Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

repus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
05.01.2012 20:43    #1741     Sufler - Porady do gry - Motywacja
Gram taktyką Koflok's Goals Galore 2012 lecz polecnia dla piłkarzy ustawiałem sam. Boczni obrańca mają wysyłać długie podania, lub prostopadłe. Defensywny pomocnik ma ustawioną na suwaku defensywe, jeden z srodkowych pomocników jest też bardziej ustawiony pod defensywe lecz nie całkowicie. Za to drugi z SP bardziej pod ofensywe. Lewy schodzący napastnik ma ustawione na suwaku podania prostopadłe "często". A prawy SN ma więcej możliwości i swobody.

Nie ustawiam pod moich ulubiencó, lecz tych co mają aktualnie dobrą forme. Przykładowo teraz gra u mnie granero, callejon i breno (sciagniety z Bayernu) w podstawowym , choć są teoretycznie słabsi.

Już mnie to zaczyna irytować, remis z Olimpique Marsyllia, choć oni mieli tylko jedną sytuacje którą wykorzystali a ja mnóstwo i zdołali strzelić tylko jedną bramke.
Lepiej ustawiać lewonożnego zawodnika na prawym skrzydle by schodząc do środka mógł lepiej uderzyc?
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Oskwar.89 Partyzant

05.01.2012 20:35    #1742     Sufler - Porady do gry - Motywacja
Bardziej kwestia taktyki. Ja gram Atletico Madryt aktualnie, problemów ze skutecznością nie mam, a w porównaniu z Realem mam słabszych zawodników. Jaką grasz taktyką?jakąś swoją czy ściągniętą?

sirpawel Partyzant

04.01.2012 17:07    #1743     Sufler - Porady do gry - taktyka na urlopie
Witam.Ustawiłem taktyke wraz z poleceniami, ustawieniem itp. i poszedłem na urlop.Po powrocie, wszedlem w terminarz, w dany mecz i Formacje.Ku mojemu zdziwieniu ukazalo sie domyslne ustawienie 4-4-2.Ktoś wie o co chodzi?Pozdro.

kicks Partyzant

04.01.2012 12:23    #1744     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=Siarzewski]Mam dosc, usunalem ten niegrywalny badziew, nie z powodu z jakiego pisze tu niemal kazdy-problemow z taktyka i kiepskich rezultatow, wrecz przeciwnie, szlo mi rewelacyjnie, z 2 na 3 klubow przeznaczonych do spadku awansowalem do wyzszej ligii po 1 sezonie, a Gornikiem Walbrzych nawet wymieniajac tylko 1 zawodnika z pierwszej 11- lewego obronce.

Mam dosc przymykania oka na zenujacy bug, ktory nigdy nie zostal potraktowany przez SI jako bug ani nawet nie przeczytalem tu zeby ktos sie na to skarzyl a mnie az szlag trafia na niego.
Powiedzcie jakie jest prawdopodobienstwo zeby zawodnik druzyny przeciwnej wybil glowa nadlatujaca z wykopu bramkarza pilke na 30 metrow po linii prostej zaliczajac jednoczesnie asyste bo pilka trafia do wychodzacego zza plecow obroncy napastnika? No kur.. niemal zerowe i to nawet przy zalozeniu, ze nikt go nie atakuje, musialby znac wspolrzedne miejsca upadku pilki i posiadac podreczny teleport. A SI nie potrafi juz od x czasu, az nawet nie pamietam od kiedy, naprawic tego koszmarnego buga, fakt, zdarza sie nieco rzadziej niz w FM20011 i poprzednich ale dzis szala goryczy sie przelala- w meczu na wyjezdzie z Nielba stracilem 2 razy w ten sposob bramke!! Bramkarz ma rozgrywac pilke krotko do obroncow ale wiadomo, ze kilka piatek trzeba w meczu wykopac niestety, byla 85 minuta, druzyna ustawiona na powstrzymywanie po czerwonej kartce dla obroncy, bronimy remisu, linia obrony na 2 od 0, bramkarz wykopuje piatke i jeb! pilka idealnie laduje na glowie obroncy rywala, ktory po syla ja przez pol boiska nad glowami moich dzielnych obroncow wprost przed wybiegajacego snajpera Nielby, jeb! gol! wiesniaki z Wągrowca szaleja na trybunach..ctrl alt del, fuck off SI! [/quote]

Może zamiast narzekać ze nie FM niejest idealny, naucz się robić gry i stwórz własną, chętnie ją sprawdze.

Siarzewski Partyzant

03.01.2012 18:39    #1745     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Mam dosc, usunalem ten niegrywalny badziew, nie z powodu z jakiego pisze tu niemal kazdy-problemow z taktyka i kiepskich rezultatow, wrecz przeciwnie, szlo mi rewelacyjnie, z 2 na 3 klubow przeznaczonych do spadku awansowalem do wyzszej ligii po 1 sezonie, a Gornikiem Walbrzych nawet wymieniajac tylko 1 zawodnika z pierwszej 11- lewego obronce.

Mam dosc przymykania oka na zenujacy bug, ktory nigdy nie zostal potraktowany przez SI jako bug ani nawet nie przeczytalem tu zeby ktos sie na to skarzyl a mnie az szlag trafia na niego.
Powiedzcie jakie jest prawdopodobienstwo zeby zawodnik druzyny przeciwnej wybil glowa nadlatujaca z wykopu bramkarza pilke na 30 metrow po linii prostej zaliczajac jednoczesnie asyste bo pilka trafia do wychodzacego zza plecow obroncy napastnika? No kur.. niemal zerowe i to nawet przy zalozeniu, ze nikt go nie atakuje, musialby znac wspolrzedne miejsca upadku pilki i posiadac podreczny teleport. A SI nie potrafi juz od x czasu, az nawet nie pamietam od kiedy, naprawic tego koszmarnego buga, fakt, zdarza sie nieco rzadziej niz w FM20011 i poprzednich ale dzis szala goryczy sie przelala- w meczu na wyjezdzie z Nielba stracilem 2 razy w ten sposob bramke!! Bramkarz ma rozgrywac pilke krotko do obroncow ale wiadomo, ze kilka piatek trzeba w meczu wykopac niestety, byla 85 minuta, druzyna ustawiona na powstrzymywanie po czerwonej kartce dla obroncy, bronimy remisu, linia obrony na 2 od 0, bramkarz wykopuje piatke i jeb! pilka idealnie laduje na glowie obroncy rywala, ktory po syla ja przez pol boiska nad glowami moich dzielnych obroncow wprost przed wybiegajacego snajpera Nielby, jeb! gol! wiesniaki z Wągrowca szaleja na trybunach..ctrl alt del, fuck off SI!

yankes750 Partyzant

31.12.2011 11:08    #1746     Sufler - Porady do gry - Jak grać w FM 2008
Zmieniłem gwałtownie taktykę i widać poprawę w grze.
Skrzydłowym ustawiłem strzałkę schodzenia do środka, ustawiłem dwóch środkowych pomocników, jeden ze strzałką do defensywy, drugi do ataku i wygrałem mecz 4-1.
Dzięki todol za rady, bo po części zastosowałem się do twoich porad, z tym że zamiast krótkich podań ustawiłem bezpośrednie.
Zobaczymy jak ta nowa taktyka sprawdzi się w meczach ligowych, lecz mam jeszcze problem ze stałymi fragmentami gry.
Mógłby ktoś podpowiedzieć, jak strzelać z rzutów rożnych najwięcej bramek?

todol Partyzant

31.12.2011 10:41    #1747     Sufler - Porady do gry - Jak grać w FM 2008
akurat FM 08 jest bardzo łatwy i nie trzeba cudować z taktyką pamiętam, że często grałem 4-1-2-2-1(w FM to będzie jako 4-3-3 normal) i ustawienia:
-swoboda taktyczna: ograniczona
-nastawienie: ofensywne(1 suwak przed norma)
-podania: krótkie
-tempo: wolne
-kontry: tak
-ofsajdy: nie
-szerokość: wąsko
-linia obronna: norma(ale ze 3 suwaki przed cofnięty)
-pressing na całym boiku
więcej nie pamiętam, taka taktyka sprawdzała się w każdym klubie

yankes750 Partyzant

31.12.2011 09:23    #1748     Sufler - Porady do gry - Jak grać w FM 2008
Gram taktyką 4-1-3-2 lub 4-1-4-1 z dwoma wysuniętymi skrzydłowymi.
Obrona ustawiona jest w jednej linii, jeden defensywny pomocnik.

Chodzi mi np. o to, czy w tej wersji lepiej spisują się wysunięci skrzydłowi, czy prawi pomocnicy.
To samo tyczy się środkowych pomocników, lepiej ustawiać ich jako Ofensywny środkowy pomocnik, czy środkowy pomocnik
W FM12 grałem zawsze z wysuniętymi skrzydłowymi i dwoma, bądź jednym środkowym pomocnikiem ofensywnym.

Damian907 Partyzant

30.12.2011 22:46    #1749     Sufler - Porady do gry - Jak grać w FM 2008
Jaką grasz taktyką?
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

baluszek Partyzant

30.12.2011 17:29    #1750     Sufler - Porady do gry - Pozycja w klubie
w Taktyce na Podpowiedzi Wspolpracownikow/Asystenta nad taktyka obok Rozgrywki i Rozmowa z Mediami chyba. Nie jestem pewien bo nie mam FM11 zainstalowanego

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution