Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

wujeks Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
03.04.2012 01:01    #1631     Sufler - Porady do gry - wzrost poziomu trudności
[quote="buczek93"]Gra zrobiła się nieco trudniejsza, więc przestańcie narzekać tylko weźcie się do roboty, żeby utrzymać i podnosić poziom sportowy Waszych drużyn. Ja swoim City nie narzekam...[/quote]

No gdyby, grał City też pewnie bym nie narzekał... Ale jednak w słabszych drużynach dyskomfort jest spory, głównie ze względu na tragiczną postawę obrony. W nowym sezonie rozegrałem 4 mecze, w których straciłem 9 goli z czego 7 po błędach defensorów. W sumie te dwa pozostałe też były dosyć dziwne. Dośrodkowania, w których mój zawodnik stojący obok atakującego nie wyskoczył tylko spokojnie czekał aż tamten strzeli. Ale uznam to, że gra po prostu obliczyła, iż umiejętność gry głową jest za niska żeby w tej sytuacji móc coś zaradzić. Dla porównania drużyna, która straciła najmniej goli w lidze (1) ma obrońców o umiejętnościach zbliżonych do moich graczy. Tylko w jednym meczu zachowałem czyste konto, a to głównie dlatego, że udało mi się zdominować rywala w środku pola i praktycznie nie przedzierał się pod moje pole karne. Jednak grając drużyną z dołu tabeli nie jest to takie łatwe w każdym spotkaniu.
Grając jeszcze w I lidze po 23 meczach miałem 14 goli straconych. Zainstalowałem patcha - grając do końca rozgrywek, czyli praktycznie połowę meczy co wcześniej, straciłem w nich o jednego gola więcej.
Producenci chyba po prostu uznali, że gra obrony jest zbyt dobra, więc postanowili ich trochę przytemperować, ale znowu przesadzili w drugą stronę i jest kompletna kompromitacja linii defensywnej. Prowadząc silną ekipę pewnie tego się nie dostrzega, bo rywal mniej przebywa pod naszą bramką, lub wysokie umiejętności obrońców ograniczają negatywny wpływ zmian na ich grę. Jednak w słabszych klubach jest to spory problem znacznie utrudniający rozgrywkę. Bo żadna taktyka nie pomoże na to, że obrońcy biegają jak dzieci we mgle a odbiór piłki to dla nich czarna magia. Na lepszych już mnie nie stać...

wujeks Partyzant

01.04.2012 22:24    #1632     Sufler - Porady do gry - wzrost poziomu trudności
Cóż, po instalacji tego patcha chyba po prostu nie nadaję się do tej gry... Nie potrafię ustawić obrony i tyle. Zanim go zainstalowałem miałem w I lidze polskiej 17 punktów przewagi nad drugą drużyną. Sezon skończyłem z dorobkiem zaledwie 3 więcej... Grałem z ogórkami, a nie potrafiłem wygrać 6 meczów z rzędu... Wcześniej w lidze miałem na koncie 2 remisy, porażkę i resztę spotkań wygrałem. Kij, myślałem, że po prostu ich zmęczyłem, bo zbiegło się to ze zmianami w treningu. No ale potem znowu obniżyłem intensywność, a gra się nie poprawiła. Zawodnicy walą bubla za bublem. Kombinowałem z taktyką, też nie pomogło... Wzmocniłem defensywę, wydałem sporo kasy - nic. Nie wiem też czemu gra głową zaczęła nawalać. Co wolny ze skraju boiska albo rożny to drżę, bo prawdopodobnie znowu "przegłówkują" moich obrońców... Chociaż wcale nie są tacy źle w tym aspekcie. W pierwszym meczu w Ekstraklasie prawie pobiłem swój rekord w największej porażce w historii moich gier we wszystkie FM-y... Dostałem 5:0 od przeciętnego Zagłębia. "Najlepszy" obrońca otrzymał ocenę 4,6... Nie wiem co jest. Będę jeszcze kombinował, ale niestety wróżę sobie spadek...

loswariatos Młody aktywista

01.04.2012 14:32    #1633     Sufler - Porady do gry - Restart meczu
Przy dwóch meczach, które musiałem powtarzać z powodu crash dump zauważyłem, że ten sam skład przy identycznej rozmowie motywacyjnej zareagował zupełnie inaczej niż podczas tej 'pierwszej próby' zakończonej wysypaniem się gry. Masa czynników na to wpływa i jest też element losowości. Tak jak drybling=20 nie oznacza, że każdy rajd będzie udany tak ten sam skład i taktyka nie oznacza powtórki wyniku ;)
meglio fascista che frocio

Lukkas10 Partyzant

[quote="Lukkas10"]Znacie może młodziaków max. 19 lat, abym mógł wzmocnić sekcję młodzieżową w moim Huddersfield Town? Podstawowe warunki to: brak jakichkolwiek problemów z dostaniem pozwolenia na pracę w Anglii i chęć gry w klubie, który za niedługo będzie grał w Premiership :P
Scoutów wysłać mogę tylko w rejony Wysp Brytyjskich, więc zawodnik, którego mi podajecie musi być sprawdzonym grajkiem!
PS. Moja taktyka (opracowana przeze mnie :D) opiera się na środkowych pomocnikach i 3 napastnikach. Nie używam bocznych pomocników! (więc proszę mi ich nie podawać, CB, R/LB, DM, CM, ST, GK tych zawodników preferuję :D)[/quote]

Podbijam swój post!
JEŚLI ZNUDZIŁY CI SIĘ STROJE TWOJEJ DRUŻYNY W FMie, TO ZAPRASZAM TUTAJ!
http:(...)013.html

wzór na zamówienie znajdziesz tutaj:
http:(...)770.html

TitiFootball Partyzant

Polecam jeszcze zagrać 3 ligowym Sheffield Wendesday z dobrą taktyką szybko awansujecie do Championship. Ja w pucharze anglii pokonałem już Derby i West Ham - o klase lepsze drużyny. 500 tysięcy na transfery jest na start, więc można zrobić jeden/dwa ładne transfery. polecam od razu kupić obrońce bo tutaj niestety jest do dupy.

Lukkas10 Partyzant

Znacie może młodziaków max. 19 lat, abym mógł wzmocnić sekcję młodzieżową w moim Huddersfield Town? Podstawowe warunki to: brak jakichkolwiek problemów z dostaniem pozwolenia na pracę w Anglii i chęć gry w klubie, który za niedługo będzie grał w Premiership :P
Scoutów wysłać mogę tylko w rejony Wysp Brytyjskich, więc zawodnik, którego mi podajecie musi być sprawdzonym grajkiem!
PS. Moja taktyka (opracowana przeze mnie :D) opiera się na środkowych pomocnikach i 3 napastnikach. Nie używam bocznych pomocników! (więc proszę mi ich nie podawać, CB, R/LB, DM, CM, ST, GK tych zawodników preferuję :D)
JEŚLI ZNUDZIŁY CI SIĘ STROJE TWOJEJ DRUŻYNY W FMie, TO ZAPRASZAM TUTAJ!
http:(...)013.html

wzór na zamówienie znajdziesz tutaj:
http:(...)770.html

Slayer666 Partyzant

24.03.2012 17:01    #1637     Sufler - Problemy techniczne - Problem ze wczytaniem gry
Panowie co to ma byc do cholery. Od czasu tej nowej łatki wszystko mi się psuje. Ja już nie mówię, że moja taktyka legła w gruzach, albo, ze np scauci przestali przysyłac rapory obserwowanych graczy. Dzisiaj najnormalniej w świecie włączyłem Fm, wczytałem grę, niebieski pasek doszedł do końca i wyświetlił mi się komunikat, że zapisana gra nie została wczytana, spróbowałem jeszcze raz, potem wyłączyłem grę i znowu to samo. Mam tam już 5 sezon, w samą drużynę juniorów w mojej Tuluzie wpompowałem ponad 40 mln euro, to moja najlepsza kariera a tu co?!!?!? zapisana gra nie została wczytana. Proszę niech mi ktoś pomoże

Smiglo Partyzant

24.03.2012 15:56    #1638     Sufler - Porady do gry - Fiorentina
Co powiecie o tym składzie? Kogo dokupić, kogo sprzedać poza tymi 2 co żądali odejścia.
http://i44.tinypic.com/210ylmt.jpg
Przeważnie gram taktyką 1 pomocnik i 2 skrzydłowych i 3 napastników lub 2 pom 2 na skrzydle i 2 napadziorów. Zależy od kontuzji, formy i zmęczenia. Na lewym skrzydle Ljaic na środku Anderson, a na prawym Weiss. W ataku Gilardino, Babacar i Jovetic.

Sorki jak zły dział, ale nie wiedziałem gdzie dać :D

Guezmir Młody aktywista

22.03.2012 21:03    #1639     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote="JK93"]Jakie zalety i wady ma gra na taktyce klasycznej, a jakie gra na taktyce z poleceniami z lawki?
Czy wazniejsze sa polecenia duzynowe czy indywidualne?[/quote]

Ważniejsze są polecenia indywidualne.
Taktyka klasyczna? Zaleta podstawowa: masz wszystko pod kontrolą, każdy szczegół. Wada to czas, bardzo dużo czasu, który musisz poświęcić na grzebanie w poleceniach. Coś za coś ;) Kiedyś wszyscy tak grali i nie narzekali, potem wprowadzono udogodnienia, więc większość z nich korzysta. Ale czy mają wszystko pod kontrolą? Ja tak, bo miksuje obie metody - gram używając kreatora (strategii, ról itp) ale ręcznie sobie modyfikuje różne polecenia i założenia w taktyce.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Aciel Partyzant

Witam. Jakkolwiek z taktykami nie mam żadnych problemów, tak już z treningami od wieków napotykam na swojej karierze na jakieś trudności. Stwierdziłem, że najlepiej dla mojej przyszłości z grą będzie jak po prostu oprę się na doświadczeniu kogoś co opanował to prawie do perfekcji. Chodzi mi o reżimy zarówno dla seniorów jak i juniorów, którzy mają u mnie stanowić o przyszłości klubu (zamierzam prowadzić politykę ala Bilbao).
Poza tym mam jeszcze przy tym aspekcie jedno ważne pytania. Jak wygląda sprawa treningów indywidualnych? Mógłby mi ktoś to objaśnić i czy warto?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution