Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

shanav1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
15.12.2011 12:28    #1781     Sufler - Porady do gry - Problem z drużyną U19
Otóż mam problem z moją drużyną do lat 19. Gram Sportingiem Gijon juz 4 sezon, nieźle rozbudowałem siatkę i szkołkę. I tu sie pojawia problem. Po zaznaczeniu opcji "Obejmij kontrolę" dalej nie jestem w stanie wybierać taktyki i składu juniorów na następny ich mecz. Chciałbym oswajać ich z taktyką pierwszego zespołu, a także ogrywać młodych, zdolnych, czego mój trener niestety nie robi.

Niklas Młody aktywista

14.12.2011 20:59    #1782     Sufler - Porady do gry - Skład
Przede wszystkim ustal jaką taktyką grasz. Następnie skumaj się ilu masz zawodników na jaką pozycję. Postarzałych, lub nieefektywnych sprzedaj. Ewentualnie młodzież, która rozczarowuje. Nie ma co trzymać "talentu" któryś sezon z kolei, jeśli się w ogóle nie rozwija.

kamilm Partyzant

1. Weź śląsk Wrocław !! ja ze względu na nudę fm grałem 2 razy ślaskiem i za każdym razem taktyka z bezpośrednimi podaniami i intensywnym presingiem. Ja grałem w sumie 6 sezonów i 4 razy awansowąłem do ligi europy. 1 razy wyszedlem z grupy, 2 razy mało brakło, potrafiłem wygrywać z beiktasem hanoverem i remis z zenitem. Naprawde bardzo przyjemnie się grało!
2. Drugi klub który polecam i grąłem to Anżi, też fajnie się grąło półfinał ligi mistrzów. Mistrzostwo rosji w pierwszym sezonie. Ale znudziło mi się ponieważ w 3 sezonie nie chcieli mnie wzmacniać najlepsi zawodnicy :/

A teraz jaki klub wy polecacie z nudziała mi się już gra troszkę :/
Jakie kluby mają dużo kasy na transfery prócz Anżi, Man city, PSG, Malagi? i jakim się przyjemnie zagra? ogólnie z całego świata.

bzyk95 Partyzant

10.12.2011 20:36    #1784     Sufler - Porady do gry - Taktyka na ciężkiego rywala
Witam. Gram w managera piłkarskiego polegającego na systemie FM12. I tutaj mam mały problem, wybudowałem ciekawy skład, lecz główny kandydat do awansu z 1 ligi do Ekstraklasy ma "bardziej doświadczony" skład i niezbyt wiem jak ustawić dobrze skład i taktykę, aby wygrać ten mecz. Poprzednie spotkanie przegrałem 6-0 i mam mały problem z systemem gry. Kogo polecacie dokupić do mojej kadry i jak wyjść na to spotkanie. Wiem, że porady taktyczne to inny dział, ale moja wiadomość jest bardzo długa i ciężko było mi napisać to tam.
Najprawdopodobniejszy skład rywala:
http://www.footb(...)Team.jpg

Moja kadra:(Bereszyński musi wyjśc bowiem jest gwiazdą i vice-królem strzelców ligi)

Bramkarze:
1.Łukasz Radliński (28) Polska
88.Marcel Maluck (22) Niemcy
69.Kasper Schmeichel (25) Dania
12.Dominik Sobański (29) Polska
25.Paweł Beser (18 ) Polska

Obrońcy:
2.Łukasz Jasiński (25) Polska
6.Rafał Kosznik (27) Polska
18.Przemysław Otuszewski (27) Polska
31.Paweł Sasin (27) Polska
32.Filip Modelski (19) Polska
34.Kirian Ledesma (27) Hiszpania
39.Bartosz Bosacki (35) Polska
61.Cedric Ciza (21) Belgia
85.Radosław Jasiński (21) Polska
17.Vujadin Savic (21) Serbia
42.Johan Martial (20) Francja
3.Adrian Laskowski (19) Polska
5.Maciej Wichtowski (20) Polska
28.Krzysztof Sobieraj (30) Polska
44.Dariusz Cudny (28 ) Polska
52.Damian Zawadzki (20) Polska
81.Jason Beardsley (22) Anglia
56.Sam Magri (17) Anglia

Pomocnicy:
7.Tomasz Magdziarz (33) Polska
8.Paweł Iwanicki (26) Polska
12.Dennis Grote (25) Niemcy
13.Maciej Scherfchen (32) Polska
19.Michał Goliński (30) Polska
4.Amdy Faye (34) Senegal
65.Filip Marciniak (24) Polska
72.Yorick Antheunis (20) Belgia
82.Nicola Strambelli (23) Włochy
83.Nicola Redomi (23) Włochy
99.Rafał Wolski (19) Polska
40.Vladimir Weiss (22) Słowacja
11.Grzegorz Krychowiak (21) Polska
35.Henri Saivet (21) Francja
10.Michał Ciarkowski (22) Polska
15.Łukasz Białożyt (22) Polska
16.Alain Ngamayama (27) DR Kongo
20.Tomasz Foszmańczyk (25) Polska
65.Filip Marciniak (24) Polska
80.Nathan Porrit (21) Anglia
52.Wojciech Golla (19) Polska

Napastnicy:
9.Piotr Reiss (39) Polska
21.Bartosz Bereszyński (19) Polska
22.Krzysztof Gajtkowski (30) Polska
77.Marcelo Lipatin (34) Urugwaj
90.Rhys Murphy (21) Irlandia
23.Lukas Jutkiewicz (22) Anglia
24.Nikon "El Maestro" Jevtic (18 ) Anglia
29.Damian Pawlak (21) Polska
70.Mariusz Gabrych (17) Polska

Planuje jeszcze kupić Gregori Sertica z francuskiego Bordeaux.
Planowałem wystawić taki skład. Niejasnymi pozycjami pozycjami jest PO i LO.
http://www.footb(...)znan.jpg

Liczę na waszą pomoc. Z góry dzięki!

Akontipus Partyzant

10.12.2011 17:29    #1785     Sufler - Porady do gry - Grać jak Barcelona
[quote=nie_powiem]widziałem kiedyś na jakiejś zagranicznej stronie taktykę pod Barcę gdzie Xavi robił ok 100 podań w meczu, nie ściągałem jej ale były screeny z analizy meczowej z wszystkimi podaniami, posiadanie piłki o ile dobrze pamiętam ponad 60% przeważnie. Nie pamiętam na której to było stronie, ale gdzieś ta taktyka jest.[/quote]

Tak i nawet wyniki zadowalające (choć z bramkami średnio) ale statystyki ofensywne pozostałych graczy średnio mi się podobały.

[quote=oskar934]Dziękuje za rady. Wracając do wypowiedzi Jacko, oczywiście zdaje sobie sprawę że Barcelona B nie będzie wygrywać z Arsenalem, czy innymi potentatami z najlepszych lig a tym bardziej z Barceloną lecz chodzi mi o skonstruowanie taktyki jaką naprawdę gra Barcelona B, a więc stylu bliźniaczego do pierwszego zespołu. A jeśli chodzi o piłkarzy to potencjał jaki posiada Barcelona B a U-19 (młodzi piłkarze) to jest on wg mnie porównywalny. W moim składzie znajdują się tacy piłkarze jak Thiago, Cuenca, Rodri, Bartra, Delofeu, J.Dos Santos, czy Marc Muniesa więc jest to skład o dużym potencjale i umiejętnościach technicznych co powinno pomóc w stworzeniu takiej taktyki bądz rekomendacji istniejącej już[/quote]

Mogę Ci doradzić tylko, że sprawdziłem kilku młodych graczy i Gerard, Rafinha, Barta a w szczególności Montoya i oczywiscie Thiago to potencjalne gwiazdy światowego formatu.
Druga sprawa, to moim zdaniem, nie technika wpływa na posiadanie piłki w głównej mierze a moim zdaniem przede wszystkim teamwork i workrate bo wtedy zawodnicy więcej grają zespołowo i pomagają kolegom w pressingu.

hera Młody aktywista

10.12.2011 17:08    #1786     Sufler - Porady do gry - Grać jak Barcelona
widziałem kiedyś na jakiejś zagranicznej stronie taktykę pod Barcę gdzie Xavi robił ok 100 podań w meczu, nie ściągałem jej ale były screeny z analizy meczowej z wszystkimi podaniami, posiadanie piłki o ile dobrze pamiętam ponad 60% przeważnie. Nie pamiętam na której to było stronie, ale gdzieś ta taktyka jest.

fajny222 Partyzant

10.12.2011 12:46    #1787     Sufler - Porady do gry - recęzja taktyki
czy mógłby ktoś zarecenzować tą taktykę
http://chomi(...)+fm+2011

oskar934 Partyzant

10.12.2011 12:17    #1788     Sufler - Porady do gry - Grać jak Barcelona
Witam!
Na pomysł przejęcia Barcelony B wpadłem po oglądnięciu meczu Ligi Mistrzów: Barcelona - BATE Borysów. Barcelona w mocno rezerwowym składzie, bliższym B aniżeli pierwszej jedenastce rozprawiła się fantasycznie z rywalami. Nie było widać w tym meczu różnicy jakości pomiędzy ''rezerwowymi" a gwiazdami pierwszego zespołu. Gra była identyczna, statystyki również : Posiadanie piłki 66%, strzały celne 12 - 0. Po tym krótkim wprowadzeniu czas na właściwe pytania:
1. Czy FM 2012 umożliwia odwzorowanie tej taktyki? Prowadziłem już kilka sezonów pierwszy zespół Barcelony i nie udawało mi się stworzyć taktyki która pozwalałaby na wygrywanie np z klubami z Angli czy Włoch w takim stylu. Odnoszę wrażenie że im mniejsze posiadanie piłki tym lepiej gra barcelona. Oczywiście zdarzały się mecze w których ten styl był bliższy rzeczywistemu ale to były wciąż lata świetlne od celu ( szczególnie jeśli chodzi o ilośc wymienianych podań przez pomocników Xavi- 30 Iniesta- 33)
2. Jeśli FM 2012 pozwala stworzenie takiej taktyki o której myśle to czy taktyka ta pozwalałaby na dobry styl i niezłe wyniki w Barcelonie B?
Zdaje sobie sprawę że pytania które zadałem są ciężkimi i być może nie ma na nie prawidłowej bądz zupełnej odpowiedzi,lecz kto pyta nie błądzi:)
Czekam na odpowiedzi, sugestie

Morpheuss Partyzant

[quote=jakubek997]JAKĄ TAKTYKA GRAĆ W MAN CITY ????????????? :))))))[/quote]

Panie Kolego, to jest po prostu idiotyczne pytanie. Nie ma jednej, uniwersalnej taktyki, którą podbijesz cały świat. Przeanalizuj swój zespół, zastanów się, które punkty są najmocniejsze i oprzyj na nich taktykę. Nie zadawaj głupiego pytania, jak grać, sam dojdź do wniosków, co eliminować, co poprawić. Życzę powodzenia.

A tak na przyszłość, nie obrażaj innych użytkowników, z tego powodu, że nie odpowiadają Ci na absurdalne pytania.

Pozdrawiam.

zollw Partyzant

08.12.2011 23:34    #1790     Sufler - Porady do gry - Dwa problemy z okresem zimowym
Witam Was, mam dwa pytania do Was:
1) Jaka taktyka jest najlepsza dla bardzo słabego zespołu w czasie zimy?
2) Jak zima wpływa na frekwencję, czy ma to jakieś znaczenie?
no dobra dam jeszcze trzecie pytanie które mnie naszło właśnie.
3) Jak nakłonić zarząd do zmiany murawy bo jak widzę że piłka się zatrzymuję za moimi piłkarzami to mnie strzela wszędzie -,-

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution