Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

-Patryk- Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.06.2011 21:20    #1991     Sufler - Porady do gry - Real Life taktyki
a jak wyglądałaby taktyka stosowana przez Jose Mourinho w Chelsea w sezonach 2004-2005, 2005-2006?

hera Młody aktywista

12.06.2011 20:01    #1992     Sufler - Porady do gry - Real Life taktyki
co do Romy - trenerem został Luis Enrique i zapowiedział, że będzie się starał przenieść ofensywny barceloński futbol do Rzymu, więc nie jest tak, że jakaś taktyka się nie nadaje do jakiejś ligi. sam preferuję raczej grę w stylu Barcy właśnie, oglądajcie mecze po joincie a zauważycie dużo ciekawostek taktycznych, zawsze po takim meczu staram się pewne rzeczy przenieść do FM.

ps
oddzielne polecenia do dla ataku i obrony to byłaby bajka.

Magicc Ekspert

12.06.2011 14:22    #1993     Sufler - Porady do gry - Real Life taktyki
[quote=Jacko]Ja od siebie dodam tylko, że w kręgach Blaugrany krąży wieść o tym, że wszystkie kategorie wiekowe Barcy grają tym samym systemem co Guardiolowska. Było o tym nawet kilka artykułów. Choć zapewne są pewne modyfikacje w nastawieniach. Bo jednak nie każdy młody potrafi grać tak jak Messi. Choć w Barcy jest kilku ciekawych, jak wszędzie.

Conte? Podobno były piłkarz. Włoch, więc super pięknego futbolu nie będzie.

Sam próbowałem kiedyś połączyć ofensywną Barcę z jakimś ultradefensywnym Catenaccio. Efekt? Ogień i woda.

Temat ten skłonił mnie do modyfikacji mojej taktyki, ale nie ustawienia. Bardzo mi odpowiada. 4-1-1-3-1. [/quote]

To akurat żadna tajemnica z tą grą podobną taktyką u wszystkich kategorii wiekowych - to kwestia pewnej filozofii, wedle której przychodzący do klubu junior ma od początku być kształtowany na zawodnika pierwszej drużyny. Sama koncepcja gry Blaugrany jest praktycznie niezmienna od lat - zmieniają się trenerzy, taktyka raczej nie. Wszelkie próby odstępstw nie kończą się dobrze.

Przy okazji podczepię się pod temat - gram sobie Romą, a że nie jestem specjalistą od ligi włoskiej to prosiłbym o jakąś poradę co do stylu gry jaki najlepiej się tam sprawdza. Bo niby po dwóch sezonach ciągle jestem liderem, ale jednak sposób gry mnie rozczarowuje. Gram taksą opartą właśnie o ustawienie Barcy (ataki skrzydłami, raczej krótkie podania), która do włoskiego stylu za bardzo nie pasuje, ale wszelkie próby zmiany (czy to 4-4-2 czy 4-1-3-2 bez skrzydłowych) raczej nie zdają egzaminu.

jojko Partyzant

11.06.2011 21:34    #1994     Sufler - Porady do gry - Real Life taktyki
Jeżeli chodzi o Conte to jego ulubiona taktyką jest 442 bardziej przypominajace 4-2-4 z ofensywnie nastawionymi skrzydlowymi. Srodkowi pomocnicy wykonuja duzo pracy w obronie ale takze potrafia wlaczyc sie do ataku i wyprowadzic szybka kontre. Conte lubi gdy to jego druzyna dyktuje tempo gry i prowadzi gre. Natomiast Enrique lubi grac taktyka podobna do tej Barcelony. Lubi aby jego zawodnicy organizowali szybki presing i podwajali krycie aby jak najszybciej odebrac przeciwnikowi pilke. Gdy zespol juz ja posiada to gra krotkimi podaniami dlugo utrzymujac sie przy pilce i konstruujac atak na bramke.

jojko Partyzant

11.06.2011 11:13    #1995     Sufler - Porady do gry - Real Life taktyki
Spróbómy stworzyć taktyke jaką Luis Enrique stosował w Barcelonie B a teraz będzie ją stosował w Romie, a także spróbójmy tak samo zrobić z taktyka Conte jaka ma zamiar stosować w Juventusie. Jakieś sugestie?

Cichy18 Partyzant

08.06.2011 23:07    #1996     Sufler - Porady do gry - Bardzo skuteczna taktyka
Taktyka o ktorej za chwile przeczytacie zastosowałem w Wisle Krakow ktora zdobyłem wielokrotnie mistrzosto Polski i Puchar Polski udało mi sie tez wygrac Lige Mistrzow. Ten zapisek stracił dla mne sens bo zarabiałem najwiecej z posrod Managerow moja wisełka była uznanym zespolem a mimo to nie mogłem podpisac kontraktu z dobrymi znanymi zawodnikami opierałem sie tylkko na talentach ktorych sam wyszukiwałem. W nowym zapisku rozpoczołem kariere Borusiom Dortmund 2 lata dwa Mistrzostwa dwa niemieckie puchary aktualnie Milan 6 lat 5 mistrzost 4 Liga mistrzow 4 Mistrzostwa klubowe i wszystkie pozostałe puchary krajowe i superpuchary europy. Koniec mojego chwalenia czas przejsc do tego co was moze zainteresowac a mianowicie moja taktyka.
1-4-3-3 Boczni obońcy fun Boczny wsparcie środkowi Obroncy środkowy obrona Pomocnicy ustawieni na srodku. Dwoch z pleceniem wysuniety rozgrywajacy a jeden z poleceniem pomocnik długodystansowiec. Na ataku dwoch napastkików bocznych jako lis pola karnego chyba ze macie napastkika pokoju Hulka z FC posto to kopletny napastki i srodkowy napastnik z poleceniem środkowy napastnik wazne by miał dobra gre głowa. Polecenia dla druzyny:
Filozofia płynny
strategia standardowa lub kontorla
podania bardziej bezpośrednie
Swoboda taktyczna wieksza swoboda
Intensywny pressing
Odbiór bardziej agresywny
krycie strefowe
ostre dosrodkowania
Swoboda pozycyjna Szukaj gry
podania mieszane

zollw Partyzant

Nie gram cały czas jedną taktyką , szczególnie zmieniam ją na puchary krajowe i LM bo tam się nie da grać ciągle tego samego ;/

rainfall248 Młody aktywista

To wszystko wina tego, że gracie jedną taktyką cały czas i nic nie zmieniacie.
Gdyby ktoś mnie zapytał: "Hej, jaką grasz taktyką w FMie?" To odpowiedziałbym, że mam tyle taktyk ile rozegrałem do tej pory meczów. Kiedy przygotowujesz mecz nie możesz myśleć o swojej drużynie, ale o rywalu. Pewne założenia trzeba zmodyfikować, jeśli odkryłeś/przypuszczasz co zrobi komputer.

Magicc Ekspert

07.06.2011 19:31    #1999     Sufler - Porady do gry - Co się stało?
[quote=Czarodziejski]Wygrywam z Chelsea, wygrywam z Liverpoolem, remisuję z Manchesterem a dostaję w dupę ze Stoke i Blackpool.
Moja ulubiona wersja FM'a. Z ogórami się nie da wygrać. [/quote]

Da się, cieniasy dostają handicap, ale można to pokonać jeśli się pokombinuje. Po prostu słabiaki zdają się mniej przewidywalnym i bardziej zdeterminowanym rywalem, ale taktyka, zmiany i odpowiednia motywacja wystarczą.

kamilm Partyzant

No właśnie obrona dobra:/ Ja gram tak wolne rozgrywanie pilki, cofnieta linia obrony. Oborńcy to boczni wysunieci boczni obroncy, srodek to zabezpieczenie i stoper, gram presingiem i w poleceniach dla pilkarzy daje im defensywne nastawienie, gra przy przeciwniku całe boisko, no i z jednym pomocnikiem defensywnym. Taktyka w Legi to 4-5-1 równowaga. A w polsce 4-2-3-1 z dwoma defensywnymi pomocnikami zastanawiam, w poleceniach dla druzyny wieksza swoboda może powinienem im dac scislejsza gre, i trzymanie się pozycji?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution