Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

magic10rm Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.05.2012 11:23    #1581     Sufler - Inne - Trenowanie nowego zagrania u stoperów
sprawa przedstawia się tak, że boczni obrońcy faktycznie graja ofensywnie. natomiast stoperzy są cofnięci do maximum i spełniają tylko defensywne role (oprócz rzutów rożnych). W ustawieniach zespołu dałem Normalnie ustawioną obronę, z tym że na krawędzi z wysuniętą.
Sama taktyka nie budzi u mnie wątpliwości, bo miałem już niemal 4tys pobrań na stronie - jedyna kwestia to właśnie umiejętności obrońców i szkolenie nowych zagrań ;)

GrzegorzK Partyzant

12.05.2012 11:12    #1582     Sufler - Inne - Trenowanie nowego zagrania u stoperów
Wg. mnie zależy jaką taktyką grasz, jeśli grasz wysunięta obroną, warto poćwiczyć bardziej nad szybkością obrony, lecz gdy grasz bardziej cofnięta linią, to owszem te atrybuty się przydadzą.

Matek95 Partyzant

09.05.2012 22:05    #1583     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Ja grałem 4 obrońcami, 2 pomocnikami na środku boiska, 2 skrzydłowymi i między nimi Pastore i na szpicy napastnik. Taktyka ta świetnie pasuje do tego zespołu. : )

Amikowiec Młody aktywista

Panowie doradzcie mi, bo można już od tego szału dostać. Komp kilka miesięcy po formacie jest (przy okazji przesiadka na W7 32 bity), karte graficzną mam 512 mb, 4 gb ramu, 140 gb wolnego miejsca na partycji, na której mam zainstalowane gry (w tym steam z FM 12) i 50 gb wolnego na partycji systemowej. Pomożcie mi rozwiązać ten problem, bo normalnie przysłowiowy c**j strzelić człowieka może... :( Próbowałem już z wirtualną i pamięcią i nic to nie dało, wykorzystanie ramu podczas gry w FM 12 wynosi 50 %. Nie ogarniam już tego, a błąd wyskakuje, gdy wchodzę w zakładkę taktyka oraz, gdy mam wystawiać skład na mecz.

Zirc Partyzant

04.05.2012 18:12    #1585     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Na razie jestem po 3 sparingach ŁKS (2 zwycięstwa, przegrana 5-0 z Metalistem Charków), ale wiem, że na pewno łatwo nie będzie i od razu zwracam się z prośbą po radę. Gram stworzoną przez siebie taktyką 4-5-1, kontrataki, strzały z daleka, długie piłki na odgrywającego Saganowskiego (dobra gra głową), jak zauważyłem głównym problemem jest środek obrony (straasznie wolny), poza tym problem z utrzymywaniem się przy piłce, i słabe zachowanie przy stałych fragmentach gry (w ogóle cała drużyna najniższa w lidze), problem stanowi też słabe morale Golańskiego, który jest tak naprawdę jedynym moim prawym obrońcą. "Na papierze" wygląda to tak :

Saganowski

Kaczmarek/Szczot ........... Hanzel/Drygas ............Szałachowski/Bracia Papikyan

Kłus................ Kascelan

Bosacki/Kaczmarek ............. Gieraga.................. Łukasiewicz .........Golański

Wyparło (Velimirovic)

Czasem usuwam jednego z dwóch defensywnych pomocników i daję Papikyana na ofensywnego pomocnika. Z tych co nie są wyżej wymienieni na ławce jako tako nadają się jeszcze Mięciel, Kita, Salski, Kujawa.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

30.04.2012 15:24    #1586     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Od wzmocnień byłby co prawda inny temat, ale nie ma sensu tak skakać, tym bardziej, że to temat bardziej złożony. Jeśli chodzi o środek, to nie orientuję się jakie tam są gwiazdy, ale warto sprowadzić Yunisoglu (złóż ofertę 0 - przyjmują) i Vernyduba, który także był do wyjęcia za darmo. Przynajmniej tak było jak próbowałem swoich sił na zdaje się 12.0.4. Z WKS-u warto na skrzydło ściągnąć Sery. Ciekawy boczny pomocnik, dosyć szybki.

Musisz określić zasady taktyczne. Czy grasz z kontry, wolno, szybko? Szeroko? Bo wiadomo, że to wszystko ze sobą funkcjonuje, a raczej żyje w symbiozie i do tego trzeba dobrać odpowiednich zawodników. Nie zawadziłoby obejrzeć sparingów w całości i dostrzec mankamenty, a już zdecydowanie odradzam granie czyimiś taktykami. Nie wiadomo o co w nich chodzi, zanim się połapiesz to walczysz o utrzymanie, a w swojej jest wszystko jasne. Udoskonalasz ją na bieżąco. Podsumowując, w Twoim wypadku zajrzałbym też do meczowej analizy taktycznej, kto jak gra, gdzie rozgrywa piłkę, najaktywniejsi... itd. Bardzo przydatne przy uboższych zawodnikach.

Iwański? Zawsze ma, że idzie na WT po sezonie, ale jest zdecydowanie za dobry na ŁKS, co warto wykorzystać. Trzymaj go, sprzedać go i tak będzie ciężko, a rok z nim może być dobry dla klubu. Warto kupić od razu następce. Może Ramon Ocampo?
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

radosiewka Partyzant

30.04.2012 12:58    #1587     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Pytałam się o to w innym dziale, ale może warto by to zrobić jednak tutaj. Wklejam swoją oryginalną wypowiedź:
Zaczęłam grać w FM 2012 i chciałabym poprowadzić ŁKS. Miałam długą przerwę z FM - ostatnia edycja w którą grałam jest z 2007 roku. I już dwa razy zaczynałam ŁKS-em, z mizernymi skutkami - zawsze w sparingach szło mi świetnie, ale potem już w kestraklasie miałam zerową skuteczność i tragiczną obronę. Budżetu na transfery nie ma, klub z dlugami itd. Próbowałam różnych taktyk, zatrudniłam szkoleniowców, ale nie za bardzo mam możliwość kupna jakiegoś wartego uwagi piłkarza. Grałam z taktykami wziętymi z internetu: 4-5-1 oraz JP Germany Style Tactis 2012. Jakie ustawienie polecacie do tego klubu na początek? Kogo warto uczynić graczami pierwszego składu? I co robicie z paroma starszymi piłkarzami, którzy otrzymują dużo kasy i w sumie nie są tego warci? Próbowałam ich dać na listę transferową, proponować klubom, ale nikt ich nie chce;/

Czy warto przenosić drugiego Papikjana do głównego składu? I odnośnie bramkarzy, czy warto od razu grać prawie cały czas z Velimirovicem? Teraz testuję taktykę poleconą taktykę 4-2-3-1. Na razie grałam same sparingi, ale już w nich ten skład nie powala i chyba sprawdza się gorzej niż 4-5-1.
Chciałabym chociażby nie wypaść z ekstraklasy i utrzymać się w połowie stawki, ale nie wiem, czy to w ogóle możliwe grająć ŁKS-em.

radosiewka Partyzant

Zaczęłam grać w FM 2012 i chciałabym poprowadzić ŁKS. Miałam długą przerwę z FM - ostatnia edycja w którą grałam jest z 2007 roku. I już dwa razy zaczynałam ŁKS-em, z mizernymi skutkami - zawsze w sparingach szło mi świetnie, ale potem już w kestraklasie miałam zerową skuteczność i tragiczną obronę. Budżetu na transfery nie ma, klub z dlugami itd. Próbowałam różnych taktyk, zatrudniłam szkoleniowców, ale nie za bardzo mam możliwość kupna jakiegoś wartego uwagi piłkarza. Grałam z taktykami wziętymi z internetu: 4-5-1 oraz JP Germany Style Tactis 2012. Jakie ustawienie polecacie do tego klubu na początek? Kogo warto uczynić graczami pierwszego składu? I co robicie z paroma starszymi piłkarzami, którzy otrzymują dużo kasy i w sumie nie są tego warci? Próbowałam ich dać na listę transferową, proponować klubom, ale nikt ich nie chce;/

baaarciu Partyzant

[quote="baaarciu"]a ja powiem tak : http://zapod(...)f9c7.png

Bramki: Boguski, Malecki, Biton, sam.Mascherano.

Taktyka: szybkie kontry, ustawienie sie w polu karnym i czekanie właśnie na szybkie kontry... dodam że kluczem w FMie jest obserowanie meczu przeciwnika, jak grają i kto jest najlepszym zawodnikiem, wyłączyłem z meczu wogóle certet sanchez-messi-villa i chlopcy nic nie pograli :)[/quote]

poprawiony link ze screenem : http://image(...)cje.png/
Pomogłem? Kliknij "pomógł" pod moim postem z prawej strony...

baaarciu Partyzant

a ja powiem tak : http://zapod(...)f9c7.png

Bramki: Boguski, Malecki, Biton, sam.Mascherano.

Taktyka: szybkie kontry, ustawienie sie w polu karnym i czekanie właśnie na szybkie kontry... dodam że kluczem w FMie jest obserowanie meczu przeciwnika, jak grają i kto jest najlepszym zawodnikiem, wyłączyłem z meczu wogóle certet sanchez-messi-villa i chlopcy nic nie pograli :)
Pomogłem? Kliknij "pomógł" pod moim postem z prawej strony...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution