Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

JK93 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Otoz mam taki problem, ze nie znam sie na ustawianiu taktyk. Nie potrafie dopasowac polecen do moich zawodnikow, ale chcialbym zaczac tworzenie taktyki od podstaw i nauczyc sie tego. Dlatego pytam: Na ktorym rodzaju taktyk idzie zalapac szybciej to cale rozumowanie?
P.S. Przepraszam za blad w nazwie tematu.

pablozpuebla Partyzant

20.12.2011 11:36    #1772     Sufler - Porady do gry - Co o tym myślicie?
Grając w Fm-a zawsze brakowało mi naszej obecności nas jako managera w świecie gry. Obecnie sprowadza sie to do imienia i nazwiska. Wcześniej było kilka atrybutów, ale umówmy sie nic ciekawego, no chyba, że stosunek do krajowych piłkarzy wyzwala w kimś emocje.

Moim zdaniem Ciekawym pomysłem było by wprowadzenie atrybutów (podobnych lub takich samych jak trenerówasystentów), które miały by faktyczny wpływ na nasze umiejętności. Samą rozgrywkę można by oddzielić od obecnej i nazwać np "Tryb kariery".

Wybierając taki "tryb karieriery" wybieramy poziom gry i dostajemy 20-40-60 pkt na start. Nasza postać składa sie z ok 10 pozycji w skali 1-20 pkt. Atrybuty stanowiły by o naszej umiejętnośći np z pracy z juniorami, czy zawodnikami pierwszego składu i były powiązane w podobnym stopniu co rozbudowa obiektów im lepsze tym lepszy rozwój. Podobnie np kontrola finansów - negocjowanie kontraktów i ofert zakupu/sprzedaży piłkaży, motywowanie- wiadomo, determinacja, dyscyplina- wpływ na oólną charakterystykę managera, taktyka - jak skutecznie drużyna potrafi wykonywać naszą taktyke itd.
Ważnym elementem było by powiązanie kluczowych atrybutów ze sobą np nie ustawimy taktyki na np 10 na starcie, bez posiadania atrybutów jak np dyscyplina, wiedza taktyczna, determinacja-na min 5 itd.
Rozgrywka zaczynała by sie w zależności od wybrania poziomu trudnośći, co za tym idzie posiadanych atrybutów na starcie w 4,5 lub 6 lidze angielskiej(moim zdaniem najlepsze miejsce) i to kluby oferowały by nam kontrakty. Czyli, żeby objąć taką Chealse będzie sie trzeba troche postarać, a spojrzenie w atrybuty odpowie na pytanie dlaczego ktoś inny a nie my prowadzi ten klub.
Jak poprowadzić Chealse? - czas, rozwój atrybutów, sukcesy.
Czas - co roku trener nabiera doświadczenie tu widze(+1)
Rozwój atrybutów - pensja, która do tej pory obciąża klub, mogła by być wykorzystana do wykupienia szkolenia w przerwie pomiędzy rozgrywkami, jedne szkolenie może prowadzić pzpn inne FIFA, wiadomo im droższe tym lepsze, negocjowanie wysokiej pensji nabiera innego wymiaru(+1 +2 ew +3 pkt co roku)
Sukcesy - awans do wyższej klasy (+1), awans do Ligi Mistrzów(+2, wygrana +2), Euro Cup(+1, wygr+1) i inne np pobicie rekordu sprzedaży zawodnika(+1 ale tylko finanse) itd.
Oczywiście atrybuty mogły by też maleć(-1) np przekroczyliśmy roczny bużet czy nie zrealizowaliśmy postawionych celów, co też zmusi nas do zastanowienia czy faktycznie walczymy o puchar Euro czy tylko o środek tabeli.
Wszystko można oczywiście dopracować, ale moim zdaniem to ciekawy pomysł na rozgrywke, a co wy o tym myślicie?

Darkspeh Partyzant

18.12.2011 17:33    #1773     Sufler - Porady do gry - Taktyka Lech
Witajcie, mam do Was małe pytanko.
Zacząłem grę Lechem Poznań i idzie mi raz z górki raz pod górkę w lidze jak i LE, moje pytanie tyczy się właśnie Taktyki - macie jakąś ustaloną, dobrą taktykę dla Lecha albo dla słabych zespołów (jest taka do fma 2011), która by mi pomogła.
Proszę o pomoc

Regards,
Darkspeh!

robal15 Młody aktywista

18.12.2011 13:09    #1774     Sufler - Porady do gry - Słabe wyniki na nowym patchu
właśnie o tym mówię. Zabrali nam prostopadłe podania, a bez nich nie da się strzelić gola , bo nie ma akcji sam na sam. Teraz mecze wyglądają strasznie nieciekawie. Jedna drużyna się broni, a druga podaje wokół pola karnego. To jest bardzo statyczne, nudne i głupie itd. Zagrałem 4 mecze, i nie miałem ani jednej kontry, prostopadłej piłki i akcji sam na sam. Gole strzelam tylko z rogów (sic!).

Moja gra polegała na podaniach w uliczkę (bardzo unikałem dośrodkowań). Nawet skrzydłowi byli zmuszani do schodzenia do środka, a potem wypuszczenia zawodnika sam na sam. Teraz tego nie ma. Ani razu żadem skrzydłowy nie pobiegł z piłką do środka pola i nie podał napastnikowi lub drugiemu skrzydłowemu piłki sam na sam. A w przypadku gry pomocnik rozgrywał piłkę, to skrzydłowi schodzili do środka, i grali jako napastnicy. Dzięki temu strzelali dużo bramek. Natomiast teraz trzymają się linii boiska i ani jednego strzału nie oddali. Cała moja taktyka się rozsypała dzięki nowego patchu. Pewnie jak zwykle zrobię sobie przerwę do Fma i zacznę w niego grać gdy wszystkie łatki wyjdą.

Btw, to wszystko bardzo łatwo udowodnić. Wystarczy zrobić uplouda meczy przed i po łatce, żeby zobaczyć kolosalną różnicę.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

robal15 Młody aktywista

18.12.2011 13:09    #1775     Sufler - Porady do gry - Słabe wyniki na nowym patchu
właśnie o tym mówię. Zabrali nam prostopadłe podania, a bez nich nie da się strzelić gola , bo nie ma akcji sam na sam. Teraz mecze wyglądają strasznie nieciekawie. Jedna drużyna się broni, a druga podaje wokół pola karnego. To jest bardzo statyczne, nudne i głupie itd. Zagrałem 4 mecze, i nie miałem ani jednej kontry, prostopadłej piłki i akcji sam na sam. Gole strzelam tylko z rogów (sic!).

Moja gra polegała na podaniach w uliczkę (bardzo unikałem dośrodkowań). Nawet skrzydłowi byli zmuszani do schodzenia do środka, a potem wypuszczenia zawodnika sam na sam. Teraz tego nie ma. Ani razu żadem skrzydłowy nie pobiegł z piłką do środka pola i nie podał napastnikowi lub drugiemu skrzydłowemu piłki sam na sam. A w przypadku gry pomocnik rozgrywał piłkę, to skrzydłowi schodzili do środka, i grali jako napastnicy. Dzięki temu strzelali dużo bramek. Natomiast teraz trzymają się linii boiska i ani jednego strzału nie oddali. Cała moja taktyka się rozsypała dzięki nowego patchu. Pewnie jak zwykle zrobię sobie przerwę do Fma i zacznę w niego grać gdy wszystkie łatki wyjdą.

Btw, to wszystko bardzo łatwo udowodnić. Wystarczy zrobić uplouda meczy przed i po łatce, żeby zobaczyć kolosalną różnicę.

bartibis Partyzant

18.12.2011 12:41    #1776     Sufler - Porady do gry - Taktyki do Fm07
Coś słabo szukasz. Poszukaj taktyk jasonxa. Jego najlepsze taktyki do tej wersji to blaugrana home i away. Poza tym FM 07 to dosyć łatwa wersja do tworzenia taktyk. Teraz gram w 5 lidze angielskiej (awans z 6) i swoją taktyką idzie mi dość dobrze

andryi Partyzant

18.12.2011 12:41    #1777     Sufler - Porady do gry - Słabe wyniki na nowym patchu
Cholera, zawsze uważałem się za dobrego taktyka, ale nowy patch trochę mi poprzestawiał opinię. Na starym patchu grając Tottenhamem wychodziło mi wszystko, nawet z najlepszymi zespołami moglem wygrać. Do stycznia tylko jedna porażka w lidze i 2 remisy. Zainstalowałem patcha i od 8 ( ! ) spotkań nie mogę wygrać z zespołami pokroju Norwich, Wigan, Swansea. Aż boje się pomyśleć jak przyjdzie mi grac z Man United lub Man City.
Jak zauważyłem teraz najlepsi piłkarze już nie są tak efektywni - stają się przeciętni całkowicie. Ponadto środkowi pomocnicy przestali rozgrywać piłkę, taki Modrić czy Van der Vaart w ciągu meczu nie dają żadnej prostopadłej piłki. Na poprzednim patchu rozgrywali jak trzeba. Ponadto nagle obrońcy stali się ospali strasznie, zero walki, i wręcz okropne wybicia piłki bez sensu.
Jeśli teraz uda się mojemu zespołowi strzelić bramkę to jest ona przypadkowa, zazwyczaj po rykoszecie albo w ogóle samobój. I na koniec jeszcze rozmowy motywacyjne. Nie działają w ogóle rozmowy których wcześniej używałem w konkretnych sytuacjach - efektem zazwyczaj jest to że piłkarze są zgaszeni lub zdenerwowani.

Jest jeszcze duży plus który zauważyłem - mecz rzeczywiście teraz zaczyna sie po strzeleniu pierwszego gola oraz rotacja w składzie stała się dużo ważniejsza.

massio3 Partyzant

17.12.2011 12:28    #1778     Sufler - Porady do gry - PSG i trening Dunc'a
Siema nie jestem zbytnio doswiadczonym graczem dlatego prosze o pomoc.
Gram taktyka Koflok's Goals Galore 2012 i niewiem jakich pilkarzy do jakiego treningu przystawic. Używam treningu Dunc'a i niewiem zbytnio co to jest ,np sweeper targuista itp.
Mój optymalny skład:
Salvatore Sirigu

Emmanuel Mbola
Jan Vertonghen
Mamadou Sakho
Christophe Jallet

Blaise Matuidi
Marvin Martin
Javier Pastore

Nenê
Sidney Sam

Kevin Gameiro
Prosilbym o przystawienie odpowiedniego treningu kazdemu sposrod tych pilkarzy, jezeli ktos uzywa treningu Dunc'a.

robal15 Młody aktywista

16.12.2011 15:39    #1779     Sufler - Porady do gry - Słabe wyniki na nowym patchu
To jest normalka. Przy każdym nowym patchu modyfikują trochę silnik meczowy. Przez co taktykę którą masz staje się bezwartościowa. Zmieniają się schematy rozgrywania piłki np, przed patchem moi zawodnicy zagrywali prostopadle piłki do napastników, przez co miałem dużo sytuacji sam na sam. Teraz natomiast nie podają prostopadłych piłek co równa się z brakiem 100% sytuacji. Aktualnie moje meczy wyglądają jak w hokeju. Zamykam drużynę w zamku, podają wokół pola karnego aż jakiś frajer zadecyduje oddać strzał z dystansu ( strzały 21, celnych 5). Tak się nie da grać.
Taktyki za bardzo nie mogę zmienić, bo bym musiał cały skład wymienić. To jest cały urok patchy. Patche najlepiej instalować przed rozpoczęciem nowej gry, bo inaczej popsuję Ci taktykę jak i całą dotychczasową grę. Bo musisz stworzyć nową taktyką, która będzie pasować pod nowy silnik meczowy. A tego nie dokonasz bez odpowiednich piłkarzy. Czyli save staję się niegrywalny. Mogę już nową karierę zaczynać. Taką samą sytuację miałem rok temu.

Donci Partyzant

15.12.2011 22:46    #1780     Sufler - Porady do gry - Co z ta grą ???
Nie wiem czy zmiana taktyki da rade bo w FM gralem ja ponad 10 sezonow i wygrywalem prawie wszystko inne zespoly tez graja ta sama taktyka , moze to wina asysteta bo zawsze mialem ze preferowal ofensywe , nie wiem czy to ma wplyw ale zawsze staralem sie zeby moj asystent preferowam OFS a tem na ogolnei trenoje taktyke

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution