Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Tome888 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
15.01.2012 11:17    #1721     Sufler - Porady do gry - Taktyka
Nie bójcie się nie będę pytał jaką taktykę wybrać. Mam inny problem. Jak wiecie nie ma jeszcze zbyt wiele taktyk do fm2012. Jest pare, ale żadna mi nie odpowaida. W fm2010 grałem taktyka Complete Dominance (nie będę dawał linku bo to konkurencyjne forum). Jest to taktyka, która najbardziej mi odpowiada bo nie mam dobrych skrzydłowych. I tu jest moje pytanie.
Czy jest jakiś sposób na to żeby jakoś zedytować albo skonfigurować plik tak aby można było go wczytać w fm2012?
PS: Lepiej, żeby się dało bo jest dużo roboty z "przepisywaniem" taktyki i poleceń indywidualnych.
PS2: Tworze nowy temat, ponieważ nie znalazłem podobnego.

chwal01 Partyzant

14.01.2012 21:51    #1722     Sufler - Porady do gry - taktyka
niwiem czy byl juz taki temat (ja nie znalazlem). wiec do rzeczy potrzebuje taktyki do barcelony i zeby grali taki futbol jak naprawde czyli duze posiadanie pilki. prosze o pomoc

kicks Partyzant

[quote=Tome888]Siema. Szukam klubu z kilkoma fajnymi talentami. Najlepiej żeby klub miał od 2-10 milionów euro na transfery. Ważne jest też żeby szkółka juniorów była przynajmniej dobra, a najlepiej doskonała. Chce oprzeć mój klub na młodych. Liga może być każda. Fm2012

PS: Jeśli klub występuje w lidze hiszpańskiej, francuskiej, włoskiej, niemieckiej i angielskiej to klub nie może być z czołówki(4-5 najlepszych).
PS2: Fajnie by było żeby klub miał dobrych skrzydłowych ponieważ będę grał taktyką Koflok's Goals Galore 2012.[/quote]

Może AS Roma ( fajny skład, a zawsze jak gram włoską to kończą w srodku tabeli, więc to ciekawe wyzwanie)
Talenty, dobra szkółka ? można zastąpić te słowa jednym.. AJAX
Spróbuj także posmakować Rody JC
Porto i Benfica tez maja dobrych młodych zawodników.

Valdi91 Młody aktywista

13.01.2012 21:11    #1724     Sufler - Porady do gry - Tragiczna końcówka sezonu ...
Miałem podobnie u mnie w Tottenham'ie. 1. sezon bardzo ładnie grali, ale już pod koniec zaczęli gubić formę. Moje szanse na tytuł ograniczyły się do 3 miejsca w lidze, ale i tak nie było źle. Drugi sezon - porażka. Zespół kontynuował swoją niechlubną passę z końca 1. sezonu. Skończyłem sezon na wymęczonym, zdobytym rzutem na taśmę w ostatniej kolejce 5. miejscu, o pucharach nie wspomnę (i tak cud, że udało mi się wyjść z grupy w LM z taką formą). 3 sezon - zacząłem rotować składem, taktyką. Czy pomogło nie wiem, wyniki były ciut lepsze, lecz jak na tą klasę zespołu - nadal fatalne. Nie zdążyłem przetestować tego do końca, ponieważ Tottenham mnie zwolnił. Zgłosiłem się do Leeds, grając moją starą taktyką z początków gry Spurs również nie szło mi za dobrze, zirytowany długą serią rozczarowujących wyników na zakończenie sezonu rzuciłem tę robotę (kiedy przyszedłem do Leeds byli na miejscu spadkowym, wyciągnąłem ich na 10 miejsce, ale patrząc po wynikach mogło być o wiele wyżej). W akcie desperacji przysiadłem porządnie nad nową taktyką. Zrobiłem 3 - ofensywną, kontrę i defensywną. Everton spadł z Premier League, więc zwolnili trenera a mnie wydawało się to świetną przygodą, więc się tam zgłosiłem. Przyjęli mnie, grając moją nową taktyką bez problemów wywalczyłem awans z powrotem do Premiership, a teraz mając za cel utrzymanie się w lidze zajmuję miejsce w pierwsze dziesiątce. Obecnie jestem zadowolony, status bezpieczeństwa mojej posady to "Nie do ruszenia". Dlatego na bazie własnych doświadczeń proponuję pogrzebać przy taktyce. Również mnie irytowało, gdy w Tottenham'ie taktyką, pod którą padały Chelsea, Arsenal czy Man U przegrywałem później z Cardiff, Leicester czy West Brom. Ale widocznie coś w tym jest, zmieniłem taktykę i wyniki znów są dobre.

Tome888 Partyzant

Siema. Szukam klubu z kilkoma fajnymi talentami. Najlepiej żeby klub miał od 2-10 milionów euro na transfery. Ważne jest też żeby szkółka juniorów była przynajmniej dobra, a najlepiej doskonała. Chce oprzeć mój klub na młodych. Liga może być każda. Fm2012

PS: Jeśli klub występuje w lidze hiszpańskiej, francuskiej, włoskiej, niemieckiej i angielskiej to klub nie może być z czołówki(4-5 najlepszych).
PS2: Fajnie by było żeby klub miał dobrych skrzydłowych ponieważ będę grał taktyką Koflok's Goals Galore 2012.

Slayer666 Partyzant

12.01.2012 19:39    #1726     Sufler - Porady do gry - Sztab szkoleniowy
Ja zawsze przymykam oko na atrybuty techniczne, bo dla mnie najważniejsze są psychiczne. Jeżeli trener ma motywowanie, determinacje, poziom dyscypliny na 17,18 to nawet jeśli techniczne ma na ok. 12,13 to jest dla mnie miodzio. Co mi po trenerze z wartością atrybutu defensywa i taktyka na 18 skoro przez katastrofalną strefę mentalną nie potrafi pod czas treningu wydobyc z mojego piłkarza tego co najlepsze?

Valdi91 Młody aktywista

12.01.2012 19:29    #1727     Sufler - Porady do gry - Sztab szkoleniowy
Witam serdecznie.

Mam pytanie odnośnie członków sztabu szkoleniowego. Mianowicie, zatrudniam trenera, u którego wartość treningu defensywnego wynosi 20, i przydzielając go jako jedynego trenera do defensywy, oceną tej kategorii są zaledwie 3-3.5 gwiazdki. Zatrudnię innego, również przy wartości treningu defensywy 20 to ma 4-5 gwiazdek. Dlaczego tak jest? Czy muszę zatrudniać wszystkich trenerów z wartością danego skill'a 20 by sprawdzić, który jest najlepszy? Prowadzę klub już 3 sezon i nadal nie mam zoptymalizowanego sztabu, mimo, że moi trenerzy w swoich kategoriach mają max skill'a, to ciągle takie kategorie jak defensywa czy taktyka mają po 3.5 gwiazdki. Moje pytanie więc brzmi, od czego to zależy, że treningi pozornie takich samych trenerów przynoszą tak różne rezultaty?

Zamieszczam SS: http://www.picsh(...)ll/57468

Z góry dzięki za odpowiedź.

nyord Partyzant

Prosze o szybka odpowiedz.
Moje wymagania:
- klub grajacy w Le/Lm moze grac w kwalifikacjach
- miejsce w lidze nie wazne
- liga nie moze byc angielska
- rozbudowany scauting
- Dobre obiekty mlodziezowe

No i fajna zabawa klubem i nowymi newgenami :P

Ps.
Moja ulubiona taktyka to 4-1-2-2-1

kicks Partyzant

11.01.2012 00:34    #1729     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=Valdi91]Witam serdecznie.

Moim pytaniem jest iloma taktykami grać, by uzyskać optymalne wyniki? Niektórzy radzili mi, by rotować taktykami, tak też robiłem, u siebie ofensywa, wyjazdy kontra, przy zadowalających wynikach defensywa. Jednak u mnie się to nie sprawdza, nadal mam bardzo marne wyniki jak na klasy klubów, którymi grałem. Grając Tottenham'em miałem uważam, że dobrą taktykę, bo pozwoliła mi zająć 3. miejsce w lidze. Jednak później (pod koniec 1. sezonu i cały późniejszy czas) chłopaki taktyką, którą jechali Chelsea czy Man U nie potrafili wygrać z Boltonem, Leicester czy Cardiff. Same zaskakujące remisy i rozczarowujące porażki z ligowymi słabiakami, bardzo często na własnym podwórku. Z kolei testerzy taktyk z tego co piszą, ustawiają daną taktykę, wybierają skład i symulują cały sezon idąc na urlop, i na podstawie osiągniętych wyników oceniają siłę taktyki, co za tym idzie klub gra cały sezon 1 taktyką. Proszę o radę, ponieważ moja taktyka straciła swój blask z początku 1. sezonu, zwolnili mnie przez to z Tottenham'u, a teraz w Leeds nie jest nic lepiej. Dodam tylko, że takie sprawy jak morale czy trening są u mnie bardzo rzetelnie kontrolowane i cały czas utrzymywane na wysokim poziomie (znakomite morale mimo rozczarowujących wyników, o trening i sztab szkoleniowy również dbam, cały czas sukcesywnie go wzmacniając).[/quote]

Pewnie Cię zawiodę ale nie da się ciągle wygrywać.Dla przykładu, gram z kumplem multiplayer ja Arsenalem on Tottenhamem, w pierwszym sezonie byłem 4 + 1/4 LM później byłem 1 :) oraz finał LM (przegrany niestety) / w kolejnym sezonie w lidze miejsce 5. oraz wygrana LM.

Nie licz na szybkie sukcesy, buduj swoją potęgę..

Zawsze ustawiam 3 taktyki, przy czym dwie takie same ale z innymi poleceniami dla drużyny. W jednej wersji bardziej ofensywnie, w drugiej defensywnie. i trzecie którą lubię mieć a z reguły jej nie używam.

Życzę sukcesów.

Valdi91 Młody aktywista

10.01.2012 23:54    #1730     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam serdecznie.

Moim pytaniem jest iloma taktykami grać, by uzyskać optymalne wyniki? Niektórzy radzili mi, by rotować taktykami, tak też robiłem, u siebie ofensywa, wyjazdy kontra, przy zadowalających wynikach defensywa. Jednak u mnie się to nie sprawdza, nadal mam bardzo marne wyniki jak na klasy klubów, którymi grałem. Grając Tottenham'em miałem uważam, że dobrą taktykę, bo pozwoliła mi zająć 3. miejsce w lidze. Jednak później (pod koniec 1. sezonu i cały późniejszy czas) chłopaki taktyką, którą jechali Chelsea czy Man U nie potrafili wygrać z Boltonem, Leicester czy Cardiff. Same zaskakujące remisy i rozczarowujące porażki z ligowymi słabiakami, bardzo często na własnym podwórku. Z kolei testerzy taktyk z tego co piszą, ustawiają daną taktykę, wybierają skład i symulują cały sezon idąc na urlop, i na podstawie osiągniętych wyników oceniają siłę taktyki, co za tym idzie klub gra cały sezon 1 taktyką. Proszę o radę, ponieważ moja taktyka straciła swój blask z początku 1. sezonu, zwolnili mnie przez to z Tottenham'u, a teraz w Leeds nie jest nic lepiej. Dodam tylko, że takie sprawy jak morale czy trening są u mnie bardzo rzetelnie kontrolowane i cały czas utrzymywane na wysokim poziomie (znakomite morale mimo rozczarowujących wyników, o trening i sztab szkoleniowy również dbam, cały czas sukcesywnie go wzmacniając).

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution