Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

seba21@ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
09.08.2011 14:52    #1901     Sufler - Porady do gry - Taktyka - słabe kluby
Panowie mam pytanie odnośnie najlepszej taktyki dla słabego klubu. Gram Wisłą Płock, która awansowała do I ligi i powiedzmy po 11 kolejkach jestem na 14 pozycji. O zawodników jest ciężko, nawet tych z wolnych transferów. Runde kończę w listopadziea nową zaczynam w marcu. Jak najlepiej wykorzystac ten czas? Czy robić im poszczególne treningi?(siłowe, taktyczne, i dla danej pozycji)?
Pozdro

hera Młody aktywista

09.08.2011 12:57    #1902     Sufler - Porady do gry - Panowanie piłki
@up

właśnie to samo miałem napisać. Nie potrafię zrozumieć jaką ludzie mają przyjemność grając gotowymi taktykami i to w grę, w której sensem jest właśnie stworzenie taktyki. Absurd.

Quaste Partyzant

09.08.2011 11:20    #1903     Sufler - Porady do gry - Panowanie piłki
Mam problem z panowaniem piłki na meczu z każdym zespołem, gram Lechem Poznań, taktyka 4-5-1 Newcastle i Kyler v.11 Marcina z naszego forum.

Jose Mourinho Partyzant

08.08.2011 11:45    #1904     Sufler - Porady do gry - rola jak prezes
To nie ma szans przejść i tak jako menedżer klubu masz więcej praw i możliwości niż niejeden trener w Polsce. Menedżer to ktoś odpowiadający poza taktyką i treningiem jeszcze transferami i innymi sprawami klubu. Takimi osobami są np. Mourinho i Ferguson. To tak jakbyś chciał jeszcze, żeby ci dwaj byli prezesami klubów. To symulator, a nie jakaś gra fantasy :)

Damian907 Partyzant

08.08.2011 10:59    #1905     Sufler - Porady do gry - OPŚ- No. 10 sprawdzi się?
Cóż, zależy czy masz w składzie dobrego OPŚ (moim skromnym zdaniem najważniejsze atrybuty to kreatywność, podania, współpraca, decyzje, błyskotliwość i strzały z dystansu + cecha "próbuje podań w uliczkę";). Osobiście często gram taktykami z takim zawodnikiem i zwykle mam dużo pociechy z jego podań w uliczkę i bramek, dla mnie OPŚ to zawsze kluczowy zawodnik. Ale wszystko jest kwestią takyki, można ułożyć skuteczną formację bez takiego zawodnika.
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

carlosss89 Partyzant

07.08.2011 15:23    #1906     Sufler - Porady do gry - OPŚ- No. 10 sprawdzi się?
Nieno gram juz 4 sezon Fiorentina i nie zmienie skladu bo mam 5 skrzydlowych na 2 pozycje wiec musiałbym 3 sprzedac i 2 upchnac w srodek i dokupic 1 napastnika. Jednak chce zagrac kiedys zespolem ktory bede mogld zagrac taktyka 4-3-1-2. Nastepnym razem zaczne kariere w ktoryms z niemieckich zespolow i moze tam uda mi sie znalesc nowego Kake. Jedno co mnie martwi przy taktyce 4-3-1-2 to duzo wolnej przestrzeni na bokach dla przeciwnika.

jacekzielinski Partyzant

[quote=wilq1993]ja tak samo nie zmieniałem taktyki praktycznie w ogóle.
4 sezony arsenalem na 2 taktykach ofensywnej i defensywnej chociaż ta defensywna była ustawiana rzadko; by utrzymać korzystny wynik.

teraz 2 sezon at. madryt i tak samo gram bez zmiany i wygrywam prawie wszystko[/quote]

Myśle, że ma to zastosowanie tylko w przypadku mocnych drużyn, które mogą sobie pozwolić na "otwartą gre" byle do przodu.

Ja gram Lechem i niestety zdarzają sie sytuacje kiedy po prostu trzeba uzyc taktyki nieco bardziej wywazonej.

Przed sezonem warto wiec przygotowac kilka wariantow (ustawic w zakładce: przygotowanie do meczu)
1. taktyke na slabszych rywali oraz mecze u siebie ze słabszymi bądz podobnymi drużynami
2. taktyke posrednia na wyjazdy z podobnymi do naszej ekipami oraz silniejszymi u siebie
3. taktyke na silniejszych

Dobre wytrenowanie takich trzech zestawow daje chyba najlepsze efekty no i rozgrywka jest ciekawsza/bardziej emocjonujaca.

wilq1993 Partyzant

ja tak samo nie zmieniałem taktyki praktycznie w ogóle.
4 sezony arsenalem na 2 taktykach ofensywnej i defensywnej chociaż ta defensywna była ustawiana rzadko; by utrzymać korzystny wynik.

teraz 2 sezon at. madryt i tak samo gram bez zmiany i wygrywam prawie wszystko
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

majcherczyk Partyzant

Ja rozegrałem 6 sezonów praktycznie nie zmienianą taktyką (czasami zmieniałem role graczy, z poleceniami z ławki dostosowywanymi do rangi meczu) i nikt mnie nie 'rozgryzł' (w pierwszych sześciu sezonach, pięć mistrzostw anglii Sunderlandem). Moim zdaniem większe znaczenie ma utrzymanie motywacji na odpowiednim poziomie, niż zmiana taktyki ;)

TheKronos Partyzant

Wiem, że wiele było postów napisanych na ten temat lecz nigdy nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi. Czy przeciwnik rozgryza naszą taktykę więc czy trzeba ją zmieniać co sezon/jakiś (jaki?) czas? Czy jedną taktyką można równie skutecznie rozegrać 1/2/5/10/30 sezonów?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution