Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

slao90 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam,
na wstępie pragnę obwieścić, iż na forum jestem krótko lecz w świecie FM' - już dość dłuuugo,
początki mojej przygody sięgają rocznika 2006, więc z góry informuje że nie jestem
laikiem..

Potrzebuje, porady, kogoś kto faktycznie pokieruje mnie, w czym może tkwić mój problem..
Zazwyczaj sam bazowałem, na własnych taktykach, ustawieniach i poleceniach - lubiłem eksperymentować.
Za pierwowzór służyła mi moja ulubiona taktyka Jose Mourinho, szczególnie ta bazująca na obecnym składzie RM,
którą z upodobanie stworzyłem i dzielnie przez 20 lat prowadziłem Lech Poznań w FM 2010.

Obecnie grając w FM 2012, postanowiłem poprowadzić PSG ( bez bieżącego uaktualnienia transferów szejka ),
ustawienie swoje zmodyfikowałem, tylko dlatego aby pod stosować całość gry
na wspaniałego Argentyńskiego Kake' a mowa tu o Javier' Pastore, niestety "coś mi nie wyszło"
zacząłem przerabiać ponownie różne detale - modyfikacje, które totalnie już przysporzyły mnie o ból głowy, a efekt ten sam - niezbyt ciekawy..

Znana dla mnie wiadoma, że dużo zawodników w pierwszej 11 jest dość nowych i potrzeba im czasu na zgranie, które
najlepsze jest w 2 sezonie, ale w moich poprzednich FM na tactical Mou, j
uż na obecnym etapie sezonu, piłka wręcz kleiła się od nogi do nogi.
Przedstawiam poniżej tabele ligową ( wyjątkowo kompromitujące porażki z tzw. fusami ):

Uploaded with ImageShack.us

Teraz przedstawię głębie składu:

Polecenia dla drużyny:

Małe sprostowanie Hoarau, to wieżowiec odgrywający, niestety miernie mu to wychodzi - przedstawiam indywidualne instrukcje:

Z tego wszystkiego zastosowałem inny napad w następującej postaci:

K. Gameiro jako klasyczna 10
niestety, również bez powodzenia.

Teraz sytuacja z Menezem, który dołącza do spółki. Jego zamiennik Gio dos Santos również poniżej oczekiwań:

Pokrótce Bodmer:

Rygiel defensywy, nie zawodzi - Matuidi rozumie co do niego należy.

I cały mózg, czyli Pastore:

Reasumując
Gra, którą wspaniale miał pociągnąć Pastore nie emanuje siłą, napastnik to dyzio, skrzydłowi różnie, póki co Nene najlepszy w całej ofensywie i jego arcy ważny zmiennik Wilian, zaś BWO grają w kratkę.

Nastawienie zespołu na wyjazdach oscyluje wokół kontr, z częstym reagowaniem na ofensywę, wtedy gdy przeciwnik dostanie zadyszki.
Krycie 1na 1 przy zespołach grających skrzydłami wraz z kryciem indywidualnym, zaś przy grających środkiem strefowe wraz z indywidualnym ( w moim wypadku indywidualne obejmuje wszystkich piłkarzy ofensywnych drużyny przeciwnej ).
W trakcie meczu, polecania: węższa gra.

Jeśli ktokolwiek, dostrzeże coś co będzie mi pomocne, będę wdzięczny : )

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

[quote="Arturo.RMCF"]qAd. Chyba: "Czy długo trzeba pracować nad taktyką, żeby zająć 4,5 miejsce?" ; D
Polskiej ligi raczej nie chciałbym rozgrywać, myślałem nad Santosem, Leeds, Liverpoolem, Juve, Milanem, Monaco, Torino albo coś z Arg. jak Boca czy River. Polecacie coś?[/quote]

JUVEEEENTUS.
#TeamTyniec

Arturo.RMCF Partyzant

qAd. Chyba: "Czy długo trzeba pracować nad taktyką, żeby zająć 4,5 miejsce?" ; D
Polskiej ligi raczej nie chciałbym rozgrywać, myślałem nad Santosem, Leeds, Liverpoolem, Juve, Milanem, Monaco, Torino albo coś z Arg. jak Boca czy River. Polecacie coś?

chinczol Młody aktywista

11.08.2012 14:01    #1474     Sufler - Inne - Co się z nimi stało?
Rotuj składem, dawaj szanse tym którzy grają najmniej, motywuj ich do lepszej gry, wtedy bedą dawali z siebie wszystko aby pokazać Ci że należy na nich stawiać. Zmieniaj i modyfikuj taktyke! Nie graj cały sezon tylko jedną. Po serii np 2 słabszych spotkań, zmień taktyke, sprawdź jak bd się sprawować i graj nią aż do przegranej lub remisu, potem spowrotem wróć do tej głównej. Monitoruj morale zawodników. Dbaj aby ciągle były na bardzo wysokim poziomie (najlepiej na znakomitym) Kiedy masz serie słabych spotkań, zwołaj zebranie zespołu, opierdziel ich. Po słabych występach ukarz swoich grajków, lecz po bardzo dobrych nie chwal ich w indywidualnych rozmowach, bo w wielu przypadkach konczy się to tym że dany piłkarz spocznie na laurach i nastepny mecz zagra piach. Pokaż że Ty jesteś liderem w tej drużynie. W rozmowach motywacyjnych przed meczem stosój sprawdzony trick, mianowicie, przed meczem gdzie jestes faworytem, mów że "spodziewasz sie porażki" lub "to nie będzie łatwy mecz" wtedy zespół nie będzie myślał że mecz jest wygrany jeszcze przed pierwszym gwizdkiem. Kiedy ogólna rozmowa motywacyjna przed meczem nie przynosi rezultatów, rozmawiaj indywidualnie, asertywnie, że wierzysz w umiejętności. Morale odgrywaja w FM12 chyba jeszcze wieksze znaczenie, niż taktyka.

buczek93 Młody aktywista

Mozna przyjac, ze ponizej sezonu. Jesli trafi ci sie mazgaj a nie zawodnik, ktory bedzie przez ponad sezon przebakiwal o tym, ze testki za domem lub inne pierdolki, to nie warto zawracac nim sobie glowy. Oczywiscie, zalezy to od innych zawodnikow tej samej narodowosci w klubie, opanowanych jezykow, atrybutu "zdolnosc do adaptacji". Cale szczescie pochodzenie nie ma wplywu - murzyni raczej nie bleda plakac w Tippligaen czy na Islandii ze im zimno :)
A na przystosowanie sie do gry zespolu wplywa tez poprzednia taktyka (w poprzednim zespole). Najlatwiej chyba przechodzi 4-4-2 (bo domyslnie od groma zespolow taka takse ustawia), ale roznice nie sa jakies kolosalne. Zawodnik musi grac, trenowac zgranie i po pol sezonu nie powinien juz sie zaslaniac tym, ze nie rozumie taktyki.

JacexFM Partyzant

Teraz trochę kombinuję z tą moją taktyką, włączam cały mecz i patrze przez co oni tak słabo grają :/. A czy może być przyczyną to, że są zbyt intensywne treningi? (Rooney narzeka i Cavani też, ale zawsze mają pełną kondycję). Jeżeli tak to jak zredukować te treningi?

Bobilo Partyzant

Szybkie pytanie - na lewe skrzydło E.Hazard, G.Bale czy Hulk (taktyka 4-2-2-2)???? Mam ogromny dylemat, bo każdy ma coś co by się u mnie przydało :/

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

Gram na klasycznych taktykach, więc nie odniosę się bezpośrednio do ról, ale....Jakiś czas temu postawiłem na następujące rozwiązanie:
- obaj obrońcy z takim samym nastawieniem (6-7 w taktyce wyjazdowej, 8-10 w domowej)
- obaj z pressingiem w okolicach 13-14
- obrońca z lepszym przyspieszeniem i szybkością gra 1 na 1, ten wolniejszy strefą
- jeśli mam taką możliwość to lewonożny gra na LŚO, prawonożny na PŚO.
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

baross Partyzant

Taktyka z forum to dla mnie najgorsze co może być. Sam sobie zrób taktykę, pod swoich zawodników.

7suarez7 Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
Witam gram w fm 12 Leeds United i po 3 pierwszych meczach 3 porażki taktyka z którą wszedłem do Premier League się nie sprawdza gram na poziomie reprezentant kraju i mam 12 mln na transfery i zawodnikow nic nie kupowalem ani nie sprzedawałem. i Jaka taktyka może z tego forum byla by dobra tak aby znaleść sie w w górnej polowie tabeli albo wogole utrzymac sie w lidze

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution