Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

repus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
22.02.2012 15:38    #1671     Sufler - Porady do gry - Taktyka
Witam, stworzyłem taktykę i wypróbowałem ją na parę meczy które wysoko wygrałem. Teraz gram dalej lecz taktyka się nie sprawdza. Pierw myślałem iż to spadek formy (chociaż tak drastyczny? ) lecz podczas trzeciego słabego meczu zmieniłem taktykę na tą od Kofloka i gra się odrazu poprawiła.

Dlaczego się tak dzieje skoro to nie forma jest odpowiedzialna ani morale?
To były następujące mecze :
Legia 8-0 Cracovia
Zagłebie 0-2 Legia (5 setek)
Lech 1-5 Legia
Lokomotiv Sofia 2-6 Legia
Legia 4-0 Śląsk
Rapid Bukareszt 1-5 Legia
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

baszczu17 Partyzant

21.02.2012 16:36    #1672     Sufler - Porady do gry - Suarez. Jak go ustawić
Gram taktyką 4-3-1-2
Nie mam pomysłu jak ustawić Suareza. Drugim w parze napastnikiem jest Carroll

wikthor Partyzant

20.02.2012 20:12    #1673     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=kajn]Ja bym skrócił podania, przy bezpośrednich wykluczasz troche ten swój silny środek. I mogę się mylić ale ustawienie szerokiej gry przy grze bez skrzydeł to głupota i chyba tu leży problem ze zmęczeniem (Twoi gracze muszą biegać jak szaleni od linii do linii).
No i wyeliminowałbym grę z kontrataku - masz taktyką do panowania w środku pola a nie do liczenia na szybkie kontry.

Wąska gra - krótkie podania i bez kontr - ustaw tak na 2-3 mecze i zobacz czy pomożę.

I skoro masz OP z WR i ŚP z WR to nie rób tak. Ja bym tak nie robił. Ustaw OP rolę zwykłego OP. W ogóle za dużo masz tych rozgrywających, to Ci nie pomoże w rozgrywaniu piłki a bardziej utrudni. Z DP zrób zwykłego DP z OP zwykłego OP a ŚP niech sobie rozgrywa.[/quote]
Ok dzieki napewno poróbuje! Ale z tymi niewykorzystanymi sytuacjami napstników to w ogole nie mam pojęcia co zrobić.

kajn Partyzant

20.02.2012 10:35    #1674     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Ja bym skrócił podania, przy bezpośrednich wykluczasz troche ten swój silny środek. I mogę się mylić ale ustawienie szerokiej gry przy grze bez skrzydeł to głupota i chyba tu leży problem ze zmęczeniem (Twoi gracze muszą biegać jak szaleni od linii do linii).
No i wyeliminowałbym grę z kontrataku - masz taktyką do panowania w środku pola a nie do liczenia na szybkie kontry.

Wąska gra - krótkie podania i bez kontr - ustaw tak na 2-3 mecze i zobacz czy pomożę.

I skoro masz OP z WR i ŚP z WR to nie rób tak. Ja bym tak nie robił. Ustaw OP rolę zwykłego OP. W ogóle za dużo masz tych rozgrywających, to Ci nie pomoże w rozgrywaniu piłki a bardziej utrudni. Z DP zrób zwykłego DP z OP zwykłego OP a ŚP niech sobie rozgrywa.

wikthor Partyzant

19.02.2012 16:24    #1675     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam! Gram w FM2012, Blackpool. Mam problem i potrzebuje pomocy kogoś kto rozwiązał taki problem lub wie jak to zrobić. Jak wspomniałem gram Blackpool, 4-1-2-1-2(jak to wygląda jest w linku), atak środkiem, bo tu mam naprawdę dobrych zawodników. Cisnę przeciwników, posiadanie piłki ok. 60%, utrzymuję się przy piłce, prostopadłe podanie, napastnik wychodzi sam na sam i......... nie ma bramki. Rekord z ostatniego meczu to 7 niewykorzystanych sytuacji sam na sam z bramkarzem :O, 2 konterki i przegrywam 2:1. Dlaczego? Wiem że nie wszyscy są urodzonymi snajperami, ale 7 sam na sam i nic?
Jeszcze drugi problem dlaczego moi zawodnicy po 60 minutach sa już bardzo wyczepani? Wynika to z ich predyspozycji czy ja popełniam jakiś błąd?(polecenia dla drużyny w linku)

http://img52(...)tyka.png

repus Młody aktywista

Nic jak tylko czekać, zawsze możesz podciągnąć reprezentacje taktykami ale piłkarzy klasy światowej nie zrobisz.
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

karolpol Partyzant

Cześć,
Mam rok 2017 ,chciałbym pomóc reprezentacji Polski wrócić do gry .
Ma aktualnie pozycję poza "setką" i teraz pytanie.
Jak z słabej już reprezentacji ,zacząć się liczyć w świecie piłkarskim . W polce nie ma żadnych juniorów ,którzy by mogli za kilka lat wygrać ME lub MŚ .
Czy tylko dobrymi taktykami i strategiami mogę coś zdziałać ?

damic Partyzant

18.02.2012 16:53    #1678     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Ja gram taktyką pokazaną w screenie, ale tracę bramki po akcjach rywali rozgrywanych skrzydłem, jak temu zaradzić?
FM 09
PS.Nie chcę rezygnować ze skrzydłowych.

Liberatus1989 Partyzant

Witam
Mam zamiar grać taktyką 4-2-4 w Hoffenheim z ofensywnym nastawieniem, podaniami bardziej bezpośrednimi, szeroko oraz szybkim tempem. I mam problem: czy opłaca się grać na rozgrywającego w tej taktyce, którą podałem? A i jeszcze jedno: jeżeli w poleceniach drużynowych zaznaczę grę na rozgrywającego i odgrywającego czy będzie to się wzajemnie wykluczać? Jestem początkujący i bardzo proszę o pomoc :)

Liberatus1989 Partyzant

12.02.2012 17:02    #1680     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Ponawiam:
Mam zamiar grać taktyką 4-2-4 w Hoffenheim z ofensywnym nastawieniem, podaniami bardziej bezpośrednimi, szeroko oraz szybkim tempem. I mam problem: czy opłaca się grać na rozgrywającego w tej taktyce, którą podałem? A i jeszcze jedno: jeżeli w poleceniach drużynowych zaznaczę grę na rozgrywającego i odgrywającego czy będzie to się wzajemnie wykluczać? Jestem początkujący i bardzo proszę o pomoc :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution