Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

carlosss89 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Hm jest taktyka dobra gdy masz bardzo kreatywnych dwoch bocznych pomocnikow jednego defensywnego pomocnika i Ofensywnego pomocnika z dobrym wykonczeniem akcji i strzalami z dystansu (Cos jak Kaka z Realu - mysle ze Piatti tu by sie sprawdzil). Powinnienes na tej taktyce grac krotkimi podaniami i dosyć wąsko aby zawodnicy mogli grac trojkątami bo masz duzo ludzi w srodku pola. Ta taktyka jest fajna bo masz kontrole nad srodkiem pola lecz jej minusem jest gra przeciwko druzynom ktore graja skrzydlami. Kluczem wtedy jest dobre krycie srodkowych pomocnikow aby ci nie mieli mozlwieosci zagrania na skrzydla. Takie sa moje sugestie.

raul.7 Partyzant

Witam. Mam pewien problem. A właściwie to nie jeden. Zacznę może od tego, iż dopiero od niedawna gram w FM'a. Czytałem wiele poradników tutaj, na cmrev i czasem w jakiś tam sposób mi pomagały, lecz nie wszystkie. Dalej nie potrafię np. dobrze ustawić zespołu. Może tak: gram Almerią, na najnowszym uaktualnieniu, czyli mój zespół po spadku znajduje się w Liga Adelante. Almeria jest oczywiście głównym kandydatem do ponownego wskoczenia do Ligi BBVA. Dodam jeszcze, że wcześniej grywałem takimi klubami jak: TuS Koblenz (awans z 3 do 2 ligi, potem zaledwie dwie wygrane w całym sezonie i spadek) oraz Southampton (zwolniony po niecałej połowie sezonu, gdzie zajmowałem dopiero 7 miejsce a byłem także głównym kandydatem do awansu). Chciałbym uniknąć tego w Almerii, nie popełniać dalej tych samych błędów. Sezon rozpocząłem niezbyt dobrze (1 mecz 0:0 z Huescą, potem wygrana 6:0 z Lugo, remis z Herculesem 1:1 oraz ciężka przeprawa z Numancią - wygrana 2:1). Zespół jest silny, lecz straszliwie nieskuteczny. W jednym meczu potrafię mieć 40 strzałów, 20 w bramkę a pada z tego zaledwie jedna, dwie bramki, przy czym mój przeciwnik ma 5 strzałow i także strzela. Wiem, pewnie powiecie: przeczytaj "historia pewnego meczu". Czytałem, lecz mi się wydaje, że chodzi tutaj raczej o ustawienie poszczególnych ról piłkarzom. Chciałbym, abyście mi pomogli dobrać dobre role dla zawodników lub podpowiedzieć co jeszcze zmienić, bo w składzie mam naprawdę klasowych piłkarzy: Pablo Piatti, Henok Goitom, Kalu Uche, Albert Crusat - to tylko kilku z nich. Gram taktyką kyler z tego forum, nic nie zmieniane. Proszę o sugestie.

handballer Żołnierz frontu ideologicznego

25.06.2011 18:46    #1983     Sufler - Porady do gry - Pomoże ktoś...
Używaj tego

http://bonzollm.vze.com/

Na pewno technika i chyba jeszcze taktyka

macieks7 Partyzant

generalnie do Catanii w pierwszym sezonie przyda się środkowy obrońca i ewentualnie środkowy pomocnik ale pod warunkiem że gra się taktyka 1451 i że bdzie to zawodnik do pierwszego składu, jeżeli dwoma napastnikami to na pewno napastnik.

loswariatos Młody aktywista

21.06.2011 17:18    #1985     Sufler - Porady do gry - Asystent Atrybuty
Przy czym radziłbym uważać z tymi indywidualnymi instrukcjami jeśli taktyka rywala nie jest lustrzanym odbiciem naszego ustawienia, bo może się bajzel zrobić na boisku.
meglio fascista che frocio

ronaldek1 Młody aktywista

Witam, mam pewien problem związany z crash dumps'em w taktyce.

Np: Mamy przerwę w połowie, wciskam taktykę i bum crash dumps. Nie wiem co z tym zrobić, to naprawdę uciążliwe...

p.s Nie bawiłem się żadnymi fmrte'ami, geni scoutami...
http://www.cmrev(...)927.html

Mile widziana pomoc

PDrasta Młody aktywista

16.06.2011 21:49    #1987     Sufler - Porady do gry - Mała ilość podań w meczu
krótkie podania, wolne tempo, najlepiej kontrola, gra na czas(tak w miare na 'często';), jak masz mecz daj polecenie 'gra piłką' z bardzo płynnej polecam dać płynna - pewnie 3/4 z tego już zmieniłeś :) Ilu masz pomocników?[takich w srodku, którzy mogliby rozgrywać piłką]

PS. Dobrze Ci gra idzie? Ligę/puchar wygrywasz? Dajesz radę w pucharach? Jeżeli tak to nic nie zmieniaj :D Jak nie to może z taktyką coś pozmieniaj?
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

kabaruto Partyzant

16.06.2011 11:30    #1988     Sufler - Porady do gry - Mała ilość podań w meczu
Witam. Gram sobie arką gdynia już dosyc długo. Zrobiłem progres tym klubem. Mam dobrych zawodników. Coś w stylu barcelony w realnym świecie. I mam problem. Moi zawodnicy wymieniają między sobą moim zdaniem za małą ilość podań. Jest to zaledwie około 250 w każdym meczu. Matrwi mnie że moi środkowi pomocnicy wymieniają w ciągu meczu zaledwie po 20 max 30 podań na głowe.

Taktyka jest taka:
Bardzo płynna
Ofensywa
Podania krótkie a właściwie kazdy z zawodników ma w okoliach 3/20 długośc podań w poleceniach indywidualnych
Tempo mam w okolicach 15-16/20
Gra na czasw okolicach 2/20

Co mogę jeszcze zmienić aby moi zawodnicy mieli większą ilośc podań?
I dlaczego mój rozgrywający wymienia mniej podań niż boczni obrońcy i tyle samo co drugi pomocnik grający obok niego?Prosze o pomoc.

PDrasta Młody aktywista

15.06.2011 15:18    #1989     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=PDrasta]Ja mam problem taki. Gram taktyką 4-2-2-2(ze skrzydłowymi) Role mam takie: Skrzydłowi atak, Środkowy pomocnik obrona/wsparcie i nieszczęśni napastnicy - Środkowy + Lis[tutaj staram się kombinować] Jako lis gra Nworuh(niezbyt techniczny, ale piekielnie szybki) a jako środkowy gra Titi(przeciętniak we wszystkim, można by powiedzieć) Problemem jest to, że Nworuh ma koło 3-5 sytuacji co mecz sam na sam bo wyprzedza obrońców, ale nic nie strzela - wydaje mi się, że źle ustawiam Titiego, może Lis nie powinien grać ze Środkowym? nie mam pojęcia, w statystykach ma 7 meczy 5 bramek(liga 2/3) więc statystyki super, ale te bramki są z dobitek itp. Jak mam poprawić skuteczność napastników?[W poprzednim sezonie po połowie krolem strzelcow byl obronca, ale kupując napastnika jeszcze dał radę się wspiąć na górę i jednak on został królem strzelców ligi - Titi..]
Cel jest taki - osiągnąć skuteczność napastników, bo aż oczy bolą jak pudłują[80% strzałów Nworuha w środek bramkarza].[/quote]
Czekam dalej.

PDrasta Młody aktywista

14.06.2011 17:35    #1990     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Ja mam problem taki. Gram taktyką 4-2-2-2(ze skrzydłowymi) Role mam takie: Skrzydłowi atak, Środkowy pomocnik obrona/wsparcie i nieszczęśni napastnicy - Środkowy + Lis[tutaj staram się kombinować] Jako lis gra Nworuh(niezbyt techniczny, ale piekielnie szybki) a jako środkowy gra Titi(przeciętniak we wszystkim, można by powiedzieć) Problemem jest to, że Nworuh ma koło 3-5 sytuacji co mecz sam na sam bo wyprzedza obrońców, ale nic nie strzela - wydaje mi się, że źle ustawiam Titiego, może Lis nie powinien grać ze Środkowym? nie mam pojęcia, w statystykach ma 7 meczy 5 bramek(liga 2/3) więc statystyki super, ale te bramki są z dobitek itp. Jak mam poprawić skuteczność napastników?[W poprzednim sezonie po połowie krolem strzelcow byl obronca, ale kupując napastnika jeszcze dał radę się wspiąć na górę i jednak on został królem strzelców ligi - Titi..]
Cel jest taki - osiągnąć skuteczność napastników, bo aż oczy bolą jak pudłują[80% strzałów Nworuha w środek bramkarza].

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution