Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

ramos.a Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="Egomaniac"] I tak jedną taktyką sezonu nie wygrasz. Bez analizy gry rywala nie ma szans. ;)[/quote]

Większej głupoty w życiu nie słyszałem ;-).
Hala Madrid! Hala Raúl!

http://www.youtu(...)BAoglxLQ

huntelaar Partyzant

Ja jedna taktyka i bez polecen do przeciwnika wygrałem premier league + puchar anglii :p

Marimba84 Partyzant

30.08.2012 10:14    #1433     Football Manager - Ogólna dyskusja - Nasze składy
Fulham, kończę pierwszy sezon

4-4-2 z wysuniętymi skrzydłowymi( w FM taktyka to 4-2-4)

Bramkarze:
Michael Rensing
Mark Schwarzer
Craig Gordon

Obrońcy:
Sascha Riether
Jose Bosingwa
Brede Hangeland
Hugo Ayala
Nacho
Matthiew Briggs
(tak wiem że mało, ale na wypożyczeniach są)

Pomocnicy:
David Albelda
Owen Hargreaves
Tom Huddlestone
Jermaine Jenas
Damien Duff
Steve Sidwell
Martin Petrov(zajebiście koleś gra)
Bryan Ruiz

Napastnicy:
Moussa Dembele
Michael Owen
Mladen Petric
Hugo Rodallega

Bulishi Partyzant

@@ Best7

http://www.cmrev(...)012.html

To jest ta taktyka. Ale teraz poszukam czegoś 4-4-2 jak kolega wyżej podpowiedział.. może się uda. Jak ma ktoś coś ciekawego z 4-4-2 taksę, to można podesłać ;)

Egomaniac Partyzant

Nie ma taktyki idealnej. W Anglii większość klubów gra 4-4-2, więc powinieneś pomyśleć nad taką formacją. I tak jedną taktyką sezonu nie wygrasz. Bez analizy gry rywala nie ma szans. ;)
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

Bulishi Partyzant

Witam zacząłem grać sezon Sheffield Wednesday (npower1) i szukam jakieś fajnej taktyki.. Sezon się rozpoczął i na 3 mecze mam 3 pkt. 19 miejsce, uważam że trochę kiepsko.. jak prognozy były na awans;]

Tutaj skład po raportach:

Grałem taką taksą:

Jak grał ktoś kimś ze słabszych lig itd. To proszę o jakieś porady ;)

Z góry dzięki! Pozdrawiam!

coolos Partyzant

Rimini z włoskiej serie C2 jest już w serie A :)

http://i47.tinypic.com/37gc5.png

Jest to mój 3 sezon w serie A, gram również w pucharze EURO (udało mi się nawet wyjść z grupy na 1 miejscu).

Od początku kariery w FM grałem 1 taktyką (3-3-1-2-1), dopiero w obecnym sezonie musiałem zmienić (4-3-2-1), gdyż zacząłem sezon od prawie samych porażek i trzeba było coś szybko zmienić.

W zasadzie nic większego jak dotąd nie osiągnąłem, półfinał pucharu Włoch i chyba mistrzostwo c2 (już nie pamiętam).

W czerwcu 2018 dostanę do dyspozycji nowy własny stadion ;-)

Obecnie moim największym zmartwieniem jest niska renoma klubu przez co nie mogę ściągać do siebie dobrych piłkarzy.

Finrod Partyzant

Po pierwsze - Fornalik to jednak chyba zły wybór. Myślałem, że będzie lepszy, ale wydaje mi się zbyt pobłażliwy, za miękki. I kolejny trener, tfu... selekcjoner, który daje się prowadzić piłkarzom. Chyba... Takie moje wrażenia po meczu z Estonią.

Co do składu - starzy mieli szansę z Estonią i jej nie wykorzystali. Należałoby zrobić to, co zrobił Beenhakker po pierwszych sparingach - podziękować starym i wysłużonym, a na ich miejsce wziąć młodych i wyróżniających się z polskiej ligi. Generalnie nie mamy nic do stracenia. Z taką formą i tak nie awansujemy, więc należałoby ogrywać nowych.

Bramkarze - tutaj za dużego wyboru nie ma. Pozostają jednak ci, którzy grają, więc Szczęsny, Tytoń i Kuszczak. Przy czym ja postawiłbym na Tytonia, który jest jakby bardziej skoncentrowany, mniej pajacuje ;)

Obrona:
lewa - tutaj też nie ma za dużego wyboru. Jedyny piłkarz, który gra na pewnym poziomie to niestety Wawrzyniak. Innego nie widzę. Boenisch się nie nadaje. Może za rok, jak pogra cały sezon (o ile znajdzie klub). Ale nie teraz, gdy w ciągu prawie 2 lat zagrał raptem kilka meczów.
prawa - pozostaje Piszczek. Nie należy po nim oczekiwać jakichś wielkich występów, bo i w BVB mu czasem nie wychodzi. Poza nim spróbowałbym jakiegoś młodego. Może wreszcie szansę dostanie Jędrzejczyk?
środek - zostawiłbym Wasilewskiego i Perquisa, pozbył się Wojtkowiaka. Tutaj również dobrą konkurencją byłby Jędrzejczyk.

Pomoc:
środek - po pierwsze Murawski i Obraniak out. Zostawić Polanskiego, bo wydaje mi się, że on jest jednym z niewielu, którym zależy na grze w kadrze. Spróbować Łukasika i Gola z Legii. Dudka tylko jako rezerwa w nagłych wypadkach. Na ofensywnego pomocnika Wolski. Ten chłopak powinien grać już na Euro, ale Smuda się wystraszył i wolał się bronić.
skrzydła - pewnie nie odkryję nic nowego, ale Kuba, Rybus, Grosicki, Żyro. Aha, z Kubą trzeba przeprowadzić poważną rozmowę, bo chłopak chyba się trochę pogubił. Myślałem o Maku z Bełchatowa, ale jeszcze nie ten czas...

Atak - Lewandowski, ale po poważnej rozmowie w stylu: "chcesz grać czy nie? Chcesz - to zap...laj, a nie machasz łapami!" No i próbować młodych już. Milik, może jakiś inny.

Aha, i trzeba kombinować z taktyką, bo to co teraz jest, to dno.
Odmłodzić drużynę i ogrywać. Bo szans i tak na awans nie ma.

tts0 Partyzant

Moja kadra wyglądałaby tak:

Bramkarze:
Wojciech Szczęsny
Tomasz Kuszczak
Przemysław Tytoń

Obrońcy prawi:
Łukasz Piszczek
Marcin Wasilewski/Jakub Rzeźniczak

Obrońcy lewi:
Sebastian Boenisch
Jakub Wawrzyniak(niestety)

Obrońcy środkowi:
Kamil Glik
Damien Perquis
?
?

Pomocnicy prawi:
Jakub Błaszczykowski
Kamil Grosicki/Sławomir Peszko

Pomocnicy lewi:
Maciej Rybus
?

Pomocnicy środkowi:
Ariel Borysiuk
Eugen Polański
Rafał Wolski
Daniel Łukasik
Grzegorz Krychowiak
Janusz Gol/Mateusz Możdżeń/Radosław Majewski

Napastnicy:
Robert Lewandowski
Arkadiusz Milik
Marek Saganowski(na najbliższe mecze)

Taktyka:
Grałbym ustawieniem 1-4-2-3-1 z Kuszczakiem w bramce, Piszczkiem, Glikiem, Perquisem i Boenischem w obronie, Polańskim i Łukasikiem w środku pola, Błaszczykowskim i Rybusem na szkrzydłach, Wolskim za napastnikiem, Lewandowswkim na szpicy. Gra byłaby bardzo prosta: Glik, Perquis i Boenisch to obrońcy całkowicie defensywni(nie przekraczający za bardzo lini środkowej) do tego przecinak Polański przed nimi, nieco wyżej Łukasik - typowy box to box, na skrzydłach szalejący Błaszczykowski i Rybus + Piszczek do pomocy, za napastnikiem Wolski pełniący raczej bardziej rolę wchodzącego w pole karne gracza, niz rozgrywającego i przed nim Lewandowski. Grę oparłbym głownie na skrzydłach z wiadomych powodów, ale dzięki dwóm legionistom w środku potrafiącym grać do przodu można by było liczyć od czasu do czasu na szybkie akcje kombinacyjne.

Wątpliwości:

Dlaczego Kuszczak a nie Szczęsny?
Tomek wielokrotnie udowadniał, że jest bardzo dobrym bramkarzem; do tego znalazł wreszcie klub, w którym gra regularnie, a Wojtek - no cóż - zajmuje się głównie kupowaniem nowych samochodów i pajacowaniem w reklamach, a jego występy nie zawsze stoją na wysokim poziomie... trochę pokory!

Skąd Łukasik w środku pola?
Daniel to moim zdaniem talent czystej wody - pomocnik jakiego nie mieliśmy chyba nigdy. Nie dość, że potrafi odebrać piłkę przeciwnikowi, to jeszcze jest w stanie ją skutecznie rozegrać - jest po trochu defensywny i ofensywny. Być może jest jeszcze nieco za wcześnie dla niego, ale zaryzykowałbym, bo niedługo może z niego być środkowy pomocnik wysokiej klasy.

A gdzie Ludovic "wykopuję rzuty wolne" Obraniak?
NIe ma i nie będzie! Dlaczego? Bo nie mówi po polsku! Ludovic ma najdłuższy staż ze wszystkich farbowanych lisów w kadrze, a mimo to nie potrafi powiedzieć ani słowa w naszym języku. To świadczy o jego podejściu do gry w reprezentacji Polski czego dowody widzimy często na boisku. Nawet Perquis uczy się polskiego i potrafi coś powiedzieć!
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

tts0 Partyzant

Witam wszystkich,

niedługo nasza kochana reprezentacja rozpocznie eliminacje do MŚ w Brazylii, a wciąż mamy dużo znaków zapytania jeśli chodzi o zestawienie zespołu. Chciałbym poznać Wasze opinie dotyczące tego jak powinna wyglądać reprezentacja Polski - skład, taktyka etc. Zachęcam do podzielenia się swoimi pomysłami. Zaznaczam, że nie chodzi tu tylko o skład na najbliższe mecze, ale o szersze spojrzenie na zestawenie naszej drużyny.

Pozdrawiam!
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution