Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

7suarez7 Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
Witam gram w fm 12 Leeds United i po 3 pierwszych meczach 3 porażki taktyka z którą wszedłem do Premier League się nie sprawdza gram na poziomie reprezentant kraju i mam 12 mln na transfery i zawodnikow nic nie kupowalem ani nie sprzedawałem. i Jaka taktyka może z tego forum byla by dobra tak aby znaleść sie w w górnej polowie tabeli albo wogole utrzymac sie w lidze

bogdan1910 Partyzant

Poziom ostrzeżeń: 0
Moim zdaniem może się sprawdzić, ale zależy to od ustawienia pozostałych zawodników. Spójrz, że jest to graczy, który rzadziej znajduje się przy piłce, czyli grając dwoma takimi piłkarzami, ograniczasz swoje możliwości w ataku pozycyjnym. Myślę, że przy grze z kontry lub przy wysokim tempie akcji ofensywnej może się to sprawdzić. Jeśli grasz OP - klasyczną 10, to moim zdaniem pozostali trzej pomocnicy powinni grać w środku, bo jeśli wystawisz do tego skrzydłowych to taktyka wydaję się być zbyt ofensywna i możesz mieć spore problemy w defensywie oraz problemy z przejściem z obrony do ataku, nie mówiąc już o przejściu z ataku do obrony.

Volt_ Partyzant

Mam pytanie. Czy dwóch lisów pola karnego, a za nimi jako OP Ś klasyczna 10 - taka taktyka by się sprawdziła? Czy Lis musi koniecznie mieć obok siebie odgrywającego?

coolos Partyzant

03.08.2012 11:45    #1484     Football Manager - Świat taktyki - 3-2-3-2 PSG
Grając 3 środkowymi obrońcami, musisz grać również 2 bocznymi lub wysuniętymi bocznymi obrońcami (osobiście wolę bocznych wysuniętych obrońców z filozofią wsparcia lub ataku), w przeciwnym razie spodziewaj się ciągłego nękania skrzydłowymi i tracenia bramek po wrzutkach . 3 środkowych obrońców warto ustawić jako stoper, zabezpieczenie, stoper, dzięki temu w przypadku obejścia lewego lub prawego skrzydłowego obrońcy, stoper natychmiast dolatuje do zawodnika i odbiera mu piłkę (dla stoperów ważna jest agresja i waleczność, ale przydaje się też szybkość).

Osobiście gram ustawieniem 3-3-1-2-1, nie jest to taktyka na panowanie na boisku (niski % posiadania piłki), bardziej nastawia się na dobrą obronę i kontry.

mixuz Partyzant

01.08.2012 13:47    #1485     Football Manager - Świat taktyki - [FM 08] Chelsea
Witam.
Jaka pasowałaby taktyka do Chelsea w FM 08 ? Gram teraz 4-2-3-1 z grą dosyć ofensywną, tempo gry szybki a podania mieszane, gra środkiem. Linia defensywna jest troche cofnięta. Ale wyniki mnie nie zadawalają. 4 miejsce w lidze, wygrałem z Mu na OT 1-0, a później zremisowałem z WHU u siebie.
Mam wersję 8.0 gdyż zacząłem grać na takiej i teraz nie chciałbym wgrywać patcha 8.2 i grać od poczatku.

hapek Partyzant

31.07.2012 21:36    #1486     Sufler - Inne - Jak podnieść reputację polskiego klubu
gram na bartekr update v.1.2 tylko że tylko kamiński tam jest lepszy i Tonev ma troche większy potencjał to tyle, ściągnij, a sam zobaczysz . Odpowiednia taktyka i tyle. Wystarczy rozpracować przeciwnika. Mój kumpel na oficjalnym patchu od SI wygrał w 1 sezonie lige europy Lechem, ale praktycznie to moja zasługa bo to ja mu mówiłem jaka taktyka na dany klub :P

shift90 Partyzant

@ Bobilo
Polecam Vitesse! Budżet na start ok 10-11mln. Z dobrymi transferami i taktyką 4-5-1 wywalczyłem podwójną koronę w pierwszym sezonie. Zarząd chętnie zgadza się na rozbudowę bazy treningowej. W 2 sezonie już mam planowaną 2 rozbudowę i wykup stadionu. Prezes co jakiś czas dorzuca do "portfela" klubu. To tyle co na razie zobaczyłem. Myślę, że jest jeszcze więcej plusów. Także polecam

Palimpsest Młody aktywista

31.07.2012 09:06    #1488     Inne - Piłka nożna - Ekstraklasa
[quote]Wisła będzie walczyć tylko na dwóch frontach - Ekstraklasa i Puchar Polski. Nie tak jak w tamtym sezonie. Jeżeli Melikson nie odejdzie to Wisła sięgnie po majstra.[/quote]

Skład może nie jest najgorszy, ponoć lada dzień dojdzie Fredriksen. Ale i tak nie ma szans na walkę o cokolwiek. Nie z tym trenerem. Którego taktyka to piłka do przodu na aferę i który będzie "eliminował indywidualności". To będzie najgorszy sezon od lat. Czuję, że znacznie lepiej będzie wyglądała pierwszoligowa Cracovia, pod wodzą Stawowego.
@

Pyskaty Partyzant

31.07.2012 08:58    #1489     Inne - Hyde Park - Wyżal się!
Może trochę przesadziłem, ale no trochę często marnują. Taktyka jest dobra, bo static i goalsglore. Co ciekawe przegrałem z Zenitem u siebie 1:3 by wygrać z Juve na wyjeździe później już w lidze 1:2 :).

Zymon Partyzant

29.07.2012 15:55    #1490     Sufler - Porady do gry - FM 08 - taktyki i treningi
Mój komputer/x-dokumenty/Sports Interactive/Football Manager2008/tactics/wklejasz taktykę lub folder w którym ją masz

Odpal Fm2008/wczytaj sejva/Taktyka/edycja taktyk.../importuj/na górze jest Lokalizacja: (znajdz folder z taktyką) / wybierz

i to na tyle . Napisz jak tam Ci poszło...Ps: Kim grasz ? bo ja już 3-dzień się zastanawiam kim zacząć
był - będzie - jest zawsze IKS!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution