Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

piter150 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
17.09.2011 10:54    #1871     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=piter150]1.Jak ustawić by każdy zawodnik był asekurowany przez kolegę w przypadku minięcia.
2.Co zrobić by piłkarze jak najczęściej grali piłki ze skrzydła po ziemi w okolice piątego metra.
3.W poprzedniej rozgrywce przy którą zmuszony byłem do usunięcia bardzo słabo grałem na wyjazdach, a i z czasem pod koniec sezonu z ledwością wygrywałem u siebie, grałem bardzo ofensywną taktyką i na wyjazdach w PL takim zespołem jak Fulham radzić sobie nie mogłem. W nowej rozgrywce postanowiłem, więc że będę miał 2 taktyki ofensywną na mecze u siebie i defensywną na mecze na wyjeździe, jednak mecze są na przemian na wyjeździe i u siebie, więc tu moje pytanie czy jest sens co tydzień zmieniać taktykę i jaki to będzie miało swój efekt, czy ma to sens? [/quote]

Proszę o odpowiedź.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
[quote=sobies]Napastnik którego szukam musi mieć wysoką grę głową, ponieważ cała praktycznie taktyka oparta jest na wrzutkach ofensywnych pomocników podania prostopadłe, dlatego też przyspieszenie i szybkość będzie kluczowa.

Wiem, że będzie ciężko coś polecić, bo piłkarze już w większości pozmieniali kluby, ale chętnie poczekam na inne propozycje.[/quote]

Może Louis Saha? Nie wiem, który masz sezon, może już być staruszkiem, ale nawet jako "stan przejściowy" do kolejnego sezonu mógłby się przydać.

sobies Partyzant

Xherdan Shaqiri obecnie u mnie jest w ManU i nie ma takiej możliwości, żeby przeszedł. Co do Araujo to Barca delikatnie mnie wyśmiała ;)

Przed chwilą byłem bliski nabycia na zasadzie wolnego transferu Postigi z Sportingu, ale jednak ostatecznie zrezygnował.

Napastnik którego szukam musi mieć wysoką grę głową, ponieważ cała praktycznie taktyka oparta jest na wrzutkach ofensywnych pomocników podania prostopadłe, dlatego też przyspieszenie i szybkość będzie kluczowa.

Wiem, że będzie ciężko coś polecić, bo piłkarze już w większości pozmieniali kluby, ale chętnie poczekam na inne propozycje.

Predzio1996 Partyzant

10.09.2011 11:38    #1874     Sufler - Porady do gry - KRYZYS FORMY! :( POMÓŻCIE
Cześć!
Gram Abeerdenem w lidze szkockiej i mam problem. W lidze Europy gram w fazie grupowej. Na razie rozegrałem jeden mecz z Twente - remis 1:1. Ale właśnie chodzi o ligę. Same porażki! Z Dundee 4-0, Celtick 2-0, Puchar Szkocji z jakimś Quenn coś, gdzie byłem faworytem murowanym 3-2, W lidze jedyny punkt zdobyłem z Motherwell przy remisie 0-0. Zarząd robi się niepewny co do mnie. Gram Taktyką Kylera v.11. Przed samą liga kontuzję na 2 miechy złapał Paton, okej. Był najlepszy... Wraca na mecz z Celtickiem i kontuzję na 5 miechów łapie ... Mackie, który strzelał jako jedyny, bo Meginson to porażka totalna. Proszę pomóżcie. W Le mi idzie nieźle, a w lidze tragicznie. co mam zrobić?!

Sorka że tak poplątane ale się śpieszę.

Falcon Przodownik pracy

07.09.2011 15:15    #1875     Sufler - Porady do gry - Jak wygrać słabym zespołem??
[quote=robinho_gi]No dobra obcokrajowców ale to samemu muszę szukać bo skaut nie ma opcji szukania w afryce (też nie wiem dlaczego) a grasz jakaś taktyką ustaloną czy ustawiasz pod przeciwnika??
[/quote]
Pewnie fundusze nie pozwalają na szukanie w Afryce, jak możesz to wyślij go do Białorusi,Serbii, tam są tani zawodnicy z dobrymi umiejętnościami. Taktykę ustalam na początku sezonu, parę sparingów żeby się zgrali, modyfikuję ją tylko na mecze z mocniejszymi od siebie.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

robinho_gi Partyzant

07.09.2011 15:05    #1876     Sufler - Porady do gry - Jak wygrać słabym zespołem??
No dobra obcokrajowców ale to samemu muszę szukać bo skaut nie ma opcji szukania w afryce (też nie wiem dlaczego) a grasz jakaś taktyką ustaloną czy ustawiasz pod przeciwnika??

sebastiano399 Partyzant

06.09.2011 15:18    #1877     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Siema, gram Man City. Moje pytanie brzmi: czy ktoś z was grał tym klubem, jeśli tak to czy może się podzielić ze mną swoją taktyką jakiej używał. Ja gram w ustawieniu 4-4-2, czasem 4-3-3

xxxDymaxxx Partyzant

Witam,
może zacznę od opisu mojej taktyki.
4-3-1-2 krótkie podania, wolne tępo wąska gra, szukanie gry, krycie 1-1 agresywny pressing dośrodkowania i swoboda pozycyjna domyślnie;
płynna filozofia gry przy ofensywnej strategii, pułapki ofsajdowe przy mocno wysuniętej obronie podania środkiem.
Zespół Fiorentina, którym wygrałem serie A i LM, także reputacja lekko podskoczyła ;) FM11.3, 3 sezon za pasem i Winter update chyba bo dosyć dawno sezon zacząłem.

Poszukuję zawodników na pozycje:
- ŚP który ma zadania defensywne / czasem odbierający piłkę
- ŚP prawy, rola wsparcia / długodystansowiec
znalazłem kilku kandydatów, z czego żadnego z nich nie miałem okazji nigdy prowadzić, więc nie wiem jak się prezentują i jak pasowałaby im moja taktyka: Yann M'Villa, Tiago Motta, Arturo Vidal, Nigel de Jong, Jack Rodwell, James McArthur
jako ten defensywny to wydaje mi sie ktoś z pierwszych 4 i byłby on stałym bywalcem pierwszej 11, wspierający pomocnik miałby wprowadzić rywalizację z Sissoko
kogo polecacie?? a może jeszcze ktoś inny?

- bramkarz
Akinfeev czy Radler, wydaje mi się, że ten 1wszy
-środkowy obrońca do pary z Humellsem
Salvatore Bocchetti czy Simon Kjer tutaj chyba też 1 będzie lepszą opcją

kogo polecacie?? a może jeszcze ktoś inny?

raca Partyzant

03.09.2011 13:31    #1879     Sufler - Porady do gry - Problem z napastnikami/taktyką
Witam, mam pewien istotny problem. Chodzi o to, że gram z kolegą, tzw. "składem marzeń". Na ss'ach możecie zobaczyć o jaki skład chodzi (zrobiliśmy też siebie, jako 'młode gwiazdy';). Jestem przyzwyczajony do starych FM'ów gdzie nie trzeba było aż tyle kombinować z taktyką, więc chyba tutaj leży problem. Tą taktyką gram od kilku wersji FM'a i ZAWSZE się sprawdzała (jedyna zmiana do poprzednich wersji to strzałki przy bocznych pomocnikach, w poprzednich FM'ach je mieli, tutaj nie). Mecze z silniejszymi rywalami zazwyczaj przegrywam, a napastnicy marnują po 5 "setek". Próbowałem różnych napastników, z różnymi rolami i dalej to samo. Więc jeśli moglibyście pomóc przy doborze taktyki do tego składu, lub pomoc w ustawieniach indywidualnych przy tej taktyce byłbym bardzo wdzięczny.
Tracę również sporo bramek.
Rotacje są częste ze względu na mocny skład.
Trening mają TUG'a.
--
Tutaj macie SS'y
http://imageshack.us/g/163/ss6o.jpg/

Dziękuję za pomoc!

mreco Partyzant

01.09.2011 10:41    #1880     Sufler - Porady do gry - Jaka taktyka do ŁKS-u ???
Siedziałem nad taktyką nie raz więc nie truj dupy swoimi wywodami. Nad ŁKS -em też siedziałem sporo czasu niestety gdzieś mi nie idzie ułożenie taktyki pod tą drużynę ;/ Muszę coś znaleźć na necie i pod patrzeć co by przynosiło jakieś efekty i wtedy zmodyfikuje swoją taktykę.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution