Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

mreco Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
31.08.2011 11:20    #1881     Sufler - Porady do gry - Jaka taktyka do ŁKS-u ???
Witam. Poszukuję jakiejś dobrej taktyki do drużyny ŁKS-u. Proszę o jakieś propozycje.

morpex Partyzant

28.08.2011 23:27    #1882     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam,mam problem gram Milanem taktyką 4-2-3-1 od Wilsona i moja druzyna nie strzela goli remisuje 0-0 z druzyną Basel w Lm chociaz caly czas kontrolowalem spotkanie moji zawodnicy strzelaja na oslep obok bramki na szpicy ustawiam Ibrahimovica probowalem tez z mlodymi zawodnikami ale to nic nie dalo

Hasiuk16 Partyzant

28.08.2011 13:32    #1883     Sufler - Porady do gry - Poważny Problem
http://img33(...)ukqh.png

Na powyższym obrazku jest taktyka i właśnie mam problem gdyż nie mam koszulek. Doradźcie co zrobić... Nie piszcie żebym go przeinstalował bo dopiero to zrobiłem ;P

maselko Partyzant

Ja polecam taktyke ParkThePlane v2 ze strony fmbase.co.uk . Nie chce mi sie teraz szukać może ktos ci linka zamiesci albo w google wpisz "ParkThePlane v2 fmbase" i znajdzie raczej ;d ... Ja grajac nia Wisła w drugim sezonie w grupie wygralem z Interem :D 1:0 ... jest to taktyka bardzo defensywna ale jak na taka to duzo goli pada...

Mar1992 Przodownik pracy

27.08.2011 21:11    #1885     Sufler - Porady do gry - Taktyka klasyczna a bazowa.
1. Klasyczna, to taktyka ze strzałkami (z poprzednich wersji) i nie można używać przy niej poleceń z ławki.
2. Jeśli zaznaczysz komuś indywidualnie, to nie będzie reagował, np.: na polecenia z ławki i jeśli będziesz chciał zmienić, to musisz to zrobić indywidualnie.

creschlan Partyzant

27.08.2011 21:07    #1886     Sufler - Porady do gry - Taktyka klasyczna a bazowa.
Witam, mam 2 pytanka można powiedzieć związane z mechaniką gry których niestety sam nie mogę sobie wyjaśnić.
1. Czym tak naprawdę, w FM 2011 rożni się ustawianie taktyki tak jak nam to aplikuje gra od konwertowania jej do taktyki klasycznej?
2. Jak to wygląda w grze jeżeli np. ustawie jakiś 1 aspekt całej drużynie indywidualnie np podania krótkie(z wyjątkami pozycyjnymi) do późniejszego zaznaczenia w ustawieniach drużyny ogólnie podań(krótsze,bezpośrednie, domyślne) ?

dominator11 Partyzant

Macie może albo na tej stronie jest gdzieś taktyka dla średniego zespołu, defensywna. Chodzi mi oto że jak gram z dużo lepszymi drużynami to aby bronić się najlepiej jak można.

Jesterss Partyzant

26.08.2011 21:50    #1888     Sufler - Porady do gry - Pomoc z taktyką
Witam
Na początku zaznaczę ze w początkującym graczem nie jestem chociaż nigdy nie umiałem stworzyć porządnej taktyki do mojego klubu. Ostatnio zacząłem grać Newcastle United, niby stworzyłem taktykę ale z tego co widzę to grają jak narazie piach z nawet słabymi klubami. Chciałbym prosić o pomoc doradzenia poleceń dla drużyny, indywidualnych i jakie role mogę dać dla moich zawodników aby w pełni wykorzystać ich. Załączam zdjęcie ze składem (lepsza jakość - http://i53.tinypic.com/w8mgkl.png ) . Formacje wybrałem taką jak na zdjęciu ponieważ chciałbym zachować równowagę pomiędzy atakiem i defensywą, Newcastle to nie jest zespół z czołówki Anglii (prognoza mediów 18 miejsce).

Pierwszy skład wyobrażam sobie tak:

Atak: Mladen Petric i Sergio Araujo
OPŚ: Hatem Ben Arfa
ŚP: Stephen Ireland i Joey Barton
DP: Adam Vass
LO: Jose Enrique (na zmiane z Alex Sndro który wkrótce przyjdzie)
ŚO: Fabio Collocini i Mike Williamson (próbuje ściągnąć Phil Jones)
PO: Ryan Taylor

Z góry dzięki za wszystkie porady.

NoguS Partyzant

25.08.2011 16:48    #1889     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam. Gram FC Twente i mam problem z ustawieniem moich piłkarzy, a w szczególności defensywa i napastnicy. W obronie tracę dużo bramek (na 25 meczy 33 bramki stracone) a w ofensywie moi napastnicy zawadzą na całej linii.
http://img71(...)tyka.png

nigoL Partyzant

25.08.2011 11:49    #1890     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=Virhven]Mam problem ze swoją taktyką, mianowicie nie jestem zadowolony z gry obronnej. Gram Borrusią Dortmund, 6 miejsce w lidze na 6 oczekiwane, 2 runda pucharu Niemiec i ćwierćfinał Ligi Europejskiej.

Polecenia dla drużyny:
Filozofia: płynny
Strategia wyjściowa: Kontratak
Podania: Bardziej bezpośrednie
Swoboda taktyczna: Domyślnie
Gra przy przeciwniku: Domyślnie
Odbiór: Domyślnie
Krycie: Strefowe
Dośrodkowania: Miękkie dośrodkowania
Swoboda pozycyjna: domyślnie

Role zawodników:
Bramkarz: obrona - Sergio Romero
Prawy obrońca: boczny obrońca, obrona - Sime Vrsaljko
Środkowy obrońca: środkowy obrońca, obrona - Marek Suchy
Środkowy obrońca: środkowy obrońca, obrona - Martin Demichelis
Lewy obrońca: boczny obrońca, obrona - Marcel Schmelzer
Defensywny pomocnik: rygiel defensywy, obrona - Sven Bender
Prawy skrzydłowy: skrzydłowy, atak - Shinji Kagawa
Lewy skrzydłowy: skrzydłowy, atak - Kevin Grobkreutz
Ofensywny pomocnik: ofensywny pomocnik, wsparcie - Keisuke Honda
Lewy napastnik: środkowy napastnik, atak - Lucas Barrios
Prawy napastnik kompletny napastnik, wsparcie - Miguel Medina
[/quote]

No dobra. Radziłbym Ci zmienić taktyke na kontrole, lub taktyke ofensywną.
Z kontrataku mógłbyś grać z naprawde dobrymi drużynami w lidze niemieckiej typu FC Bayern. I tylko Bayern. Lepiej dać od razu ofensywe, bo jak przy twojej taktyce stracisz bramke w przedziale 1 - 5 minut, to możesz mieć problem z odrobieniem strat.
Wydaje mi się że powinieneś zmienić filozofie gry na sztywną, ale niestety nie jestem w stanie oprzeć moją rade odpowiednimi argumentami. Mam takie przeczucie.
Morał: Nie zostawiaj roweru przy otwartej wannie bo ci ukradną telefon, kisiel będzie za kwaśny a jutro niedziela.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution