Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Drinkwater Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
21.03.2012 22:42    #1641     Football Manager - Świat taktyki - Świat treningu
Zdarza się, że mamy problem z treningiem . Potrzebujemy porady, chcemy przedyskutować jakąś kwestie. W tym miejscu będzie można toczyć tego typu dyskusje.

Na początek może garść linków do poradników na stronie:

Jeśli szukasz gotowych reżimów treningowych zajrzyj tutaj.
The only person standing in your way is you.

Kwa_Kwa_2415 Partyzant

20.03.2012 20:19    #1642     Inne - Piłka nożna - Serie A
Oj tam oj tam, przecież wiem, jakie Inter odniósł sukcesy. Minus dwa mistrzostwa, oczywiście. Duch kibica się odezwał z tym środkiem tabeli. ;d
A tak mówiąc poważnie to szkoda, że Inter odpadł z LM, bo po pierwsze, to włoski klub jednak, po drugie Marsylii nie trawię. No, ale Ranieri i jego taktyka oraz zmiany. ;d
A tak z innej beczki: ciekawe, kto awansuje do finału jutro. Napoli czy Siena, bo wolałbym jednak Napoli.
Serce w bieli, krew w czerni, na zawsze Juve wierni!

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
Najzwyczajniejsze w świecie 4-3-3. OP-OŚ-OŚ-OL 3x PŚ i 3x NŚ, ról, ustawień i niczego innego nie zdradzę, taktyka prawdopodobniej wyląduje w AT, jak jeszcze trochę ją potestuję i pomieszam, bo jest jeszcze parę szczegółów, które wymagają poprawy.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Leo146 Partyzant

Bolson ma racje. Taktyka 4-3-3 wymiata. Dzieki tej taktyce odnioslem spory sukces w Ajaxie Amsterdam. W ligach takich jak polska ekstraklasa czy 6 liga angielska rowniez sie sprawdza.

wietnam Partyzant

Tutaj piszemy o naszych ulubionych formacjach i taktykach. Chodzi o takie ustawienia, które dawały nam wiele trofeów.

chwal01 Partyzant

13.03.2012 20:37    #1646     Sufler - Porady do gry - taktyka
witam. gram w fma od wersji 05 i zawsze tworzylem dobre taktyki ktore pozwalaly na zwyciestwa w rozgrywkach, a w 12 nie moge stworzyc zadnej dobrej taktyki. wiec pytanie do wyjadaczy 12: czy pomogl by mi ktos stworzyc taktyke. z gory dziekuje

ElHarnasReaktywa... Młody aktywista

12.03.2012 21:07    #1647     Sufler - Porady do gry - Delac pozwolenie o prace.
Rozegrałem 4 sezony. Dwa razy wygrałem Premier League, dwa razy vice-mistrzostwo, raz Lige Mistrzów(3 razy przegrałem półfinał z Realem). Cały czas gram jedną taktyką. Dwóch środkowych obrońców. Przed nimi defensywny pomocnik i dwóch wysuniętych bocznych obrońców. W pomocy dwóch środkowych(jeden rozgrywający, drugi odbierający piłkę) i trzech napastników na szpicy obok siebie( dwóch lisów i odgrywający).

McEchran u mnie nic nie pograł. Na wypożyczeniu w Vitesse został wybrany najlepszym zawodnikiem ligi,ale umiejętności nie rozwinął i nie miał szans na załapanie się do składu u mnie. Aktualnie wzmacnia rezerwy Evertonu.

David Luiz jest u mnie kapitanem od tego sezonu. Wcześniej był vice za Terrym co i tak oznaczało bycie kapitanem, bo Terrego wygryzł Chalobah

Akontipus Partyzant

10.03.2012 21:47    #1648     Sufler - Porady do gry - Obrońcy
[quote=repus]Witam was, mam otóż problem z obrońcami. Idzie sobie taki pan z dryblingiem 7 wjeżdża pomiędzy moich 3 obrońców z odbiorem i kryciem około 17 i strzela bramkę. Ja jakoś takiego szczęścia nie mam.

Morale wysokie to nie wiem o co może chodzić. [/quote]

Wiesz, o takim problemie można by pisać książki. Ja mam problem ze skutecznością już szósty sezon a miałem badź mam strikerow pokroju 31 letnich Teveza, Torresa czy młodych Muniaina, Fierro na regenach mutantach kończąc. Grałem juz 3 taktykami i wszytskie byly ofensywn, więc logicznych wytlumaczeń nie mam. A pewnie jakiś "ekspert" z FM-base wymieniłby ze 120 powodów typu motywacja, konferencje, nastawienie itp duperele.
Wracając do Twojego pytania, to oczywiście jest kilka czynników. Motywacja jest bardzo ważna o ile nie najważniejsza. Druga sprawa to nastawienie/mentalność. Jak grasz zbyt ofensywnie, szczególnie na wyjeździe Twoi ( i moi ) obrońcy zachowują się jak makiety. Kolejny powód to może być np brak zgrania, kupiłeś 2 nowych, dobrych DC ale potrzebują czasu na zaaklimatyzowanie, zwłaszcza jeśli mówią w innym języku niż reszta. No i ważne są polecenia indywidualne dla przeciwników. Jeśli widzisz gościa ze słabą techniką i dryblingiem, daj mu pressing i ostre wślizgi.
Co do linii obrony to się nie zgadzam. Osobiście gram od 6 sezonów raczej wysuniętą linią i tarce około 0,4 bramki na mecz. Jeśli już dostaje bramki to po debilnych wybiciach obrońców kompa które dziwnym przypadkiem idealnie spadają pod nogi strikerów. Zgadzam się co do zwrotności i szybkości bo jeśli np wystawisz wysoko Ballesterosa na przeciwko jakiegoś sprintera nawet z drb 7 to będzie kłopot.
Ogólnie polecam uzbroić się w cierpliwość, gdyż według mnie, dawno nie wydano tak "złośliwego" FMa. Ogólnie jakieś 80% które przegrywam lub remisuje, to są mecze gdzie większość powinienem wygrać jakieś 3-0,3-1. Niedawno w meczu Liverpoolu widziałem, iż mają 23 "obramowania bramki" w sezonie. Co tam, 23 woodworki to moje najmniejsze osiągnięcie. Najwięcej miałem 37 w samej lidze. Jaki powód?? Taki sam jak "Idzie sobie taki pan z dryblingiem 7 wjeżdża pomiędzy moich 3 obrońców z odbiorem i kryciem około 17 i strzela bramkę". PZDR

PS. Właśnie wygrałem u siebie 1-0 z Herculesem. 40 strzałów, 6 setek, 3 słupki, 16 half chance. Atak i pomoc Torres-Mata-Fierro/ Thiago, Ganso, Martinez. Wiekszość graczy byla "happy" lub "motivated" po mojej przemowie przedmeczowej. Cuda na kiju, Czar PGRów....

ship111 Partyzant

10.03.2012 18:42    #1649     Sufler - Porady do gry - problem ze skórką?
Panowie, mam pytania odnośnie FM2012.
I. W miejscu gdzie zaznacza się kategorie treningowe ( np. siła, taktyka, BR-chwytanie ), także nie widzicie ataku i ofensywy? Są wszystkie jednostki od siły po defensywę, ale nie ma żadnego suwaka abym mógł zjechać w dół i odhaczyć atak bądź ofensywę. Tragedia.

II.Druga kwestia to trening juniorów. Wybierając "pierwszy skład" pojawiają się w rządku opcje do wyboru - podpowiedzi współpracowników, TRENING, Numery zawodników, Rejestracja składu, Zebranie zespołu. Wybierając "drużynę U-18" Trening gdzieś znika, a reszta opcji jest jakby zamazana i nie można ich wybrać. Jak tu ich trenować? Jak przydzielić trenerom od juniorów odpowiednie kategorie treningowe skoro skoro nie mogę wywołać nawet ekranu z nimi?

jasiek77 Partyzant

08.03.2012 18:34    #1650     Sufler - Porady do gry - Słabe wyniki w lidze.
Przejdę od razu do sedna spray. W lidze zagrałem 4 mecze: 2 przegrałem(korona,Widzewa),remis(Wisła) i zwycięstwo(ŁKS). Natomiast w LE grałem trzy mecze i wszystkie wygrałem( Gaziantepspor 3-1, 2-1 i z Fulham 2-0).Czemu w lidze moi zawodnicy graja tak słabo w lidze?Mozę w lidze grać inną taktyką jak tak to jaką ?

Taktyka w załączniku.

PS1: Gram na najnowszym patchu z Novo i Blanco.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution