Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Cookies Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.02.2012 16:54    #1681     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Zacząłem grę Arsenal i w związku z tym mam pytanie jak ustawić drużynę jakie dać jej nastawienie, szerokość gry itd. aby grała tak jak ten prawdziwy ARSENAL czyli wiele podań, długie utrzymywanie się przy piłce widowiskowość i SKUTECZNOŚĆ.
Czy jest w ogóle taka taktyka w tej wersji FM? Prosił bym o szczegółową analizę i kompletna radę.

Pozdrawiam i życzę miłej gry.

Liberatus1989 Partyzant

11.02.2012 22:15    #1682     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam
Mam zamiar grać taktyką 4-2-4 w Hoffenheim z ofensywnym nastawieniem, podaniami bardziej bezpośrednimi, szeroko oraz szybkim tempem. I mam problem: czy opłaca się grać na rozgrywającego w tej taktyce, którą podałem? A i jeszcze jedno: jeżeli w poleceniach drużynowych zaznaczę grę na rozgrywającego i odgrywającego czy będzie to się wzajemnie wykluczać? Jestem początkujący i bardzo proszę o pomoc :)

Valdi91 Młody aktywista

07.02.2012 12:41    #1683     Sufler - Porady do gry - Brak walki
Ja również borykałem się z problemem prowadzenia do 80 min. 3:0 by ostatecznie zremisować mecz. Chwała Bogu, że zremisować, bo kilka minut więcej wystarczyłoby, bym przegrał. W moim przypadku winę miała taktyka. Jeśli nie miażdżyłem rywala, to w końcówce spotkania zawsze nerwówka. Zmieniłem taktykę i teraz jest git. Nie cisną mnie już tak pod koniec spotkania, dodatkowo, jeśli widzę, że rywale w końcówce przejmują inicjatywę, a moje prowadzenie jest jednobramkowe, wydaję takie polecenia jak gra piłką, chwila odpoczynku, w skrajnych przypadkach, kiedy robi się naprawdę niefajnie - strzały z każdej pozycji. Zazwyczaj pomaga, ale tutaj na nic nie ma reguły, była i sytuacja, że przesunąłem cały zespół do obrony wydając same defensywne instrukcje, a i tak wbili mi 2 bramki. Nie wiem, jakim grasz ustawieniem, ale możesz spróbować na ostatnie minuty meczu przesunąć jednego z pomocników/napastników na DPŚ. No i obowiązkowo gra na czas w końcówce spotkania.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
05.02.2012 13:17    #1684     Sufler - Porady do gry - Szukam taktyki 4-3-3
Skoro Google nie wie, to ja się poddaję. Spróbuj ustawić coś samodzielnie, są poradniki w artykułach, temat o taktykach w Suflerze.

xxxBrowarekxxx Partyzant

05.02.2012 13:02    #1685     Sufler - Porady do gry - Szukam taktyki 4-3-3
Witam. Gram Lechią (1 miejsce w ranku światowym). Mam 2029 rok. Dotychczas grałem taktyką 4-4-2, lecz ciężko znależć dobrych skrzydłowych i chcę spróbować swoich sił taktyką 4-3-3. Wie ktoś skąd taką można zassać ?

HALA MADRID Partyzant

05.02.2012 11:59    #1686     Sufler - Porady do gry - Na Barcelone
Witam mam taki problem gdyż gram Sevilla 1 sezon jestem w połowie sezonu ograłem Real Madryt 1:0 taktyką Barcelony ale teraz gram z Valencia która gra taktyką Barcelony przegrałem 2:0 potrzebuje pomocy bo szykuje się rewanż jak ustawić ich mój team na rywala ?

dino99 Partyzant

04.02.2012 19:13    #1687     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Styl gry mieszany, prowadzenie gry, 1 opś + skrzydłowi.

Gram teraz Malaga i żaden z napastników nie osiąga poziomu " przyzwoitości ", 15 kolejek ligowych, kilka meczy w CdR a statystyki napastników wyglądają następująco Rondon 14meczy/4gole RvN 8/0 najlepiej wygląda 17 Niang 12/3. Jestem w kropce bo ta samą taktyka grałem Tottenhamem gdzie napastnicy grali bardzo solidnie, a w drugim sezonie gdy kupiłem Edisona to w ogóle była magia.

hera Młody aktywista

[quote=Yanki]Jak kolega wyżej, straciłem sens gry i szukam zespołu:
- Koniecznie z Europy, no i najwyższa liga
- Nie taki, ktory kandyduje do mistrzostwa, tylko taki jak Borussia D. w zezłym roku, który może sprawić niespodziankę
- Może być też ze środka tabeli ale aby miał pieniądze na transfery
- I przede wszystkim żeby nie trzeba było całego dnia spędzić nad taktyką któa i tak nie będzie funkcjonowała bo zawodnicy jej nie rozumieją
- A także przyjemność z gry (:[/quote]

Sevilla - mniej więcej średniak, bogaty klub, po przerzuceniu kasy z płac na fundusz transferowy i sprzedaży paru niepotrzebnych zawodników, plus kupowania części piłkarzy na raty w pierwszym sezonie wyciągnąłem 33 mln. Masz genialnych skrzydłowych: Perotti i Navas, po dobrych transferach można namieszać w lidze.

Villareal - podobnie jak wyżej, tyle, że grasz bez skrzydłowych, ale za to masz genialny duet napastników, Rossi i Nilmar. Wąskie 4-3-1-2 kosi. Z kasą podobnie jak w Sevilli, ponad 20 baniek spokojnie wyciągniesz.

Genoa - grałem jeszcze na starym patchu, bogaty klub, ok. 20 milionów w pierwszym sezonie uda ci się wyciągnąć na wzmocnienia. Grałem połowę sezonu, byłem cały czas w okolicach 4-6 miejsca. Z tym, że liga włoska nie dla mnie.

Nie rozumiem Twojego podpunktu z taktyką, jak zrobisz odpowiednią POD drużynę, to nie widzę problemu żeby zawodnicy jej nie rozumieli.

Valdi91 Młody aktywista

04.02.2012 12:28    #1689     Sufler - Porady do gry - Styl gry a mentalność.
Aha, dzięki chłopaki, teraz rozumiem. Jeszcze jedno pytanie odnośnie zgrania zespołu - czy klasa owego teamu ma znacznie? Obecnie gram Castillą, taktyka opanowana do maxa więc cały czas trenują teraz zgranie, jako że w drużynie pojawiło się sporo nowych twarzy. Jak zaczną tworzyć kolektyw również mogę pozwolić sobie na płynny/bardzo płynny styl gry? Czy są to style przeznaczone jedynie dla mocniejszych teamów? W mojej domowej, ofensywnej taktyce mam styl płynny i całkiem ładnie sobie radzą, z kontry póki co trochę boję się grać, bo nie dość, że to 3. liga to jeszcze nie raz potrafili zaskoczyć mnie samobójem, który załapałby się do najpiękniejszych bramek sezonu. Zawodnicy dość słabi, młodzi i bez doświadczenia (czasem uda się ściągnąć kogoś 26-31 lat, ale przeważnie sami 18-22), więc nie chciałbym przedobrzyć, z tym stylem gry.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

04.02.2012 11:30    #1690     Sufler - Porady do gry - Słaba forma na koniec sezonu
Ja bym proponował koledze Cinek1013 nie zmieniać taktyki co chwila(napisałeś że masz 3 taktyki),a jedynie polecenia - ja gram jedna taktyką cały sezon tylko zmieniam polecenia w zależności od przeciwnika i nie mam tego typu problemu słabszej końcówki sezonu, chociaż wiadomo że słabsze mecze pojedyncze zdażyć się mogą zawsze czy to w realnej piłce czy w FM.Poza tym rotacji dużej też nie można robić jedynie małe korekty w zależności od meczu i powolne wprowadzanie nowych zawodników do pierwszego składu...to wszystko co mi przychodzi do głowy i co ja stosuję osobiście...pzdr

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution