Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Hasiuk16 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
16.06.2012 23:21    #1551     Inne - Piłka nożna - EURO 2012
No właśnie mi się save rozwalił w trakcie mistrzostw w Brazylii a byłem w finale grając taktyką Chelsea :) Przed samym finałem wyskakuje crash. No ale cóż ... Gdyby tak było w świecie realnym "Polska w finale MŚ" :)

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

Grupa: Administrator
Kurde, przeżyłem niezły szok, jak okazało się, że zmiana mojego defensywnego diamentu na taktykę Franza (4-3-2-1) polegającą na cofnięciu AMC i zmiana mu zadań na wysuniętego rozgrywającego z opcją wsparcia, idealnie pozwoliła wyjść zwycięsko z meczu z naprawdę - w moim konkretnie save - przepakowanym Lyonem (gram Strasbourgiem). Zagęszczenie środka pola daje naprawdę ciekawe efekty. Jest to świeża modyfikacja więc pewnie będę ją jeszcze dopieszczał. Jak już uznam, że jest w miarę ogarnięta - wrzucę ją na CM Rev i ocenicie sami.
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

Lukkas10 Partyzant

Znacie może ciekawych w miarę dobrych grajków do reprezentacji Czarnogóry? I nie chodzi mi o graczy takich jak Vucinic, Vukcevic, Jovetic, Savic czy Delibasic (bo tych panów zna chyba większość fanów piłki kopanej, którzy w miarę ogarniają nacje z bałkanów :P). Głównie chodzi mi o boki obrony i bramkarza, ale jak znacie zawodników na inne pozycje to walcie śmiało :D
PS. Będę grać swoją taktyką, w której nie ma skrzydłowych pomocników. Jest to 4-3-3 z DM-jako rygiel i dwoma CM obok siebie :D
JEŚLI ZNUDZIŁY CI SIĘ STROJE TWOJEJ DRUŻYNY W FMie, TO ZAPRASZAM TUTAJ!
http:(...)013.html

wzór na zamówienie znajdziesz tutaj:
http:(...)770.html

slay3r Partyzant

2 sezon Wisłą i LM:D
Screeny :
http://image(...)lne.png/
http://image(...)rmi.png/
Zawodników kupowałem w 48 ratach, po pierwszym meczu z Manchesterem korzystałem z s/l ale dawałem sobie 3 próby na mecz. Jeżeli ktoś chce to mogę udostępnić inne screeny. A mogę udostępnić także moją taktykę, bo sam ją robiłem :D

Uprzedzam, że wszelkie polemiki z autorem, stanowiące komentarze nie na temat będą karane - dop. Jacko

Smiglo Partyzant

Taktyka z 2 napadziorami i 1 OP. 4-1-2-1-2 4 obrońców, 1 ŚPD, 2 pomocników środkowych, 1 ofensywny i 2 napastników. gram tak moim Sochaux.

Napastnicy do Evertonu: Babacar, Jovetic, może Barrios.

ŚPD i ŚO do Sochaux. Do wydania 15mln euro. 2 sezon, fm 2012

Szemek Ekspert

30.05.2012 14:02    #1556     Sufler - Porady do gry - Nagłe załamanie formy
@techniczny - w polskiej lidze to żadna sztuka. Miałem w Legii tak silny i wyrównany skład, że w lidze nie było opcji, żeby mi ktoś podskoczył i mógłbym grać jedną taktyką z 15 lat, utrzymując skład na podobnym poziomie umiejętności i ilości piłkarzy. No, ale nudne to było i po 3 sezonach odszedłem do ligi włoskiej.
"To tylko Internet k*rwa."

Valdi91 Młody aktywista

30.05.2012 13:37    #1557     Sufler - Porady do gry - Nagłe załamanie formy
Co do taktyk to podpowiem, że zawsze mam 2 taktyki - kontrolę na mecze u siebie i kontrę na wyjazdy i mecze z silniejszymi przeciwnikami. Czasem przygotowuję również superofensywną taktykę, żeby za wszelką cenę strzelić gola w krótkim czasie. Czasem się sprawdza. Jednak kiedy drużynę dotyka kryzys, to wszystkie 3 taktyki mogę wyrzucić do kosza, bo na każdej grają słabo. I to właśnie jest najlepszy moment na zmianę taktyki. Moim zdaniem im szybciej wyczujesz załamanie formy i podejmiesz odpowiednie kroki, tym szybciej zażegnasz słabą dyspozycję i zaczniesz znów wygrywać. Początek pierwszego sezonu zawsze jest piękny, niestety potem - tak, jak napisał kolega wyżej - jeśli chcesz zostać w grze musisz kombinować.

Co do grania cały czas jedną taktyką to owszem, widziałem posty na tym forum graczy, którzy prowadzą bardzo owocne, wielosezonowe rozgrywki dwoma taktykami. Jednak byli to bardzo doświadczeni gracze, którzy rozgryźli silnik meczowy niemal w całości. Mnie się jednak nie udało jeszcze stworzyć takiej, na której mój zespół prezentowałby równą formę przez cały sezon, dlatego przynajmniej raz na sezon staram się wrzucać im nową taktykę na warsztat. To trochę wkurzające, bo kiedy mają formę to wygrasz każdą taktyką, a kiedy jej nie mają to możesz siedzieć, myśleć, kombinować a i tak nie jest powiedziane, że trafisz i kryzys się skończy.

techniczny Młody aktywista

30.05.2012 09:56    #1558     Sufler - Porady do gry - Nagłe załamanie formy
Tak jak piszą koledzy, nie ma na to jednego lekarstwa. Według mnie - rotacja składem oraz utrzymywanie wysokiego morale. Już kilka razy pojawiły się opinie, że gra powinna mieć nazwę Morale Manager. Jest w tym sporo prawdy.
Nie do końca zgodzę się z opinią, jakoby nie dało rady jechać cały sezon na jednej taktyce. Powiem więcej - jadę na jednej taktyce od 4 sezonów. Efekt - 4 mistrze Polski z rzędu (i zapowiadaj się piąty), 3 puchary Polski, 2 superpuchary. W Europie wiedzie się ciut gorzej, ale przynajmniej od 4 sezonów regularnie grywam w LM (kasa, kasa!) a od dwóch zostaję w pucharach na wiosnę (co prawda wchodząc do LE z 3 miejsca w LM, ale dobre i to). Ciągle jadę tą samą taktyką modyfikując w zależności od potrzeb - zachowanie skrzydłowych (którzy odgrywają kluczową rolę w zespole) oraz polecenia z ławki.
Ale ja również doświadczam spadku formy. Ostatnio chociażby zagrałem fenomenalny wręcz mecz na San Siro wygrywając 3:1, by 4 dni później dostać baty ze Śląskiem na własnym stadionie 1:5. Po trzech kolejnych dniach fatalny mecz z outsiderem i tylko remis 1:1. Morale spada, ja się wkurzam, zaczynam rzucać bluzgami, karać finansowo, zsyłać do rezerw. Zawsze jednak po tych 2-3 słabszych meczach nadchodzi przełamanie. Niezłym wyjściem jest też wstawienie wtedy za zawodników, którzy mają dołek, jakichś zdolnych dublerów, niekoniecznie 17-latków, bo tych często łapie trema i choćby nie wiem jak był zdolny, to zagra na 5,5.
Podsumowując - rotuj składem, chwal po dobrych występach, niekoniecznie tylko tych wygranych 5:0, ale nawet jak uda się 2:1 po średnim meczu to też pochwal, nawet jak przegrają 3:0 z silną ekipą w pucharach, ale się starali, to też pochwal. Poza tym kombinuj w poleceniach, w taktyce. Rewolucje się niewskazane, ale jakieś drobne modyfikacje jak najbardziej.

Valdi91 Młody aktywista

29.05.2012 20:47    #1559     Sufler - Porady do gry - Nagłe załamanie formy
Kryzys formy to standard, przynajmniej raz, jak nie dwa razy w sezonie. Jedne kryzysy trwają dłużej, inne krócej, ale nie da się rozegrać dobrego sezonu non-stop tym samym składem i taktyką. Przykładowo, u siebie w Lechii od pierwszej kolejki szedłem pewnie w kierunku mistrzostwa, wygrałem rundę jesienną z bodajże 9-cio czy 11-sto punktową przewagą nad drugim w tabeli Śląskiem Wrocław, by pod koniec sezonu zgubić formę i pozwolić Wojskowym rzutem na taśmę zgarnąć tytuł mistrza sprzed nosa moich zawodników. Oczywiście jest to dla mnie rozczarowanie, ale bywa i tak... Grunt to odpowiednio szybko reagować. Tak jak napisał kolega wyżej, wrzuć im nową taktykę na warsztat, najlepiej standardowe 4-4-2. Nie lubię tym grać, ale muszę przyznać, że jest niezawodne. W sumie w akcie desperacji, kiedy już widziałem zbliżający się z zabójczą prędkością Śląsk i tragiczną formę moich piłkarzy, załączyłem klasyczne 4-4-2 i co? Niespodziewane zwycięstwo 2-0 z Legią. Niestety to nie wystarczyło, następny mecz zremisowałem i Śląsk sprzątnął mi majstra sprzed nosa. Przyczyny mogą być różne, począwszy od morale - jeśli masz niskie to tak jak kolega wyżej napisał - zorganizuj swoim chłopakom kilka meczów z ogórkami, niech ograją ich wysoko, to przełoży się na lepszą atmosferę w drużynie i może zaowocować lepszą grą. Kiedy drużyna gra dobrze, zazwyczaj ma 2-3 'wodzirejów', na których opiera się gra, i którzy zapewniają Ci świetne wyniki. Paradoksalnie, wystawianie ich w każdym meczu to błąd. Grasz na 3 frontach - Bundesliga, DFB-Pokal i Champions League, więc wiadomo, że się w końcu najprościej mówiąc 'zajadą', wypalą i zgubią formę. Rotuj składem, dawaj pograć zawodnikom z rotacji, nie graj tylko jedną jedenastką. Dając grać wszystkim zwiększasz rywalizację w zespole, pokazujesz, że każdy ma szansę zagrać, o ile spisze się na miarę Twoich oczekiwań. By poprawić grajkom humorki możesz również podnieść im status w drużynie (choć z tym nie szarżuj, bo później będą płakać, że grają za mało jak na odgrywaną przez siebie role w zespole), zaoferować bardziej lukratywny kontrakt, z pokaźnymi premiami za bramki i miejsce w 11 sezonu. Możesz również spróbować zebrać zespół i dać im do zrozumienia, czego od nich oczekujesz. Choć jeśli wcześniej nie reagowałeś a terasz spuścisz im burę za słabą grę, stwierdzą, że są mistrzami świata i świetnie im idzie, a Ty robisz problem z byle czego i morale spadnie. Więc najlepiej skorzystaj z rady kolegi wyżej, załącz nową taktykę i postaw na innych zawodników. Niech Twoje gwiazdy zobaczą, że nie są sami, że w razie słabej formy masz ich kim zastąpić.

afromen86 Partyzant

28.05.2012 16:49    #1560     Football Manager - Świat taktyki - Patch 12.2.2
...Gram Pogonią Szczecin, więc zacząłłem w 1 lidze, wygrałem Puchar Polski i po awansie do Esktraklasy od razu awans do ligi europejskiej gdzie po wyjściu z grupu pokonał mnie OM, który doszedł do finału i w finale, który oglądalem na żywo pokonał Real Madryt, czyli odpadłem ze zwycięzcą pucharu a i tak tylko 1:0 w dwumeczu.
Wygrałem ekstraklasę jako beniaminek dodatkowo niekpoonany z dorobkiem 69pkt i znów wygrałem PP pokonując w finale Legię 4:1;
Młodzi zawodnicy mej drużyny są powoływani do dorosłej rprezentacji przez Smude ale Kuszczaka pominął już przy ostatnich 10 zgrupowaniach...
właśnie zagrałem 3 mecze 2 drugim sezonie, dwa remisy i wygrana w lidze póki co ale wystawiam rezerwy bo gram o awans do grupy ligi mistrzów z BATE :) Jak ja to robię? Mianowicie zmieniam taktyke co mecz, rnajwiięcej zmieniam między 4-1-2-1-2 gdzie często defensywwny pomocnik gra jako rygiel defensywny - obrona, a środkowi pomocnicy jako cofnięty bądź wysunięty rozgrywający- atak i pomocnik odbierający piłkę ( tu często drugi defensywny pomocnik) - wpsarcie, dalej ofensywny pomocnik wsparcie oraz lis pola karnego atak i kompletny napastnik atak, bądź też odejmuje defensywnego i ofensywnego pomocnika a dodaję skrzydła, czasem zostawiam def. pomocnika kosztem 1 napastnika ale wtedy na skrzydłąch grają schodzący napastnicy, sporadycznie gram ultra defensywnie na 4-3-2-2, lub z dodatkowym wysuniętym obrońcą przed bocznym obroncą po tej stronie gdzie np biega Messi gdy akurat gra się u siebie z Barceloną, często wchodzi w życie reguła by nie przegrac trzeba atakowac, przewaga liczebna w pierwszych 15 minutach meczu albo na ostatnie 5 minut pierwszej połowy może zdziałac cuda, gdy prowadzisz nie zapomnij 10 minut przed końcem zmieniac na powstrzymywanie i gre piłką, często stosuje podania do nogi lub na dobieg oraz agresywny odbiór piłki przeciwko lepszym rywalom, czasami nawet gram z konrataku lub defensywnie u siebie, nie ma się co okłamywac przeciwko zespołok klasy Legi , Wisły czy Lecha bardzo rzadko wygrywa się więcej niż 0-1, zawsze ustawiam swój zespół na nich defensywnie a swoim zawodnikom każe się wyluzowac, dodatkowo indywidualnie motywuje najlepszych zawodników,a młodym w debiucie mówie by zagrali na luzie, czasem motywuje bramkarza ale nie zawsze, najlepiej miec zmotywowanego zawodnika w każdej formacji.
Oglądam mecze rywali, swych ulubionych drużyn i finały bądź szlagiery pucharów, odpowiednio dobrany sztab szkoleniowy to połowa sukcesu potem trzeba poprzydielac trenerów oraz treningi indywidualnie, dodatkowo swój skład obieram na szybkości, młodości i pracowitości oraz współpracy wspartej doświadczeniem 2-4 zawodników reszta to młodzi reprezentanci swych krajów, przed sezonem organizuje i oglądam mecz kandydatów, zawsze znajdę jakiś talent czasem mimo słąbych statystyk zawodnik nadrabia swą postawą na boisku, moja najbardziej udana kariera to 2lata Lechem potem 2 lata Borussią Dortmund potem rok w Interze i na koniec 2 lata w Realu Madryt gdzie niie grałem co prawda jedynie w Angli ale nie lubię grac botami a na rynku większośc moich ulubionych pikarzy się poprostu zestarzała, n auczyłęm się też nie rządac wysokiej pensji by nie zajmowac dużej części budżetu płacowego i podpisywac kontrakty z klubami na rok, oraz nie wyrażac zainteresowania innymi posadami przed wzięciem urlpou :)
Polscy scouci nie są na zbyt imponującym poziomie więc by jak najszybciej zwiększyc ich atrybuty wysyłam ich do jak najmniejszych krajów by przescautowali ich jak najwięcej w ciągu roku, ale efekty będą widoczne dopiero po 2 latach, nie podpisuje trenerów 1 zespołu tylko trenerów aby też młodzież trenowali, dobrze dobieram asystenta i też proszę każdego scouta o raport przedmeczowy gdyż mają odmienny punkt widzenia, kiedyś w Lechu bronił mi Jerzy Dudek na którego polowałem parę lat a obecnie w Pogoni broni mi nie kto inny jak Tomasz Kuszczak, o mały włos nie podpisałem Majewskiego...
Wiadomo że to nie żaden Messi czy ronaldo ale jak na ekstraklase to chyba nieźle, co??? Spoko
Dodatkowo nie zapominaj podpisywac tylko samych tzw. free agents czyli poprostu wolnych agentów bądź też zawodników przychodzących do klubu na zasadzie wolnego transferu a cały bdżet transferowy przelewac na budżet płacowy oraz wyznaczac sobie jak największe cele w rozgrywkach ale również jak najwyższe premie dla piłkarzy...
PS. taktyka na Barce to od lat odpowiednio dobrane 4-3-3 :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution