Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

el_bialy Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.04.2012 22:34    #1611     Sufler - Porady do gry - Interakcja z zawodnikiem
Dzięki za odpowiedź, pierwsze ogarnąłem, aż sam się dziwię, że nie zauważyłem ;)

Możesz natomiast dokładniej opisać te indywidualne polecenia? Wchodziłem tak: Taktyka --> polecenia dla piłkarzy--> klikam zawodnika i tylko tam mam opcję ustawień, nie wiem nadal gdzie się ustawia na konkretnego zawodnika. Będę wdzięczny za podpiwedź

Czeris Partyzant

13.04.2012 20:17    #1612     Sufler - Inne - Corrner Bug
http://www.sendspace.com/file/c9m9id To ta taktyka z FM 10. Będę ją testował w FM 2012, chyba że już wy sprawdzaliście i macie na ten temat jakąś opinię.

EDIT: Niestety taktyka nie chce się zaimportowac , więc raczej napewno nie działa, więc jeśli ma ktoś taką taktyke do FM 2012, to bardzo proszę o link.

Nostra Partyzant

13.04.2012 16:40    #1613     Sufler - Porady do gry - taktyka sama się zmienia...
witam,

Mam taki problem z grą jak w temacie. Mecz w trakcie robię jakieś zmiany w taktyce czy zmianę piłkarza i wszystko ustawiam okej na zielone pozycje pasujące piłkarzom. Mija jakiś czas zaglądam w taktykę meczową a tam piłkarz z obrony na ataku, pomocnik na obronie... Zdarza mi się to coraz częściej. Co jest grane?

szfedo Przodownik pracy

Ja zawsze gram słabymi zespołami i od mocarzy zawsze dostaje się w dupę na starcie, ale w gruncie rzeczy nigdy nie spadłem biorąc beniaminka. A karier trochę było tak więc to nie były jednosezonowe wyskoki. Niemcy - SC Freiburg, Włochy - US Lecce, Anglia - Norwich City, teraz wziąłem się za San Marino Calcio z Serie C2 i na przełomie 2016/2017 mam 7 punktów przewagi nad drugim zespołem w Serie B. Ostatni raz kiedy mistrza zdobyłem? Dawno, bo dwa lata temu (realistycznie licząc ;P) właśnie US Lecce. Ale nie o kluby mocarne tu chodzi, tylko o słabe. Jedyną moją radą może być dążenie do jak najmocniejszego składu (ja wietrzę ekipę w zasadzie co rok, a jak fundusze pozwalają to nawet co pół) i ustalam stałą taktykę. Póki nie mam jakichś dobrych technicznie i błyskotliwych grajków co ogarną składną grę narzucam im bezpośrednie podania, kontrataki i jakoś to idzie. Szybki i silny napadzior, dwóch skrzydłowych z motorkiem w tyłku, w miarę kreatywny pomocnik i obok niego tur na odbieraniu piłki. Ponadto w miarę szybcy boczni i bardzo silni i skoczni środkowi to moja recepta na w miarę porządną grę. Oczywiście wszystko uwzględniamy pod kątem ligi. W Serie C silny obrońca to koleś o statach nawet 12, w B to już jest za mało. No i nie grać na jakąś ultraofensywe na wyjazdach. Ja zawsze wyjazdy kontry i u siebie w miarę ofensywnie, ale zdarza się że w pierwszym sezonie kontrataki to jedyna taktyka. I taką grą zazwyczaj ugram środek tabeli. Jeszcze nie miałem sytuacji żeby dramatycznie walczyć o każdy punkcik w ostatnich kolejkach, żeby nie spaść.

Czajan Partyzant

12.04.2012 16:12    #1615     Sufler - Inne - Transfery
Witam.

W wersji 2011 grałem nimi przez 4 sezony. W 1 sezonie zająłem 4 miejsce, co pozwoliło mi na zagranie w el. LM. Udało się awansować i z tego co pamiętam wyszedłem nawet z grupy. W drugim sezonie zająłem 3 miejsce w lidze i LM miałem zapewnioną. W 3 sezonie osiągnąłem półfinał LM, ale Milan okazał się nieznacznie mocniejszy. W lidze znowu 3 miejsce. Problem właśnie w tym, że ciężko było bez znaczących transferów jednak tą Barceloną i Real zdystansować. Skład w zasadzie niezmienny, zrobiłem podajże 3-4 transfery( Ruffier z Monaco - Francuz, ale Bask jednocześnie, Monreal i Benat i ktoś jeszcze ale nie pamiętam). Fantastycznie grał Llorente a do tego niezwykle rozwinął się Muniain. Po tym sezonie odszedłem do Villarealu gdzie zdobyłem wicemistrzostwo Hiszpanii i wygrałem LM dzięki zakupowi m.in. Muniaina z Athleticu, który zdobył chyba 32 bramki. A później odszedłem do Włoch. Spróbuj, bo warto kiedy trzeba więcej wygrywać taktyką niż nowymi transferami:)

conway87 Partyzant

12.04.2012 10:31    #1616     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam czy mogłby mi ktos polecić taktyke dla słabszych klubów? Gram łks łódź i nie wiem jaka taktyką zagrać

Nygga147 Partyzant

10.04.2012 20:58    #1617     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote="Gajek22"]
Cóż, nigdy nie grałem wielkim klubem, ale możesz spróbować 4-1-4-1 z DPŚ, dwoma PŚ, po jednym OPL i OPP, oraz napadziorem, może na skrzydła poszukaj kogoś w Barcelonie B lub nawet w młodszych, może znajdziesz jakąś perełkę, taktyka: bardzo płynny, kontrola, tempo wolne. Tyle mogę Tobie poradzić.[/quote]

O ile z lewym skrzydłem dałbym sobie w takim ustawieniu radę, bo mam Albina, Flecka, Carlosa Eduardo, Aquino i jednego zdolnego młodzieniaszka w juniorach, o tyle na prawe mam tylko Renato Augusto i Messiego, którego i tak przekwalifikowałem na wysuniętego napastnika, a w juniorach pustka. Jestem już przed sezonem 2013/2014, właśnie zaczynam sparingi i spróbuję ustawienia 4-3-2-1 z jednym defensywnym pomiędzy dwoma kreatywnymi pomocnikami w tej trójce bardziej z tyłu i mniej przydzielę zadań i zagrań indywidualnych, a bardziej skupię się na poleceniach drużynowych. Skład będzie wyglądał mniej więcej tak: Valdes-Alves,Coloccini, Pique, Monreal - Xavi, Toure, Iniesta - Messi, Carlos Eduardo - Paloschi. Zobaczymy co to da. Zdam relację jak idzie.
PS. W FM 2009 nie dostrzegam takich poleceń jak kontrola czy płynne tempo gry. Niemniej jednak dzięki za wskazówki i odpowiedź :)

Gajek22 Partyzant

10.04.2012 20:11    #1618     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote="Nygga147"][quote="Nygga147"]Witam!

Mam taki problem: gram 3 sezon w FM 2009 Barceloną, coś tam udało się wygrać, ale styl mnie kompletnie nie przekonuje. W pierwszym sezonie grałem sztandarowym ustawieniem Katalończyków, czyli 4-3-3, jednak mimo świetnych, kreatywnych pomocników i nie gorszych grajków z przodu strzelałem bardzo mało bramek, a i sporo traciłem. Po sezonie zmieniłem ustawienie na 4-1-3-2 i było ciut lepiej, jednak dalej leszcze typu Racing, Recreativo czy Sporting Gijon bez problemu odbierali mi punkty, a w LM takie ekipy jak Roma, Lyon czy nawet kijowskie Dynamo potrafiły mnie całkiem zdominować. Teraz jestem po 10 kolejkach 3 sezonu i już to ustawienie się w ogóle przestało sprawdzać. Próbuję zmieniać tempo rozgrywania, nastawienie, kreatywność, ale nic to nie daje.
Czy ktoś byłby mi w stanie cokolwiek poradzić, zaproponować jakieś ustawienie i schematy taktyczne? Tylko od razu mówię, że kiepsko u mnie ze skrzydłowymi (co akurat w systemie gry Barcy jest dość oczywiste), więc ustawienie z bocznymi pomocnikami raczej odpada, tym bardziej, że sprowadziłem jeszcze dwóch kreatywnych pomocników: Carlosa Eduardo i Renato Augusto. Z góry dzięki za pomoc.[/quote]

Byłby mi w stanie ktoś coś na to poradzić?[/quote]

Cóż, nigdy nie grałem wielkim klubem, ale możesz spróbować 4-1-4-1 z DPŚ, dwoma PŚ, po jednym OPL i OPP, oraz napadziorem, może na skrzydła poszukaj kogoś w Barcelonie B lub nawet w młodszych, może znajdziesz jakąś perełkę, taktyka: bardzo płynny, kontrola, tempo wolne. Tyle mogę Tobie poradzić.
"Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy."

"W życiu piękne są tylko chwile."

Cocxa Partyzant

10.04.2012 19:26    #1619     Sufler - Inne - Sprzedaż FM'a
Witam! Otóż chciałbym sprzedać mojego FM'a, wersję oznaczoną nr 10. Jednak słyszałem, że w wypadku gry FM 12 nie da się sprzedać gry bez konta Steam. Czy w tym wypadku jest podobnie? I czy to oznacza, że gier praktycznie nie da się już sprzedawać?
Moje drugie pytanie dotyczy rzutów rożnych. W FM 11 wystarczyło ustawić jednemu ze środkowych obrońców nabieg na długi słupek i co najmniej 10 goli w sezonie gwarantowane. Tutaj jest inaczej. Ustawienia mam takie same, lecz bramek dużo mniej. Czy jest to spowodowane zmianą silnika gry, czy może w tym roku taka taktyka przy rzutach rożnych jest już nieskuteczna?

Gajek22 Partyzant

10.04.2012 18:30    #1620     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote="repus"]Zwycięstwo = 70 % taktyka 30 % rozmowy[/quote]

60% taktyka, 20% rozmowy, 20% morale jak dla mnie :]
"Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy."

"W życiu piękne są tylko chwile."

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution