Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Filipk Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam, posiadam taki oto skład : http://www.footb(...)Juventus

Czy mógłby mnie ktoś poinstruować jak ustawić taktykę pod taki zespół? Aktualnie moja taktyka się w miarę sprawdza, ale napastnicy po 20 meczach mają tylko 5 strzelonych bramek. Natomiast Krasić czy Bonucci mają ich 17-20...

Jak uruchomić moich napastników?

Pozdrawiam, Filipk.

Finrod Partyzant

26.07.2011 07:24    #1932     Sufler - Porady do gry - Podania
Po pierwsze, to zależy od siły zespołu, którym grasz. Normalnym jest raczej, że jeżeli wyjdziesz słabą drużyną (np. polską) przeciwko jakiemuś Arsenalowi czy innej mocnej zachodniej drużynie, to nie będziesz miał wysokiego posiadania piłki.

Ja gram polską drużyną, tyle że karierę mam mocno posuniętą w czasie i mój klub już coś osiągnął w Europie, a mimo to czasami ciężko mieć większe posiadanie w starciu z rywalami z Europy. Z polskimi drużynami to już co innego, bo gniotę ich niemiłosiernie, a posiadanie mam często powyżej 60 %.

Moja taktyka to 4-1-2-2-1 (albo 4-5-1 według FM, w każdym razie z DP), kontrola, bardzo płynne nastawienie. W opcjach: ściślejsza dyscyplina i intensywniejszy pressing, krótkie podania, wolne rozgrywanie, wąsko, gra na czas - często. Indywidualne zadania zawodnikom ważne dla PŚ - ustaw głównemu rozgrywającemu trzymanie piłki, ogranicz strzały, itp.

To tyle na razie. W polskiej lidze zdaje to egzamin, chociaż na ekstremalną ilość podań nie licz. U mnie główny rozgrywający (mimo posiadania piłki przez zespół ponad 60 % czasu) ma około 40 podań w meczu, a najwięcej i tak ma OL.

No i zapomniałem o poleceniach z ławki. Oczywiście gra piłką, podania do nogi i nękanie rywali...

adson43 Partyzant

25.07.2011 17:59    #1933     Sufler - Porady do gry - Rotherham United
Witam wszystkich. Na wstępie chciałem napisać genezę sytuacji. W Fma gram już od dawien dawna (bodajże od FM 2005) i zawsze mi jakoś szło, często ustawiałem sam taktykę, ustalałem skład, transfery, itp. Lecz w tym FMie zagrałem Rotherhamem United - IV liga angielska - razem z bratem prowadziliśmy zespół jednym managerem. To była jak misja nasza. Gram 4 sezon i było bardzo ciężko czasami (poświęcane godziny na skompletowanie jako tako składu, itp.), lecz udało się awansować do Premiership. Bardzo się cieszyliśmy lecz nie długo. Wzmocniliśmy się bardzo solidnymi zawodnikami, za bardzo małą kwotę (załącznik) Lecz coś się zacięło. Gram tą taktyką: http://image(...)aj.png/, i w 18 meczy...6 remisów, same porażki, w tym 6-0 z Man City... Nie mam pojęcia co robię źle. Czy może ktoś pomóc?? Z góry dziękuje

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Sporo w necie jest też o tych starych taktykach, niektóre były tutaj w TiRT. W necie jest też analiza Interu Mourinho. No i te co ciekawsze taktyki: catenaccio, ustawienie węgierski, holenderskie, itd.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Lato Partyzant

21.07.2011 21:30    #1935     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
to ja mam trochę inne pytanie. Jak wgrałem łatke 11.3 ale save'a rozpocząłem na 11.2 to i tak gra korzysta ze zmienionego silnika wiec potrzebuje taktyki dopasowanej do patcha 11.3, tak? Czy jednak nic sie nie zmienia i moja stara taktyka nadal bedzie działała tak samo?

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

21.07.2011 11:57    #1936     Sufler - Porady do gry - Odpoczynek
[quote=Szotgun]A ja mam dodatkowe pytanie co do tego tematu:
W jakich sytuacjach dawać zawodnikom tryb w treningu 'odpoczynek'? Czy wpływa to w jakiś sposób na morale graczy?[/quote]

Zależy w jakiej lidze grasz (1), jak szeroką masz kadrę (2), co ile grasz mecze (3) i jaką taktyką (4). Jednak dla mnie standardem jest:
3 dni odpoczynku po meczu dla zawodników z wytrzymałością poniżej 70%
2 dni odpoczynku po meczu dla zawodników z wytrzymałością poniżej 80%
1 dzień odpoczynku po meczu dla zawodników z wytrzymałością poniżej 90%
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

21.07.2011 10:25    #1937     Sufler - Porady do gry - Sprzedaż kluczowych zawodników
A ja powiem tak - zależy kim grasz. Często zdarza mi się prowadzić Athletic Bilbao i nie ma opcji, bym sprzedał kogokolwiek, chyba że to ja się chcę pozbyć któregoś z zawodników.

Osobiście nie jestem za sprzedażą kluczowych zawodników. Chyba, że grasz krótkie kariery (2 sezony i nowa drużyna). Grając ze 3 - 4 lata tym samym składem, piłkarze znają się na wylot i grają znacznie lepiej, niż wynika to z ich atrybutów.

[quote=carlosss89]Transfery to moja ulubiona czesc FM-a :D[/quote]

Moja nie. Po pierwsze - piłkarze nie są najważniejsi. Po drugie - transfery w FMie są mocno niedopracowane. Dla mnie zdecydowanie najciekawszą i jednocześnie najlepiej dopracowaną częścią gry jest taktyka. I o to chyba chodzi - wszak to symulator managera a nie dyrektora sportowego.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

kicks Partyzant

musisz wejsc w zakładke druzyny U-20, pokaże ci się skład, z opcji gdzie jest też 'taktyka, terminarz, i trening' wybierz to ostatnie. I tam wejdz w zakładkę trenerzy.

kicks Partyzant

musisz wejsc w zakładke druzyny U-20, pokaże ci się skład, z opcji gdzie jest też 'taktyka, terminarz, i trening' wybierz to ostatnie. I tam wejdz w zakładkę trenerzy.

razor10 Partyzant

18.07.2011 23:33    #1940     Sufler - Porady do gry - problem ze strategia gry
witam jak w tytule mam pewien problem ze strategia gry moim juve poniewaz nie wiem czy mam grac na odgrywajacego czy rozgrywajacego. Chce zagrac taktyka 4-2-4 z 2 DMF i 2 skrzydlowych (dodam ze gram na najnowyszym uaktualnieniu) mysle ze w roli odgrywajacego dobrze by sie sprwdzil iaquinta a w roli rozgrywajacego pirlo i nie wiem jeszcze czy gdybym gral na odgrywajacego jest sens alby piro byl cofnietym rozgrywajcym. prosze o jakas podpowiedz z gory dzieki

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution