kadleca dać odgrywającego atak czy wsparcie?[/quote2]

To wkońcu Kadleca czy Necida ?
Wejdź w "Taktyka", naciśnij na Necida (Kadleca?) jeden raz lewym przyciskiem myszy, wybierz rolę "Odgrywający" wciśnij "Podstawowe" (aby się pojawiły atrybuty, możliwe że od razu będziesz je widział - wtedy nie wciskaj) i sprawdź jakie zadanie Twojemu napastnikowi lepiej pasuje:

wybierz "wsparcie" popatrz na atrybuty, czy ma wszystkie odpowiednie a następnie wybierz "atak" i znów popatrz na atrybuty
[/quote3]
Albo ja pisze niezrozumiale albo ty czytasz nie dokładnie. Chodzi o Necida. Dzieki za pomoc. Prosze zamknąć temat.

dybciox Partyzant

24.05.2011 17:42    #2012     Sufler - Porady do gry - Kadlec
[quote2=Tome888][quote=bugi42]Przecież suwaki zmieniają się same zależnie od wybranej roli... Dobrze Ci radzą, żebyś zobaczył podświetlone atrybuty i wybrał odpowiednia rolę. Poza tym po co kupujesz zawodnika do składu, skoro nie wiesz jaką mu dać rolę?[/quote]
Przepraszam wszystkich za to że temat sie nie zgadza. Chodzi o Necida. HAHA. Jaki ja głupi. Już wiem że napewno jest odgrywającym i wiem jakie polecenia mu dać. Ostatnie pytanie skoro mam lisa atak to Kadleca dać odgrywającego atak czy wsparcie?[/quote2]

To wkońcu Kadleca czy Necida ?
Wejdź w "Taktyka", naciśnij na Necida (Kadleca?) jeden raz lewym przyciskiem myszy, wybierz rolę "Odgrywający" wciśnij "Podstawowe" (aby się pojawiły atrybuty, możliwe że od razu będziesz je widział - wtedy nie wciskaj) i sprawdź jakie zadanie Twojemu napastnikowi lepiej pasuje:

wybierz "wsparcie" popatrz na atrybuty, czy ma wszystkie odpowiednie a następnie wybierz "atak" i znów popatrz na atrybuty

Tome888 Partyzant

23.05.2011 16:30    #2013     Sufler - Porady do gry - Kadlec
Gram w fm2010 patch 10.3. Zacząłem grać CSKA Moskaw taktyka z tąd-http://www.centrumfm.org/taktyki-10,192,new_red_devils.html. Wiem że ona jest przeznaczona pod patch 10.3 ale chce ją troche zmodyfikować. Problem jest taki że mam 2 napastników: Guliherme(w taktyce bedzie gral jako lis) i Kadlec(w taktyce kompletny napastnik). Patrząc na atrybuty kadleca widze że nie nadaje sie na kompletnego. Jaką role i polecenia mu przypisać żeby grał dobrze i współpracował z Guliherme?
PS: Nie wiem jak sie pisze Guliherme ale to ten gostek wypożyczony z dynamo kijów.

machaj88 Młody aktywista

23.05.2011 14:18    #2014     Sufler - Porady do gry - Problem z taktyką
Właśnie że się da ;] Musisz tylko bazować na jednej taktyce.

Przykład:

Wybieram taktykę 4-4-2 (to jest moja taktyka podstawowa). Zapisuję jako 4-4-2. Jako drugą, chciałbym mieć 4-2-1-2. I chcę, by lewy środkowy pomocnik szedł do przodu, a prawy środkowy do tyłu. Więc LPŚ przesuwam na OPŚ, a PPŚ na DPŚ. Zapisuję. Wtedy, jeśli w trakcie meczu zmienię taktykę, to moi zawodnicy przesuną się dokładnie tak, jak ja ich przesunąłem. Czyli, LPŚ pójdzie do przodu, a PPŚ do tyłu.

Mam nadzieję, że wystarczająco to zobrazowałem. Ja w taki sposób dostosowałem zmiany taktyk z 4-2-3-1 na 4-4-2 i 4-5-1. Po zmianie formacji, każdy zawodnik znajduje się tam, gdzie powinien.

Falcon Przodownik pracy

Taktyka zależy od drużyny którą grasz, i być może od ligi( przynajmniej mi się tak wydaje) już tłumaczę o co chodzi. Standardowe 4-4-2 z bocznymi strzałkami sprawdza się w Anglii,Niemczech ale już w lidze włoskiej nie ma tak fajnie, bo tam przeważnie drużyny zagęszczają środek pola.Mi obecnie najlepiej się gra 4-2-3-1 ale wiadomo jak mam 3 napastników dobrych to szkoda żeby 2 się marnowało.Wybierz drużynę,znajdź najmocniejsze ogniwa i wtedy ustaw taktykę.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

lksz15 Partyzant

Witam,

Która z wbudowanych taktyk w FM 2011 jest według Was najlepsza? Chciałbym stworzyć własną taktykę pod wszystkie zespoły i właśnie opierałbym się na tej najlepszej z już dostępnych. Gram na patchu 11.2 i dla niego będę właśnie tworzył.

Pozdro

witja Partyzant

22.05.2011 22:41    #2017     Sufler - Porady do gry - Problem z taktyką
Wieczór,
sprawa jest prosta, a właściwie trudna bo inaczej bym nie prosił o pomoc.
W trakcie przygotowań do meczu, lub też w trakcie samego spotkania, mamy możliwość wybrania 3 taktyk których to nasi piłkarze będą używać i sie ich 'uczyć'. I tu pojawia sie mój problem. Bazuje na dwóch taktykach, 4-4-2 i 4-1-2-1-2. Gdy zawodnicy przygotowują sie do meczu lub chce zmienić taktyke podczas meczu cała moja linia pomocy przechodzi dziwną roszade:D mam tu na myśli, ze linia obrony w każdej z taktyk jest ustawiona tak samo napastnicy tez, natomiast pomoc to jakieś Jericho... Canales w 4-4-2 prawy środkowy pomocnik zmieniam na 4-1-2-1-2 gra na prawym skrzydle,Schelotto zamiast na prawym gra jako defensywny Barton nagle na lewym itp. Próbowałem juz zmieniać pozycje zawodników bez wybranego składu ale nic to nie dało.
Bardzo prosze o jakieś rozwiązania:D

Wieczór Partyzant

21.05.2011 15:18    #2018     Sufler - Porady do gry - Który manager najlepszy?
Witam!
Zawsze byłem miłośnikiem managerów piłkarskich. Grałem w CM'a 4 a potem przerzuciłem się na FM i grałem od wersji 2005 aż do 2010 (w 11 nie miałem jeszcze przyjemności zagrać).
Miałem długą przerwę od tego typu gier. Teraz chciałbym znowu rozpocząć zabawę, ale z tego co czytam to im nowsze wersje tym więcej niepotrzebnych bajerów jest dodawanych i coraz bardziej zwiększa się poziom trudności. Możecie mi polecić jakiegoś fajnego managera z serii CM lub FM? Wielu ludzi poleca Championship Manager 01/02 + najnowsze uaktualnienia.
Możecie mi pomóc w wyborze? Dawno nie grałem dlatego wysoki poziom trudności na pewno mnie nie zachęci (najpierw muszę się znowu wczuć). Lubię grać słabszymi zespołami, bo wtedy osiągnięcie czegoś daje więcej satysfakcji, ale nie chce też godzinami siedzieć nad suwakami i kombinować po 20 min nad taktyką przed każdym meczem. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.

heaieono Partyzant

@Mictlan17- Tak, to newgen. Wlasnie staram sie im przemowic do rozsadku co do strzalow i dryblingu..
@andryi- Sprawdze czy to to pomoze.. OBY :D, co do nie trafiania 100% akcji przez Neymara, robi to samo u mnie, albo strzeli bez sensu, albo nie poda w sytuacji 2na 1 gdzie 2 napastnik by mial pusta bramke :/. 'Talent' gra odgrywajacego ;P
@PDrasta- Nie zmieniam co mecz lub kilka, gram mniej wiecej 1/3, 1/2 sezonu jedna taktyka i sprawdzam jak idzie zawodnikom na danej taktyce. Ale przy tych co teraz gram to obroncy strzelaja wiecej bramek z roznych niz napastnicy:/.

heaieono Partyzant

Gram totenhamem 3sezon, w 1 Defoe jakos jeszcze strzelal czy byl sam w 'ataku' czy z Crouch'em. Ale wreszcie sie wypalil, im starszy tym wiecej kontuzji co daje mniej wystepow i strzelonych bramek, wiec kupilem Neymara i 'talent' z Francuskiego Auxerre. To on - http://imageshack.us/f/4/napast.jpg/

Gram taktyka 4-2-4, 4-2-3-1 lub 4-5-1. I jakbym nie ustawil ich to albo w meczu gdzie wynik czasem jest po 5:0 to strzela tylko 1 bramke :/ Wiec male szanse sa aby zostali 'krolami strzelcow'. Moze mi ktos pomoc?;p Jestem otwarty na propozycje ;P

Zazwyczaj gram takimi skladami:
4-2-4: http://img59(...)4hr.jpg/
4-2-3-1: http://img33(...)31v.jpg/
4-5-1: http://img14(...)1nq.jpg/

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution