Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Kamilos1992 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
18.05.2012 22:02    #1571     Sufler - Problemy techniczne - 4 dziwne problemy...
Siemka. Od niedawna mam problemy z grą, a mianowicie:
1. Gdy wchodzę w zakładkę szukaj to występują 2 problemy z tym związane, zależy jaki kaprys ma gra...raz tak:
http:(...)/nqqfqmn , a raz tak http:(...)/altjgvw
2. Gdy wchodzę w zakładkę skład to w ogóle nie widać listy piłkarzy http:(...)/qxftaoh , a jak wejdę w zakładkę
taktyka to także ich nie widać : http:(...)/kbugscw
3. Gra mi się bardzo długo włącza, trwa to około 5 minut i nie wiem dlaczego tak się dzieję, dodam że kompa nie mam słabego
4. Kontuzje mam po angielsku również nie wiem dlaczego... (ale to już od dłuższego czasu)

Bardzo prosiłbym o pomoc, jak rozwiązać te problemy :)
Pozdrawiam.
PS. Sry za wygląd tego tematu, ale coś mi się rozjechało ;p

najdi013 Partyzant

Ja grałem Pro Patrią i tylko w Serie B zatrzymałem się na 2 lata. Zabójczą taktyką był właśnie diament, jeśli ma się oczywiście w miarę dobrych wykonawców :)

sanki88 Partyzant

15.05.2012 19:47    #1573     Football Manager - Świat taktyki - Trojką z tyłu
Szukam właśnie nowego klubu do prowadzenia i z tego powodu pozwoliłem sobie zacząć kilka "karier" czysto dla celów eksperymentatorskich. Jednym z tych moich eksperymentów była właśnie gra 3 na obrońców i defensywnymi skrzydłowymi przy ustawieniu 3-4-3. Gra ogólnie wygląda nieźle, taktyka na pewno ofensywna, zespół stwarza dużo sytuacji. Przeciętnym zespołem można wygrać z drużynami lepszymi, ale można też przegrać, i to dość wysoko, z jakimś innym przeciętniakiem. Zbyt wiele zależy w tej taktyce od szczęścia- jeśli twoi napastnicy mają akurat gorszy dzień i nie wykorzystają kilku sytuacji to w końcu przeciwnik to zrobi. Albo jeśli przeciwnik ma w składzie mocno wyróżniających się zawodników i nie uda nam się ich zneutralizować to gra w obronie już tak ładnie się nie klei, rozgrywanie piłki czasem nie istnieje co przekłada się na mniejszą ilość sytuacji z przodu. Co ciekawe mało jest meczów wyrównanych, rzadko padają wyniki remisowe czy 1:0, 2:1. Najczęściej albo miażdży się przeciwnika 3:0 albo dostaje oklep 0:3 ;) Także jeśli masz silny skład i obrońcy nie popełniają błędów w kryciu i nie dają się ogrywać to polecam, jeśli nie to jednak proponowałbym poszukać innego rozwiązania z bezpieczniejszym ustawieniem z tyłu.

PS czy udało się komuś stworzyć taktykę defensywną opartą wyłącznie na kontratakach, która przynosiłaby efekty? Nie udało mi się jeszcze stworzyć taktyki bezlitośnie wykorzystującej kontry. Przeważnie jest na 0 z tyłu, ale niestety z przodu też nic. W meczach z przeciwnikiem o podobnej klasie 3 sytuacje to max. Da się zachęcić przeciwnika żeby wyszedł wyżej i powstała luka między obroną, a bramkarzem gdzie można by zagrać piłkę na szybkiego skrzydłowego/napastnika?

wojtekldp Partyzant

15.05.2012 10:19    #1574     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Dobra jest :) więc myślę, że w moim Arsenalu ta taktyka też powinna się sprawdzić. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam :)

wojtekldp Partyzant

15.05.2012 10:06    #1575     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Wielkie dzięki za obszerną wypowiedź. Na pewno dostosuje się do Twoich ustawień. Zastanawiam się tylko nad tą taktyką, bo lubię grać trzema napastnikami w linii :) a u Ciebie są skrzydłowi, ale spróbuje. Mam jeszcze tylko pytanko czy grasz w Fm12? Jak tak to daj znać skąd masz trening TUG. Bo ja swojego pobrałem z jakiejś angielskiej strony, ale różni się on trochę od tego, który był w FM10. Pozdrawiam.

Ichimaru Partyzant

14.05.2012 16:19    #1576     Sufler - Porady do gry - Sympatia czy Umiejętnosci ?
Witam mam problem odnoscie mojej Chelsea ;p odmłodziłem ją i w 3 sezoni jako obronca LM ogrywam Arsenal i ManUtd 4:0 ;o ..
siła ofensywna jest niesamowita Defensywna tez ... 4-2-3-1 Cech-A.Cole/Bertrand,TERRY,Luiz,Darwin(newgen)-Palombo, Ericsen- Hazard,Afellay,J.Ayew-Cavani ! Skład jest bardzo szeroki i stosunkowo młody wiec niemam co narzekac bo świetnie ustawiłem tych ludzi pod pospolitą taktyką. (Ten skład był na ostatnim meczu z Arsenalem 4:0) ale przejde do sedna ;p jak wiadomo u mnie Terry liczy 32 lata jednak nadal jest niekwestionowanym nr. 1 !!! ostoja całej drużyny obok jest rewelacyjny Loczek który co sezon gra lepiej i pewniej to pewnie on przejmie opaske po JT.
Do tego dochodzi G.Cahill który jest świetnym zmiennikiem. Bronek gra na prawej flance tylko w krytycznych momentach wchodzi w srodek ale i tam cześciej gra Mikel czy cudony experyment Raul Meireles. Do całej watachy dobija się Kalas który juz teraz gryzie bronka za kostki jako taki OŚ/OP.
OBRONA:
A.Cole odchodzi po sezonie
R.Bertrand zastepca Cola godny
J.Terry ....................
D.Luiz zostaje
G.Cahill ????
B.Ivanovic chce go sprzedac dac szanse Kalasowi
Darwin zostaje
T.Kalas zostaje

MOJE PYTANIE !!! Terry zostanie do konca kariery jednak czy sprzedac Cahilla a sprowadzic kolege Luizowi a Terry bedzie zmiennikiem ??
jak kolege to jakiego ... P.Jones, M.Hummels, M.Sakho, B.Howedes, V.Kompany, D.Lovern, S.Kjear, T.Silva Każdy jest genialny i niewiem kogo wybrac cena nie ma znaczenia bo nie mam kogo juz kupowac mam mase new genów a sam skład mam młody KIEROWAC SIĘ SYMPATIĄ CZY CZY sam juz niewiem czym....
CFC <3

Guezmir Młody aktywista

13.05.2012 14:56    #1577     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote="wojtekldp"]Witam. Gram w FM12 i prowadzę Arsenal Londyn. Właśnie kończę pierwszy sezon (zostały 2kolejki do końca) i mogę uznać go za w miarę udany. W lidze aktualnie mam 3 miejsce i w Lidze Mistrzów odpadłem w półfinale. Jednak poważny problem, a mianowicie dotyczy on straconych bramek. Mam ich aż 50 w samej lidze co jest ewidentnie za dużo jak na taki klub jak Arsenal i klub, który ma 3 miejsce w lidze. Zdobytych mam bardzo sporo bo 89 ale straconych jest także ewidentnie sporo. Drużyny ze środka tabeli mają tyle samo straconych co ja, a kluby z czołówki max 20-30. Praktycznie w każdym meczu tracę jakąś bramkę. Nie wiem czym jest to spowodowane. Czy ktoś mógłby mi coś doradzić? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje. Od razu dodam, że gram taktyką 4-3-3 z jednym defensywnym pomocnikiem. Całej obronie i dla denefynswnego pomocnika przypisałem obrona, pozostałbym dwóm środkowym pomocnikom przypisałem automatycznie, dwóm bocznym napastnikom wsparcie, a środkowemu napastnikowi atak.

Ustawienia mojej taktyki to:
4-3-3
styl: bardzo płynny
strategia: przewaga liczebna
podania: domyślnie
swoboda taktyczna: domyślnie
gra przy przeciwniku: domyślnie
odbiór: bardziej agresywnie
krycie: krycie strefowe
dośrodkowania: ostre dośrodkowania
swoboda pozycyjna: trzymaj się pozycji

Linia obronna zawsze wysunięta, szerokość gry wąska, tempo wolne, gra na czas rzadko, podania środkiem, kontrataki nie , pułapki ofsajdowe nie. Myślałem może że ta duża strata bramek spowodowana jest tym, że mam wysunięta linie obronną bardzo mocno, więc cofałem ją normalnie albo cofnięta, ale mimo wszystko działo się to samo czy to w meczach domowych czy wyjazdowych.

Wojtek[/quote]

nie graj przewagą, tylko strategia ofensywną, lub kontrolą (w zależności od sytuacji) i zmień filozofie z płynnej na sztywną, lub bardzo sztywną + swoboda większa, pressing słabszy.
efekty tych zmian zauważysz bardzo szybko.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

wojtekldp Partyzant

13.05.2012 11:14    #1578     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam. Gram w FM12 i prowadzę Arsenal Londyn. Właśnie kończę pierwszy sezon (zostały 2kolejki do końca) i mogę uznać go za w miarę udany. W lidze aktualnie mam 3 miejsce i w Lidze Mistrzów odpadłem w półfinale. Jednak poważny problem, a mianowicie dotyczy on straconych bramek. Mam ich aż 50 w samej lidze co jest ewidentnie za dużo jak na taki klub jak Arsenal i klub, który ma 3 miejsce w lidze. Zdobytych mam bardzo sporo bo 89 ale straconych jest także ewidentnie sporo. Drużyny ze środka tabeli mają tyle samo straconych co ja, a kluby z czołówki max 20-30. Praktycznie w każdym meczu tracę jakąś bramkę. Nie wiem czym jest to spowodowane. Czy ktoś mógłby mi coś doradzić? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje. Od razu dodam, że gram taktyką 4-3-3 z jednym defensywnym pomocnikiem. Całej obronie i dla denefynswnego pomocnika przypisałem obrona, pozostałbym dwóm środkowym pomocnikom przypisałem automatycznie, dwóm bocznym napastnikom wsparcie, a środkowemu napastnikowi atak.

Ustawienia mojej taktyki to:
4-3-3
styl: bardzo płynny
strategia: przewaga liczebna
podania: domyślnie
swoboda taktyczna: domyślnie
gra przy przeciwniku: domyślnie
odbiór: bardziej agresywnie
krycie: krycie strefowe
dośrodkowania: ostre dośrodkowania
swoboda pozycyjna: trzymaj się pozycji

Linia obronna zawsze wysunięta, szerokość gry wąska, tempo wolne, gra na czas rzadko, podania środkiem, kontrataki nie , pułapki ofsajdowe nie. Myślałem może że ta duża strata bramek spowodowana jest tym, że mam wysunięta linie obronną bardzo mocno, więc cofałem ją normalnie albo cofnięta, ale mimo wszystko działo się to samo czy to w meczach domowych czy wyjazdowych.

Wojtek

Kox Partyzant

12.05.2012 20:57    #1579     Football Manager - Świat taktyki - Trojką z tyłu
Wiele zależy od tego jakim ustawieniem gra przeciwnik, oraz jakimi skrzydłowymi dysponuje.

Można próbować z trójką z tyłu, oraz bocznymi pomocnikami którzy potrafią bronić.
Taktyka ryzykancka, raz trzy do przodu, raz trzy w plecy :)

Ja jestem fanem grania trzema ŚÓ i dwoma wysuniętymi obrońcami rozciągającymi grę do linii (jedyni zawodnicy grający przy linii bocznej.)

syryls Partyzant

12.05.2012 19:00    #1580     Football Manager - Świat taktyki - Trojką z tyłu
Co o myślicie o ustawieniu trójką obrońców w "realu" a także w FM, znów moda wraca na taką ofensywną taktykę we Włoszech, parę klubów gra taki właśnie ustawieniem w Serie B, natomiast w Serie A Napoli a także Juventus. Jak pamiętamy Bakero chciał grać podobnie, chociaż w tym sezonie jedynie tylko "Wiślacy" z polskiej ligi zagrali tak i zmiadżyli niebieskich w PP.
Dawno temu Real Madryt grał taktyką 3-4-3 ze słynnymi napastnikami.
WB-CD-WB, Barcelona( Mascherano[Adriano]-Pique- Puyol)
CD-CD-CD, Juventus ( Barzagli-Bonucci-Chiellini )
Jak myślicie czy teraz takie ustawienie byłoby rozsądne.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution