Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Davidvia0 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
22.07.2012 21:41    #1501     Sufler - Inne - Polska 2052 - dużo obcokrajowców
Mam jeszcze jeden problem - zauważyłem że praktycznie wogóle nie tworzą się skrzydłowi (na całym świecie) i 95% wszystkich zespołów gra z taktykami bez nich (Real, Barcelona, Manchestery, Borussia, Bayern itd.). Czy można to jakoś zmienić? Dlaczego tak się dzieje?

albatrosik Partyzant

21.07.2012 22:45    #1502     Sufler - Inne - Kiepskie wyniki
Witam, przedstawię Wam mój problem w krótkiej historyjce.
Niedawno kupiłem sobie FM12(grałem w poprzednie wersje gry). Na pierwszy ognień wziąłem sobie Chelsea. Zagrałem 3 sezony, ale wyniki były kiepskie(miejsca w lidze 3-6, półfinał i 2 ćwierćfinały LM) Z takimi wynikami byłem bliski utraty pracy... Tak więc postanowiłem coś sprawdzić. Utworzyłem nowego save'a na którym ponownie wybrałem Chalsea. Zapisywałem przed każdym meczem, wczytywałem po porażce lub remisie ze słabą drużyną, robiłem managerów na 1 dzień(w grze) aby kupić najlepszych zawodników za 1 tys. Po 3 sezonach, wygraniu wszystkiego co możliwe, obronie wszystkich tytułów i ze składem takim że szok zagrałem, sezon normalnie. Niestety moje wyniki nie były lepsze od tych z pierwszego save'a . Doszedłem do wniosku, że jest to moja wina. Grałem taktyką "GoalsGloare" czy jakoś tak i zawodników kupowałem specjalnie pod nią. Dajcie mi jakieś rady przez które mogę być lepszym managerem!

WariatCFC Młody aktywista

20.07.2012 08:10    #1503     Inne - Piłka nożna - Legia Warszawa
Miesiąc przed startem ligi, po 30 dniach treningów z nowym trenerem, w pierwszym oficjalnym meczu, to nie ma czego się spodziewać. Mecze eliminacyjne do LE Legia potraktowała jako punkt w przedsezonowych przygotowaniach, więc forma ma przyjść na początek ligi, która jest głównym celem. W dodatku ciągle nie załatane są luki na skrzydłach, bo Radović od grudnia tylko stoi, a na lewej stronie jest jeszcze większa lipa, bo musi tam grać nominalny napastnik.

Co do meczu, to dwa indywidualne błędy obrońców i niestety niekorzystny wynik, cieszy taktyka Urbana, bo nareszcie po 7 latach Legia będzie grać 2 napastnikami. Ostatnio tak grała za kadencji Wdowczyka i przyniosła ona tytuł. No i brawa także za stawianie na młodzież, Łukasik z Furmanem to szansa, że beznadziejny Gol z Vrdoljakiem usiądą na ławce, co u Skorży byłoby nie do pomyślenia.

Dlaczego w każdym meczu Wawrzyniak musi się ślizgać i wypie*dalać?@!

PS, w żadnym wypadku ich nie usprawiedliwiam, bo rybaków z Łotwy to powinni z marszu przejść.
[quote="hapek"]Z drugiej strony zal mi cie po pewnie jestes za polonia gieksa dyskobolia warszafka, albo inna legła poległa która kradła pilakarzy innym kluba, albo wisla skisla tak jak ty, a moze lechia olimpia poznan gdansk, albo ruchowi chorzowskie psy[/quote]

maksiu106 Partyzant

17.07.2012 15:27    #1504     Sufler - Porady do gry - Klątwa
Jak grasz cały mecz taką samą taktyką, to zmodyfikuj ją trochę na właśnie takie sytuacje (gra na czas, mentalność, itd.).

elmoro Partyzant

17.07.2012 10:31    #1505     Sufler - Porady do gry - publiczność i debilizm
Jeśli chodzi o publiczność to wielu w niższych ligach (i nie tylko) boryka się z podobnym problemem. Tutaj nie ma cudów, rozwiązania wg mnie są zawsze takie same:
- im lepiej grasz tym więcej ludzi przychodzi, awans do wyższych klas rozgrywkowych i dalszych rund w pucharach zawsze wiąże się ze zwiększeniem frekwencji na trybunach
- sprowadzenie jakiejś gwiazdy do drużyny też przyciąga na trybuny
- organizacja dnia kibica
Poza tym wpływ na frekwencję na trybunach ma miasto w jakim grasz, im mniejsze tym trudniej zapełnić trybuny

Co do kasy na wypłaty, to też Ameryki nie odkryje. Ja polecam organizacje meczów towarzyskich na wyjeździe (jakieś tournee nawet - nie wiem ile Ci zarząd pozwoli), odpowiednią politykę transferową i korzystanie z zawodników wypożyczonych (bez problemu można wypożyczyć gości z lepszych klubów tak by nie płacić im pensji).

Co do taktyki i tego, że zawodnicy nie reagują na twoje wskazówki, to ja sądzę, że problem może leżeć w jakości ich mentalnych atrybutów - głównie mam tu na myśli koncentrację, bo to ona jest odpowiedzialna za trzymanie dyscypliny i realizację poleceń. Niska koncentracja = większa samowolka i proste błędy. Dlatego moim zdaniem taktyka dla słabego klubu powinna być jak najprostsza, A jak u Ciebie ze zgraniem? Masz dopracowane na max taktyki w przygotowaniach przedmeczowych? Przyczyną tego, że tracisz bramki z 2:0 na 2:1 w ostatnich minutach może być głównie kondycja - jak oddychają rękawami to nic dziwnego, musisz monitorować kondycję w trakcie meczu i nie przesadzać z pressingiem, bo potem są nerwówki w końcówkach - znam ten ból. Jak grasz końcówki meczów (jakie polecenia itp) I jeszcze napisz jakie konkretnie wskazówki masz na myśli, na które zawodnicy nie reagują, rzuć jakimś przykładem po prostu?

chinczol Młody aktywista

16.07.2012 01:29    #1506     Sufler - Porady do gry - Szybki napastnik
Wszystko zależy od Twojej taktyki którą grasz. Na pewno błędem jest przypisywanie mu ścisłego krycia przez obrońców, bo choćby byli to klasowi obrońcy to szybki napadzior i tak prędzej czy później znajdzie okazje żeby się uwolnić spod krycia. Ta zasada również się tyczy mega szybkich skrzydłowych. Dlatego nigdy nie daje scisłego krycia dla ultra szybkich piłkarzy. W tym przypadku pressing i agresywny odbiór piłki. Ale to nie wystarczy. U mnie taktyka opiera sie na kryciu strefowym, ale w takich przypadkach (szybki napadzior) ZAWSZE daje mojemu defensywnemu pomocnikowi instrukcje aby krył właśnie tego danego piłkarza. Wtedy to taki facet od czarnej roboty będzie biegał za owym napastnikiem jak cień i skupiał sie głównie na nim, kiedy popełni jakiś błąd, zawsze są jeszcze obrońcy. Tak zgoła wygląda moja strategia na szybkich napastników, nie jest oczywiście w 100% skuteczna, ale w wiekszosci przypadków spełnia sie bardzo dobrze.

mihaszek Partyzant

15.07.2012 20:56    #1507     Sufler - Porady do gry - przygotowania przedmeczowe
Zależy o jakiego FM Ci chodzi. W FM 12 wejdź w TAKTYKA i po lewej stronie masz listę taktyk, jakich używasz. Pod każdą masz ZNAJOMOŚĆ wystarczy, że klikniesz w to lewym przyciskiem myszy i wtedy powinno się wyświetlić :)

RobertM Partyzant

Witam wszystkich
Na początek przepraszam że pisze w tym wątku ale zależy mi by dotrzeć do jak największej liczby osób.
Uwielbiam grać w Football Manager ale mam teraz mało czasu - żona, dziecko, własna firma - jak ktoś ma podobną sytuacje to chyba nic nie muszę tłumaczyć więcej.
Chodzi mi o podpowiedź którą wersje FM wybrać bym nie musiał godzinami ślęczeć nad taktyką- -oczywiście to najważniejsze i najlepsze ale brak czasu nie pozwala mi na to ! Ja chce cieszyć się grą zajmować się taktyką ale nie jakoś bardzo rozbudowaną, móc kupować i sprzedawać zawodników, zmieniać sztab szkoleniowy i jak będzie mi dobrze szło to dostać ofertę prowadzenia reprezentacji.
Proszę pomóżcie - JAKA WERSJĘ FM WYBRAĆ

Z góry wszystkim dziękuje za pomoc

todol Partyzant

siema jak wiadomo kazda liga ma swoja specyfike cos moze dzialac w jednej lidze a w innej juz niekoniecznie. pogrywam sobie olimpia grudziadz w 1 sezonie 4 miejsce i brak awansu przez slabe okienko transferowe w zimie a w obecnym(tj 2 sezon) jestem dopiero 13 sklad wzmocniony taktyka ta sama i cos przestalo grac. jakie macie spostrzezenia co do ustawien taktycznych w I lidze polskiej? jaki system najlepiej funkcjonuje? warto probowac grac w pilke czy moze lepiej dzida do przodu i jazda?

Palimpsest Młody aktywista

14.07.2012 11:10    #1510     Inne - Piłka nożna - Reprezentacja Polski
Faktycznie Lewandowski miał tyle sytuacji na mistrzostwach.. Może ze trzy z czego strzelił jedna bramkę, więc za co go ganić?

Przeczytaj ten wywiad, warto. Jak wyglądała taktyka trenera Smudy? Piłka na skrzydło i to wszystko. Zero wariantów gry środkiem. Co gorsze przez tyle czasu trener nie uczył, piłkarzy zadnych wariantów gry, jedynie dziadek i 11 na 11. A to i tak nie wszystko, Smuda mistrzem motywacji również nie jest.
@

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution