Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Sh0cKeR Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
25.04.2012 08:39    #1601     Inne - Piłka nożna - Wisła Kraków
@Czeris
Nie ma szans by tylu zawodników zostało sprowadzonych latem. Bednarz będzie chciał oszczędzać pieniądze więc naprawdę nie sądze by w zespole pojawił się np. Kuś. Zapewne nie każda pozycja będzie obsadzona w postaci dwóch zawodników.
Bramkarz: Pareiko i Jovanić. Kontrakt z Filipem Kurto nie zostanie zapewne przedłużony. O Białkowski można by pomyśleć zimą. Jak na razie nie potrzeba nam bramkarze. Pareiko jest zdecydowanie wyróżniającym się zawodnikiem w szeregach Michała Probierza.
Obrona: Wywalić Diaza, Paljića, Jaliensa i Lamey'a. Wciąż nie jestem przekonany co do Bunozy ale jak powiedział Jacko. Głowacki jest ze szkła. Więc Bunoza mógłby zostać. Chavez, Czekaj - oni również grają w środku defensywy. Tak więc 4 stoperów zupełnie nam wystarczy, bo jak wiemy Głowacki jeszcze dołączy. Jovanović na prawej stronie defensywy, Piotrek Brożek na lewej. Tak to sobie wyobrażam. Burliga wróci z wypożyczenia i powinien być dobrym dublerem dla tych zawodników. Ewentualnie kupić Sznaucnera.
Pomoc: W roli defensywnych pomocników Sobol i Wilk. Jirsak kontraktu zapewne nie przedłuży więc dublerami dla tych zawodników powinni być Daniel Brud i Alan Uryga. Ten drugi może grać zarówno na środku defensywy jak i w pomocy. Przed nimi widziałbym Gargułę. W roli jego dublera Melikson który grałby oczywiście w podstawowym składzie, jednak na skrzydle. W przypadku kontuzji Garguły mógłby się przesunąć do środka a jego miejsce na skrzydle zająłby ktoś z dwójki Kirm/Iliev. Ilieva bym nie skreślał, jeszcze może nam wiele dać. Na drugim skrzydle operować powinien Małecki.
Atak: Genkov, Brożek, Boguski, Szewczyk. Nie zmieniałbym ustawienia na 4-4-2. Aczkolwiek wg mnie taktyka powinna zostać ustawiona pod przeciwnika. Jednak w systemie z jednym napastnikiem pierwszym wyborem powinien być Genkov. Jednak jeżeli Brożek wróci do swojej dawnej formy to czemu by nie miał wygryźć ze składu Bułgara.

Czekam na przebudzenie Boguskiego. Nie zapomnę go z FM09. xd Wielka gwiazda mojego zespołu, nigdy bym go nie sprzedał gdyby nie jego chęć odejścia. Opyliłem go za bodajże 4 mln euro. ;)
.

magic10rm Partyzant

Polecam poczytać "GRAJ JAK BARCELONA".

Moim zdaniem najlepsza taktyka na największą ilość podań to 4-2-3-1. Do tego szerokość gry na maxa, tempo na minimum, podania jak najkrótsze, gra na rozgrywającego + indywidualne przetrzymywanie piłki. Można też zaznaczyć w Poleceniach 'Gra piłką' i 'Podania do nogi'.
Pytanie tylko - po co klepać piłkę na własnej połowie jak Barca ?? :)

Falcon Przodownik pracy

22.04.2012 15:51    #1603     Sufler - Dodatki do gry - Fm 2008 - Trening
Aby mieć 7 gwiazdek( max ilość) musisz mieć takie atrybuty u trenerów

Siła, Aerobik ----->kondycja minimum 18

Um. Bramkarskie -----> Um. Bramkarskie minimum 18

Taktyka -----> Taktyka minimum 18

Obrona ----->defensywa, taktyka po 18
defensywa 19, taktyka 14
defensywa 20, taktyka 10

Atak -----> ofensywa, taktyka po 18
ofensywa 19, taktyka 14
ofensywa 20, taktyka 10

Strzały -----> technika, ofensywa po 18
technika 19, ofensywa 14
technika 20, ofensywa 10

Panowanie nad piłką -----> technika, mentalność po 18
technika 19, mentalność 14
technika 20, mentalność 10
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

No dla mnie to jest absurd. Jak można głosować skoro się nie rozumie polityki? Przecież całe nasze życie to jest polityka i taktyka. Można nie głosować, jeśli się nie widzi odpowiednich wybrańców, ale głosować i robić sobie z tego jaja? Większość ludzi w ten sposób głosowała na RP, tak samo jak wcześniej na Leppera, ale ten przynajmniej walczył o poprawę rolników. Co zresztą też jest absurdem. Normalny człowiek, mający firmę płaci ZUS. Miesiąc w miesiąc, ogromną sumę, zwłaszcza gdy jest na dużym ZUS-ie. A rolnik? Płaci sobie KRUS, zdaje się raz na kwartał. A jak słyszę, że jest to najciężej pracująca grupa w Polsce... Po pierwsze jakie czerpią zyski, a dwa ciężko to pracuje robotnik na budowie albo górnik w kopalni. W obecnych czasach rolnik może wynająć maszyny i kierowcę ze spółdzielni, co zmniejszy po prostu jego zyski.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

nesete Absynt Prozy

Grupa: Ekspert
19.04.2012 09:44    #1605     Inne - Hyde Park - Wyżal się!
Żalę się, że od FM-a 2006 mam ciągle tą samą taktykę (no, lekko modyfikowaną pod zmiany w wersjach gry), którą dodatkowo wygrywam. Aż do czasu nowej łatki. Teraz ta taktyka jest beznadziejna, co mnie irytuje, bo latami służyła mi dzielnie. Nienawidzę zmian a teraz będę musiał myśleć o nowej taktyce. Chyba dzisiaj już nie pogram.

dooomiiin Młody aktywista

18.04.2012 11:26    #1606     Sufler - Porady do gry - Okres przygotowawczy,..
Około 6 sparingów przedsezonowych, mniej więcej co 3-4 dni. Ostatni na tydzień przed pierwszym ważnym meczem (jakiś puchar czy początek ligi). W meczach stosuję taką rotację, że po pierwszej połowie wszystkich zmieniam, czyli każdy gra po 45 minut. Taktyka oczywiście bez zmian, trening przedmeczowy ustawiony na 'zgranie' z wysoką intensywnością.
Skutkuje u mnie to za każdym razem.
by dooomiiin

elnino Partyzant

18.04.2012 09:25    #1607     Sufler - Porady do gry - Okres przygotowawczy,..
Ja mam dokładnie odwrotnie, świetny start sezonu, słaby środek i dobra końcówka. Ja u siebie w Southampton gram zazwyczaj 7-8 spotkań, zazwyczaj pierwsze dwa mecze gram u siebie w Anglii, później jadę na tourne najczęściej do Norwegii gdzie gram cztery spotkania co dwa dni dwiema jedenastkami (pierwszą i rezerwową, zawsze po 45 minut), i na tydzień przed ligą sparing u siebie z jakąś lepszą drużyną gdzie pierwszy skład gra około 60 minut. Taktyką gram tą samą i podczas przygotowań mam ustawiony trening meczowy na zgranie i intensywność średnią, trening ogólny mam zdecydowanie na siłę i obciążenie wysokie(o punkt przed bardzo wysokim). Tydzień przed startem ligi zmieniam trening na bardziej techniczny mimo to dalej wysoki(jednak bliżej średniego) i trening meczowy na poruszanie w ataku i poziom wysoki. U mnie sprawdza się to co sezon w każdej drużynie :) Gram na 12.2.2.

skazi Partyzant

17.04.2012 21:26    #1608     Sufler - Porady do gry - Co jest do ch... z tym FMem?
Grałem w championship managera od wersji 01/02 (i w każdą kolejną wersję) później w pierwszego FMa (2lata), ostatnio miałem przerwę i powróciłem do niego. Kupiłem najnowszego i co? W którejś wersji (nie pamiętam już czy jeszcze w CMie czy już w FMie) zrobiono z enginem meczowym coś takiego, że jak się strzela gola lub przeciwnik strzela za 0-3 min idzie kolejna akcja i pada gol dla przeciwnika, rzadziej dla mnie. I nadal jest ten problem w obecnej wersji. Ku... pokażcie mi realny mecz w którym takie rzeczy się dzieją? A ta sytuacja jest nagminna. Grałem różnymi taktykami, różnymi zespołami ale to zdarza się wszędzie i praktycznie w co 2-3 meczu.

wisla731 Partyzant

15.04.2012 15:12    #1609     Football Manager - Ogólna dyskusja - Przepis na sukces
Jaki jest wasz przepis na sukces ? W jaki sposób prowadzicie drużynę i w jaki sposób przygotowujecie się do meczu( krycie polecenia itp.). Czy dobra taktyka wsparta np. tym poradnikiem http://www.cmrev(...)ka.html, zaowocuje sukcesem ? Serdeczne zapraszam do rozmowy.

wisla731 Partyzant

15.04.2012 14:14    #1610     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Przepis na sukces. Czy dobra taktyka połączona z dobrą analizą, da w rezultacie końcowe zwycięstwo. Nie jestem doświadczony i proszą o porady. Taktyka jest dobra , staram się korzystac z tego poradnika http://www.picsh(...)ll/93738 , (troche mało go ogarniam). Co moge jeszcze zrobic by gra wyglądała dobrze a wyniki dawały satysfakcję.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution