Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Demonir Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Ja mam to samo. Gram Śląskiem i zająłem 3 miejsce w pierwszym sezonie.
Strzeliłem najwięcej bramek w lidze (ponad 70) a straciłem bodajże 42, czyli tyle samo co trzecia od końca Cracovia.
Problem u mnie tkwi raczej po bokach obrony , choć nie uważam żeby personalnie było najgorzej.
Gram 4-1-3-2 i teraz w drugim sezonie po lekkich zmianach po bokach ,prawie dostałem się do fazy grupowej Ligi Europy (wygrałem 4-0 na wyjeździe z Rosenborgiem) i widać lekką poprawę.

Co do reprezentacji, to kiedyś nawet wygrałem z nimi Mistrzostwo Świata w 2014i dotarłem do półfinałów Euro 2012. Dobrze sprawdzała się taktyka 4-2-2-2 z dwoma defensywnymi pomocnikami i wyjściami z kontro ataku.

kicks Partyzant

03.06.2011 20:06    #2002     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=Kolazontha]@Del - zarzuć screenem z poleceniami dla skrzydłowych.

I ja mam pytanko - pośrednio związane z taktyką - jaki, według was, powinien być przeciętny procent posiadania piłki przez drużynę grającą szybkim tempem, z kontry, bezpośrednimi podaniami?[/quote]

Zależy od indywidualności i pośrednio taktyki. Piłkarze którzy mają podania/gre z pierwszej piłki 17 mają większą celność podań niż ci po 10/12.

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

03.06.2011 19:34    #2003     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
@Del - zarzuć screenem z poleceniami dla skrzydłowych.

I ja mam pytanko - pośrednio związane z taktyką - jaki, według was, powinien być przeciętny procent posiadania piłki przez drużynę grającą szybkim tempem, z kontry, bezpośrednimi podaniami?
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

Cinek1013 Partyzant

03.06.2011 14:23    #2004     Sufler - Porady do gry - Nagła MASAKRA ...
Siemanko :)
Mam pewien problem z moja Sevilla gram nia 2-gi sezon(w 1-wszym 4 miejsce - wyjasnienie dalej)
I mam do was pytanie a w zasadzie prosbe czym to moze skutkowac że pod koniec pierwszego sezonu moja taktyka zaczeła szwankowac ... to samo w tym sezonie(w 2-gim)
Same remisy i porazki ( z Getafe 4:0 dla mnie do 70-dziesiatej minuty a na koncu 4:4 - ŻENADA !)
Ma ktos jakis pomysl czym to moze byc spowodowane ?
Probowalem zmieniac taktyki itd ale nic nie przynosi efektu ...
Skład mam raczej dobry :)

Magicc Ekspert

02.06.2011 23:09    #2005     Sufler - Porady do gry - Problem ze słabszymi drużynami.
A ja polecam jeszcze wykorzystać możliwość ćwiczenia trzech taktyk - sam mam przygotowaną taktykę standardową (4-1-2-2-1), na słabszych rywali (4-1-1-2-2) i wyjazdową (4-2-3-1).

@McMoney - też miałem w Romie problem z wyjazdami, stąd po bolesnych eksperymentach ta ostatnia taktyka. Przedtem moi środkowi obrońcy zbierali niesamowite baty, a raczej Mexes, Burdisso i Juan do ogórów się nie zaliczają. Dopiero gdy przed nimi ustawiłem dwóch defensywnych pomocników (właściwie to rygiel defensywny i cofnięty rozgrywający) coś się ruszyło czego dowodem chociażby wyjazdowa wygrana 4:2 z Benficą w LM (po 1:1 u siebie). Do tego przeważnie gra z kontry albo standardowa (przy tej drugiej zmieniam na kontrę gdy wyjdę na prowadzenie).

aDams92 Partyzant

31.05.2011 18:38    #2006     Sufler - Porady do gry - Moja taktyka
Na wstępie chciałem się przywitać, a więc siemanko wszystkim ;P
Chodzi mi o moją taktykę. Wydaje się dobra, bo potrafię moim Milanem wygrywać z Romą 6-2 czy z Interem 2-0. Niestety mój ukochany klub czasem przegrywa z Palermo 3-1 albo z Brescią 2-0. Ponadto nierzadko po końcowym gwizdku arbitra widzę remis na tablicy wyników. W każdym meczu oddaje imponującą ilość strzałów (czasem tylko schodzę poniżej 20) co mnie bardzo cieszy, lecz do siatki rywala wpada rzadko kiedy powyżej 3 czy 2... Co mam zrobić, żeby poprawić skuteczność? Załączam tutaj zrzut ekranu z moją taktyką oraz formacją. Z góry dziękuję i pozdrawiam

aDams92 Partyzant

31.05.2011 18:37    #2007     Sufler - Porady do gry - Moja taktyka
Na wstępie chciałem się przywitać, a więc siemanko wszystkim ;P
Chodzi mi o moją taktykę. Wydaje się dobra, bo potrafię moim Milanem wygrywać z Romą 6-2 czy z Interem 2-0. Niestety mój ukochany klub czasem przegrywa z Palermo 3-1 albo z Brescią 2-0. Ponadto nierzadko po końcowym gwizdku arbitra widzę remis na tablicy wyników. W każdym meczu oddaje imponującą ilość strzałów (czasem tylko schodzę poniżej 20) co mnie bardzo cieszy, lecz do siatki rywala wpada rzadko kiedy powyżej 3 czy 2... Co mam zrobić, żeby poprawić skuteczność? Załączam tutaj zrzut ekranu z moją taktyką oraz formacją. Z góry dziękuję i pozdrawiam

agregat Partyzant

30.05.2011 23:35    #2008     Sufler - Porady do gry - los problemos
Dzięki za poradę. Zapomniałem dodać że te porady tyczą się FM ogolnie, ale w szczególnośći chodzi mi o wersję 2007 lub 2008 bo bo obecnie w nie gram.
Wiem że trudno mi dogodzić ale nic nie poradzę że mam taki problem. Zeby go sprecyzować napisze to tak: załóżmy że moja taktyka opiera się na graniu szeroko, zerkam przed meczem jak tam u rywala, no cóż z tego wynika że muszę zmodernizować ustawienie -gram wąsko, patrzę na rozmiary boiska-wypadało by grać szeroko, potem pogoda-kurde jednak wąsko, itp itd .. Rozumiecie ? Jest tyle czynników wpływających na ustawienie a ja nie wiem jak to wszystko zebrać do kupy i scalić w całość. Żeby nie być do końca gołosłownym dam konkretniejszy przykład:
Rywal jest lepszy. Ja gram z kontry, defensywnie, rozgrywanie szybkie,podania bezpośrednie, szerokość-i tu własnie pojawia się pytanie... Jeśli zagram szeroko to moje ataki będą efektywniejsze, będę mógł wiele ździałać, ale z drugiej strony wypadało by grać wąsko bo przy szerokiej grze przeciwnik będzie wchodził w moją obronę jak w masło... Rozmumiecie mniej więcej? Takich problemów jest wiele...
W ogóle byłoby fajnie jak by powstał na tej stronie poradnik jak radzić sobie w różnych sytuacjach, bo większość co tu jest pomija ważne problemy.
Mam nadzieję że ktoś mi jeszcze odpisze i mój temat gdzieś nie utonie.
PS Wiem że jestem upierdliwy , przepraszam i czekam na odp ... :D

PDrasta Młody aktywista

30.05.2011 16:21    #2009     Sufler - Porady do gry - los problemos
Nie bierz tego dosłownie, tak samo jak nie bierzesz atrybutów. Atrybuty są do nakierowania gracza, jak zawodnik potrafi się zachować na boisku, często gracz 2 razy słabszy potrafi zagrać lepsze spotkanie niż ten lepszy. Jeżeli chcesz się pobawić w prawdziwego managera, to po prostu sprawdzaj taktykę, formę, atrybuty zawodników przeciwnika. Ma wysokich, dobrze grających głową obrońców to nie graj długich piłek itp. Radzę Ci się nie przejmować takimi rzeczami bardzo, bo dużo rzeczy się wyklucza, tak samo zawodnik mający 170cm może strzelić bramkę z wrzutki obrońcom po metr dziewięćdziesiąt :) Gracz mający 2m gra głową, skoczność, równowaga itp po 15-20 może dopuścić do sytuacji, gdzie napastnik 170cm i słabsze atrybuty zdobędzie gola, oczywiście nie co mecz, ale zdarzyć się może.Popatrz na zawodników przeciwnika jakich ma zawodników i dostosuj taktykę na mecz. Ja nie zmieniam oczywiście taksy co chwila do przeciwnika, po prostu trenuję piłkarzy pod własny styl, jeżeli się nie sprawdzi to wymienię. Oczywiście super taktyką nie pokonasz każdej drużyny, bo możesz trafić, co jest na twoją idealnie przygotowana. Takie jak linia defensywna wysunięta ofensywa vs przeciwnik = wrzutki za kołnierz hmm, ustaw tylko bocznych wysuniętych, środkowemu daj stopera zabezpieczenie, moim zdaniem wystarczy, a jeżeli chcesz wysunąć całą linię obronną, to licz się z dużą stratą bramek i(raczej) dużą ilością strzelonych. Niech się wypowiedzą bardziej obeznani gracze, a ty się nie przejmuj, nie bierz dosłownie takich spraw. Tyle ode mnie, pozdrawiam.
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

McMoney Młody aktywista

24.05.2011 22:19    #2010     Sufler - Porady do gry - Ilość strzałów
Albo gdy Twoja taktyka opiera się na grze skrzydłami i wrzutkami w pole karne, a masz niskich zawodników bądź z niskimi atrybutami skoczności i gry głową to takie piłki są wybijane przez obrone a to równa się mniejszą ilością strzałów.
Glory, Glory MAN UNITED !!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution