Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Arturo.RMCF Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
18.07.2011 17:46    #1941     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Elo. Mam małą prośbę dot. taktyki do CM 01/02. Ostatnio pobrałem tą wersję z oficjalnej strony, mam patcha 3.9.62 i szukam taktyki "bug". Słyszałem że jest takowa taktyka która wykorzystuje jakiś bug w grze, słyszałem że nie wykorzystuje skrzydeł ta taktyka ale nigdzie jej nie mogę znaleźć a chciałbym ją przetestować. Sam na różne sposoby probuję grać samym środkiem ale to chyba nie to.
Ma ktoś może link do tej taktyki albo chociaż powie mi jak ustawić zawodników i jakie polecenia zespołowe? :P

Cutter Partyzant

17.07.2011 13:03    #1942     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
@Green:
Co do pytania z tym Napastnikiem to nie rozumiem trochę, są zawodnicy którzy mają wiele pozycji zaznaczonych na jasno zielono (Marko Devic- Metalist Charków, Ludovic Obraniak- LOSC Lille). Jeżeli zawodnik ma na danej pozycji ciemnozielony kolor, oznacza to że jest "Uzdolniony" do gry na tej pozycji i nie jest to jego naturalne ustawienie. Zawodnik może być mniej wydajny, lub wręcz odwrotnie- lepszy i bardziej pomagający drużynie, zależy to jednak od Twojego ustawienia i poleceń taktycznych dla drużyny i pojedynczych zawodników.

Drugie pytanie, nie wiem, czy nie zmarnujesz potencjału drużyny The Citizens zwykłym ustawieniem 4-4-2, w takim ustawieniu często boczni pomocnicy muszą przejmować część zadań defensywnych, teraz bardzo ciężko jest znaleźć takiego pomocnika który jest połączeniem skrzydłowego i bocznego obrońcy. Uważam, że lepiej byłoby gdybyś wykorzystał ustawienie 4-2-4, wtedy skrzydłowi mają więcej miejsca do popisu i odgrywają jedną z kluczowych ról w taktyce, środkowych pomocników możesz ustawić różnie, osobiście grałem z wysuniętym rozgrywającym oraz ze środkowym pomocnikiem z defensywnymi ustawieniami, bądź środkowy pomocnik z zadaniami bardziej ofensywnymi od drugiego pomocnika środkowego, możesz równie dobrze sprawdzić dwa ustawienia.

@kvj:
Belgia ma niesamowitą siłę pomocy (Fellaini, Hazard, Mundigayi, Witsel), ma też dobrą obronę, jednak atak pozostawia wiele do życzenia, bo Vossen nie jest napastnikiem klasy światowej, a Lukaku na sam początek jest przeciętnym atakującym. Najlepiej byłoby gdybyś grał dwoma napastnikami i ofensywnym pomocnikiem Hazardem, bo tam najlepiej się wg. mnie spisuje i trzema środkowymi pomocnikami, czyli 4-3-1-2. Co do poleceń taktycznych, to nie mam pojęcia, spróbuj ustawić sam, a jeżeli wyniki nie będą Cię satysfakcjonowały to wrzuć screeny z całą taktyką, składem i poleceniami.

PDrasta Młody aktywista

Kiedyś już grałem Ekranasem Poniewież, ale postanowiłem jeszcze raz zawitać na Litwie :) Pierwszy sezon jak z marzeń :P

http://zapod(...)png.html Na początku było trudno, ze względu na mało zgrany zespół więc potyczek sporo było, na końcu też 2-3 mecze wystawiłem rezerwy i przegrałem 0-3 bo już mistrza miałem w kieszeni :)

http://zapod(...)png.html Moich dwóch napadziorów :) Louis był na urlopie, bo Litwa nie była dla niego przyjazna, tak to może zostałby królem strzelców, dobrze że bramek nie zdobywa tylko jeden zawodnik :)

http://zapod(...)png.html Transfery - no bez nich to pewnie nawet z ligą byłoby trudno, o dalszych sukcesach nie wspomnę :)

http://zapod(...)png.html Wielkie zaskoczenie, po losowaniu już wiedziałem, że 4 runda LE, trafię na jakiś mocny zespół i koniec, a tu takie miłe zaskoczenie :D W grupie, chciałem zagrać taktyką na kontrę, więc zmieniłem ustawienia zespołu[formacje nie, tylko role], tak zagrałem przez pierwsze 3 spotkania widać - niepotrzebnie, no ale 7mln za wejście 0.8mln za wygraną w grupie, kasa jest, w drugim sezonie będą wzmocnienia, rozbudowy :)

http://zapod(...)png.html Tu jeszcze faza grupowa ogólnie[ spodziewałem się 0-0-6 i bramek -30, więc nie jest źle, szczególnie patrząc na pkt:]

No i składzik, który to osiągnął :) http://zapod(...)png.html

@MiceQ
Przy lekkim szczęściu wyjdziesz z 2-go miejsca, LE to raczej formalności :D
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

kabaruto Partyzant

15.07.2011 21:58    #1944     Sufler - Porady do gry - Taktyka ze starszych wersji FM
[quote=Sztaficer] Nie możesz za to powrócić do tej którą przekonwertowałeś na klasyczną.[/quote]

nie zrozumiałem chyba tego. Może chodzi ci o to że taktyką którą gram teraz i przekonwertuje ją na klasyczną to już nie mogę nią potem przestawić na zwykłą. Ale za to mogę zrobić zwykłą nową tak?

kabaruto Partyzant

15.07.2011 21:40    #1945     Sufler - Porady do gry - Taktyka ze starszych wersji FM
Witam. przy konwersji taktyki na klasyczną pisze że nie ma odwrotu po konwersji spowrotem na tą standardową z fm2011. Moje pytanie do doświadczonych graczy jaka wersja lepsza / Klasyczna czy nowsza?

kvj Partyzant

15.07.2011 18:01    #1946     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Wie ktoś jak ustawić reprezentację Belgii, aby osiągnęła ona największy potencjał? Ma sporo fajnych zawodników: Vertongen, Vermalen, Alderwierd, Ojo, Defour, Fellaini, Mendyogi (ten z Bolonii), Witsel, Hazard, Lukaku, Vossen i jeszcze paru innych grajków.

na razie grałem głębokim 4231

Coutois-Vermalen, Vertongen, Alderwierd, Odoi - Kompany, Mendyogi-Hazard, De Bruyne, Witsel- Vossen
(Defour i Fellaini byli kontuzjowani)

PS taktyka dowolna każdą sprzewdzę

Jeziorak Iława!

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

15.07.2011 13:24    #1947     Sufler - Porady do gry - Defensywne rzuty rożne.
Zawodników w przerwie czasem warto chwalić. Ja częstokroć gram dość 'starym' składem, ze średnią wieku w granicach 30 lat, w myśl zasady 'atrybuty psychiczne > atrybuty techniczne / fizyczne'. Wtedy, jak pochwalisz tego zawodnika, to w drugiej połowie będzie grał lepiej i nie spocznie na laurach, w przeciwieństwie do juniorów, niezależnie od tego, jak utalentowanych.

A jeśli problemem nie jest rozmowa przedmeczowa oraz wiek zawodników, to może po prostu taktyka? Spróbuj ustawić się bardziej defensywnie na początku meczu i z czasem rozkręcaj zespół.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

dande Partyzant

15.07.2011 12:09    #1948     Sufler - Porady do gry - Defensywne rzuty rożne.
@oldgunz - cały mecz grać strategią kontraataków? W moim ustawieniu to nie wyjdzie - gram 4-4-2 z dwoma schodzącymi napastnikami na skrzydle. Próbowałem kiedyś grać 4-1-2-2-1 z DM, dwoma schodzącymi napastnikami i jednym snajperem. Taktyka była skuteczna o tyle, że traciłem baaaaaaardzo mało bramek - czy to z gry czy to ze stałych fragmentów gry. Jednak wtedy był problem ze skutecznością... Grałem wówczas Porto i miałem strasznie dużo remisów po 0-0, a większość zwycięstw kończyło się 1-0 lub 2-0 - mimo, że miałem zabójcę Hulka.
W Crawley Town mam świetnych skrzydłowych i oni są siłą napędową drużyny.

@TheKronos - pomysł wydaje się świetny i wiele sensu i logiki jest w tym co napisałeś. Ogólnie rzecz biorąc najbardziej wartościowa odpowiedź póki co jak dla mnie. Na pewno spróbuję zrobić tak jak napisałeś. Jeżeli chodzi o rożne to już jestem praktycznie zdesperowany. I tak, gram intensywniejszym pressingiem. @oldgunz - też jednak uważam, że pod polem karnym ktoś się przyda - zarówno dla podań, jak i dla przeszkadzania w strzałach z dystansu przy wybiciu piłki.

15.07.2011 11:51    #1949     Sufler - Porady do gry - Defensywne rzuty rożne.
TheKronos - pomysł wydaje się ciekawy. Ja jednak polecam mimo wszystko jednego zawodnika ustawić pod polem karnym. Najlepiej dobrze podającego, z wysokimi atrybutami decyzji, podań i teamwork. Jeśli dostanie on piłkę, to dzięki decyzjom odpowiednio wybierze partnera, któremu podać piłkę (zawodnik z przodu), dzięki podaniom poda ją celnie, zaś dzięki teamworkowi, jeśli tylko w strategii meczowej zaznaczone są kontrataki, możemy być spokojni, że właśnie do zawodnika z przodu będzie starał się podawać (atrybut ten odpowiada za procent zagrań, które są w danej chwili najlepsze dla drużyny). Z przodu zaś niekoniecznie stać musi napastnik - w popularnych taktykach z jednym atakującym, napastnik często przyzwoicie gra głową. Ja z przodu zostawiam przeważnie ofensywnych skrzydłowych - miewają dobre atrybuty ofensywne i - przede wszystkim - są szybcy, co przy skutecznej kontrze jest kluczowe.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

14.07.2011 08:51    #1950     Sufler - Porady do gry - Porada
Na ligę stwórz taktykę opierającą się na krótkich podaniach i wysuniętej linii obrony - masz prawdopodobnie najlepszy pod względem techniki skład w Polsce. Na puchary taktyka bardziej defensywna, podania dłuższe. No chyba, że chcesz liczyć na to, że rywal sam sobie strzeli samobója, co patrząc po wczorajszym występie Wisełki również może być jakimś pomysłem.

- Bob Paisley

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.