Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Przezroczyste strzałki w grze są widoczne przy taktykach tworzonych przez kreator. Krótkie podania - krótkie strzałki. Bezpośrednie - najdłuższe. 3 - podania mieszane. 1 na środku - gra środkiem. Jedna lub dwie boczne - podania skrzydłami/jednym ze skrzydeł. Żeby mieć strzałki, które widać na drugim skrinie musisz taktykę przekonwertować na klasyczną.
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

czaruss1 Partyzant

Dobra, ale daje tu przykład:
Gram np. taką taktyką:
http://www.cmrev(...)8790.jpg
a chce zrobić te rajdy, czyli "strzałki" od zawodnika(tu przykład).
http://www.cmrev(...)3444.jpg
Więc moje pytanie brzmi: "Jak to zrobić"

czaruss1 Partyzant

Witam,
piszę w takiej nietypowej sprawie. Otóż właśnie zacząłem przygodę z FM 11 i w taktykach w tle pokazują się takie lekko przezroczyste trzy piłki ze strzałkami ( Jest to pewnie sposób i kierunek w rozgrywaniu piłki ). Chciałbym się dowiedzieć jak je zmienić np. Tylko by była jedna na środku lub by strzałki były skierowane do obrony i jak ustawić to by tak jak w starych FM`ach prawym przyciskiem myszy strzałkę od zawodnika, gdzie ma się poruszać
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

osa15 Partyzant

28.07.2012 10:17    #1494     Football Manager - Świat taktyki - 3-2-3-2 PSG
Siema. Gram PSG na uaktualnieniu z 21.07.2012 i nie wiedziałem kogo wybrać na środek obrony to ustawiłem trzech środkowych. Macie może jakąś dobrą taktykę na trzech obrońców ? Bo ja niestety jestem taktycznym laikiem he.
Moje ustawienie
Ibra Llorente
Nene Pastore Menez

Motta Joao Moutinho
Lugano T.Silva Sakho
Sirgu

Motta jest defensywnym pomocnikiem a Moutinho cofniętym rozgrywajacym. Myślicie że taka taktyka się sprawdzi ? Czy może jakieś rady byście mieli ?

IwoS Partyzant

27.07.2012 23:04    #1495     Football Manager - Świat taktyki - Jaka taktyka MU.
Witam, zacząłem karierę MU i nie mam pojęcia, jak ich ustawić. To znaczy, mam swój plan, ale nigdy nimi nie grałem i nie mam tego doświadczenia. Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś kiedyś próbował nimi grać i jak ich ustawił. Chcę zagrać 4-2-3-1.
Bramkarz - Boczny obrońca, Środkowy obrońca, Obrońca grający piłką, Boczny obrońca - Środkowy pomocnik, cofnięty rozgrywający - Schodzący napastnik, Klasyczna 10, Skrzydłowy - Lis pola karnego.

Lewy boczny obrońca będzie ustawiony ofensywnie (lub wsparcie), wraz z lewym schodzącym napastnikiem. Cofnięty rozgrywający będzie ustawiony na wsparcie, skrzydłowy wsparcie. Klasyczna 10 i lis, na atak. A reszta automatycznie.

Styl płynny, strategia ofensywa, podania bardziej bezpośrednie, większa swoboda taktyczna, intensywny pressing, krycie strefowe, dośrodkowanie miękkie i szukaj gry. + pułapki i gra z kontry.

Myślicie, że sprawdzi się? Czy może jakiś inny pomysł macie?

Egomaniac Partyzant

27.07.2012 12:59    #1496     Sufler - Porady do gry - Co się dzieje ?!
Nie każda taktyka sprawdza się w każdej lidze. Polska i Anglia mają jednak inną specyfike. Ale jak pisał Czeris musisz poczekać i analizować rywala. To napewno da efekt.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

belzebub666 Partyzant

27.07.2012 09:11    #1497     Sufler - Inne - Taktyka
Na początku też miałem problem z taktyką. Pamiętam, jak grałem Atletico, nie mogłem nic ciekawego sklecić. Aż zdecydowałem się na desperacki krok. 4-3-3, trzech środkowych pomocników w jednej linii i trzech napastników w jednej. I jedna prosta zasada. Pomocnik dostaje piłkę, wszyscy napastnicy wybiegają na wolne pole. Zawsze było do kogo podać, wszystkie bramki padały z sytuacji sam na sam. 2 miejsce w lidze w 1 sezonie gry. Nie piszę tego po to, żeby się chwalić, po prostu- proste rozwiązania są często najlepsze. Ja mam kilka żelaznych zasad, których się zawsze trzymam. Np. odległości między formacjami nie za duże, i między obrońcami a pomocnikami jeden "łącznik", pomagający rozegrać piłkę w akcjach ofensywnych i wspomagający obronę w akcjach defensywnych. I dużo tego typu bajerów. Masz szybkich napastników? Wykorzystaj to. Taktyka nastawiona na wybieganie, prostopadłe piłki, dużo zamieniania pozycji. Masz na szpicy Rasiaka? Skrzydłowi robiący dużo szumu na skrzydłach, dużo dośrodkowań i co najmniej jeden pomocnik wbiegający z drugiej linii na dośrodkowania. Jak grasz zespołem z świetnymi zawodnikami i dużym budżetem, zadajesz sobie pytanie- jak chcę, by grali moi piłkarze? Ale jak klub jest słaby, a kasy mało, musisz zadać sobie pytanie-jak to wszystko poukładać, żeby dobrze grało? Polecam oglądanie meczów. Gołym okiem widać różnicę w grze np. Realu i Barcelony. Próbuj przerzucić to na FM. Obserwuj, jak gra Xavi, a przede wszystkim, jak ustawiają się partnerzy, kiedy Xavi jest przy piłce. Sukcesy Barcelony w ostatnich latach polegają na zgraniu zespołu. Gdy ktoś u nich jest przy piłce, od razu paru piłkarzy pokazuje mu się do gry. Nieustanne bieganie do podań. Tam nikt nie czeka na piłkę. To samo działa w FM, tylko trzeba się zastanowić, jak to przerzucić. Gdy robisz taktykę, samo ustawienie piłkarza nie da nic. Musisz patrzyć w przekroju każdego zawodnika. Zespół to kolektyw, pamiętaj o tym, a osiągnięcie sukcesu będzie prostsze niż myślisz.

Czeris Partyzant

26.07.2012 19:41    #1498     Sufler - Inne - Taktyka
W FM gram od niedawna. Próbuje swoich sił w różnych klubach, ale nie zawsze odnoszę sukcesy. Trudno mi skleić dobrą takse, czasem jakaś wyjdzie, mam pytanie jak skonstruować takse typowo pod zespół. Kierować się raportem na jakiej pozycji i z jaką rolą dany grajek czuje się najlepiej. Wiadomo takse w zależności od przeciwnika trzeba stosownie modyfikować. Często gram Wisłą i często gram w kratkę. Staram się wszystko robić powoli krok po kroku. Zazwyczaj wspomagam się różnymi poradnikami, chociażby z cmrev. Znacie jakiś poradnik ,który byłby w stanie choć trochę mi pomóc( jak stworzyć taktyke pod dany zespół, jak grać z zespołem silniejszym itp.). Jeszcze jedno pytanie, jako początkujący powinienem zacząć grę lepszym zespołem? Próbowałem swoich sił w Chelsea, jednak coś jak zwykle nie wyszło. Mógłbym znaleźć gotową takse na internecie pod dany zespół ale nie o to tutaj przecież chodzi. Proszę o porady linki, sprostowania, a w szególności o wyrozumiałość.

huntelaar Partyzant

25.07.2012 12:53    #1499     Football Manager - Świat taktyki - 4-2-2-2 lech
Witam wszystkich na forum jako że jest to mój pierwszy post (2) na forum.Mam kilka pytań na które, długo szukałem odpowiedzi na angielskich forach jak widać bezskutecznie.Niedawno zacząłem grę w FM i z dnia na dzień wchłaniam coraz to więcej informacji, jednak zawsze na jakieś pytanie brakowało mi odpowiedzi jednym z nich jest to : Jak bardzo na grę moich podopiecznych wpływa zmiana "specjalizacji" ? podam przykład. Adam Maher najlepiej spisuje się jako Klasyczna 10 według raportu Asystenta, po załadowaniu taktyki autor zaleca grać OP jako "Ofensywny pomocnik" i tutaj nasuwa się kolejne pytanie : Czy wczytana taktyka którą autor stworzył, przez zmienianie tych "ulubionych pozycji" zostanie powiem kolokwialnie zjebana? Gram Lechem Poznań 2 sezon i kombinuje jaką taktykę pod nich wybrać.

Swoją karierę postanowiłem poświęcić sprowadzaniu młodych talentów z wysokim PA 150-170 i rozbudowę bazy treningowej.
Pierwszy sezon grałem 4-1-1-2-1-1 czyli 1 Defensywny (w) Murawski, Trałka ŚP POP (w) 2 skrzydłowych (A) Kupisz którego kupiłem i Tonev-Kiełb i 17 letni ofensywny pomocnik Adam Maher w pierwszym sezonie 22 asysty.W napadzie LPK Galvan, Ubiparip, Lovrencsic (używany również na prawym skrzydle.Najgorzej wyglądała obrona jedynie dobry Kamiński nigdy mnie nie zawiódł i dobrze zapowiadający się Guereiro.Sezon zacząłem całkiem nieźle bo 15 meczów bez porażki i nie byłem pierwszy gdyż Legia miała 15 wygranych.Gra w pucharach i nakład gier sprawił plagę kontuzji i zmęczenia,sezon skończyłem na 3 lokacie i pucharze finale pucharu polski,europejskie puchary skończyły się na wyjściu z grupy.

Główny potencjał zauważyłem w grze skrzydłami i w moim ofensywnym pomocniku od którego zależało głównie czy lech grał dobrze czy męczył się do ostatniej minuty.W przyszłym sezonie chciałbym jednak skupić się na ustawieniu 4-2-2-2 lub jak kto woli 4-4-2 z off skrzydłowymi.Tutaj mam 3 pytanie jaką taktykę polecacie.Dokupiłem 3 napastników Yaya Sanogo(18),Paulo Dybala(18),Annas Achahbar (17), dwóch pierwszych kontraktem,3 wypożyczenie z możliwością kupna, oraz skrzydłowego Leandro Bacuna koniec kontraktu również.Wszystko poszło zatem na kontrakty.Sprzedałem Trałkę, nie przypadł mi do gustu i był drogi :D 2mln zarobione.

Zatem prosiłbym o jakieś pomysły dotyczące taktyki,na nadchodzący sezon.
Pisałem na szybko mam nadzieję że błędów uniknąłem

Pozdrawiam

Davidvia0 Partyzant

23.07.2012 11:10    #1500     Sufler - Inne - Polska 2052 - dużo obcokrajowców
Patrzyłem na ustawienia taktyczne czołowych zespołów (Anglia, Francja, Niemcy, Hiszpania, Włochy) i znalazłem tylko jeden zespół grający skrzydłowymi (4-5-1) - Chelsea. Dodatkowo przeglądałem Genie Scoutem zawodników z polskim obywatelstwem, aby poszukać skrzydłowych i znalazłem tylko kilku zawodników z CA powyżej 100. Tak samo w różnych europejskich ligach, kilkunastu dobrych skrzydłowych znalazłem, lecz nie grają oni w zespołach, bo nie ma dla nich miejsca w taktyce. Zdecydowana większość zespołów gra taktyką Milanu + ewt zdarzają się boczni pomocnicy. Kilka zespołów gra także bardzo dziwnymi taktykami (3DP, 3N).

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.